10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Πέρασμα 2» (2015) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δραματική Ρομαντική – Το επικό ταξίδι του ατμόπλοιου συνεχίζεται με την επανένωση των τριών ζευγαριών, των οποίων οι μοίρες είναι άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους και με το Taiping.

Ο στρατιωτικός γιατρός Yan Zenkun (Τακέσι Κανεσίρο) παραμένει μακριά από την γυναίκα που αγαπά (Μασάμι Ναγκασάουα) λόγω αλλαγών στην πολιτική. Ο στρατιώτης (Τονγκ Ντάγουεϊ) και η αναλφάβητη γυναίκα χαμηλότερης τάξης Yu Zhen (Ζαγκ Σιγι) έχουν ερωτευτεί ο ένας τον άλλον, αλλά η ζωή φαίνεται να έχει έναν τρόπο να τους κρατήσει χωριστά. Η σύζυγος (Σονγκ Χιε Κιο) του στρατηγού Lei Yifang (Χουαγκ Σιαομιγκ ), συνεχίζει να τον περιμένει στην Ταϊβάν, παρόλο που δεν γνωρίζει αν είναι νεκρός ή ζωντανός.

Παίζουν: Μασάμι Ναγκασάουα, Τονγκ Ντάγουεϊ, Χιτόμι Κουρόκι, Σονγκ Χιε Κιο, Ζαγκ Σιγι, Τακέσι Κανεσίρο, Χουαγκ Σιαομιγκ.

*Open, Τετάρτη 07/06 στις 21:00

«Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο» (2020) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Βο

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Τζον Γκάριτυ, τον οποίο υποδύεται ο Τζέραρντ Μπάτλερ, και την εν διαστάσει σύζυγό του, Άλισον την οποία υποδύεται η Μορένα Μπάκαριν, μαζί με τον μικρό τους γιο, Νέιθαν.

Η είδηση της επικείμενης σύγκρουσης του πλανήτη με τον κομήτη, προκαλεί πανικό και χάος σε όλο τον κόσμο. Ο Τζον λαμβάνει τότε μια μυστηριώδη κυβερνητική ειδοποίηση που αναφέρει ότι η οικογένειά του έχει επιλεγεί και υπάρχει για αυτούς μια θέση στο παγκόσμιο καταφύγιο, που βρίσκεται σε απόρρητη τοποθεσία.

Καθώς ο χρόνος τελειώνει, ο Τζον πρέπει να βρεί την οικογένειά του και να φτάσουν στο καταφύγιο. Η σωτηρία τους περιμένει σε μια στρατιωτική εγκατάσταση στη Γροιλανδία, όπου θα βρουν καταφύγιο από την επικείμενη καταστροφή.

Ο κίνδυνος ελλοχεύει παντού, καθώς διασταυρώνονται με απελπισμένους επιζώντες, επικίνδυνες καταστάσεις και έρχονται αντιμέτωποι με απειλές τόσο από τον κομήτη που πλησιάζει όσο και από το χάος και την ανομία που επικρατεί γύρω τους.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, και οι τρεις τους πρέπει να κάνουν δύσκολες επιλογές προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μορένα Μπάκαριν, Σκοτ Γκλεν, Ράνταλ Γκονζάλες, Νίκολα Λαμπο, Μάντισον Τζόνσον, Ρικ Πασκαλόνε

*Star, Τετάρτη 07/06 στις 21:00

«Στην Πύλη της Αιωνιότητας» (2003) σκηνοθεσία Τζούλιαν Σνάμπελ

Βιογραφική Δραματική – Η ταινία σκιαγραφεί τα χρόνια που ο κορυφαίος Ολλανδός ιμπρεσιονιστής Βίνσεντ βαν Γκογκ έζησε στην Αρλ της Γαλλίας, τότε που -μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως- δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του, όπως η «Έναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και η σειρά «Ηλιοτρόπια», ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα.

Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Ρούπερτ Φρεντ, Οσκαρ Αϊζακ, Μαντς Μίκελσεν, Ματιέ Αμαλρίκ

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 07/06 στις 22:00

«Δώδεκα Δυνατοί» (2018) σε σκηνοθεσία Νικολάι Φούγκλσιγκ

Πολεμική περιπέτεια – Ο Λοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων Ξηράς, Μιτς Νέλσον, βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει της μετακόμισης μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του στο νέο τους σπίτι. Το ημερολόγιο δείχνει 11 Σεπτεμβρίου. Το τηλεφώνημα, όμως, που θα δεχτεί ξαφνικά, αλλάζει το πρόγραμμά του δραματικά: το αμερικανικό έδαφος δέχεται επίθεση και ο ίδιος καλείται σε μια αποστολή που θα αλλάξει την πορεία των πραγμάτων οριστικά και αμετάκλητα.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Μάικλ Σάνον, Μάικλ Πένια, Τρεβάντε Ρόουντς, Ελσα Πατακί.

*Star, Τετάρτη 07/06 στις 23:30

«Αντίστροφη Μέτρηση» (2019) σκηνοθεσία Τζάστιν Ντεκ

Μυστηρίου Τρόμου – Αν υπήρχε μία εφαρμογή που θα σου έλεγε πότε θα πεθάνεις… θα την κατέβαζες;

Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ακόμα.

Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει ένα τρόπο να σώσει την ζωή της πριν να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Τσάρλι ΜακΝτέρμοντ, Αν Γουίντερς, Ελίζαμπεθ Λάιλ Μέτρηση (Countdown).

*Open, Τετάρτη 07/06 στις 23:45

«Άτακτος Παππούς» (2016) σκηνοθεσία Νταν Μέιζερ

Κωμωδία – Λίγο πριν από τον γάμο του, ο Τζέισον πείθεται από τον πρόσφατα χήρο παππού του να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι αναψυχής που ξεφεύγει πέρα από κάθε μέτρο.

Ο θρυλικός Robert De Niro υποδύεται τον πιο αντισυμβατικό παππού, ειδικά σε σχέση με τον ίδιο του τον εγγονό τον οποίο ενσαρκώνει ο ανερχόμενος Zac Efron (That Awkward Moment) .

Ο μετρημένος Τζέισον Κέλι δέχεται να κάνει το ταξίδι με τον παππού του, Ντικ, τον ακόλαστο πρώην αξιωματικό του στρατού με κρυφή ατζέντα. Προορισμός τους η Φλόριντα. Για την κατάληξη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζακ Έφρον, Τζούλιαν Χιου, Όμπρι Πλάζα, Ντέρμοτ Μαλρόνι, Άνταμ Πέιλι, Τζέισον Μαντζούκας, Μο Κόλινς, Ζόι Ντόιτς.

*Alpha, Τετάρτη 07/06 στις 00:15

«Απόλυτη Ευφυΐα» (2011) σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ

Περιπέτεια – Ο φιλόδοξος συγγραφέας Έντι Μόρα πάσχει από χρόνια έλλειψη έμπνευσης. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν ένας παλιός του φίλος θα του προτείνει το NZT, ένα νέο, επαναστατικό φαρμακευτικό σκεύασμα που του δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλες του τις δυνατότητες.

Με τις εγκεφαλικές του συνάψεις να δουλεύουν υπερωρίες, ο Έντι μπορεί να θυμηθεί ό,τι έχει διαβάσει, δει ή ακούσει στη ζωή του. Μπορεί να μάθει μία καινούργια ξένη γλώσσα μέσα σε μία μέρα, να κατανοήσει περίπλοκες συναρτήσεις και να γοητεύει όποιον συναντά, υπό την αίρεση ότι δεν θα αποκαλύψει σε κανέναν πως συνεχίζει να παίρνει το μη δοκιμασμένο κλινικά φάρμακο

. Πολύ σύντομα ο Έντι θα σαρώσει τη Γουόλ Στριτ, μετατρέποντας ένα μικρό κεφάλαιο σε εκατομμύρια.

Παίζουν: Μπράντλεϋ Κούπερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αμπυ Κόρνις, Χιλ Χάρπερ, Τζέικ Μακντόρμαν, Άντριου Χάουαρντ, Άννα Φράιελ, Τζόνυ Γουίτγουορθ, Ρίτσαρντ Μπερκινς, Τ.Β. Κάρπιο

*Ant1, Τετάρτη 07/06 στις 01:00

«Extinction» (2015) σκηνοθεσία Μιγκέλ Άνχελ Βίβας

Δράσης Περιπέτεια – Μέσα σε μία νύχτα κόσμος, όπως τον ξέρουμε, σταμάτησε να υπάρχει όταν ξεκίνησε ο ραγδαίος Aφανισμός των ανθρώπων.

Οι μόνοι επιζήσαντες: Δύο άντρες που τους ενώνει αμοιβαίο μίσος και ένα παιδί.

Εννέα χρόνια μετά την εξάπλωση του ιού που μετέτρεψε όλους τους ανθρώπους σε λυσσασμένα, δολοφονικά ζόμπι, ο Πάτρικ (Μάθιου Φοξ), o Τζακ (Τζέφρι Ντόνοβαν) και η 9χρονη κόρη του Λου (Κουίν Μακκόλγκαν), κατάφεραν – καλά κρυμμένοι – να επιβιώσουν, σε μια αποκλεισμένη από το χιόνι πόλη, τη Χάρμονι.

Όταν βγουν από την κρυψώνα τους, συνειδητοποιούν ότι τα ζόμπι εξαφανίστηκαν, αλλά έχουν αφήσει παντού ίχνη τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε έναν νέο Αφανισμό του ανθρώπινου είδους.

Ο φόβος τους μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο καθώςο νέος Αφανισμός τους περικυκλώνει…

Όταν οι μολυσμένοι από τον ιό επιστρέφουν, οι δύο άντρες θα χρειαστεί να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να πολεμήσουν ο ένας πλάι στον άλλο.

Παίζουν: Μάθιου Φοξ, Τζέφρι Ντόνοβαν, Κουίν Μακκόλγκαν, Βαλέρια Βερό, Κλάρα Λάγκο, Εντουάρντο Φεντριάν.

*Mega, Τετάρτη 07/06 στις 01:20

«Winchester: Το σπίτι των φαντασμάτων» (2018) σκηνοθεσία Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Τρόμου – Σε μια απομονωμένη περιοχή 50 μίλια έξω από το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται η έπαυλη Winchester, το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο, χτισμένη το 1884.

Κατασκευαζόταν με μανιώδεις ρυθμούς, ολημερίς και ολονυχτίς για δεκαετίες, υπό τις οδηγίες της Σάρα Ουίντσεστερ (Έλεν Μίρεν): έχει επτά ορόφους και εκατοντάδες δωμάτια, διαδρόμους που δεν οδηγούν πουθενά και πόρτες πίσω από τις οποίες κρύβεται τοίχος, σαράντα επτά τζάκια, δύο χιλιάδες καταπακτές, αετώματα, πυργίσκους, αυλές, υαλογραφήματα με αποσπάσματα από σεξπηρικά έργα: «Οι ίδιες αυτές σκέψεις κατοικούν τον μικρό τούτο κόσμο».

Η ιδιοκτήτριά της έπαυλης ήταν η Σάρα Γουίντσεστερ, χήρα και κληρονόμος του Γουίλιαμ Γουίντσεστερ, διάσημου κατασκευαστή όπλων της εποχής και εμπνευστή της ομώνυμης, αυτόματης καραμπίνας.

Στον υπόλοιπο κόσμο μοιάζει με τερατώδες μνημείο που συμβολίζει την τρέλα μιας διαταραγμένης γυναίκας. Όμως η Σάρα δεν το έχτισε για τον εαυτό της, την ανιψιά της (Σάρα Σνουκ) ή τον εκκεντρικό γιατρό Έρικ Πράις (Τζέισον Κλαρκ), τον οποίο έχει καλέσει στο σπίτι, αλλά το δημιούργησε ως καταφύγιο ή τόπο περιορισμού των φαντασμάτων όσων έπεσαν θύματα του θανάσιμου όπλου.

Το έχτισε για να αντιμετωπίσει το ακατανόητο: θύμα ή θύτης, εκατοντάδες πνεύματα που διψούν για εκδίκηση, μερικά καλά και μερικά κακά, φυλακίστηκαν στο άσυλο αυτό και εκείνη ήταν η δεσμοφύλακάς τους. Και το πιο τρομακτικό πνεύμα όλων θέλει να κάνει την Σάρα μία από αυτούς…

Παίζουν: Ελεν Μίρεν, Τζέισον Κλαρκ, Σάρα Σνουκ, Εμ Γουάιζμαν, Αλανα Φαγκαν.

*Open, Τετάρτη 07/06 στις 01:45

«Kick-Ass 2: Με την Πλάτη στον Τοίχο» (2013) σκηνοθεσία Τζεφ Γουάντλοου

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – O Ντέιβ ως Kick – Ass και η Μίντι ως Ηit Girl, με το απαράμιλλο θάρρος τους, έχουν αποτελέσει έμπνευση και ένα νέο κύμα αυτοδημιούργητων μασκοφόρων σταυροφόρων έχει δημιουργηθεί.

Μετά την αποφοίτηση από το κολλέγιο, ο Ντέιβ, δεν βλέπει κάποια άλλη προοπτική μπροστά του και έτσι αποφασίζει να οργανώσει την πρώτη ομάδα σούπερ-ηρώων.

Tη στιγμή, που η ομάδα αρχίζει να «καθαρίζει» τους δρόμους από κάθε είδους κακοποιό στοιχείο, ο πρώτος σούπερ κακοποιός του κόσμου, o Red Mist συγκεντρώνει τη δική του ομάδα και οργανώνει ένα σχέδιο να εκδικηθεί τον Kick – Ass και την Hit Girl γι’ αυτό που έκαναν στον πατέρα του.

Παίζουν: Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Χλόι – Γκρέις Μόρετζ, Τζιμ Κάρεϊ, Μόρις Τσέστνατ.

*Star, Τετάρτη 07/06 στις 02:15