ΕΛΜΕ Καστοριάς: Ψήφισμα στήριξης στον συνάδελφο Βασίλη Μορέλλα

Με έγγραφό του ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Χανίων καλεί σε απολογία τον συνάδελφο Μορέλλα Βασίλη μέλος της τοπικής ΕΛΜΕ, με τις κατηγορίες περί «παράβασης καθήκοντος» και «σοβαρής απείθειας». Κι αυτό γιατί απαιτούσε να λαμβάνονται δημοκρατικά οι αποφάσεις στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου του, πράγμα που φαίνεται ότι ενόχλησε τη διεύθυνση. Πρόκειται για ευθεία επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, ποινικοποίησή της και προσπάθεια φρονηματισμού. Στην ουσία ο συνάδελφος, όπως και άλλοι συνάδελφοι του ΣΔ του Γυμνασίου Αλικιανού, κατηγορείται ότι διατύπωσε  την άποψη του, η οποία ήταν και θέση της πλειοψηφίας για τον σχολικό κανονισμό. Προφανώς θέλουν να μας πείσουν ότι έννοιες όπως «γνώμη» και «πλειοψηφία» θεωρούνται πειθαρχικά κολάσιμες και ελεγχόμενες  από την διοίκηση.

Όλα αυτά όμως που συμβαίνουν στα Χανιά μόνο τυχαία και μεμονωμένα δεν είναι. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πανελλαδικής επίθεσης σε κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα από τη μεριά της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Είναι φανερή η προσπάθεια του υπουργείου να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς που διαφωνούν με τις επιλογές και την «κανονικότητα» που προσπαθεί να επιβάλει το υπουργείο. Η επίθεση απέναντι στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και στην εκπαιδευτική ελευθερία είναι συστηματική και περνάει μέσα από την επίθεση στη συνδικαλιστική ελευθερία.

Τα σωματεία είμαστε όλες και όλοι. Αταλάντευτα θα προστατεύσουμε τον καθένα και την καθεμιά απέναντι σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού από όπου κι αν προέρχεται, όποιον/α κι αν αφορά.

Απαιτούμε:

  • Άμεση παύση της δίωξης του συναδέλφου Μορέλλα Βασίλη
  • Καμία σκέψη για δίωξη όσων αντιστάθηκαν στον αυταρχισμό του διευθυντή του Γυμνασίου Αλικιανού