8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Power Rangers» (2017) σκηνοθεσία Ντιν Ισραλάιτ

Δράσης Περιπέτεια – Οι Power Rangers είναι η ιστορία πέντε καθημερινών εφήβων που πρέπει να μεταμορφωθούν σε κάτι εξωπραγματικό όταν μαθαίνουν ότι η μικρή πόλη που κατοικούν, η Έιντζελ Γκρόουβ, και ολόκληρος ο κόσμος βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, εξαιτίας μίας επίθεσης από εξωγήινους.

Οι ήρωές μας, επιλεγμένοι από την μοίρα, γρήγορα ανακαλύπτουν ότι αυτοί είναι που πρέπει να σώσουν τον πλανήτη. Αλλά, προκειμένου να το πετύχουν, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν στην πραγματική ζωή και, πριν να είναι πολύ αργά, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ως Power Rangers.

Παίζουν: Ντακρ Μοντγκόμερι, Ναόμι Σκοτ, Ρ. Τζέι Σάιλερ, Μπέκι Τζι, Λούντι Λιν, Μπράιαν Κράνστον, Ελίζαμπεθ Μπανκς.

*Open, Πέμπτη 06/07, στις 21:00

«Ο Προστάτης» (2021) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λόρενζ

Δράσης Περιπέτεια – Ένας βετεράνος πεζοναύτης ο Τζιμ Χάνσον ζεί στην Αριζόνα κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Η δουλεία του είναι να αναφέρει τυχόν απόπειρες για παράνομο πέρασμα των συνόρων. Μια μέρα συναντά την Ρόζα και τον γιό της τον Μιγκέλ που προσπαθούν να ξεφύγουν από το Μεξικάνικο καρτέλ.

Καθώς καλεί την περιπολία για να κάνει αναφορά των δύο αυτών, ξαφνικά εμφανίζονται μέλη του καρτέλ που ζητούν την γυναίκα και το παιδί, αλλά ο Τζίμ αρνείται, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε πυροβολισμούς με τα μέλη του Καρτέλ.

Κατά την διάρκεια των πυροβολισμών η Ρόζα η μητέρα του παιδιού τραυματίζεται θανάσιμα.

Λίγο πριν πεθάνει δίνει ένα σημείωμα στον Τζίμ με μία διεύθυνση που εκεί είναι τα μέλη της οικογένειας της, έτσι ο βετεράνος πεζοναύτης αναλαμβάνει τη ασφαλή μεταφορά του παιδιού στην συγκεκριμένη διεύθυνση που αναφέρει το σημείωμα.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Κάθριν Γουίνικ, Χουάν Πάμλο Ράμπα, Τερέζα Ρουίζ.

*Star, Πέμπτη 06/07, στις 21:00

«Δεκαπενταύγουστος» (2001) σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Αύγουστος στην Αθήνα. Εποχή απόδρασης. Το καλοκαίρι τελειώνει και οι χαρακτήρες της ταινίας αναζητούν ένα θαύμα που θα αλλάξει τη ζωή τους. Αναζητούν τη φυγή προς μια καινούργια αρχή. Η ζέστη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πορείες αδιέξοδες. Πόθοι και όνειρα καθημερινά, κάνουν τη ζωή να μοιάζει αβάσταχτη.

Στο κέντρο της πόλης μια τριώροφη πολυκατοικία αδειάζει από τους ενοίκους που ετοιμάζονται να δραπετεύσουν για λίγες μέρες. Τρία διαμερίσματα, τρεις παράλληλες ιστορίες, τρεις απόψεις της καθημερινής ζωής και τα «θαύματα» που όλοι τους προσεύχονται να γίνουν. Αυτό τον Δεκαπενταύγουστο…

Μέσα από το μάτια ενός 17άχρονου διαρρήκτη, που εισβάλλει στα άδεια διαμερίσματα μαθαίνουμε τη σκοτεινή πλευρά, τις άλλες επιθυμίες, παραβιάζουμε τα μυστικά των ηρώων και περιμένουμε να δούμε αν τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα. Κάθε Δεκαπενταύγουστο, άλλωστε, όλοι μας έχουμε την ανάγκη ενός θαύματος.

Παίζουν: Ελένη Καστάνη, Ακύλας Καραζήσης, Αμαλία Μουτούση, Αιμίλιος Χειλάκης, Θεοδώρα Τζήμου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 06/07, στις 22:00

«The Bye Bye Man» (2017) σκηνοθεσία Στέισι Τάιτλ

Τρόμου – Τρεις φοιτητές μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι, όπου συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει στόχος της υπερφυσικής οντότητας «The Bye Bye Man».

Προσπαθώντας να τον απωθήσουν, οι τρεις νεαροί θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να σωθούν, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να κρατήσουν μυστική την μάχη τους για επιβίωση – όποιος μάθει την ύπαρξη της οντότητας, θα είναι και το επόμενό της θύμα.

Οι άνθρωποι διαπράττουν καθημερινά αδιανόητες πράξεις. Ξανά και ξανά, παλεύουμε να καταλάβουμε τι οδηγεί έναν άνθρωπο να κάνει τέτοια αποτρόπαια πράγματα.

Τι γίνεται όμως αν όλα τα ερωτήματα που θέτουμε είναι λάθος; Κι αν η αιτία κάθε κακού δεν είναι το τι, αλλά το ποιος;

Όταν τρεις φίλοι από το κολέγιο πέσουν στα νύχια του The Bye Bye Man, ανακαλύπτουν ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αποφύγουν την κατάρα του: Να μην το σκέφτεσαι, να μην το λες.

Παίζουν: Νταγκ Τζόουνς, Ντάγκλας Σμιθ, Φέι Ντάναγουεϊ, Κάρι-Αν Μος.

*Open, Πέμπτη 06/07, στις 23:45

«Μαθήματα Αυτοάμυνας» (2019) σκηνοθεσία Ράιλι Στερνς

Δράσης, κωμωδία – Αφού δέχεται επίθεση από μια συμμορία το βράδυ στον δρόμο, ο δειλός βιβλιοθηκάριος Κάσεϊ αποφασίζει να γραφτεί στα μαθήματα καράτε της γειτονιάς του, ώστε να μάθει να προστατεύει τον εαυτό του.

Κάτω από το βλέμμα του χαρισματικού του εκπαιδευτή, γνωστού μόνο ως Σενσέι, και της σκληροτράχηλης κατόχου καφέ ζώνης Άννα, ο Κάσεϊ κερδίζει σιγά-σιγά μια αίσθηση αυτοπεποίθησης, παρόμοια με τίποτα άλλο καθ’ όλη τη ζωή του.

Αλλά όταν αρχίζει να παρακολουθεί τα μυστικά νυχτερινά μαθήματα του Σενσέι, ανακαλύπτει έναν τελείως διαφορετικό κόσμο που δεν φαντάζονταν ότι υπήρχε.

Παίζουν: Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Αλεσάντρο Νιβόλα, Ίμοτζεν Πουτς, Στηβ Τεράντα, Μάικ Μπρουκς

*Ant1, Πέμπτη 06/07, στις 00:15

«Δρόμος από Πάγο» (2021) σκηνοθεσία Τζόναθαν Χένσλι

Δράσης – Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου.

Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπέντζαμιν Γούοκερ, Αμπερ Μιντθάντερ, Μάρκους Τόμ

*Alpha, Πέμπτη 06/07, στις 00:15

«Ου Φονεύσεις» (2008) σκηνοθεσία Τζον Άβνετ

Αστυνομική Μυστηρίου – Μετά από 30 χρόνια στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ο Τερκ και ο συνεργάτης του, Ρούστερ, είναι δύο από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης.

Ενώ θα έπρεπε να σχεδιάζουν τη σύνταξή τους καλούνται να αναλάβουν τη μυστηριώδη δολοφονία ενός διαβόητου προαγωγού. Το έγκλημα δείχνει να συνδέεται με μια υπόθεση που οι δυο ντετέκτιβ είχαν διαλευκάνει πολλά χρόνια πριν.

Κοινό στοιχείο και στις δύο υποθέσεις ένα τετράστιχο στον τόπο του εγκλήματος που προσπαθεί να αιτιολογήσει την ενέργεια του δράστη. Σύντομα όμως νέες δολοφονίες θα πείσουν τις αρχές πως απέναντί τους βρίσκεται ένας κατά συρροήν δολοφόνος που θεωρεί ότι αποδίδει δικαιοσύνη με τις πράξεις του, σκοτώνοντας κακοποιούς που γλίτωσαν από αστυνόμους και δικαστές.

Το ερώτημα που μοιάζει όλο και πιο βασανιστικό είναι αν, τελικά, πριν από χρόνια οι δύο ντετέκτιβ είχαν συλλάβει τον πραγματικό ένοχο.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Κάρλα Γκουτζίνο, Τζον Λεγκιζάμο, 50 Cent, Ντόνι Γουόλμπεργκ, Τρίλμπι Γκλόβερ.

*Star, Πέμπτη 06/07, στις 00:45

«Οι Διαβολογυναίκες» (1996) σκηνοθεσία Τζερεμάια Σ. Τσέτσικ

Μυστηρίου Τρόμου – Δυο εντελώς διαφορετικές γυναίκες μεταξύ τους- η μία ξανθιά, με αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερα σεξουαλική! Η άλλη… μελαχρινή, ντροπαλή και γλυκιά. ‘Οταν οι δυο τους ανακαλύπτουν ότι είναι μπλεγμένες με τον ίδιο σαδιστή άνδρα, υπάρχει μόνο μια διαβολική λύση στο πρόβλημά τους

Η ξανθιά Νικόλ είναι η ερωμένη του χαρισματικού διευθυντή ενός κολεγίου αρρένων, που την κακομεταχειρίζεται όσο και την όμορφη σύζυγό του Μία. Αυτές οι δυο γυναίκες λοιπόν, μη μπορώντας να ανεχθούν άλλο την βάναυση συμπεριφορά του και την κυριαρχία επάνω τους, συνομωτούν με σκοπό να τον βγάλουν από την μέση. ‘Όμως, όταν το διαβολικό σχέδιό τους ανατρέπεται, δεν μπορούν να φανταστούν τον εφιάλτη που τις περιμένει…

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Ιζαμπέλ Ατζανί, Τσαζ Παλμιντέρι, Κάθι Μπέιτς, Κέιτ Γιουγκ, Σίρλεϊ Νάιτ, Άλεν Γκαρφιλντ, Τζ.Τζ. Άμπραμς

*Mega, Πέμπτη 06/07, στις 02:10