9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μις Πέρεγκριν: Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά» (2016) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Περιπέτεια Φαντασίας – Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Τζέικ βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά.

Αλλά τα μυστήρια και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν όταν γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις… και τους παντοδύναμους εχθρούς τους.

Τελικά, ο Τζέικ ανακαλύπτει ότι μοναχά το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους.

Παίζουν: Εϊσα Μπάτερφιλντ, Εύα Γκριν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ελα Περνέλ, Αλισον Τζάνεϊ, Τζούντι Ντεντς, Τέρενς Σταμπ.

*Open, Τετάρτη 14/06 στις 21:00

«Η Γυναικάρα με τα Κόκκινα» (1984) σκηνοθεσία Τζιν Γουάιλντερ

Ρομαντική Κομεντί – Ο Τέντι Πιρς (Τζιν Γουάιλντερ) είναι μεσήλικας διαφημιστής που ζει στο Σαν Φραντσίσκο με την οικογένεια και τα παιδιά του.
Είχε όλα όσα χρειάζεται για να θεωρείται επιτυχημένος μέχρι τη μέρα που θα δει στο δρόμο του μία πανέμορφη γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα.
Νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη γι’ αυτήν και από εκείνη τη στιγμή, του γίνεται εμμονή η απόκτησή της.

Τα μπερδέματα αρχίζουν όταν προσπαθεί να βρεί το τηλέφωνό της για να της ζητήσει ραντεβού και κατά λάθος καλεί μια συνάδελφο από τη διαφημιστική εταιρεία που δουλεύει…

Παίζουν: Τζιν Γουάιλντερ, Κέλι Λε Μπροκ, Τσαρλς Γκροντίν, Γκίλντα Ράντνερ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 14/06 στις 22:00

«Είσαι ο Επόμενος» (2011) σκηνοθεσία Ανταμ Γουίνγκαρντ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Όμπρεϊ και ο Πολ Ντέιβινσον, σε μια φιλότιμη προσπάθεια να έρθουν κοντά με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αποφασίζουν να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους διοργανώνοντας μια οικογενειακή επανένωση στο παλιό εγκαταλελειμμένο εξοχικό τους.

Η χαρούμενη συγκέντρωση διαλύεται από μια ομάδα αγνώστων δολοφόνων, που φοράνε μάσκες ζώων κι αρχίζουν να σκοτώνουν ένα προς ένα τα μέλη της οικογένειας.

H φράση «You’re Next», γραμμένη με αίμα πάνω στους τοίχους της απομονωμένης οικείας των Ντέιβισον, σκορπάει τον πανικό.
Ούτε οι δολοφόνοι, όμως, ούτε οι Ντέιβισον υπολόγισαν την Έριν, την αθώα, νεοφερμένη φιλενάδα του γιου της οικογένειας, που διαθέτει κι εκείνη το δολοφονικό ένστικτο της επιβίωσης.

Παίζουν: Σάρνι Βίνσον, Νίκολας Τούτσι, Γουέντι Γκλεν, Έι Τζι Μπόουεν, Τζο Σουάμπεργκ, Έιμι Σάιμετζ, Ρομπ Μόραν, Τι Γουέστ.

*Open, Τετάρτη 14/06 στις 23:45

«Ζευγάρια στα Βαθιά» (2009) σκηνοθεσία Πίτερ Μπίλινγκσλεϊ

Ένα νεαρό ζευγάρι αποφασίζει να πάει διακοπές σ’ ένα τροπικό νησί-θέρετρο σε μια προσπάθεια διάσωσης του γάμου του, προκειμένου να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά της σχέσης του και να δει αν τελικά μπορεί να αποφύγει το χωρισμό.

Επειδή όμως τα οικονομικά του ζευγαριού δεν του επιτρέπoυν να πάει στο θέρετρο μόνο του, προτείνει σε άλλα τρία φιλικά ζευγάρια να το ακολουθήσουν στον «παράδεισο» και να απολαύσουν μοναδικές διακοπές, την ίδια στιγμή που το ζευγάρι θα προσπαθεί να σώσει τη σχέση του, μέσα από «θεραπεία».

Φτάνοντας όμως στο νησί τα τρία φιλικά ζευγάρια συνειδητοποιούν πως αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, αντί για σπα και θαλάσσιο σκι, θα πρέπει να συμμετάσχουν και τα ίδια στις θεραπευτικές συνεδρίες του θέρετρου, καθώς η συμμετοχή στις θεραπείες δεν είναι προαιρετική!

Παίζουν: Βινς Βον, Μαλίν Άκερμαν, Κεν Γιέονγκ, Κρίστεν Μπελ, Τζέισον Μπέιτμαν, Τζον Φάβρο, Κριστίν Ντέιβις, Ζαν Ρενό.

*Star, Τετάρτη 14/06 στις 00:15

«Ο Τρομοκράτης» (1997) σκηνοθεσία Άλαν Τζ. Πάκουλα

Δράσης Περιπέτεια – Ο Φράνκι Μακ Γκουάιρ, ένας νεαρός Ιρλανδός, είναι στρατολογημένος στον αγώνα ενάντια των Άγγλων. Και όχι τυχαία, αφού σε ηλικία 8 χρόνων ήταν μάρτυρας του θανάτου του πατέρα του, μέλους του IRA, στη διάρκεια των δραματικών γεγονότων στο Μπέλφαστ το 1972. Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε και ο Φράνκι, ως μέλος του IRA, ξεκινά για τη Νέα Υόρκη, για να αγοράσει πυραύλους. Εκεί, φιλοξενείται στο σπίτι του Τομ, ενός αστυνομικού Ιρλανδικής καταγωγής, πατέρα τριών κοριτσιών. Όταν αυτός ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα και την αποστολή του φιλοξενουμένου του, διχάζεται ανάμεσα στο καθήκον και τη φιλία, μια και στο πρόσωπό του είχε δει το γιο που ποτέ του δεν είχε αποκτήσει…

Ο Μπραντ Πιτ και ο Χάρισον Φορντ πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την καταπληκτική περιπέτεια θρίλερ, που πραγματεύεται το θέμα της τρομοκρατίας και συνδιαπλέκεται με τη σχέση πατέρα-γιου, πάντα με φόντο το ιρλανδικό πρόβλημα και τα όσα γίνονται στη Βόρεια Ιρλανδία. Βέβαια, για όσους ξέρουν τον σκηνοθέτη ‘Αλαν Τζ. Πάκουλα, θα τη δουν ως ένα πολιτικό θρίλερ για την τρομοκρατία. Ανεξάρτητα ωστόσο από την οπτική γωνία που θα την δει ο καθένας, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι η συναρπαστική ερμηνεία των δυο μεγάλων πρωταγωνιστών της, η άψογη παραγωγή της και το άψογο τελικό αποτέλεσμα.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Μπραντ Πιτ, Νατάσα μακ Ελόουν, Μάργκαρετ Κόλιν, Τριτ Γουίλιαμς, Ρούμπεν Μπλέιντς, Τζούλια Στάιλς, Σάιμον Τζόουνς

*Mega, Τετάρτη 14/06 στις 01:20

«Glass» (2019) σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δράμα επιστημονικής φαντασίας – O “Άφθαρτος” Μπρους Γούλις, επιστρέφει ως Ντέιβιντ Νταν και ο Σάμιουελ Τζάκσον ως Ιλάια Πράις γνωστός και ως Μίστερ Γκλας. Μαζί τους αυτή τη φορά και ο Τζέιμς Μακ Άβοι αναβιώνει τον ρόλο του Κέβιν Γουέντελ Κραμπ με τις πολλαπλές προσωπικότητες. και η Άννα Τέιλορ Τζόι ως Κέισι Κουκ, η μοναδική που επέζησε της συνάντησης μαζί του.

Ακολουθώντας το φινάλε του Διχασμένου (Split), ο Νταν καταδιώκει τον Κραμπ, στον οποίο έχει επικρατήσει η 24η προσωπικότητα του κτήνους μέσα του, σε μια σειρά από κλιμακωτές συναντήσεις.

Όταν καταλήγουν και οι δύο στο ψυχιατρείο, η στιβαρή παρουσία του Πράις, που βρίσκεται σε κατατονία λόγω της θεραπείας που του εφαρμόζει η κοινή τους ψυχίατρος, μοιάζει σαν ενός μαέστρου που φαίνεται να κρατάει μυστικά και για τους δυο.

Παίζουν: Τζέιμς Μάκαβοϊ, Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Τζάκσον, Άνια Τείλορ Τζόι, Σάρα Πόλσον

*Ant1, Τετάρτη 14/06 στις 01:30

«Η Μάχη της Επικράτησης» (2017) σκηνοθεσία Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν

Δραματική – 1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής.

Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ).

Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ.

*Open, Τετάρτη 14/06 στις 01:30

«Τερματικός Σταθμός» (2018) σκηνοθεσία Βον Στάιν 

Δράσης – Στη σκοτεινή καρδιά μιας άναρχης, ανώνυμης πόλης, το «Terminal» ακολουθεί τις γεμάτες ανατροπές ιστορίες δυο δολοφόνων (Μάξ Άιρονς και Ντέξτερ Φλέτσερ) σε μια ολέθρια αποστολή, ενός δασκάλου που δίνει μάχη με μια θανάσιμη ασθένεια (Σάιμον Πεγκ), ενός αινιγματικού επιστάτη (Μάικ Μάγιερς) και μιας περίεργης σερβιτόρας που ζει επικίνδυνη, διπλή ζωή (Μάργκο Ρόμπι).

Το βαθύ σκότος της νύχτας θα φέρει δολοφονικές συνέπειες, καθώς οι ζωές τους περιπλέκονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση.

Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ, Μάθιου Λιούις, Μάικ Μάγιερς, Μάξ Άιρονς, Ντέξτερ Φλέτσερ.

*Alpha, Τετάρτη 14/06 στις 01:30

«Το Μεγάλο Δίλημμα» (2004) σκηνοθεσία Τζορτζ Άρμιτατζ

Κωμωδία – Αποφασισμένος να κυνηγήσει την… τύχη του, ο νεαρός σέρφερ και ενίοτε μικροαπατεώνας Τζακ Ράιαν ταξιδεύει μέχρι το εξωτικό νησί Ουάχου στον Ειρηνικό.

Εκεί πιάνει δουλειά στην εταιρία του Ρέι Ρίτσι, ενός αριβίστα κτηματομεσίτη, που έχει αναλάβει την κατασκευή ενός τουριστικού θέρετρου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ιθαγενών του νησιού.

Η διαρκής και έντονη αντιπαράθεση του Τζακ με τον Λου Χάρις, επιστάτη και «δεξί χέρι» του Ρίτσι, καταλήγει σε καυγά με αποτέλεσμα ο Τζακ να χάσει τη δουλειά του, αλλά παράλληλα να γνωρίσει τον δικαστή Γουόλτερ Χιουζ.

Εντυπωσιασμένος από το θάρρος του νεαρού, ο Χιουζ τον προσλαμβάνει ως βοηθό του.

Παίζουν: Τσάρλι Σιν, Μόργκαν Φρίμαν, Όουεν Ουΐλσον, Γκάρι Σινίζ, Σάρα Φόστερ, Βίνι Τζόουνς

*Star, Τετάρτη 14/06 στις 02:30