Την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, στον αύλιο χώρο της Εύξεινου Λέσχης στη Μεσοποταμία Καστοριάς, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Άκης Τσούκας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα το Αναπτυξιακό Μοντέλο του Δήμου Καστοριάς και ειδικότερα για τον Τουρισμό Υγείας και τον παρουσίασε στους Πολίτες του Δήμου Καστοριάς.

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου με μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση, όπου διατυπώθηκαν ενδιαφέροντα ερωτήματα, προβληματισμοί και προτάσεις.

Το θέμα εισηγήθηκε η εκπαιδευτικός κα. Σόφη Χαϊδεμένου, με κεντρικό ομιλητή τον κο. Κωνσταντίνο Κουσκούκη, καθηγητή Ιατρικής, δερματολόγο, νομικό, αντιπρύτανη του Δ.Π.Θ. και Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας, Πρόεδρο Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε χρόνο ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας αποφέρει εκατομμύρια ευρώ, απασχολώντας χιλιάδες εργαζομένους στους τομείς υγείας και τουρισμού, ευεξίας και αντιγήρανσης.

Εκτός από την ιατρική φροντίδα, περιλαμβάνεται ένα πλήθος δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη, στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ίσες ευκαιρίες για όλους τους τομείς, με πρωταγωνιστή την τοπική κοινωνία.

φωτογραφίες: