14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις δεκατέσσερις ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Η Κόρη του Προέδρου» (2004) σκηνοθεσία Φόρεστ Γουίτακερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η Σαμάνθα Μακ Κένζι(Κέιτ Χόλμς) ετοιμάζεται να φύγει για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι και τους γονείς της για τη μεγάλη περιπέτεια που λέγεται κολέγιο. Το μόνο που θέλει είναι να έχει μια φυσιολογική φοιτητική ζωή και να της συμπεριφέρονται ισότιμα με όλους τους άλλους.

Αυτό, όμως, είναι αδύνατο γιατί η Σαμάνθα «τυχαίνει» να είναι η μονάκριβη κόρη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (Μάικλ Κίτον).

Μετά από μια ντροπιαστική «έφοδο» σε ένα φοιτητικό πάρτι των όχι και τόσο διακριτικών προσωπικών της φρουρών που δεν την αφήνουν στιγμή από τα μάτια τους, η Σαμάνθα απαιτεί από τον πατέρα της να μειώσει τον αριθμό μυστικών πρακτόρων που τη φυλάνε για να μπορέσει να ζήσει τη ζωή της και να διασκεδάσει με τη μοναδική της φίλη και συγκάτοικο.

Τα πράγματα περιπλέκονται όμως, όταν ερωτεύεται τον φοιτητικό σύμβουλό της.

Παίζουν: Κέιτι Χολμς, Μαρκ Μπλούκας, Μάικλ Κίτον, Μάργκαρετ Κόλιν, Aμέρι

*Open, Σάββατο 15/07, στις 21:00

«Τι να Περιμένεις Όταν Είσαι Έγκυος» (2012) σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Πέντε ετερόκλητα ζευγάρια αντιμετωπίζουν τις αλλαγές που φέρνει στη σχέση τους και στους ίδιους, η προοπτική ενός μωρού.

Λίγο προτού γίνουν γονείς, η τηλεπερσόνα-γκουρού του fitness Τζουλς (Κάμερον Ντιαζ) και ο διάσημος χορευτής Έβαν (Μάθιου Μόρισον) ανακαλύπτουν ότι η έντονη ζωή τους δεν έχει χώρο για τις απαιτήσεις μιας εγκυμοσύνης.

Η συγγραφέας και λάτρης των μωρών, Γουέντι (Ελίζαμπεθ Μπανκς), συνειδητοποιεί ότι οι αυστηρές συμβουλές που έδινε στις μέλλουσες μητέρες προσκρούουν σθεναρά στις επιθυμίες των ορμονών της τώρα που είναι έγκυος, ενώ ο άντρας της, Γκάρι(Μπεν Φαλκον), βρίσκεται ξαφνικά να ανταγωνίζεται τον πατέρα του, ο οποίος περιμένει δίδυμα από την κατά πολύ νεώτερη γυναίκα του, Σκάιλερ (Μπρουκλιν Ντέκερ).

Η φωτογράφος Χόλι (Τζένιφερ Λόπεζ) είναι διατεθειμένη να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να υιοθετήσει ένα παιδί αλλά ο σύζυγός της, Αλεξ (Ροντριγκο Σαντορο), έχει τις αμφιβολίες του.
Τέλος οι Ρόζι (Άννα Κέντρικ) και Μάρκο (Τσέις Κροφορντ) καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εγκυμοσύνη προτού καλά καλά κάνουν σχέση.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζένιφερ Λόπεζ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τσέις Κρόφορντ, Μπρούκλιν Ντέκερ, Αννα Κέντρικ, Μάθιου Μόρισον, Ντένις Κουέιν, Κρις Ροκ, Ροντρίγκο Σαντόρο.

*Skai, Σάββατο 15/07, στις 21:00

«Ο Γιατρός Ξανατρελάθηκε» (2001) σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Κωμωδία Φαντασίας – Ο δρ. Τζον Ντουλίτλ είναι πλέον πασίγνωστος για τη μοναδική ικανότητα, που διαθέτει, να επικοινωνεί με τα ζώα. Εξαιτίας όμως του απίστευτα μεγάλου φόρτου εργασίας, ο Τζον έχει παραμελήσει την οικογένειά του.

Όταν τα ζώα ενός δάσους θα ζητήσουν τη βοήθειά του για να το σώσει, πριν χτίσουν στη θέση του τεράστιους ουρανοξύστες, ο Τζον θα καταστρώσει ένα σχέδιο διάσωσης, ενώ παράλληλα θα βάλει στόχο να βελτιώσει και τη σχέση με την οικογένειά του…

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Κρίστεν Γουΐλσον, Ρέιβεν Σιμόν, Κάιλ Πρατ

*Alpha, Σάββατο 15/07, στις 21:50

«Inland Empire» (2006) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιντς 

Δραματική Μυστηρίου Φαντασίας – Η Νίκι Γκρέις (Λώρα Ντερν), είναι σοβαρή ηθοποιός και μαθαίνει από μια κουτσομπόλα γειτόνισσα με ανατολικοευρωπαϊκή προφορά, μέσα στη σχεδόν παραμορφωμένη έπαυλή της, πως πρόκειται επιτέλους να πάρει το ρόλο της ζωής της, αυτόν που κυνηγάει τόσο πολύ και που θα την ξαναφέρει στο προσκήνιο μετά από πολύχρονη απουσία.

Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Κίνγκσλεϊ (Τζέρεμι Άιρονς) και συμπρωταγωνιστής της είναι ο Ντέβον (Τζάστιν Θερού), που λέγεται πως ρίχνει στο κρεβάτι όλες του τις συμπρωταγωνίστριες.

Αυτή τη φορά όμως τον έχουν προειδοποιήσει πως ο άντρας της είναι κτητικός, οξύθυμος και πανίσχυρος στον χώρο. Πρόκειται για το ριμέικ μιας ταινίας, βασισμένης σε ένα πολωνικό τσιγγάνικο παραμύθι για μια εξωσυζυγική σχέση.
Το αισθηματικό μελόδραμα που προβάρουν έχει τον εξεζητημένα αστείο τίτλο «On high in blue tomorrows» και ατύχησε σε μια προηγούμενη μεταφορά του, έχοντας πλέον αποκτήσει τη ρετσινιά του στοιχειωμένου σεναρίου.

Παίζουν: Λόρα Ντερν, Τζέρεμι Άιρονς, Τζάστιν Θερού,Χάρι Ντιν Στάντον, Γκρέις Ζαμπρίνσκι, Πήτερ Λούκας, Αμάντα Φορμαν.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 15/07, στις 22:30

«I Love Karditsa» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον έλληνα Γρηγόρη Κανιά από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά.

Στην Αμερική του 21ου αιώνα, ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής.Έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μαφία.

Για να σωθεί, θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και να αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει… Μια sexy ξανθιά με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας.

*Star, Σάββατο 15/07, στις 22:30

«Τα Μάθατε για τους Μόργκαν;» (2010) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Ρομαντική κωμωδία – Η Μέριλ (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) και ο Πολ Μόργκαν (Χιου Γκραντ) είναι το απόλυτα επιτυχημένο ζευγάρι του Μανχάταν, αν και οι σχεδόν αψεγάδιαστες ζωές τους κρύβουν μια μικρή αποτυχία: τον ίδιο τους το γάμο, που σιγά-σιγά διαλύεται.

Σύντομα όμως, το ρομαντικό τους δράμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, από τη στιγμή που γίνονται μάρτυρες σε ένα φόνο και μπαίνουν στο στόχαστρο ενός επαγγελματία δολοφόνου. Για την προστασία τους, η ομοσπονδιακή αστυνομία απομακρύνει τους Μόργκαν από τη λατρεμένη τους Νέα Υόρκη και τους εγκαθιστά σε μια μικρή πόλη στο Γουαϊόμινγκ. Μακριά από τα BlackBerry τους και τους έντονους ρυθμούς ζωής, οι Μόργκαν έχουν μια ιδιόρρυθμη ευκαιρία να αναθερμάνουν τη σχέση τους – αν φυσικά το θέλουν

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Σαμ ‘Ελιοτ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μαίρη Στινμπέργκεν, Ελίζαμπεθ Μος.

*Alpha, Σάββατο 15/07, στις 23:00

«Διπλή Παγίδα» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Δράσης Ρομαντική – Ο Ρόμπερτ ΜακΝτούγκαλ (Σον Κόνερι), γνωστός και ως Μακ, έχει τη φήμη του μεγαλύτερου ληστή έργων τέχνης στον κόσμο.

Έτσι, όταν ένας πίνακας του Ρέμπραντ γίνεται αντικείμενο κλοπής στη Νέα Υόρκη, όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν τον Μακ. Η επιθεωρητής της ασφαλιστικής εταιρείας, Βιρτζίνια Μπέικερ(Κάθριν Ζέτα Τζόουνς), γνωστή και ως Τζιν, ζητά από τον διευθυντή της να της επιτρέψει ν’ ακολουθήσει τα ίχνη του διάσημου κλέφτη.

Ο διευθυντής ξέροντας ότι αν δεν βρεθεί ο πίνακας η εταιρεία θα χρεωθεί με 24 εκατομμύρια δολάρια, δίνει με μεγάλη χαρά την έγκριση του. Η πεισματάρα Τζιν καταστρώνει ένα σχέδιο για να παγιδέψει τον Μακ, αλλά αυτός αποδεικνύεται περισσότερο επιτήδειος απ’ ό,τι τον περίμενε.

Οι δυο τους θα επιδοθούν σ’ ένα γοητευτικό παιγνίδι ανάμεσα στο κυνηγητό και το φλερτ. Έτσι, θ’ ακολουθήσουν ο ένας τα βήματα του άλλου από το Λονδίνο προς τα νησιά της Σκοτίας, κι από εκεί στην Κουάλα Λαμπούρ, την εξωτική πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Βιν Ρέιμς, Γουίλ Πάτον, Μόρυ Τσόκιν.

*Open, Σάββατο 15/07, στις 23:15

«Το καρφί» (2013) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουώ

Δράσης – Ο επιχειρηματίας Τζον Μάθιους συντρίβεται όταν ο 18χρονος γιος του Τζέισον δέχεται ελάχιστη ποινή δεκαετούς κάθειρξης όταν συλλαμβάνεται με ένα πακέτο που του έδωσε ένας φίλος του, το οποίο χωρίς να γνωρίζει περιείχε παράνομες ναρκωτικές ουσίες.

Όταν ο Τζέισον απορρίπτει μια προσφορά από την πολιτικά φιλόδοξη Γενική Εισαγγελέα Τζοάν Κίγκαν για μείωση της ποινής του κατασκευάζοντας αποδεικτικά στοιχεία εναντίον κάποιου άλλου, ο Τζον ζητά από την Κίγκαν να εισχωρήσει ως μυστικός πράκτορας στον κόσμο των ναρκωτικών για να βρει τα στοιχεία που ζητά.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Σούζαν Σαράντον, Μπάρι Πέπερ.

*Skai, Σάββατο 15/07, στις 23:15

«Elizabeth» (1998) σκηνοθεσία Σεϊκαρ Καπουρ

Βιογραφική, δράμα – . Η νεαρή Ελίζαμπεθ, κόρη του Ερρίκου από τον οίκο Τυδώρ, ανεβαίνει στο θρόνο μετά το θάνατο της ετεροθαλούς αδελφής της Μαρίας Α’, η οποία την κρατούσε φυλακισμένη. Η βασιλεία της υπό το χωρισμένο στα δύο και χρεωκοπημένο Βασίλειο θεωρείται αδύναμη και απειλείται από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Για τη μελλοντική σταθερότητα και ασφάλεια του στέμματος, παροτρύνεται από τον σύμβουλό της Γουίλιαμ Σέσιλ να παντρευτεί τον Φίλιππο Β’ της Ισπανίας ή τον Ερρίκο Γ΄ της Γαλλίας. Η Ελίζαμπεθ αντίθετα, ερωτεύεται τον εντελώς ακατάλληλο Ρόμπερτ Ντάντλι.

Όταν ανακαλύπτει ότι είναι παντρεμένος, η Βασίλισσα εγκαταλείπει τις ερωτικές σχέσεις καθώς θεωρεί ότι τέτοιου είδους συναισθήματα δίνουν μεγάλη δύναμη σε έναν άνδρα. Έτσι γίνεται πιο σκληρή και δογματική. Η συμπεριφορά της γίνεται αδίστακτη καθώς δίνει εντολή να εκτελεστούν όλοι όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι για το θρόνο της.

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέφρι Ρας, Ρίτσαρντ Ατένμπορο, Τζόζεφ Φάινς, Κρίστοφερ Ίκλεστον, ‘Ερικ Καντονά, Φανί Αρντάν, Βενσάν Κασέλ, Τζον Γκίλγκουντ

*Ant1, Σάββατο 15/07, στις 23:30

«Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ

Δράσης, Τρόμου – Ο Τζέρι Λέιν υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, έχει επιλέξει να αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή με την οικογένειά του. Για χάρη της οικογένειάς του όμως και για να επιζήσουν από τον φονικό ιό που εξαπλώνεται στον πλανήτη, πρέπει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο.

Πρέπει να εντοπίσει τον ασθενή 0 για να σταματήσει τη θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μιρέιγ Ίνος, Ντανιέλα Κέρτες, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Μάθιου Φοξ.

*Alpha, Σάββατο 15/07, στις 23:40

«V for Vendetta» (2005) σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ

Δραματική Δράσης – Μεταφερόμαστε στο μέλλον, όταν η Μεγάλη Βρετανία θα βρεθεί κάτω από το ζυγό ενός διεφθαρμένου, ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Ηγέτης και απόλυτος άρχοντας, ο Άνταμ Σάτλερ, που οι μιλιταριστικές του μέθοδοι έχουν επιβάλλει τον φόβο και τον τρόμο. Σ’ αυτόν τον παρακμιακό κόσμο των καταδοτών και των αδίστακτων μυστικών πρακτόρων, η Ίβι γνωρίζεται με τον V, έναν μασκοφόρο ιδεαλιστή τρομοκράτη, ειδικό στις πολεμικές τέχνες και αποφασισμένο να ανατρέψει το φασιστικό καθεστώς του Σάτλερ.

Έχοντας συλλάβει ένα ιδιοφυές σχέδιο προκειμένου να ανατινάξει το κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου – όπως είχε επιχειρήσει ο αναρχικός Γκάι Φοκς την ίδια ημερομηνία το 1605 – ο V θέτει σε εφαρμογή τις ανορθόδοξες μεθόδους του και χειρίζεται τους πράκτορες του Σάτλερ ως πιόνια του ενώ η Ίβι ζει τα δρώμενα από κοντά και ο αστυνομικός ντετέκτιβ Φιντς βρίσκεται στο κατόπι του…

Παίζουν: Χιούγκο Γουίβινγκ, Νάταλι Πόρτμαν, Τζον Χαρτ, Στίβεν Ρία, Στίβεν Φράι.

*Star, Σάββατο 15/07, στις 00:45

«Το Παιχνίδι του Χρήματος» (2016) σκηνοθεσία Τζόντι Φόστερ

Δράσης – Ο Λι Γκέιτς είναι διάσημος οικονομικός αναλυτής και τηλεοπτική περσόνα. Η δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Γουόλ Στριτ. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής-φούσκα μέσω της εκπομπής του, ένας οργισμένος νεαρός επενδυτής εισβάλει οπλισμένος στο στούντιο και κρατάει ομήρους αυτόν και την παραγωγό της εκπομπής του.

Ο Λι και ο νεαρός προσπαθούν να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται οι πτυχές μιας μεγάλης οικονομικής απάτης.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζακ Ο Κόνελ, Ντόμινικ Γουέστ.

*Mega, Σάββατο 15/07, στις 01:20

«Anon» (2018) σκηνοθεσία Αντριου Νίκολ

Μυστηρίου – Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Oλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρα του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα.

Η μυστηριώδης γυναίκα γνωστή ως The Girl, δεν έχει ταυτότητα, ιστορία ή οποιοδήποτε αρχείο. Ο Σαλ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.

Παίζουν: Κλάιβ Οουεν, Αμάντα Σέιφριντ, Κολμ Φιόρε, Μαρκ Ο’ Μπράιαν, Σόνια Γουάλγκερ και Ιντο Γκόλντμπεργκ.

*Skai, Σάββατο 15/07, στις 01:30

«Εγκληματίες Πρώτης Τάξεως» (2019) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης Κωμωδία – Η ιστορία ακολουθεί έναν Αμερικανό έμπορο ναρκωτικών (Μάθιου ΜακΚόναχι) που έχει χτίσει την αυτοκρατορία του στο Λονδίνο, και πλέον θέλει να παραδώσει τα ηνία και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το γεγονός αυτό πυροδοτεί μια σειρά από συνομωσίες, σχέδια και απόπειρες από όλους εκείνους που επιβουλεύονταν την θέση του, και που τώρα έχουν την ευκαιρία να αρπάξουν την περιουσία του.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Τσάρλι Χάναμ, Μισέλ Ντόκερι, Χιου Γκραντ, Κόλιν Φάρελ, Τζέρεμι Στρογκ, Χένρι Γκόλντιγκ, Τομ Γου

*Open, Σάββατο 15/07, στις 02:30