“Σαν άνθρωπος” περίμενε το δελφινάκι να το διασώσουν – [video]

Ιστορίες συγκίνησης σε Κόρινθο και Κάλυμνο

Δύο περιστατικά διάσωσης δελφινιών κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και συγκινούν. Το ένα εκτυλίχθηκε στην Κόρινθο και το άλλο στην Κάλυμνο, όμως κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις είναι το αίσιο τέλος της μάχης που δόθηκε.

Στην Κόρινθο, αισιοδοξία επικράτησε στην παραλία Καλάμια όπου εντοπίστηκε νεαρό δελφίνι που είχε χάσει τον προσανατολισμό του.

Παρά τις προσπάθειες των λουόμενων, τόσο στην παραλία Καλάμια, όσο και στην παραλία 5Φ νωρίτερα, να το μεταφέρουν στα βαθιά, εκείνο επέστρεφε στα ρηχά.

Στο σημείο έσπευσαν λιμενικοί του λιμεναρχείου Κορίνθου, καθώς και οι ναυαγοσώστες της παραλίας, οι οποίοι προσπαθούσαν να το απομακρύνουν με ασφάλεια.

«Καθόταν σαν άνθρωπος»

Το δελφίνι στην Κάλυμνο μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό. Οι ψαράδες που σήκωσαν τα δίχτυα τους, δεν αδιαφόρησαν. Φρόντισαν να μην χαθεί χρόνος και το απελευθέρωσαν στη θάλασσα.

«Σαν άνθρωπος καθόταν ήσυχα» το μικρό δελφίνι που πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων στην Κάλυμνο.

Με μια πολύ γλυκιά ανάρτησή τους στο Facebook με τίτλο «Απελευθέρωση δελφινιού από Καλύμνιο καΐκι» οι ψαράδες φαίνεται να κρατούν στην αγκαλιά το μικρό δελφίνι και με προσοχή το απελευθερώνουν από τις πετονιές στις οποίες είχε τυλιχθε

Το δελφίνι κάθισε «ήρεμο», δέχτηκε την βοήθεια των φιλικών ψαράδων και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο στη θάλασσα.

Ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους που περιέθαλψε το δελφίνι, μιλώντας στο kalymnos-news.gr, είπε ότι μετά την απελευθέρωσή του, παρέμεινε για αρκετή ώρα στην περιοχή, ακολουθώντας το αλιευτικό και κάνοντας βουτιές και στροφές γύρω του, θέλοντας με το δικό του τρόπο να πει ευχαριστώ στους ανθρώπους που το απελευθέρωσαν.

Τα νεκρά δελφίνια στο Αιγαίο

Σημειώνεται, πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα νεκρά δελφίνια έχουν εντοπιστεί στο Αιγαίο, με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» να θεωρούν ότι η θανάτωση των δελφινιών προκλήθηκε ηθελημένα από αλληλεπιδράσεις με μεγάλα αλιευτικά σκάφη προερχόμενα από την Τουρκία.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, ο κ. Θόδωρος Τσιμπίδης δήλωσε στην ΕΡΤ: «Εμείς εδώ έχουμε κλείσει 25 χρόνια στο Ανατολικό Αιγαίο, δουλεύουμε πολύ κοντά στην οριογραμμή, άρα αυτό μας κάνει πάρα πολύ προσεκτικούς και στο τι λέμε και στο τι κάνουμε. Άρα λοιπόν ό, τι λέμε το έχουμε τεκμηριώσει και τολμάμε να το δημοσιοποιήσουμε γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».