12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή και δώδεκα ταινίες είναι εδώ για να μας συντροφεύσουν το βράδυ μας γεμάτες δράση, περιπέτεια και κωμωδία.

«Garfield: Η Ταινία» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Χιουιτ

Κινούμενα Σχέδια – Ο Γκάρφιλντ, ένας τεμπέλης γάτος που λατρεύει τα λαζάνια, θέλει να ξεφορτωθεί τον Όντι, ένα σκύλο που έφερε στο σπίτι το αφεντικό του. Ωστόσο, όταν ένας τηλεπαρουσιαστής απάγει τον Όντι, ο Γκάρφιλντ τρέχει προς διάσωσή του.

Ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «δανείζει» τη φωνή του στον Γκάρφιλντ ενώ στην αγγλική εκδοχή της ταινίας, η φωνή του διάσημου γάτου ανήκει στον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα και ΕΜΜΥ, Μπιλ Μάρεϊ.

*Open, Παρασκευή 14/07, στις 21:00

«Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» (2014) σκηνοθεσία Χοσέιν Αμίνι 

Θρίλερ – 1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ και η γοητευτική σύζυγος του Κολέτ, βρίσκονται στην Αθήνα για διακοπές. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, συναντούν τον νεαρό Ράινταλ, έναν αμερικάνο, που εργάζεται ως ξεναγός.

Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ αλλά και τα πλούτη του Τσέστερ, θα δεχτεί μετά χαράς την πρόσκληση για δείπνο μαζί τους. Το ζευγάρι όμως κρύβει πολλά και σκοτεινά μυστικά. Ο Τσέστερ ζητάει από το Ράινταλ να τον βοηθήσει να μεταφέρει το πτώμα ενός άντρα, που ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε και αναγκάστηκε να σκοτώσει. Εκείνος συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή, βρίσκει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε κίνδυνο και ανίκανο να ξεφύγει.

Ο Τσέστερ, πνιγμένος στα συναισθήματα ζήλιας και παράνοιας, που τον κατακλύζουν παρακολουθώντας τον Ράινταλ να έρχεται πιο κοντά στην Κολέτ, φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο παράξενο τρίγωνο. Ένα ταξίδι από την Ελλάδα στην Τουρκία, τους οδηγεί σε ένα δραματικό φινάλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ, Όσκαρ Ισαάκ.

*Ant1, Παρασκευή 14/07, στις 21:00

«Ο Μικροπόδαρος» (2018) σκηνοθεσία Κάρεϊ Κερκπάτρικ

Κινούμενα Σχέδια – Η ταινία «Ο Μικροπόδαρος» φέρνει τα πάνω κάτω σε όλα όσα ξέρουμε για τα Γέτι, όταν ένα νεαρό και έξυπνο Γέτι ανακαλύπτει κάτι που πίστευε πως δεν υπήρχε – έναν άνθρωπο.

Τα νέα για τον «Μικροπόδαρο» του φέρνουν δόξα και μια ευκαιρία να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του. Επίσης, αναστατώνει την κοινότητα των Γέτι για το τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει στον κόσμο πέρα από το χιονισμένο τους χωριό, σε μια ζωηρή περιπέτεια για τη φιλία, το κουράγιο και την χαρά της ανακάλυψης.

*Star, Παρασκευή 14/07, στις 21:00

«Οικογενειακά Μυστικά» (2004) σκηνοθεσία Νταν Χάρις

Δραματική Κομεντί – Μια αυτοκτονία που συνταράσσει την οικογένεια Τράβις και τους βάζει στην επώδυνη διαδικασία να επαναπροσδιορίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να προσπαθήσουν να επουλώσουν τις πληγές τους.
Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά την τραγωδία.

Η μητέρα ανακαλύπτει τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαριχουάνας και προσπαθεί να αφήσει πίσω της την τραγωδία.
Ο πατέρας από την άλλη μεριά, που είχε ως μοναδικό σκοπό της ζωής του να δει το γιο του να συμμετέχει στην αμερικάνικη κολυμβητική ομάδα, περιφέρεται στο σπίτι σαν ζωντανό φάντασμα, έχοντας πέσει σε κατάθλιψη.
Και ανάμεσά τους ο 16χρονος Τιμ που προσπαθεί εναγωνίως να βρει τον εαυτό του.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Τζεφ Ντάνιελς, Εμίλ Χιρς, Μισέλ Ουίλιαμς, Ράιαν Ντόνοβο, Κιπ Παρντού.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 14/07, στις 22:00

«Ένοχο μυστικό» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις 

Δραματική Τρόμου Φαντασίας – Ο Δρ. Νόρμαν Σπένσερ (Χάρισον Φορντ), καταξιωμένος επιστήμονας στην πανεπιστημιακή έρευνα, έχει αρχίσει να ανησυχεί για την γυναίκα του, Κλερ (Μισέλ Φάιφερ).

Πρώην βιολοντσελίστα, η Κλερ είχε πέσει πριν από ένα χρόνο θύμα ενός σοβαρού αυτοκινητικού δυστυχήματος. Στο πλευρό της είναι ο πανέμορφος και επιτυχημένος σύζυγός της αλλά και η κόρη της.
Πρόσφατα μετακόμισαν σε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι δίπλα σε λίμνη κι ενώ έχει μόλις αποχαιρετήσει την κόρη της (και θετή κόρη του Νόρμαν), η οποία έφυγε για να σπουδάσει στο κολέγιο, η Κλερ αναφέρει ότι της συμβαίνουν διάφορα περίεργα πράγματα.

Για να σκοτώσει την πλήξη της παρακολουθεί τους γείτονές της και τους συχνούς καβγάδες τους. Τις ώρες όμως που είναι μόνη στο σπίτι, ανησυχητικά φαινόμενα την αναστατώνουν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ακούει παράξενες φωνές, ψιθύρους, τα πατώματα τρίζουν και βλέπει το πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας να καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης, έξω από το σπίτι τους.

Ολοένα και πιο φοβισμένη, η Κλερ θεωρεί ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν κάτι να κάνουν με το ζευγάρι των γειτόνων τους, ιδιαίτερα εφόσον η σύζυγος έχει τον τελευταίο καιρό εξαφανιστεί αδικαιολόγητα. Μετά από παρότρυνση του Νόρμαν, αποφασίζει να συμβουλευτεί έναν ψυχίατρο, στον οποίο εξομολογείται ότι πιστεύει πως τη βίλα τους έχει στοιχειώσει ένα φάντασμα.

Όλοι προσπαθούν να την καθησυχάσουν και να την ηρεμήσουν. Εκείνη όμως είναι πεπεισμένη να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Έτσι δεν αργεί να έρθει στο φως μια πρόσφατη ερωτική περιπέτεια του άντρα της.

Το πρόβλημα είναι ότι η νεαρή ερωμένη δεν ζει πια, αλλά η Κλερ πιστεύει ότι το πνεύμα της κοπέλας κρύβεται πίσω από αυτά που της συμβαίνουν.

Η εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι κλονίζεται, αλλά τα πάντα έχουν μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Μισέλ Φάιφερ, Χάρισον Φορντ, Νταϊάνα Σκάργουιντ, Τζέιμς Ρέμαρ, Μιράντα Ότο, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο.

*Skai, Παρασκευή 14/07, στις 22:00

«Ας το Πάρουμε Απ΄την Αρχή» (2018) σε σκηνοθεσία Αλίσα Ράλο Μπένετ

Δραματική Φαντασίας – Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Τζορτζ (Κρίστοφερ Λόιντ), που ακόμα τον στοιχειώνει η απώλεια της Βάιολετ, του απρόβλεπτου κοριτσιού που αγαπούσε πριν από δεκαετίες, έχει μια δεύτερη ευκαιρία να γυρίσει τον χρόνο πίσω για να ξαναζήσει, να ξαναφανταστεί, και ενδεχομένως να αλλάξει το παρελθόν του.

Παίζουν: Κρίστοφερ Λόιντ, Τέο Ραπλ Όλσον, Μπράιαν Ντιλέιτ, Αμέλια Ντάντλεϋ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 14/07, στις 22:30

«Creed: Η Γέννηση ενός Θρύλου» (2015) σε σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ

Δραματική – Ο Άδωνις Τζονσον (Τζόρνταν) δε γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Απόλο Κριντ, ο οποίος και απεβίωσε πριν τη γέννηση του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Έτσι ο Άδωνις αποφασίζει να πάει στην Φιλαδέλφεια, τόπο του θρυλικού αγώνα του Απόλο Κριντ με τον σκληρό, πρωτοεμφανιζόμενο μποξέρ, Ρόκι Μπαλμπόα.

Με το που φτάνει στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, ο Άδωνις εντοπίζει τον Ρόκι (Σταλόνε) και του ζητά να γίνει ο προπονητής του. Παρά την επιμονή του δευτέρου πως έχει αποσυρθεί από τον χώρο, ο Ρόκι θα δει στον Άδωνη τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που είχε γνωρίσει στον Απόλο—τον σημαντικότερο αντίπαλο του, που κατέληξε να γίνει ο στενότερος φίλος του. Συμφωνεί να τον αναλάβει και να τον προπονεί, έχοντας ο ίδιος να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, πιο θανάσιμο από οποιονδήποτε αντιμετώπισε στο ρινγκ.

Με τον Ρόκι στο πλευρό του, πολύ σύντομα ο Άδωνης θα έχει τη δική του ευκαιρία στην κατάκτηση του τίτλου… μπορεί όμως να αποκτήσει όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και την καρδιά ενός αληθινού μαχητή, την ώρα του μεγάλου αγώνα;

Παίζουν: Μάικλ Μπι Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμσον, Φιλίσια Ρασάντ.

*Star, Παρασκευή 14/07, στις 22:50

«Κάτω ο Έρωτας» (2003) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κομεντί – Στη Νέα Υόρκη του 1963, μια μαχητική φεμινίστρια, συγγραφέας ενός μπεστ σέλερ για τη μη αναγκαιότητα του έρωτα, γνωρίζεται με ένα γοητευτικό δημοσιογράφο, ο οποίος συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις. Προκειμένου να γράψει ένα άρθρο για τη ζωή της, εκείνος μεταμφιέζεται για να την προσεγγίσει αλλά τελικά δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν ο ένας στη γοητεία του άλλου.

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ Γιούαν ΜακΓκρέγκορ Σάρα Πόλσον Ντέιβιντ Χάιντ Πιρς Τόνι Ράνταλ

*Open, Παρασκευή 14/07, στις 23:00

«Λάρισα εμπιστευτικό» (2012) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική κωμωδία – Για χρόνια, η ζωή στην Πεζούλα και τη Βρυσούλα κυλούσε αρμονικά. Όμως το τελευταίο διάστημα τα δύο χωριά έξω από τη Λάρισα βρίσκονται σε… “εμπόλεμη” κατάσταση.

Πλέον ένας τοίχος έχει χτιστεί, χωρίζοντας Πεζούλα και Βρυσούλα, ώστε κανείς να μην μπλέκεται στη δουλειά του άλλου. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Καλλικράτης ενώνει τα δύο χωριά την ώρα που μαίνεται η διαμάχη για το που θα εγκατασταθεί το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού.

Την ίδια στιγμή στο γραφείο του υπουργού κ. Πίπα στήνεται μια περίτεχνη κομπίνα με θύμα τους κατοίκους της περιοχής. Η κηδεία στο χωριό ενός μεγαλοδημοσιογράφου θα φέρει την αναστάτωση, φέρνοντας στην επιφάνεια μίζες, λαδώματα, έρωτες, μυστικά και παρανομίες…

Παίζουν: Μιχάλης Μαρίνος, Ελένη Γερασιμίδου, Μπέσυ Μάλφα, Τάσος Κωστής, Κατερίνα Παπουτσάκη, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Έφη Παπαθεοδώρου.

*Alpha, Παρασκευή 14/07, στις 23:45

«Μπίλι Έλιοτ, Γεννημένος Χορευτής» (2000) σκηνοθεσία Στήβεν Ντάλμπρυ

Δραματική Κομεντί – Η ταινία διαδραματίζεται στην κομητεία Ντάραμ της Αγγλίας στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και πρωταγωνιστεί ένα 11χρονο αγόρι, ο Μπίλι Έλιοτ, ο οποίος ανακαλύπτει το πάθος του για το μπαλέτο.

Στους δρόμους της περιοχή μαίνεται καθημερινά, η απεργία των ανθρακωρύχων.

Ο Μπίλι ζει με τον χήρο πατέρα του, Τζάκι, και τον μεγαλύτερο αδελφό του, Τόνι, σε μια εργατική κοινότητα ορυχείων.

Τόσο ο πατέρας του όσο και ο αδελφός του συμμετέχουν ενεργά στην απεργία των ανθρακωρύχων, αγωνιζόμενοι για καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθούς.

Ωστόσο, τα ενδιαφέροντα του Μπίλι βρίσκονται μακριά από τις απεργιακές γραμμές και το ρινγκ της πυγμαχίας, στο οποίο πηγαίνει απρόθυμα μετά από επιμονή του πατέρα του.

Μια μέρα, ενώ περιμένει για το μάθημα πυγμαχίας, ο Μπίλι πέφτει πάνω σε ένα μάθημα μπαλέτου στο ίδιο κοινοτικό κέντρο.

Αν και στην αρχή μπαίνει διστακτικά στην τάξη, ανακαλύπτει το φυσικό του ταλέντο στο χορό υπό την καθοδήγηση της  δασκάλας μπαλέτου, της κυρίας Γουίλκινσον.

Η κυρία Γουίλκινσον αναγνωρίζει τις δυνατότητες του Μπίλι και τον ενθαρρύνει να ασχοληθεί με το χορό.

Το ταλέντο του Μπίλι αρχίζει να φαίνεται, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με την κοινωνική προκατάληψη, τα στερεότυπα του φύλου και η αποδοκιμασία του πατέρα του.

Ο Μπίλι παραμένει προσηλωμένος και αποφασίζει να περάσει από οντισιόν για τη διάσημη Βασιλική Σχολή Μπαλέτου του Λονδίνου.

Η ταινία Γεννημένος Χορευτής, απεικονίζει  τον αγώνα του Μπίλι να ισορροπήσει την κλίση και τις φιλοδοξίες του, με την αφοσίωσή του στην οικογένεια και την κοινωνική πραγματικότητα, στην οποία ζει..

Παίζουν: Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Γουόλτερς, Γκάρι Λιούις, Τζέιμι Ντρέιβεν, Άνταμ Κούπερ, Στιούαρτ Γουέλς

*Ant1, Παρασκευή 14/07, στις 00:15

«First kill» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σ. Μίλερ

Δράσης Τρόμου  – Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθεί  με τον γιο του Ντάνι, ο Γουίλ, επιτυχημένος χρηματιστής της Γουόλ Στριτ, πηγαίνει με την οικογένεια του για διακοπές στο εξοχικό, όπου μεγάλωσε.

Ενώ πατέρας και γιος έχουν πάει για κυνήγι, η εκδρομή τους παίρνει μια θανάσιμη τροπή όταν γίνονται μάρτυρες της δολοφονίας ενός διεφθαρμένου αστυνομικού, μετά από μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας.

Ο Ντάνι πιάνεται όμηρος από τη συμμορία ενώ ο Γουίλ αναγκάζεται να εξαπατά τον αστυνομικό, που αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονίας, πασχίζοντας να βρει τα κλεμμένα χρήματα και να τα ανταλλάξει με τη ζωή του γιου του…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Χέιντεν Κρίστενσεν, Γκετίν Άντονι, Μάγκι Αβίλα

*Star Παρασκευή 14/07, στις 01:45

«Θανάσιμη Εμμονή» (2018) σκηνοθεσία Ντάγκ Κάμπελ

Τρόμου – Μετά από μια ερωτική απογοήτευση η φωτογράφος μόδας Τζένιφερ Χίγκινς ταξιδεύει στο Λος Άντζελες όπου ξεκινά να διδάσκει φωτογραφία σε παιδιά Λυκείου. Εκεί ανακαλύπτει έναν μαθητή, τον Ντέιβιντ, και τον μετατρέπει σε μοντέλο. Ταυτόχρονα αποκτά μια αρρωστημένη εμμονή μαζί του, που θα την μετατρέψει σε δολοφόνο…ενώ θα φτάσει στο σημείο να θελήσει να καταστρέψει το όμορφο δημιούργημα της.

Παίζουν: Λίνσεϊ Γκόντφρεϊ, Τζόσουα Χόφμαν, Έλεν Μισέλ, Έλεν Μισέλ Μόνοχαν.

*Mega Παρασκευή 14/07, στις 02:10