15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Κυριακή ήρθε! Βάλτε μια καλή ταινία παραγγείλτε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Κυριακή στο απόλυτο movie night.

«Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η κυρά-Λένη, χήρα, που σπουδάζει την κόρη της στην Αμερική, εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όπου έχει κερδίσει τη συμπάθεια του Στέφανου, ενός πλούσιου νεαρού ενοίκου του. Η κόρη της, Κάθριν, δεν ξέρει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της μητέρας της.

Όταν φτάνει η κόρη της μαζί με τον χίπι μνηστήρα της, Τζόνι και τον πάμπλουτο ελληνοαμερικανό πατέρα του Πιτ, ο Στέφανος βοηθά την κυρά – Λένη να κρατήσει τα προσχήματα: τη ντύνει μεγαλοκυρία, της νοικιάζει μια σουίτα και αυτή αρχίζει να κυκλοφορεί στους χώρους του ξενοδοχείου με τον αέρα αρχόντισσας, ενώ ο ίδιος τη συνοδεύει, παριστάνοντας τον ανιψιό της. Η Ελένη, ο Στέφανος και ο Πιτ αναζητούν τον Τζόνι και την Κάθριν στα Μάταλα, όπου κατέφυγαν αποφασισμένοι να ζήσουν χωρίς τα λεφτά των γονιών τους.

Όταν φτάνουν όμως εκεί, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ανακαλύπτουν ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η κυρά-Λένη λέει την αλήθεια στην κόρη της αλλά δέχεται μια αναπάντεχη κληρονομιά από τον μακαρίτη άντρα της. Στο τέλος, ο Στέφανος, που έχει ερωτευθεί την Κάθριν, την κάνει γυναίκα του ενώ η κυρά-Λένη αποδέχεται την πρόταση γάμου του Πιτ…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Βασίλης Τσιβιλίκας

*Mega, Κυριακή 04/06, στις 21:00

«Τζακ Ράιαν: Πρώτη Αποστολή» (2014) σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα

Δραματική Δράσης – Ο Τζακ Ράιαν (Κρις Πάιν), είναι πρώην πεζοναύτης και νυν αναλυτής της C.I.A., ξεσκεπάζει μία συνομωσία που ενορχηστρώνει ο Ρώσος αναλυτής της εταιρείας Βίκτορ Τσερέβιν (Κένεθ Μπράνα). Στόχος είναι η οικονομική κατάρρευση της Αμερικής μέσω μίας επίθεσης που θα συνδυάζει τη διεθνή τρομοκρατία με τα ριψοκίνδυνα κόλπα στο παγκόσμιο χρηματιστήριο.

Τα πάντα γύρω του είναι επισφαλή και το μόνο βέβαιο είναι πως, σε έναν κόσμο όπου κάθε κίνητρο κρύβει και κάποιο μυστικό και κάθε μυστικό συνδέεται και με ένα ψέμα, οποιαδήποτε κίνηση κι αν κάνει ενέχει τεράστιο κίνδυνο με παγκόσμιες επιπτώσεις.

Παίζουν: Κρις Πάιν, Κίρα Νάιτλι, Κέβιν Κόστνερ, Κένεθ Μπράνα, Πήτερ Άντερσον, Ελένα Βελικάνοβα, Κολμ Φεορε, Νονσο Ανοζι

*Skai, Κυριακή 04/06, στις 21:00

«Πληρωμένος Δολοφόνος» (2019) σκηνοθεσία Μαλίκ Μπάντερ

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μόε Ντάιαμοντ ασχολείται με ξέπλυμα χρήματος στη Νέα Υόρκη. Μια μέρα θα ξυπνήσει με αμνησία, αλλά έχοντας στην κατοχή του μια τσάντα με κλεμμένα μετρητά και ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ξεκινάει ένας αγώνας να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά για την ταυτότητά του, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Έμορι Κοέν, Νταϊάν Γκερέρο, Ζλάτκο Μπούριτς.

*Alpha, Κυριακή 04/06, στις 22:00

«Μνημείων Άνδρες» (2014) σκηνοθεσία Τζορτζ Κλούνεϊ

Βιογραφική Δραματική – Ο Φρανκ Στόουκς θα συστήσει λίγο πριν από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου μια επίλεκτη ομάδα αποτελούμενη από υπαλλήλους μουσείων, ιστορικούς τέχνης και αρχιτέκτονες, που είχε σκοπό να προφυλάξει τα κομψοτεχνήματα του δυτικού πολιτισμού από την καταστροφή και το πλιάτσικο των ναζί. Μετά τη σύντομη εκπαίδευση τους στην Αγγλία, οι φιλότεχνοι στρατιώτες θα αποβιβαστούν στην Νορμανδία και θα διασκορπιστούν στο Δυτικό Μέτωπο, ξεθάβοντας αριστουργήματα από τις απίθανες κρυψώνες.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπιλ Μάρεϊ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιζαρντέν, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χιου Μπόνβιλ

*Ant1, Κυριακή 04/06, στις 22:15

«Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» (1959) σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ 

Κομεντί Ρομαντική – Ο Τζέρι (Τζακ Λέμον) και ο Τζο (Τόνι Κέρτις), δυο μουσικοί από το Σικάγο, γίνονται αυτόπτες μάρτυρες μιας μαζικής σφαγής που υποκινήθηκε από τον γκάγκστερ Σπατς Κολόμπο (Τζορτζ Ραφτ) κι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη για να μην πέσουν στα χέρια της μαφίας.

Όταν μαθαίνουν ότι ένα γυναικείο συγκρότημα μουσικής τζαζ που πρόκειται να περιοδεύσει στο Μαϊάμι, ψάχνει για σαξοφονίστα και μπασίστα, μεταμφιέζονται σε γυναίκες και αρπάζουν την ευκαιρία για να ξεφύγουν. Συστήνονται στα γυναικεία μέλη του γκρουπ ως Τζοζεφίν και Δάφνη και φεύγουν μαζί τους για την περιοδεία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι δυο φίλοι χαίρονται που βρίσκονται ανάμεσα σε γυναίκες και ερωτεύονται με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Σούγκαρ Κέιν (Μέριλιν Μονρόε), που παίζει επίσης το ουκελέλε. Κι οι δυο προσπαθούν να κερδίσουν την καρδιά της, αλλά ο Τζο καταφέρνει να τη γοητεύσει όταν της συστήνεται ως εκατομμυριούχος με το όνομα Τζούνιορ.

Παράλληλα ένας πραγματικός εκατομμυριούχος, ο Όσγκουντ Φίλντινγκ ο τρίτος (Τζο Ε. Μπράουν) που παραθερίζει στο Μαϊάμι, ερωτεύεται τον Τζέρι, που γνωρίζει ως Δάφνη. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο Σπατς Κολόμπο, συνοδευόμενος από τους άνδρες του φθάνει στο Μαϊάμι για ένα συνέδριο των αρχηγών της μαφίας.

Παίζουν: Μέριλιν Μονρόε, Τόνι Κέρτις, Τζακ Λέμον, Τζορτζ Ραφτ, Τζο Ε. Μπράουν, Πατ Ο’Μπράιεν.

*Open, Κυριακή 04/06, στις 22:30

«Red: Πράκτορες Παροπλισμένοι αλλά Πάντα Επικίνδυνοι» (2010) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο πράκτορας Φρανκ Μόουζες έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και ζει πλέον μια ήσυχη – πολλοί θα έλεγαν βαρετή – ζωή. Ξυπνάει νωρίς το πρωί, τρώει πρωινό, παίρνει τα χάπια του, κάνει ασκήσεις για να διατηρηθεί σε φόρμα και το βράδυ διαβάζει πάντα πριν κοιμηθεί.

Την απόλυτη ηρεμία του αναστατώνει μια ομάδα εκτελεστών, που προσπαθούν να τον σκοτώσουν.

Όταν ο Φρανκ αντιλαμβάνεται ότι τόσο εκείνος όσο και άλλοι παλιοί του συνάδελφοι, έχουν γίνει στόχοι αδίστακτων εκτελεστών, αναλαμβάνει δράση.

Οι καλύτεροι πράκτορες θυμούνται ξανά τις μαχητικές τους ικανότητες, αποφασισμένοι να βρουν και να εξοντώσουν αυτούς, που τους θέλουν νεκρούς…

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Μόργκαν Φρίμαν, Μπρους Γουίλις, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Τζον Μάλκοβιτς, Μαίρη-Λουίζ Πάρκερ

*Skai, Κυριακή 04/06, στις 23:00

«Έριν Μπρόκοβιτς» (2000) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράμα – Η Έριν Μπρόκοβιτς είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Όταν χάνει τη δίκη εναντίον ενός γιατρού που την τράκαρε, ζητά από το δικηγόρο της Εντ Μάζρι αν μπορεί να της βρει δουλειά. Ο Εντ την προσλαμβάνει σαν υπάλληλο στο δικηγορικό του γραφείο. Εκεί η Έριν κατά λάθος θα βρει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E να αγοράσει το σπίτι της Ντόνα Τζένσεν στο Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια.

Τότε η Έριν ξεκινά να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πεπεισμένη ότι τα γεγονότα κάτι κρύβουν και πείθει τον Εντ να της επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνά της. Μετά από πολύ ψάξιμο, ανακαλύπτει μια συγκάλυψη βιομηχανικής δηλητηρίασης στο νερό της πόλης Χίνκλεϊ που απειλεί την υγεία όλων των κατοίκων.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ.

*Mega, Κυριακή 04/06, στις 23:10

«Xenia»(2014) σκηνοθεσία Πάνος Κούτρας

Δραματική – Ο 16χρονος Ντάνι και ο 18χρονος αδελφός του Οδυσσέας, μετά το θάνατο της αλβανής μητέρας τους, διασχίζουν όλη τη χώρα αναζητώντας το χαμένο έλληνα πατέρα τους.

Από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show που πιστεύουν ότι θα τους αλλάξει τη ζωή.

Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όλα όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάση θυσία να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει.

Παίζουν: Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια, Άγγελο Παπαδημητρίου

*ΕΡΤ2, Κυριακή 04/06, στις 23:10

«Μόνο Εσένα Βλέπω» (2016) σε σκηνοθεσία Μαρκ Φόστερ

Δράμα, μυστηρίου – H Τζίνα (Μπλέικ Λάιβλι) και ο Τζέιμς (Τζέισον Κλαρκ) έχουν έναν υπέροχο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της κόστισε τους γονείς αλλά και την όρασή της, η Τζίνα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της, κι αυτή η εξάρτηση φαίνεται πως κρατάει σταθερή την παθιασμένη σχέση τους.

Εκείνη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Τζέιμς που της περιγράφει κάθε τι από την καθημερινή ζωή.

Όλα κυλούν όμορφα, μέχρι τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της κι αρχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια…. Σύντομα, θα καταλάβει πως η ζωή της είναι πολύ διαφορετική απ’ ό,τι πίστευε.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζέισον Κλαρκ, Άννα Ο’ Ράιλι, Μιγκέλ Φερνάντεζ.

*Star, Κυριακή 04/06, στις 00:15

«Η παραλία» (2000) σκηνοθεσία Ντάνυ Μπόιλ

Δραματική Περιπέτεια Ρομαντική  – Ο Ρίτσαρντ, ένας νεαρός Αμερικανός που στη διάρκεια των διακοπών του αναζητά την περιπέτεια και νέες εμπειρίες στην Μπανγκόκ, γνωρίζεται τυχαία με μια παρέα Γάλλων. Ένας από αυτούς θα του αποκαλύψει μέσα στις παραισθήσεις του λίγο πριν φύγει από τη ζωή την ύπαρξη ενός μυστικού παραδείσου, μιας κρυφής παραλίας αμόλυντης από τουρίστες, στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Σύντομα, ο Ρίτσαρντ θα βρεθεί με τον χάρτη αυτής της παραλίας στα χέρια του και θα πείσει τους υπόλοιπους της παρέας να ταξιδέψουν σε αυτό το ονειρικό μέρος για να βιώσουν μια εμπειρία διαφορετική. Όταν φτάσουν όμως εκεί, θα διαπιστώσουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα είχαν φανταστεί.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τίλντα Σουίντον, Βιρζινί Λεντουαγιάν, Γκιγιόμ Κανέ, Ρόμπερτ Καρλάιλ.

*Ant1, Κυριακή 04/06, στις 00:45

«Οι Ένορκοι» (2003) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Αστυνομική Δραματική Όταν μία νεαρή χήρα από τη Νέα Ορλεάνη προσάπτει κατηγορίες σε ένα πανίσχυρο εταιρικό συνδικάτο για το μυστηριώδη φόνο του άντρα της, δίνει το έναυσμα για μία υπόθεση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται όμως για μία αγωγή που μπορεί να κερδηθεί πριν ακόμα ξεκινήσει – αν στηριχθεί στην προσεκτική επιλογή, το χειρισμό και τελικά, την απόπειρα “κλοπής” των ενόρκων. Ένας αδίστακτος σύμβουλος ενόρκων προσπαθεί να επηρεάσει με εκβιασμούς και υποσχέσεις τους ενόρκους Προς μεγάλη του έκπληξη, όμως, ένας από τους ενόρκους παίζει το δικό του παιχνίδι, ζητώντας με τη βοήθεια μιας συνεργού τεράστια ποσά για να επηρρεάσει το δικαστικό σώμα υπέρ ή της άλλης πλευράς.

Παίζουν: Τζον Γκρίσαμ , Μπράιαν Κόπελμαν, Ντέιβιντ Λεβίν, Μάθιου Τσάπμαν, Ρικ Κλίβελαντ.

*Open, Κυριακή 04/06, στις 01:15

«Σκοπευτής ειδικών δυνάμεων» (2016) σκηνοθεσία Φρεντ Ολεν Ρέι

Δράσης –  Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, με επικεφαλής τον λοχία Vic Mosby και με ελεύθερο σκοπευτή τον λοχία Τζέικ Chandler κατά τη διάρκεια ειδικής αποστολής, στέλνονται σε ένα απομακρυσμένο χωριό του Αφγανιστάν για να ελευθερώσουν έναν Αμερικανό γερουσιαστή που κρατείται αιχμαλωτος από τους Ταλιμπάν. Η αποστολή διάσωσης στέφεται με επιτυχία, αλλά ο Τζέικ, μένει πίσω για να βοηθήσει έναν τραυματισμένο στρατιώτη. Ο λοχίας Vic Mosby παράλληλα προσπαθεί, να σώσει τους στρατιώτες που έχουν μείνει αιχμάλωτοι με κάθε κόστος…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Ρομπ Βαν Νταμ, Τιμ Άμπελ.

*Skai, Κυριακή 04/06, στις 01:20

«Ο Καθηγητής και ο Τρελός» (2019) σκηνοθεσία Π. Μπ. Σέμραν

Βιογραφική Δραματική – Λονδίνο, 1872. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θέλει να εκδώσει το απόλυτο λεξικό της αγγλικής γλώσσας και ορίζει υπεύθυνο τον Σκωτσέζο αυτοδίδακτο καθηγητή Τζέιμς Μάρεϊ (Μελ Γκίμπσον), ο οποίος παρά τις δυσκολίες που συναντά είναι αποφασισμένος να το ολοκληρώσει.

Γρήγορα καταλαβαίνει ότι τα 10 χρόνια που υπολόγιζε ότι θα χρειαστούν δεν είναι αρκετά, αφού πρόκειται για χιλιάδες των χιλιάδων λέξεις, λήμματα και παραπομπές. Παράλληλα οι “τρικλοποδιές” από τις εσω-πανεπιστημιακές κόντρες δυσκολεύουν πολύ το έργο του. Έτσι για να επισπεύσει την διαδικασία ζητά τη βοήθεια των απανταχού αναγνωστών. Σε κάθε βιβλίο που πωλείται εσωκλείει μία επιστολή και ζητά να στείλουν ορισμούς και έννοιες λέξεων, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία συγγραφής και έκδοσης του λεξικού.

Ο πιο φανατικός αναγνώστης, ο Δρ. Γουίλιαμ Μάινορ (Σον Πεν), που ανταποκρίθηκε απόλυτα στο αίτημα του στέλνει με την πάροδο των ετών, πάνω από 10.000 ορισμούς.

Όταν ο Μάρεϊ θελήσει να τον γνωρίσει, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα γιατρό και λοχαγό του αμερικάνικου στρατού που πάσχει από παράνοια και βρίσκεται φυλακισμένος στο φρενοκομείο αφού σκότωσε ένα αθώο οικογενειάρχη, σε μία κρίση τρέλας, νομίζοντας ότι τον καταδιώκει…

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν, Νάταλι Ντόρμερ, Έντι Μάρσαν, Τζένιφερ Ιλ, Τζέρεμι Ίρβιν, Ιοαν Γκρούφονρτ, Ντέιβιντ Ο’ Χάρα, Στίβεν Ντιλέιν, Στιβ Κούγκαν.

*Alpha, Κυριακή 04/06, στις 01:45

«Ο Δικηγόρος του Διαβόλου» (1997) σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ

Δραματική Μυστηρίου Τρόμου – Αγνοώντας τις συμβουλές της μητέρας του, που ισχυρίζεται πως η Νέα Υόρκη είναι «ο τόπος όπου κατοικούν δαίμονες», ο νεαρός, φιλόδοξος δικηγόρος Κέβιν Λόμαξ εγκαθίσταται εκεί μαζί με τη σύζυγό του Μέρι Αν.

Το μέλλον του σ’ αυτή την επιβλητική μεγαλούπολη φαίνεται ευοίωνο καθώς σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα ο Κέβιν προσλαμβάνεται σε μια νομική εταιρία στο Μανχάταν, που τη διευθύνει ο πανίσχυρος Τζον Μίλτον.

Όλα βαίνουν καλώς καθώς ο τελευταίος, αναγνωρίζοντας τα προσόντα του Κέβιν, του προσφέρει αμοιβή 400 δολαρίων την ώρα ενώ το νεαρό ζευγάρι μετακομίζει σ’ ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Μανχάταν.

Σύντομα όμως η Μέρι Αν, παραμελημένη από τον Κέβιν, που φαίνεται να είναι απορροφημένος από τη δουλειά του και να ακολουθεί τυφλά τις συμβουλές του «μέντορά» του, αισθάνεται επιφυλακτική απέναντι στον καινούριο τρόπο ζωής τους.

Τα πράγματα θα πάρουν απρόβλεπτη τροπή όταν ο Κέβιν ανακαλύψει τα σκοτεινά σχέδια του Μίλτον, που φαίνεται να μην είναι άλλος από τον… Σατανά!

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Αλ Πατσίνο, Σαρλίζ Θερόν, Κόνι Νίλσεν, Κρεγκ Τι Νέλσον, Ταμάρα Τουνι, Ντέμπρα Μονκ, Βίτο Ρουτζίνις

*Star, Κυριακή 04/06, στις 02:30

«Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν» (2018) σκηνοθεσία Πίτερ Ράμσεϊ, Μπομπ Περσιτσέτι, Ρόντνεϊ Ρόθμαν

Animation – Ο Μάιλς είναι ένας έφηβος με Αφροαμερικανό πατέρα και Πορτορικανή μητέρα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσαρμοστεί σε ένα νέο ιδιωτικό σχολείο. Όλα αλλάζουν στη ζωή του, όταν ένα βραδύ τον δαγκώνει μια ραδιενεργή αράχνη, δίνοντας του τις υπερδυνάμεις του Spiderman. Πριν ακόμα συνειδητοποιήσει τι του έχει συμβεί μια μάχη μεταξύ του πραγματικού Spiederman και του Κίνγκ­πιν, ενεργοποιεί μια πύλη εισόδου παράλληλων διαστάσεων, απειλώντας τη συνοχή του κόσμου. Ποια θα είναι η «μοίρα» του Μάιλς σε ένα νέο αραχνό – σύμπαν;

Με τις φωνές των: Γιάννη Στεφόπουλου, Φοίβου Ριμένα, Αφροδίτης Αντωνάκη, Φώτη Πετρίδη, Νέστωρα Κοψιδά, Λίλας Μπακλέση, Διονύση Μακρή, Κώστα Κουνέλα.

*Mega, Κυριακή 04/06, στις 02:30