5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Φτηνά Τσιγάρα» (2000) σκηνοθεσία Ρένος Χαραλαμπίδης

Ρομαντική, Ελληνική κωμωδία – Ο Νίκος είναι ένας τριαντάχρονος άνεργος που ζει μόνος δίχως φιλενάδα, από πεποίθηση. Τον περιβάλουν διάφοροι τύποι ανθρώπων: ο ιδιοκτήτης του καφενείου όπου συχνάζει, ο Τέλης – μόνιμος θαμώνας και πολυλογάς που θεωρητικολογεί υπέρ του αχαλίνωτου σεξ – ο φίλος του, ένας κυνικός που παροτρύνει τον Τέλη στο κυνήγι της γυναίκας. Ο Μανώλης είναι τυχοδιώκτης, πρόθυμος να εμπλακεί στις πιο απρόσμενες καταστάσεις. Τελικά, ο Νίκος γνωρίζει σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο τη Σοφία, μια όμορφη νεαρή κοπέλα γεμάτη αυτοπεποίθηση, από το χώρο της μόδας. Περιπλανιούνται μια νύχτα μαζί στην πόλη και χωρίζουν. Θα την αναζητήσει εκ νέου, καθώς πλέον ο περίγυρος του δεν τον εμπνέει.

Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Άλκης Παναγιωτίδης, Ανδρέας Νάτσιος, Μάνος Βακούσης, Τάκης Σπυριδάκης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 25/06 στις 23:00

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 4.0» (2007) σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Δράσης – Ο Τζον Μακλέιν( Μπρους Γουίλις) επιστρέφει για ακόμα μία φορά για να σταματήσει κυβερνο-τρομοκράτες, που έχουν εισβάλλει σε κυβερνητικούς και εμπορικούς υπολογιστές σε όλη τη χώρα.

Ο θρυλικός αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη έρχεται αντιμέτωπος με την τέταρτη, την πιο επικίνδυνή του αποστολή. Είναι η 4η Ιουλίου και ενώ οι Η.Π.Α γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το εύθραυστο ηλεκτρονικό σύστημα πληροφοριών της χώρας απειλείται με ολική καταστροφή από αδίστακτους τρομοκράτες.

Ώρα για τον Τζον Μακλέιν να δράσει και αυτή τη φορά τα βάζει με την ψηφιακή τεχνολογία και τους καταδιώκει ανελέητα…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζάστιν Λονγκ, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Star, Κυριακή 25/06 στις 00:45

«Πριν τα Μεσάνυχτα» (2013) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ρομαντικό δράμα – Δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, και με ενδιάμεσο σταθμό το Παρίσι το 2009, ο Τζέσι και η Σελίν είναι πλέον μαζί, έχουν δίδυμες κόρες, οι καριέρες τους βρίσκονται στο απόγειό τους, αλλά ο έρωτας, ενώ υπάρχει, αποδεικνύεται ένα δύσβατο ταξίδι.

Ενώ οι διακοπές στην Ελλάδα τελειώνουν ο Τζέσι πρέπει να αποχαιρετήσει τον γιο από τον πρώτο του γάμο, να τον βάλει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αμερική. Πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα αργήσει να τον ξαναδεί, ότι χάνει στιγμές από την εφηβεία του, ότι έχει γίνει ο πατέρας των γιορτών και των διακοπών.

Η Σελίν από την άλλη εξετάζει μία πρόταση για μία δουλειά με απαιτητικά ωράρια και υποχρεώσεις, κάτι που το έχει ανάγκη αλλά θα ανατραπεί η οικογενειακή καθημερινότητά τους. Συζητώντας σαν σύντροφοι και φίλοι τα δύο ενδεχόμενα, πώς φαίνεται σε εκείνον η προοπτική της νέας δουλειάς, πώς θα άκουγε εκείνη την πιθανότητα να μετακομίσουν στο Σικάγο για να βλέπει ο Τζέσι τον γιο του, ξεσπούν οι μικρές ανεπαίσθητες εκρήξεις που κλονίζουν την αυτοπεποίθησή σου σε μια σχέση.

Οι ανασφάλειες ξυπνούν, η πορεία της ζωής γεμίζει δαίμονες και αναρωτιέσαι αν ο άνθρωπος που μοιράζεσαι τη ζωή του σε καταπιέζει ή αν καταπιέζεται.
Ο έρωτας και το πάθος έχουν δώσει τη θέση τους σε ωμά κατηγορώ, απογοητεύσεις, επώδυνες αλήθειες και πικρά βλέμματα.

Πρέπει να ανταλλάξουν αλήθειες και να θυμηθούν τι τους έκανε να είναι μαζί. Κι αν αυτό που τους ένωσε τότε, είναι ακόμα ζωντανό, αληθινό και δυνατό ώστε να παραμείνουν μαζί.

Πρέπει πριν το ρολόι σημάνει μεσάνυχτα, να ανακαλύψουν αν η αγάπη είναι τελικά μία μεγάλη παραμυθένια κολοκύθα, ή αν κάποια παραμύθια είναι αληθινά.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Ζίλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Γουόλτερ Λάσαλι, Σίμους Ντέιβις-Φιτζπάτρικ, Τζένιφερ Πράιορ, Σαρλότ Πράιορ, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Γιάννης Παπαδόπουλος.

*Alpha, Κυριακή 25/06 στις 01:00

«Aloha» (2015) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Ρομαντική κομεντί – Ο Μπράιαν Γκιλκρεστ (Μπράντλεϊ Κούπερ) ένας αναγνωρισμένος ιδιωτικός, εργολάβος και σύμβουλος όπλων του στρατού επιστρέφει στη αμερικανική βάση στη Χαβάη, μετά από μία αποστολή που δεν πήγε καθόλου καλά.

Στη Χαβάη, όπου σημείωσε τους μεγαλύτερους θριάμβους της σταδιοδρομίας του, για να υπηρετήσει έστω και ως ιδιώτης, πρέπει να γίνει αποδεκτός από τον διοικητή της βάσης Στρατηγό Ντίξον (Άλεκ Μπολντγουιν) και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μέντορά του, Κάρσον Γουέλς (Μπιλ Μάρεϊ).

Εκεί όμως, η μοίρα τον φέρνει πάλι κοντά με μια παλιά αγάπη, την Τρέισι (Ρέιτσελ Μακ Ανταμς) η οποία πλέον είναι παντρεμένη -αλλά όχι ευτυχισμένη;- με τον πιλότο Τζον Γουντσάιντ (Τζον Κρασίνσκι).

Παράλληλα όμως η γνωριμία με την αξιωματικό Άλισον (Έμμα Στόουν), που έχει τον Μπράιαν υπό την επίβλεψή της, καθώς φροντίζει να διασφαλίσει τα συμφέροντα του στρατού, φαίνεται πως θα γεννήσει μία αναπόφευκτη ερωτική έλξη.

Ο Μπράιαν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δύσκολη απόφαση να κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό ή να ακολουθήσει τις εντολές του εργοδότη του.
Πρέπει επίσης να αποφασίσει αν θέλει να ξαναμπεί στη ζωή της Τρέισι ή να κάνει μια καινούργια αρχή με την Άλισον και πώς θα ισορροπήσει τις νέες του ευθύνες με τις παλιές.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εμα Στόουν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Μπιλ Μάρεϊ.

*Open, Κυριακή 25/06 στις 02:00

«Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα» (2013) σκηνοθεσία Ρομπ Μέλτζερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Μια εταιρική εκδρομή με στόχο τη σύσφιξη των συναδελφικών σχέσεων, αλλά και την ανάπτυξη της ηγετικής ικανότητας σε ένα τροπικό νησί, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα.

Ο Κρις είναι ένας υπάλληλος, τόσο αδύναμος που δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τον νταή του γραφείου, τον Φιλ, που του κλέβει όλες τις ιδέες. Δεν έχει ούτε το θάρρος να ζητήσει ραντεβού από τη Λίζα, την προϊσταμένη που του αρέσει.

Όταν όμως ένα σεμινάριο για άγρια διαβίωση πάει τελείως στραβά, κι ο πρώην πεζοναύτης και υπεύθυνος, Στορμ Ρόθτσαϊλντ, τραυματίζεται από ένα πούμα, ο Κρις και οι συνάδελφοι του βρίσκονται απομονωμένοι σε ένα τροπικό νησί, χωρίς φανερή ελπίδα να διασωθούν.

Κι ενώ κάποιος πρέπει να αναλάβει την αρχηγία της ομάδας, ο Φιλ αυτοανακηρύσσεται «θεός». Όμως, ο Κρις έχει παρελθόν στους προσκόπους, κι αν μπορούσε να ξεπεράσει τη δειλία του, θα ήταν ο ιδανικός ηγέτης.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Άνταμ Μπρόντι, Ρομπ Χιούμπελ.

*Skai, Κυριακή 25/06 στις 02:30