7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Νύφες σε Πόλεμο» (2009) σκηνοθεσία Γκάρι Γουίνικ

Κωμωδία – Η Λιβ και η Έμμα γνωρίζονται από πολύ μικρή ηλικία και είναι πάντα η μια δίπλα στην άλλη, τόσο στα ευχάριστα, όσο και στα δυσάρεστα.

Είναι τόσο αγαπημένες, ώστε έχουν αποφασίσει να παντρευτούν την ίδια ακριβώς ημέρα με διαφορά ελάχιστων ωρών, και μάλιστα η δεξίωση θα γίνει στο μέρος που ονειρεύονταν μια ζωή, στο Plaza Hotel.

Όμως από ένα ολέθριο λάθος του παπά, έχει προγραμματιστεί να γίνουν και οι δύο γάμοι την ίδια ώρα! Το όνειρο των δυο κοριτσιών εξελίσσεται σε …πόλεμο με κωμικοτραγικά αποτελέσματα και για τις δυο.

Θα μείνουν φίλες υποχωρώντας ή θα τιναχτεί η φιλία τους στον αέρα για πάντα;

Παίζουν: Κέιτ Χάντσον, Αν Χαθαγουέι, Κρις Πρατ, Κάντις Μπέργκεν.

*Open, Δευτέρα 26/06, στις 21:00

«San Andreas: Επικίνδυνο Ρήγμα» (2015) σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Περιπέτεια – Μετά την ενεργοποίηση του θανάσιμου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα και τον σεισμό 9 ρίχτερ, που προκάλεσε στην Καλιφόρνια, ένας διασώστης πιλότος ελικοπτέρου και η εν διαστάσει σύζυγος του αποφασίζουν να συνταξιδέψουν από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο, για να σώσουν τη μοναχοκόρη τους. Αλλά το επικίνδυνο ταξίδι τους προς τα βόρεια είναι μόνο η αρχή. Τη στιγμή που  πιστεύουν πως τα χειρότερα πέρασαν, θα συνειδητοποιήσουν πως τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Κάρλα Γκουτζίνο, Αλεξάντρα Νταντάριο, Άρτσι Παντζάμπι, Πολ Τζιαμάτι, Χιούγκο Τζονστόουν-Μπερτ, Κάιλι Μινόγκ.

*Star, Δευτέρα 26/06, στις 21:00

«Μια Αμερικανική Ληστεία» (2018) σκηνοθεσία  Μπαρτ Λέιτον 

Δραματική περιπέτεια – Κανείς δε θέλει να είναι κοινότυπος.

Η ασυνήθιστη και συναρπαστική αληθινή ιστορία τεσσάρων φίλων οι οποίοι, ενώ ζούσαν απολύτως φυσιολογικές ζωές, επιχείρησαν να φέρουν εις πέρας μια από τις πιο εξωφρενικές ληστείες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν έτσι όπως τα περίμεναν.

Καθώς λοιπόν η παράτολμη κλοπή ξεκινούσε να παίρνει σάρκα και οστά, κάθε ένας από τους τέσσερις φίλους άρχισε να αναρωτιέται αν οι προσπάθειές τους να ενσταλάξουν ενθουσιασμό και νόημα στη ζωή τους, ήταν απλώς μια πλανεμένη προσπάθεια για την επίτευξη του Αμερικανικού Ονείρου.

Παίζουν: Έβαν Πίτερς, Μπάρι Κέογκαν, Ούντο Κίερ

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 26/06, στις 22:00

«Μετά την Καταστροφή» (2019) σκηνοθεσία Τζέιμς Κεντ

Δραματική Πολεμική Ρομαντική – Η Ρέιτσελ Μόργκαν φτάνει στα ερείπια του Αμβούργου, για να επανενωθεί με τον σύζυγό της Λιούις, έναν Βρετανό συνταγματάρχη που είναι επιφορτισμένος με την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης πόλης, που ισοπεδώθηκε κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Καθώς ξεκινούν για το νέο τους σπίτι, η Ρέιτσελ μένει έκπληκτη όταν ανακαλύπτει ότι ο Λιούις έχει πάρει μια απροσδόκητη απόφαση: να μοιραστούν το σπίτι με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, έναν Γερμανό χήρο και την κόρη του. Μέσα σε αυτή τη φορτισμένη ατμόσφαιρα, η έχθρα και η θλίψη δίνουν τη θέση τους στο πάθος και την προδοσία.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζέισον Κλαρκ, Φλόρα Θίμαν, Τζάνικ Σούμαν, Κέιτ Φίλιπς, Νεντ Γουίλις.

*Alpha, Δευτέρα 26/06, στις 01:15

«Η Αγάπη Είναι… Ελέφαντας» (2000) σκηνοθεσία Στράτος Τζίτζης

Ελληνική κωμωδία – Μία ερωτική κωμωδία, που σαρκάζει τη μάταιη προσπάθεια του ανθρώπου να προσδιορίσει την ερωτική του συμπεριφορά.

Το σενάριο και ο τίτλος προκύπτουν από μία παροιμία, που αναφέρεται στην αρχή της ταινίας: «Βάζουν τρεις τυφλούς μπροστά σε έναν ελέφαντα και τους ρωτούν τι είναι αυτό το πράγμα. Ο πρώτος πιάνει το πόδι του ελέφαντα και λέει ότι είναι ένα δέντρο, ο δεύτερος την προβοσκίδα και φωνάζει ότι είναι ένα φίδι κι ο τρίτος τα αυτιά και λέει ότι είναι ένα μεγάλο πουλί».

Φυσικά δεν είναι τίποτα από αυτά, που νομίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον έρωτα.

Είμαστε σαν τους τρεις τυφλούς μπροστά στον ελέφαντα. Νομίζουμε ότι ξέρουμε γι` αυτόν, αλλά ο έρωτας δεν είναι τίποτα απ` όσα πιστεύουμε.

«Ο έρωτας είναι ένας ελέφαντας!».

Στην ταινία παρακολουθούμε τρεις ερωτικές ιστορίες, στη διάρκεια των οποίων οι πρωταγωνιστές τους πέφτουν έξω σε κάθε δηλωμένη άποψη τους για τον έρωτα. Η πρώτη ιστορία εξελίσσεται στον ξέφρενο ρυθμό των clubs, η δεύτερη είναι ένα αβάσταχτο λαϊκό αίσθημα και η τρίτη μία απρόβλεπτη μεγαλοαστική ίντριγκα.

Και στις τρεις προσεγγίσεις του θέματος, καμία δεν φτάνει σε ασφαλές συμπέρασμα, καθώς κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη τους ανατρέπεται…

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Εύα Βλαχάκου, Δήμητρα Ματσούκα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Τάκης Παπαματθαίου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Φίλλιπος Σοφιανός, Αλέκος Συσσοβίτης.

*Star, Δευτέρα 26/06, στις 01:00

«Η Εξαίρεση στον Κανόνα» (2016) σε σκηνοθεσία Γουόρεν Μπήτυ

Κομεντί Ρομαντική – Ο Γουόερν Μπίτυ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία Η εξαίρεση στον Κανόνα, στην οποία υποδύεται τον θρυλικό δισεκατομμυριούχο Χάουαρντ Χιουζ.

Η ταινία βασίζεται σε γεγονότα από τη ζωή του επιχειρηματία και παραγωγού ταινιών Χάουαρντ Χιουζ, διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1958 και αφηγείται τη ρομαντική σχέση μεταξύ μιας νεαρής ηθοποιού και του οδηγού της, η οποία απαγορεύεται χάρη στους όρους που θέτει ο εργοδότης τους, ο Χάουαρντ Χιουζ, να μην συνάπτονται σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων.

Η Μάρλα Μάμπρεϊ (Λίλι Κόλινς), βασίλισσα της ομορφιάς στην πόλη της και πιστή βαπτίστρια υπογράφει συμβόλαιο με τον διαβόητο παραγωγό Χάουαρντ Χιουζ (Γουόρεν Μπίτι), και φτάνει με το αεροπλάνο στο Λος Άντζελες.

Στο αεροδρόμιο, συναντά τον οδηγό που θα την παραλάβει, τον Φρανκ Φόρμπς, ο οποίος έχει κλείσει μόλις δύο εβδομάδες στη δουλειά και αναθρεμμένος επίσης από θρησκευτικά συντηρητικό περιβάλλον.

Η αμοιβαία έλξη τους όχι μόνο θέτει σε δοκιμασία τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αλλά και αψηφά τον υπ’ αριθμόν ένα κανόνα του Hughes: κανένας υπάλληλος δεν επιτρέπεται να έχει στενή σχέση με συμβασιούχο ηθοποιό.

θα καταφέρουν να γίνου Η Εξαίρεση στον Κανόνα ή θα υποχωρήσουν στις πιέσεις του εργοδότη τους;

Παίζουν: Γουόρεν Μπίτ, Λίλι Κόλινς, Άλντεν Έρενράιχ, Ανέτ Μπένιγκ, Άλεκ Μπαλντγουιν, Μάρτιν Σιν

*Open, Δευτέρα 26/06, στις 01:00

«Κατ’ Οίκον Απειλή» (2014) σκηνοθεσία Σαμ Μίλερ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Η Τέρι είναι μία αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, που ζει μια ήρεμη ζωή στην Ατλάντα. Όλα όμως αλλάζουν όταν ο Κόλιν, ένας κατάδικος που μόλις απέδρασε από τη φυλακή, εμφανίζεται στην είσοδο του σπιτιού της, με τον ισχυρισμό ότι έχει πρόβλημα με το αυτοκίνητο του. Αυτή είναι η αρχή για την τρομακτική μάχη επιβίωσης που θα ακολουθήσει για την οικογένεια της Τέρι.

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Τάρατζι Π. Χένσον, Κέιτ ντελ Καστίγιο, Λέσλι Μπιμπ, Γουίλμπουρ Φιτζέραλντ

*Mega, Δευτέρα 26/06, στις 01:20