11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα, το βράδυ της Κυριακή!

«Η Μικρή Βασίλισσα» (1954) σκηνοθεσία Ερντστ Μαρίσκα

Κομεντί Ρομαντική – Η ταινία Victoria in Dover είναι μια αυστριακή ιστορική ρομαντική κωμωδία του 1954, η οποία βασίστηκε σε ένα θεατρικό έργο του 1932 του Sil-Vara.

Η ερμηνεία της Romy Schneider ως ζωηρή νεαρή βασίλισσα Βικτώρια αποτέλεσε προπομπό για τον πιο γνωστό της ρόλο στην ταινία Sissi και τις συνέχειές της.

Λίγο μετά που στέφθηκε βασίλισσα της Αγγλίας η Βικτώρια είναι υποχρεωμένη να αποδεχτεί ένα γάμο πολιτικών συμφερόντων και υπεύθυνος για να βρει τον κατάλληλο σύζυγο ήταν ο ο έμπιστος σύμβουλός της, Λόρδος Μέλμπουρν και η οικογένειά της.

Ο πρώτος που της προτείνουν είναι ο Γερμανός πρίγκιπας Αλβέρτος. Η Βικτώρια καταλαβαίνει την ανάγκη αυτών των διακανονισμών αλλά θέλει να έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει μόνη της για το μέλλον της.

Αποφασίζει να κάνει ένα ολιγοήμερο ταξίδι στην Γαλλία χωρίς την επίσημη συνοδεία της και μένει στο πανδοχείο στο Ντόβερ.

Εκεί θα γνωρίσει έναν γοητευτικό νεαρό για τον οποίο θα νιώσει το σκίρτημα του έρωτα.

Πολύ αργότερα και κάτω από συνθήκες που κανείς από τους δύο δεν επιδιώκει, θα καταλάβει ότι ο νεαρός άγνωστος άντρας ήταν ο πρίγκηπας Αλβέρτος…

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Άντριαν Χόφεν, Μάγκντα Σνάιντερ, Πολ Χόρμπιγκερ, Κριστλ Μαρντέιν, Πέτερ Βεκ

*ΕΡΤ2, Κυριακή 28/05, στις 21:00

«Η Συμμορία των Πέντε» (1955) σκηνοθεσία Αλεξάντερ Μακέντρικ

Κωμωδία – Ένα πενταμελές μουσικό γκρουπ… εκκλησιαστικής μουσικής με επικεφαλής τον δαιμόνιο καθηγητή Ντορ παρουσιάζονται ως υποψήφιοι ενοικιαστές ενός δωματίου στο σπίτι μιας θρησκόληπτης μαύρης ηλικιωμένης στη Νέα Ορλεάνη.

Στη πραγματικότητα πρόκειται για μια συμμορία, που έχει σκοπό να διαπράξει τη ληστεία της… δεκαετίας, σκάβοντας μια σήραγγα ως το γειτονικό καζίνο.

Παίζουν: Πίτερ Σέλερς, Αλεκ Γκίνες, Σέσιλ Πάρκερ, Χέρμπερτ Λομ, Κέιτι Τζονσον

*Ant1, Κυριακή 28/05, στις 21:45

«Διά πυρός και σιδήρου» (2004) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Βασισμένο εν μέρει σε αληθινή ιστορία και ίσως η καλύτερη ταινία με την υπογραφή του Τόνι Σκότ, το Δια Πυρός Και Σιδήρου περιγράφει την ιστορία του Τζον Κρίζι, πρώην δολοφόνου της CIA, ο οποίος ταξιδεύει στο Μεξικό για να προστατέψει ένα μικρό εννιάχρονο κοριτσάκι, την Πίτα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ζεστή σχέση η οποία διακόπτεται απότομα όταν κάποιοι καταφέρνουν να απάγουν την μικρή, προκαλώντας την οργή του Κρίζι, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την μικρή και να εκδικηθεί αυτούς που είχαν σχέση με την απαγωγή!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Ουόκεν, Ντακότα Φάνινγκ.

*Open, Κυριακή 28/05, στις 22:00

«Κορίτσια για Φίλημα» (1965) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία – Η Ρένα (Ρένα Βλαχοπούλου), διευθύντρια ελληνικού τουριστικού γραφείου στη Νέα Υόρκη, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα, μαζί με την ανιψιά της Τζένη (Ζωή Λάσκαρη).

Ο αδελφός της Ρένας έχει ανάγκη από κάποια κεφάλαια για μια δουλειά, και έτσι, η Ρένα τρέχει στη Ρόδο για να συναντήσει τον επιχειρηματία Πέτρο Ράμογλου, που μπορεί να συνδράμει οικονομικά.

Ο υιός Ράμογλου (Ανδρέας Ντούζος), ο Ανδρέας, και ο φίλος του Κώστας (Βουτσάς) ενδιαφέρονται να μπουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ξετρελαίνονται με την Τζένη και αποφασίζουν να την κατακτήσουν, αλλάζοντας ρόλους.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Ανδρέας Ντούζος, Χλόη Λιάσκου.

*Alpha, Κυριακή 28/05, στις 22:00

«Ιερόσυλοι» (2017) σκηνοθεσία Μάρσα Μακρή

Δραματική Ελληνική Ταινία Φαντασίας – Έγκλειστοι στο γηρασμένο διαμέρισμά τους, ένα αλλόκοτο ζευγάρι περιτριγυρίζεται από φανταστικά και πραγματικά πρόσωπα. Μόνο ένας άγιος μπορεί να μας σώσει, τους αμαρτωλούς… Ένας φαύλος κύκλος φόβου, πίστης, ενοχών, μοχθηρίας, παραπλάνησης και αποπλάνησης. Το μίασμα πρέπει να ξορκιστεί. Μια δίνη παράνοιας, κωμικού και γκροτέσκο. Yπάρχει ελπίδα για λύτρωση;

Παίζουν: Λουκία Μιχαλοπούλου, Blaine L. Reininger, Έρση Μαλικένζου, Γιώργος Κοντογιάννης, Ελευθερία Ρήγου, Μανώλης Δεστούνης, Άγγελος Μπόγρης, Στέλλα Σειραδάκη, Όλγα Δαμάνη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 28/05, στις 23:10

«Η παραλία» (2000) σκηνοθεσία Ντάνυ Μπόιλ

Δραματική Περιπέτεια Ρομαντική  – Ο Ρίτσαρντ, ένας νεαρός Αμερικανός που στη διάρκεια των διακοπών του αναζητά την περιπέτεια και νέες εμπειρίες στην Μπανγκόκ, γνωρίζεται τυχαία με μια παρέα Γάλλων. Ένας από αυτούς θα του αποκαλύψει μέσα στις παραισθήσεις του λίγο πριν φύγει από τη ζωή την ύπαρξη ενός μυστικού παραδείσου, μιας κρυφής παραλίας αμόλυντης από τουρίστες, στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Σύντομα, ο Ρίτσαρντ θα βρεθεί με τον χάρτη αυτής της παραλίας στα χέρια του και θα πείσει τους υπόλοιπους της παρέας να ταξιδέψουν σε αυτό το ονειρικό μέρος για να βιώσουν μια εμπειρία διαφορετική. Όταν φτάσουν όμως εκεί, θα διαπιστώσουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα είχαν φανταστεί.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τίλντα Σουίντον, Βιρζινί Λεντουαγιάν, Γκιγιόμ Κανέ, Ρόμπερτ Καρλάιλ.

*Ant1, Κυριακή 28/05, στις 00:00

«Salt» (2010) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Δράσης, θρίλερ – Η πράκτορας της CIA ‘Εβελιν Σολτ θα βρεθεί από την μια στιγμή στην άλλη καταζητούμενη και φυγάς στην ίδια της την χώρα, μετά από την κατηγορία που θα ασκήσει εναντίον της ένας Ρώσος που έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ, ότι η ίδια είναι Ρωσίδα κατάσκοπος με στόχο την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου.

Με όπλα τις ικανότητες και την πείρα που έχει αποκτήσει ως πράκτορας, θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για την απόδειξη της αθωότητάς της, θα προσπαθήσει να προστατεύσει το σύζυγό της και παράλληλα να αποφύγει την σύλληψη από τις μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας της.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Λιβ Σράιμπερ, Ντάνιελ Ολμπρίτσκι.

*Mega, Κυριακή 28/05, στις 00:10

«Ντουέτο εν δράσει» (2013) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ, Μάρλον Γουέιανς

Κωμωδία – Η πράκτορας του FBI Σάρα Άσμπερν, είναι γνωστή στο σώμα για τη μεθοδικότητα της, τη λατρεία της στην τελειότητα αλλά και την αλαζονεία της. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς θεωρείται το ίδιο ικανή με τους καλύτερους άντρες του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης. Αντιδρά άμεσα, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους κι έχει το ένστικτο και το θάρρος να συλλαμβάνει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς στους δρόμους της πόλης.

Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες!

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Ράπαπορτ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Μάρλον Γουέιανς.

*Star, Κυριακή 28/05, στις 00:15

«Amityville: Το Ξύπνημα» (2017) σκηνοθεσία Φρανκ Καλφούν

Τρόμου – Η Μπελ, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, Τζόαν, σε ένα νέο και παράξενο σπίτι στο Άμιτιβιλ, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην κοστοβόρα θεραπεία υγείας του νεαρού Τζέιμς.

Κάποια περίεργα φαινόμενα, όμως, –συμπεριλαμβανομένης και της ανεξήγητης, θαυματουργής ίασης του νεαρού αδελφού– δεν θ’ αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα η Μπελ να υποψιαστεί πλέον ότι η μητέρα τους απέκρυψε την πλήρη ανατριχιαστική αλήθεια για το μυστηριώδες σπίτι…

Όταν πλέον συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το σπίτι στο οποίο μετακόμισαν είναι το ξακουστό στοιχειωμένο σπίτι του Άμιτιβιλ, ίσως να είναι αργά. Υπάρχει άραγε τρόπος να βγει κανείς από την κόλαση;

Παίζουν: Μπέλα Θορν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κάμερον Μόναγκαν, Μακένα Γκρέις, Τζένιφερ Μόρισον.

*Open, Κυριακή 28/05, στις 01:00

«Ένα Ήσυχο Μέρος» (2018) σκηνοθεσία Τζον Κραζίνσκ

Τρόμου – Βρισκόμαστε στο 2020 και η γη έχει καταληφθεί από φονικά εξωγήινα τέρατα, τα οποία είναι τυφλά αλλά υπερευαίσθητα στον παραμικρό ήχο.
Σε αυτές τις συνθήκες η οικογένεια Άμποτ πρέπει να μάθει να επιβιώνει σε απόλυτη σιωπή και χωρίς να προκαλούν κανέναν θόρυβο..

Ο Λι Άμποτ (Τζον Κρασινσκι) και η Έβελιν (Έμιλι Μπλαντ) ζουν απομονωμένοι στην αγροικία τους με τα παιδιά τους, τον Μάρκους και τη Ρέγκαν. Έχουν ήδη χάσει το μικρότερο μέλος της οικογένειας όταν έπεσε θύμα απροσεξίας μετά από μια κοντινή βόλτα σε ένα εγκαταλελειμμένο κατάστημα, καθώς ο ήχος ενός ηλεκτρικού παιχνιδιού μετέτρεψε τον μικρό σε στόχο και δυστυχώς, κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει έγκαιρα μπροστά στους φονιάδες που ξεπηδούν αστραπιαία από τις κρυψώνες τους.

Η αδερφή του Ρέγκαν το φέρει βαρέως, γιατί ήταν εκείνη που του χάρισε κρυφά μπαταρίες για να ενεργοποιηθεί ο ήχος, αλλά ο Λι δεν έχει καιρό για ψυχοφθόρες ενοχές, επειδή η γυναίκα του είναι έγκυος και προέχει η ασφάλεια.

Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακόμα και η ανάσα τους μπορεί να σημάνει το τέλος τους.

Παίζουν: Εμιλι Μπλαντ, Τζον Κραζίνσκι, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ.

*Alpha, Κυριακή 28/05, στις 02:15

«Γλυκός Νοέμβρης» (2001) σκηνοθεσία Πατ Ο’ Κόνορ

Δραματική Ρομαντική – Η Σάρα Ντίβερ (Σαρλίζ Θερόν) έχει ένα πρόγραμμα στη ζωή της: στην αρχή κάθε μήνα ξεκινά και μια καινούρια σχέση με διαφορετικό άνδρα και παρόλο που έχει παραμείνει φίλη με πολλούς από τους πρώην εραστές της, ποτέ δεν καταπατά αυτόν τον κανόνα.

Είναι Νοέμβριος και ο υποψήφιος εραστής της γι’ αυτόν τον μήνα, είναι ο Νέλσον Μος (Κυάνου Ρηβς), ένας σκληρός νεαρός διαφημιστής, παθιασμένος μόνο με τη δουλειά του.

Αν και δύστροπος, ο Νέλσον δεν αργεί να ερωτευθεί τρελά τη Σάρα, γίνεται έτσι ο Γλυκός της Νοέμβρης και ελπίζει να την παντρευτεί.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζει είναι το τραγικό μυστικό που κρύβεται πίσω από την επιφανειακή επιπολαιότητα της Σάρα…

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Σαρλίζ Θερόν, Τζέισον Άιζακς, Γκρεγκ Γκέρμαν, Ρόμπερτ Τζόι, Λόρεν Γκράχαμ, Φρανκ Λαγκέλα

*Star, Κυριακή 28/05, στις 02:30