Πώς να φρεσκάρεις το μπαλκόνι σου

Αν νιώθεις ότι το μπαλκόνι σου χρειάζεται ένα φρεσκαρισματάκι τότε καλό είναι να ρίξεις ένα βλέφαρο σε χρήσιμες και οικονομικές συμβουλές για να το κάνεις ινσταγραμικό.

Μπορεί το φετινό καλοκαιράκι να μας κάνει κάτι περίεργα, ωστόσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν αισθητά και τα μπαλκόνια –ειδικά αν ζεις στο κλεινόν άστυ- μοιάζουν πλέον μονόδρομος. Αν όμως το έχεις κάπως παρατημένο κι αφημένο στη μοίρα του είναι πολύ πιθανό το μπαλκονάκι σου να χρειαστεί ένα ρεκτιφιέ. Αν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις, εμείς είμαστε εδώ για να σε γεμίσουμε με ιδέες αναδιαμόρφωσης του μπαλκονιού σου προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις το φρεσκάρισμά του.

Φτιάξε ένα αυτοσχέδιο «παγκάκι» από παλέτες

Είναι πάμφτηνες, και δεν πρόκειται ποτέ (ποτέ όμως) να φύγει η αισθητική τους απ’ την μόδα. Και ξαφνικά έχεις το πιο μποέμ μπαλκόνι της γειτονιάς—ειδικά αν ρίξεις και μια ωραία κουρελού ή απλώσεις δύο τρεις αναπαυτικές μαξιλάρες πάνω του.

Τα άνετα έπιπλα θα σε σώσουν

Οι ταλαιπωρημένες πλαστικές καρέκλες και το ανισόρροπο τραπεζάκι που στηρίζεται μόνο στα δύο πόδια δεν κάνουν δουλειά όπως μάλλον έχεις καταλάβει. Προτίμησε αντί αυτών πιο άνετα έπιπλα και δη πολυθρονίτσες που ίσως περισσεύουν κι από το εσωτερικό του σπιτιού σου. Αν το μπάτζετ δεν φτάνει τότε φτιάξε μια μαξιλαράτη γωνιά και θα μας θυμηθείς.

Βάλε χρώμα

Ένα ριχτάρι στα καθίσματα, τα μαξιλαράκια στις καρέκλες – με όποιον τρόπο μπορείς να δώσεις λίγο παραπάνω χρώμα στο μπαλκόνι σου, οι φίλοι σου (αλλά και η διάθεσή σου κάθε φορά που βγαίνεις) θα σε ευγνωμονούν.

Βάλε κανένα διακοσμητικό

Χρησιμοποίησε διακοσμητικά στοιχεία για να προσθέσεις χαρακτήρα και προσωπικότητα στο μπαλκόνι σου. Μπορείς να κρεμάσεις κηροπήγια, διακοσμητικά φωτιστικά, καθρέπτες ή ακόμη και κάποιον πίνακα ή ένα αγαπημένο σου αφισάκι σε κάδρο στον τοίχο. Βάλε τη δική σου πινελιά στον χώρο σου και θα δεις ότι θα ομορφύνει πολύ γρήγορα.

Λουλούδιασέ το και πρασίνισέ το όσο μπορείς

Γλάστρες, δεντράκια, βότανα, μπόλικα λέλουδα ή και ένα αναρριχόμενο φυτό θα μεταμορφώσουν το μπαλκόνι σου σε έναν ζωντανό παράδεισο. Ωστόσο πρέπει να θυμηθείς να τα φροντίζεις όπως πρέπει. Η σωστή φροντίδα φυτών απαιτεί λίγο χρόνο και προσοχή, αλλά τα αποτελέσματα είναι τέλεια.

Το σκίαστρο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Δεν υπάρχει χειρότερο από την ενοχλητική αντηλιά που μπορεί να έχει βάλει στο μάτι το μπαλκόνι σου. Αν δεν υπάρχει τέντα και το μπάτζετ είναι περιορισμένο μπορείς να προμηθευτείς κάποιο σκίαστρο που θα αποδειχθεί σωτήριο όταν ο υδράργυρος πάρει την ανιούσα.

Ο κατάλληλος φωτισμός θα κάνει τη διαφορά

Πρόσθεσε κατάλληλο φωτισμό για να δημιουργήσεις μια ευχάριστη ατμόσφαιρα ειδικά τις βραδινές ώρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτιστικά σώματα όπως πολύγωνα, φωτιστικά αλυσίδες ή επιδαπέδια. Αν είσαι πιο ρομαντική ψυχή τότε μπορείς να βάλεις φαναράκια αλλά και κεριά μειώνοντας μάλιστα αισθητά το κόστος σε σχέση με τα προαναφερθέντα φωτιστικά.

Φουσκωτή πισίνα –αν υπάρχει χώρος

Οι φουσκωτές πισινούλες ταιριάζουν ταμάμ σε ταράτσες, όμως αν ανήκεις στους τυχερούς που έχουν μεγάλα κι ευρύχωρα μπαλκόνια τότε και σε σένα μπορεί να κάνει εντυπωσιακή δουλίτσα. Aν μάλιστα έχεις παιδιά θα την εκτιμήσουν ιδιαίτερα