9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Εραστής σε τιμή ευκαιρίας» (1997) σκηνοθεσία Γκλεν Γκόρντον Κάρον

Κομεντί Ρομαντική – Η Κέιτ είναι μια υποδειγματική και φιλόδοξη υπάλληλος διαφημιστής, αλλά δεν παίρνει προαγωγή επειδή είναι εργένισσα, άρα δεν θεωρείται σταθερή για τη φιλοσοφία της εταιρείας.

Για να αντιμετωπίσει τα στερεότυπα που της στερούν τις ευκαιρίες που της αξίζουν, θα μοιραστεί με όλους στη δουλειά τον υποτιθέμενο αρραβώνα της με τον Νικ, έναν άντρα που γνώρισε σε ένα γάμο.

Όλα πάνε ρολόι και οι συνάδελφοι της πιστεύουν όσα έχει διηγηθεί, μέχρι τη στιγμή που αναγκάζεται να εμφανίσει έναν Νικ για να τον γνωρίσουν από κοντά.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Κέβιν Μπέικον, Τζέι Μο, Ολυμπία Δουκάκις, Ιλεάνα Ντάγκλας, Κέβιν Νταν, Μεγκ Γκίμπσον, Τζον Ροθμαν.

*Open, Πέμπτη 29/06, στις 21:00

«Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε» (2019) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό

Δράσης – Ύστερα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ (Μόργκαν Φρίμαν), ο έμπιστος του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση.

Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο.

Απεγνωσμένος να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Πάιπερ Περάμπο, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Χολτ ΜακΚάλανι, Νικ Νόλτε.

*Star, Πέμπτη 29/06, στις 21:00

«Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις» (2021) σε σκηνοθεσία Στέλιος Καμμίτσης

Δραματική Ρομαντική – Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, ο Βίκτωρας, ένας εικοσάχρονος πρώην πρωταθλητής καταδύσεων, αναχωρεί με το πλοίο για Ιταλία.

Εκεί συναντάει τον Ματίας, έναν νεαρό, παράτολμο Γερμανό. Και οι δύο κατευθύνονται προς τη Βαυαρία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και οι δύο αναζητούν απαντήσεις, ο καθένας στις δικές του ερωτήσεις.

Παίζουν: Βασίλης Μαγουλιώτης, Αντον Βάιλ, Στέλα Φυρογένη

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 29/06, στις 22:00

«Η Σωφερίνα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Μαίρη ζει ευτυχισμένη με τον άνδρα της Νίκο, ως την ημέρα που μια στενή της φίλη, η Λιλή, της ζητάει να της δανείσει το νέο της αυτοκίνητο, για να πάει να δει δήθεν την άρρωστη γιαγιά της. Στην πραγματικότητα, η Λιλή, που είναι παντρεμένη με τον ζηλιάρη Μιχαλάκη, θέλει να συναντήσει το καινούριο της φλερτ, τον Πάκη. Η Λιλή, όμως, τρακάρει με δύο άλλα αυτοκίνητα και επιστρέφει το αυτοκίνητο στη φίλη της σε κακά χάλια. Η Μαίρη, για να περιφρουρήσει την υπόληψη της φίλης της, λέει διάφορα ψέματα στον Νίκο. Το ένα ψέμα, όμως, φέρνει το άλλο και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάρω Κοντού, Γιώργος Πάντζας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασίλης Αυλωνίτης, Καίτη Λαμπροπούλου, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Άλκης Γιαννακάς, Κώστας Χατζηχρήστος, Τζόλυ Γαρμπή, Τάσος Γιαννόπουλος, Κλεό Σκουλούδη, Θόδωρος Κατσαδράμης.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 29/06, στις 23:00

«Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» (2019) σκηνοθεσία Τζουσέππε Καποτόντι

Δραματική – Ο Τζέιμς, ένας γοητευτικός και φιλόδοξος κριτικός τέχνης, γνωρίζει καλά πώς να εντυπωσιάζει το ακροατήριο στις επί πληρωμή διαλέξεις του.

Όταν η Βερενίς, μια Αμερικανίδα που ταξιδεύει στην Ευρώπη, μπλέκει στα δίχτυα του, οι δυο τους θα καταλήξουν σε μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Κόμο.

Ο Κάσιντι, συλλέκτης έργων τέχνης και οικοδεσπότης τους, έχοντας ξεμπερδέψει προ πολλού με τα ηθικά διλήμματα, θέτει σε κίνηση ένα μακιαβελικό σχέδιο, δελεάζοντάς τους με μια ακαταμάχητη πρόταση.

Το ζευγάρι δέχεται, και μοιραία οι πόρτες που οδηγούν στο χάος ανοίγουν. Μια στιλάτη νέο-νουάρ φάρσα, γεμάτη ανατροπές, στην οποία όλα πωλούνται και αγοράζονται – ακόμα και η αγάπη.

Παίζουν: Κλάες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρόζαλιντ Χάλστεντ, Αλεσάντρο Φαμπρίζι

*Open, Πέμπτη 29/06, στις 23:30

«Πάτερ Γκομένιος» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ένας γυναικοκατακτητής με το παρατσούκλι Γκομένιος (Σωτήρης Μουστάκας) παντρεύεται αλλά επειδή, ακόμα και μετά το μήνα του μέλιτος, η γυναίκα του παραμένει παρθένα, αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του.

Αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από ένα γιατρό, ο οποίος τον διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημά του είναι ψυχολογικής φύσεως. Θα αποσυρθεί σε μια μονή όπου θα ξαναβρεί τον εαυτό του, αγιάζοντας και καθιστώντας γυναίκες έγκυες, για να επιστρέψει τελικά στη δική του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Αλίκη Καμινέλη, Κατερίνα Γιουλάκη, Θάλεια Παπάζογλου.

*Alpha, Πέμπτη 29/06, στις 00:15

«Σίσι, η Νεαρή Αυτοκράτειρα» (1956) σκηνοθεσία Ερνστ Μαρίσκα

Δραματική Ρομαντική  – Η Σίσι κερδίζει τις εντυπώσεις στην αυλή και αποδεικνύει ότι έχει σπουδαίες διπλωματικές ικανότητες, όπως και ότι είναι μια τρυφερή μητέρα.

Τα πρώτα χρόνια της νεαρής αυτοκράτειρας της Αυστρίας σημαδεύονται από τις συγκρούσεις της με το αυστηρό τελετουργικό της αυλής και με τη σκληρή πεθερά της.

Η γέννηση της μικρής πριγκίπισσας και η απαίτηση να παραδώσει το παιδί σε ξένα χέρια για τη μόρφωσή του, την αναγκάζουν να ξεπεράσει την πρώτη κρίση στο γάμο της. Επιτυγχάνεται η συμφιλίωση όταν υποχωρούν και τα δύο μέρη:

η Σίσι συμμορφώνεται με το τελετουργικό και της επιτρέπεται να κρατήσει το παιδί της.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Βάλτερ Ρέγιερ, Γιόζεφ Μάινραντ, Ιβάν Πέτροβιτς

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 29/06, στις 00:50

«Από Μακριά κι Αγαπημένοι» (2010) σε σκηνοθεσία Νανέτ Μπερνστάιν

Κωμωδία Ρομαντική – Η Έριν, μια επίδοξη δημοσιογράφος, και ο Γκάρετ, ένας ανιχνευτής ταλέντων μουσικής, συναντιούνται σε ένα μπαρ και ταιριάζουν απόλυτα.

Ωστόσο, η Έριν θα φύγει από τη Νέα Υόρκη για να επιστρέψει στο μεταπτυχιακό της στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ ο Γκάρετ θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη για τη δουλειά του στη μουσική βιομηχανία. Παρά την τεράστια απόσταση, αποφασίζουν να δώσουν μια ευκαιρία στη σχέση τους, ελπίζοντας ότι η αγάπη τους μπορεί να αντέξει τις προκλήσεις.

Καθώς η Έριν εγκαθίσταται στη νέα της ζωή στο Σαν Φρανσίσκο και ο Γκάρετ παραμένει στη Νέα Υόρκη, προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνεχίσουν ως ζευγάρι.
Σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιούν την τεχνολογία, με τηλεφωνήματα, μηνύματα και βιντεοκλήσεις για να γεφυρώσουν το φυσικό χάσμα μεταξύ τους. Προγραμματίζουν ακόμη και περιστασιακές επισκέψεις, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί και να κρατήσουν ζωντανό το ειδύλλιό τους.

Ωστόσο, η σχέση εξ αποστάσεως δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη.

Αντιμετωπίζουν την απογοήτευση όταν δεν βγαίνουν τα χρονοδιαγραμματά τους, τον ελάχιστο χρόνο που περνούν μαζί, των νέων ευκαιριών και των πιθανών νέων ερωτικών ενδιαφερόντων στις πόλεις τους.

Παλεύουν με τη μοναξιά, την αβεβαιότητα και τη λαχτάρα για μια παραδοσιακή και σταθερή σχέση.

Παίζουν: Ντριού Μπάριμορ, Τζάστιν Λονγκ, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέκις, Κριστίνα Άπλγκειτ, Ρον Λίβινγκστον

*Star, Πέμπτη 29/06, στις 01:00

«Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του» (2019) σκηνοθεσία Τζο Βατς

Δράσης, φαντασίας – O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Νεντ, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη.

Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ζεντάγια, Κόμπι Σμάλντερς, Τζον Φαβρό, Μαρίσα Τομέι.

*Mega, Πέμπτη 29/06, στις 01:30