“Απαντήσεις” στα κινητά και στο DNA αναζητούν οι Αρχές για τον θάνατο της Αναστάζια

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα της ΕΛΑΣ για το θάνατο της Αναστάζια στην Κω. «Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα κινητά της κοπέλας, του συντρόφου της καθώς και του 32χρονου που έχει συλληφθεί. Επίσης, «απαντήσεις» θα δώσει και το DNA που έχει δοθεί για ανάλυση.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια, η σορός της οποίας βρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην περιοχή Αλυκές της Κω με τα στοιχεία να δείχνουν ότι βρήκε μαρτυρικό θάνατο από στραγγαλισμό. Αν και έχει συλληφθεί ένας 32χρονος από το Μπαγκλαντές που σχετίζεται με την υπόθεση, δεν υπάρχει ούτε κατηγορία για ανθρωποκτονία αλλά ούτε και ομολογία.

Τα ερωτήματα παραμένουν και πλέον φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα κινητά τηλέφωνα της κοπέλας, του συντρόφου της και του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, που κρατείται για την αρπαγή της. Ο 32χρονος αλλοδαπός κρατείται με τις κατηγορίες της αρπαγής της 27χρονης και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αφού ο ίδιος φέρεται να είπε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα ενώ ήταν μεθυσμένη.

Οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα κινητά στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, για να εντοπίσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη λύση του γρίφου και θα αποκαλύψουν τι πραγματικά συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ. Στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι τα κινητά τηλέφωνα της 27χρονης, του συντρόφου της και του 32χρονου. Κάποια μηνύματα που εντοπίστηκαν προκάλεσαν απορίες για τις σχέσεις του ζευγαριού το τελευταίο διάστημα και για το κατά πόσο ο 32χρονος ήταν γνωστός τους και είχαν επαφές μαζί του και στο παρελθόν.

Απολογείται αύριο

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη 21 Ιουνίου, ζήτησε και έλαβε ο 32χρονος από το Μπαγλαντές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 32χρονος θα παραμείνει στα κρατητήρια και θα απολογηθεί την Τετάρτη για την κατηγορία της αρπαγής της. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 32χρονου, ο κατηγορούμενος δεν ξέρει ότι έχει εντοπιστεί η σορός της. Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Πάντα, όμως, βασικό πρόσωπο στην υπόθεση του θανάτου της 27χρονης θεωρείται ο 32χρονος.

Στα δικαστήρια της Κω βρέθηκε χθες η μητέρα της Αναστάζια, η οποία ταξίδεψε στο νησί μαζί με ιδιωτικό ερευνητή, αναζητώντας την κόρη της, αλλά και ο 28χρονος σύντροφός της που ήταν αυτός που δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Ιατροδικαστικό πόρισμα

Χθες, αργά το απόγευμα, εκδόθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα και εστάλη στην ανακριτική και εισαγγελική Αρχή. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος της κοπέλας προήλθε από ασφυξία χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος. Από την ΕΛΑΣ θεωρούν πως ο σύντροφος της 27χρονης ήξερε από την πρώτη στιγμή πού βρισκόταν η κοπέλα και μπορεί να μην έχει σχέση με τη δολοφονία αλλά βλέπουν «κενά» αναφορικά με τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια των ερευνών.