12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Άνισος Αγώνας» (2020) σκηνοθεσία Κλαρκ Τζόνσον

Δραματική – Ο Πέρσι Σμέισερ (Κρίστοφερ Γουόκεν), ένας αγρότης τρίτης γενιάς, μηνύεται από έναν εταιρικό γίγαντα επειδή υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί παράνομα τους πατενταρισμένους σπόρους τους.

Με ελάχιστους πόρους για να δώσει τη γιγαντιαία νομική μάχη, ο Πέρσι ενώνει τις δυνάμεις του με τον ανερχόμενο δικηγόρο Τζάκσον Γουίβερ και την περιβαλλοντική ακτιβίστρια Ρεμπέκα Σαλκο (Κρσιτίνα Ρίτσι) για να πολεμήσουν μια από τις πιο μνημειώδεις δικαστικές υποθέσεις μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Παίζουν: Κρίστοφερ Γουόκεν, Κριστίνα Ρίτσι, Ζακ Μπραφ, Λουκ Κίρμπι, Άνταμ Μπιτς, Μάρτιν Ντόνοβαν.

*Open, Τετάρτη 28/06 στις 21:00

«Killer Elite» (2011) σκηνοθεσία Γκάρι Μακ Κέντρι

Θρίλερ – Ο Ντάνι, ένας από τους πιο ικανούς ειδικούς πράκτορες στον κόσμο, αποφασίζει να εγκαταλείψει την παλιά του ζωή και συνήθειες και να κάνει μια νέα αρχή στην Αυστραλία, κοντά στην αγαπημένη του, Αν.

Τα σχέδιά του, όμως, ανατρέπονται όταν ο πρώην μέντορας και συνεργάτης του, Χάντερ, πέφτει θύμα απαγωγής. Ο Ντάνι και η ομάδα του θα πρέπει να διεισδύσουν στην πιο σκληροτράχηλη βρετανική στρατιωτική μονάδα και να αντιμετωπίσουν μια ομάδα πρώην στρατιωτών και νυν εκτελεστών, που ακούει στο όνομα «Feather Men», με αρχηγό τον Σπάικ.

Το ανθρωποκυνηγητό, η αγωνία και η καταιγιστική δράση θα ταξιδέψουν από το Μεξικό μέχρι το Παρίσι, από την Αυστραλία μέχρι το Λονδίνο και από το Ομάν μέχρι την Ουαλία ως την τελική κατά μέτωπο αναμέτρηση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κλάιβ Όουεν, Ιβόν Σταχόβσκι

*Star, Τετάρτη 28/06 στις 21:00

«Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά» (2011) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης 

Κωμωδία – Λίγα χρόνια μετά το θερμό επεισόδιο της Πίττας, η μαχητική ομάδα αφήνει το Αιγαίο, συστρατεύεται και πιάνει στεριά… Ο Σταυρακομαθιακάκης – μετά τη μυστηριώδη απαγωγή της προστατευόμενης του 12χρονης ορφανής πακιστανής Noori – εγκαταλείπει τον Ψηλορείτη και, ακολουθώντας τα ίχνη της εισβάλει εν μέσω κρίσης στην πρωτεύουσα. Εκεί, ο Παρλαβάντζας κι ο σεφ του, Παπαδάκης, αγωνίζονται να περισώσουν την αλυσίδα ανατολίτικων ταχυφαγείων Sevdali. Ο χακεράς και Ρομπέν των Ραφιών, Νάκος, προσπαθεί να αφυπνίσει το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών του, ενώ ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλούρης αγωνίζεται να αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης. Τέλος, ο περιζήτητος γκουρού Τζιμπιτζίδης πασχίζει να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση των οπαδών του και του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλος του οποίου είναι η “πρώην” του και νυν υφυπουργός Μαριαλένα…

Παίζουν: Βίκυ Καγιά, Ορφέας Αυγουστίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Τζένη Θεωνά.

*Ant1, Τετάρτη 28/06 στις 21:00

«Φτερά και Πούπουλα» (2021) σκηνοθεσία Ομάρ Ελ Ζοχάιρι

Δραματική Κωμωδία – Η ζωή μιας οικογένειας αλλάζει ριζικά όταν ο αυταρχικός πατέρας μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο, μετά από ένα μαγικό τρικ σε ένα παιδικό πάρτυ. Ξαφνικά, η μητέρα της οικογένειας καλείται να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της και να αναλάβει τα ηνία της οικογένειας.

Παίζουν: Σάμι Μπασούνι, Μοχάμεντ Αμπντ Ελ Χαντί, Φαντί Μινά Φαουζί, Ντεμιάνα Νασάρ

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 28/06 στις 22:00

«Απειλή στο σπίτι» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τέναντ

Ψυχολογικό θρίλερ – Τι συμβαίνει όταν ο τρόμος εισβάλει σε ένα μέρος που αισθανόμαστε θαλπωρή, άνεση και ασφάλεια; Μια πλούσια γυναίκα και ο θετός της γιός γίνονται στόχος τριών κακοποιών στο απομακρυσμένο αρχοντικό τους. Η μόνη βοήθεια που έχουν είναι μια κλήση με έναν ειδικό των συστημάτων ασφαλείας. Καθώς οι εισβολείς γίνονται όλο και πιο εχθρικοί και επικίνδυνοι θα μπορέσει αυτός ο απρόσμενος σύμμαχος να τους οδηγήσει στην ασφάλεια; Ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Νατάσα Χένστριτζ.

Παίζουν: Τζέισον Πάτρικ, Σκοτ Άτκινς, Νατάσα Χένστριτζ, Ουίλιαμ Ντίκινσον.

*Mega, Τετάρτη 28/06 στις 00:10

«Η Ευνοούμενη» (2018) σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος 

Βιογραφική Δραματική Κωμωδία – Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους.

Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Άννας και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα.

Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας.

Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της

Παίζουν: Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις, Εμα Στόουν.

*Alpha, Τετάρτη 28/06 στις 00:15

«Πριγκίπισσα Σίσσυ» (1955) σκηνοθεσία Ερνστ Μαρίσκα 

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Μια ζωηρή νεαρή πριγκίπισσα κερδίζει την αγάπη του μονάρχη και κατακτά τις καρδιές των υπηκόων της.

Η Αυστριακή αρχιδούκισσα Σοφία κανονίζει ταξίδι στο Μπαντ Ισλ για να γνωρίσει ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ τη μέλλουσα γυναίκα του, την πριγκίπισσα Έλεν της Βαυαρίας. Τυχαία όμως γνωρίζει τη μικρότερη αδελφή της Έλεν, Σίσι, και την ερωτεύεται. Παρά τις αντιρρήσεις της φιλόδοξης μητέρας του παντρεύεται τη Σίσι.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Γιόζεφ Μάινραντ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 28/06 στις 00:50

«Αψηφώντας το Θάνατο» (2007) σκηνοθεσία Τζίλιαν Άρμστρονγκ 

Δραματική Ρομαντική – Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του το 1926, ο διάσημος μάγος Χάρι Χουντίνι (Γκάι Πίρς) φτάνει στο Εδιμβούργο.
Ενώ το κοινό καταχειροκροτεί την ανάδυσή του διάσημου μάγου από τα νερά του λιμανιού, που είχε βυθιστεί αλυσοδεμένος, η Μαίρη (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και η 11χρονη κόρη της Μπέντζι (Σάρσε Ρόναν) προετοιμάζονται για το δικό τους σόου.

Παρατηρούν το κοινό και συλλέγουν χρήσιμα στοιχεία για τη βραδινή τους «μεταφυσική» παράσταση, ως αχτύπητο δίδυμο μέντιουμ «Princess Kali and her Dusky Disciple».
Η Μαίρη και η Μπέντζι μαθαίνουν ότι, μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Χουντίνι έχει στραφεί προς τα μέντιουμ και δίνει 10.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να του αποκαλύψει τα τελευταία της λόγια προτού πεθάνει. Η Μαίρη, αποφασισμένη να πάρει τα χρήματα, βάζει τα δυνατά της για να μαζέψει πληροφορίες.

Ο Χάρι κι ο μάνατζερ του κ. Σουγκαρμαν (Τίμοθι Σπαλ) συναντούν δεκάδες μέντιουμ, αλλά μόνο η Μαίρη με την Μπέντζι καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

Ο κ. Σούγκαρμαν ανακοινώνει στον τύπο το επόμενο μεταφυσικό πείραμα του Χουντίνι: τα τελευταία λόγια της μητέρας του βρίσκονται σε ένα σφραγισμένο φάκελο, αλλά θα αποκαλυφθούν από ένα μέντιουμ που θα επικοινωνήσει με την ψυχή της. Καθώς η ημέρα της αποκάλυψης πλησιάζει, ο Χάρι και η Μαίρη γνωρίζονται καλύτερα και η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία.

Ο Χουντίνι αρχίζει να είναι ασυνεπής με τις παραστάσεις του και ο μάνατζέρ του ζητάει από τη Μαίρη να εξαφανιστεί. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να φύγει με τα 10.000 δολάρια ή με την αγάπη του Χάρι.

Η εντυπωσιακή ομοιότητά της με τη μητέρα του περιπλέκει τα πράγματα..

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Γκάι Πιρς, Σάρσε Ρόναν, Τίμοθι Σπαλ, Μάλκομ Σιλντς, Ολίβια Νταρνλέι.

*Open, Τετάρτη 28/06 στις 01:00

«Μια Νύχτα στο Μουσείο 2» (2009) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Φαντασίας – Η νύχτα έχει πέσει στο Ίδρυμα Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον. Οι φύλακες έχουν φύγει, τα φώτα έχουν σβήσει, τα παιδιά είναι ήδη στα κρεβάτια τους και κοιμούνται… κι όμως κάτι απίστευτο συμβαίνει, καθώς ο πρώην νυχτοφύλακας Λάρι Ντέιλι βρίσκεται μπλεγμένος στη μεγαλύτερη και πιο φανταστική περιπέτεια της ζωής του. Ο Λάρι έρχεται αντιμέτωπος με μια επική μάχη που λαμβάνει χώρα… στους διαδρόμους του μεγαλύτερου μουσείου στον κόσμο. Και πρέπει να προσπαθήσει να σώσει τους πρώην «άψυχους» φίλους του από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Όουεν Γουίλσον, Στιβ Κούγκαν, Γιουτζίν Λέβι.

*Ant1, Τετάρτη 28/06 στις 01:00

«Stuber» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Ντάους

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Ντέιβ Μπατίστα είναι Βικ, ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός παλιάς κοπής.
Ο Στου είναι ένας ευγενικός οδηγός Uber, ο οποίος θέλει να διατηρήσει υψηλή την βαθμολογία του.

Ο Ντέιβ αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή και βρίσκεται στα ίχνη ενός βαρόνου των ναρκωτικών, στην υπόθεση του οποίου έχει σκοτωθεί η συνεργάτρια του.

Την ημέρα που κάνει επέμβαση στα μάτια του, γεγονός που θα τον αφήσει μισότυφλο, θα λάβει επιτέλους το στοιχείο που του έλειπε για να εντοπίσει τον γκάνγκστερ. Μέσα στον πανικό του- και την τύφλα του- θα στρατολογήσει τον Στου, που απαντάει στην κλήση του.

Ο Στου θα μπλεχτεί σε μια εξωφρενική κατάσταση, στην οποία θα προσπαθήσει απεγνωσμένα να διατηρήσει το μυαλό του καθαρό, τη σωματική του ακεραιότητα και… την υψηλή βαθμολογία του στο Uber.

Παίζουν: Ντέιβ Μπαουτίστα, Κουμάλ Ναντζιάνι, Μπέτι Γκίλπιν, Νάταλι Μοράλες, Μίρα Σορβίνο, Κάρεν Γκίλιαν, Ίκο Ουβάις.

*Star, Τετάρτη 28/06 στις 01:00

«Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού» (2018) σκηνοθεσία Άντριου Χαγιάτ

Βιογραφική Δραματική Περιπέτεια – Ο Παύλος (Τζέιμς Φόλκνερ), ο οποίος από τον πιο διαβόητο διώκτη χριστιανών, έγινε ο πιο επιδραστικός απόστολος του Χριστού, περνά τις τελευταίες του μέρες σε μια σκοτεινή φυλακή, αναμένοντας την εκτέλεση του από τον αυτοκράτορα Νέρωνα.

Ζει κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Μαυρίκιου, του φιλόδοξου επικεφαλής των φυλακών, ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει πώς αυτός ο φαινομενικά αδύναμος γέρος άνδρας, αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή.

Καθώς οι μέρες του Παύλου γίνονται μικρότερες, εργάζεται πυρετωδώς για να προωθήσει το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού ακόμα και από τη φυλακή και ενθαρρύνει τους οπαδούς του να σταθούν δυνατοί στην πίστη τους ενάντια στις ρωμαϊκές διώξεις.

Λίγο πριν την θανατική του ποινή, ο Λουκάς (Τζιμ Καβίζελ), φίλος και γιατρός του, διακινδυνεύει τη ζωή του για να τον επισκεφτεί.
Λίγο πριν εφαρμοστεί η θανατική ποινή του Παύλου αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο, το οποίο οι επόμενες γενιές θα γνωρίσουν ως, Η γέννηση της Εκκλησίας.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Τζέιμς Φόλκνερ, Ολιβιέ Μαρτίνεζ, Αντονία Κάμπελ Χιούζ, Αλεξάντρα Βίνο, Γιώργος Καραμίχος

*Mega, Τετάρτη 28/06 στις 02:10

«Jumper» (2008) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Δράσης – Ένας ντροπαλός νεαρός, ο Ντέιβιντ, ανακαλύπτει ότι εξαιτίας μιας γενετικής ανωμαλίας διαθέτει μια υπερφυσική ικανότητα: να διακτινίζεται με τηλεμεταφορά σε οποιοδήποτε μέρος θέλει.

Σταδιακά συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι με αυτό το χάρισμα, οι Jumpers, και ότι εδώ και αιώνες μαίνεται πόλεμος ανάμεσα σε αυτούς και σε όσους έχουν ορκιστεί να τους καταστρέψουν.

Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζέιμι Μπελ, Ρέιτσελ Μπίλσον, Νταϊάν Λέιν, Σάμιουελ Τζάκσον

*Open, Τετάρτη 28/06 στις 02:30