7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ψυχραιμία» (2007) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η ιστορία παρακολουθεί τις παράλληλες, συχνά συμπλεκόμενες ιστορίες και τις κοινές τύχες μερικών πολύ διαφορετικών νέων κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού εικοσιτετράωρου, από την έξοδό τους από τη φυλακή και τις παραλίες του Σαρωνικού ως τα βοσκοτόπια του Ψηλορείτη. Κοινό χαρακτηριστικό των ηρώων είναι τα ποικίλα προβλήματα που τους έχουν κληροδοτήσει οι φαύλοι γονείς τους. Οι ίδιοι – μέχρι πρότινος αμέτοχοι – πέφτουν στα βαθιά, καθώς η απώλεια της ευδαιμονίας επιφέρει την ξαφνική κι αναγκαστική τους «ενηλικίωση»…

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βάσω Καβαλιεράτου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευτυχία Γιακουμή, Γιώργος Χρανιώτης, Τζένη Θεωνά, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μαρία Τζοπανάκη, Δήμητρα Χατούπη, Κωνσταντίνος Δανίκας, Γιώργος Κιμούλης.

*Ant1, Τετάρτη 19/07 στις 21:00

«Death Wish» (2018) σε σκηνοθεσία Ιλάι Ροθ

Δράσης – Ο Δρ. Πολ Κέρσεϊ εργάζεται ως χειρουργός στα επείγοντα περιστατικά, φροντίζοντας συχνά τα θύματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας της πόλης. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι θα ερχόταν η μέρα που τα θύματα αυτά θα ήταν η δική του οικογένεια, μετά τη θανάσιμη επίθεση που δέχονται η γυναίκα του και η ενήλικη κόρη του μέσα στο σπίτι τους.

Με την αστυνομία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αριθμό των βίαιων περιστατικών, ο Πολ ανακουφίζει τη δίψα του για εκδίκηση και απόδοση δικαιοσύνης, κυνηγώντας ο ίδιος τους ενόχους καθώς η αστυνομία αδυνατεί να συλλάβει τους κακοποιούς που δολοφόνησαν τη γυναίκα και τραυμάτισαν σοβαρά την κόρη του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Κίμπερλι Ελίζ.

*Star, Τετάρτη 19/07 στις 22:00

«Αυτοκρατορία» (2016) σκηνοθεσία Ντάνιελ Ραγκούσις

Δραματική – Ο ιδεαλιστής και φιλόδοξος πράκτορας του FBI, Νέιτ Φόστερ αναλαμβάνει να εισχωρήσει μυστικά σε μία εξτρεμιστική ρατσιστική οργάνωση καθώς υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως τα μέλη της είναι υπεύθυνα για τη ληστεία μιας  επικίνδυνης χημικής ουσίας. Ο νεαρός πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να συμπεριφερθεί ανάλογα με τη νέα του ταυτότητα, διατηρώντας παράλληλα τις πραγματικές του αρχές και αξίες. Ενώ καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της ομάδας, ταυτόχρονα αναγκάζεται να εκτελέσει σκληρές πράξεις, που έρχονται  σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις του.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τόνι Κολέτ, Τρέισι Λετς, Νέστορ Κάρμπονελ, Κρις Σάλιβαν

*Skai, Τετάρτη 19/07 στις 22:00

«Κλέφτες Καταστημάτων» (2018) σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Δραματική – Μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Στην αρχή διστακτική να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, η σύζυγος του Οσάμου συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες.

Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Παίζουν: Σακούρα Αντο, Λίλι Φράνκι, Μάγκου Ματσουόκα, Τζίο Καΐρι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 19/07 στις 22:00

«Έλα Να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Έφη Πίκουλα.

*Alpha, Τετάρτη 19/07 στις 23:40

«Blues Brothers 2000» (1998) σκηνοθεσία Τζον Λαντις

Κωμωδία, μιούζικαλ -Ο Elwood Blues αποφυλακίζεται και προς μεγάλη του λύπη διαπιστώνει ότι o αδερφός του δεν υπάρχει πια, το ορφανοτροφείο που μεγάλωσε έχει κατεδαφιστεί και η μπάντα έχει διαλυθεί. Τότε αποφασίζει να επανενώσει με τη βοήθεια μερικών φίλων του, τη παλιά μπάντα για μια ακόμη αποστολή. H διάσημη μπάντα BLUES BROTHERS ενώνεται ξανά. Aυτή τη φορά με τη βοήθεια του εκφραστικού μπαρμαν (Goodman), συναγωνίζονται στην Μάχη των Μπάντων (Battle of the Bands). Ο Buster, ένα μικρό ορφανό απειθάρχητο αγόρι γίνεται και αυτό μέλος.

Παίζουν: Νταν Ακρόιντ, Τζον Γκούντμαν, Γουόλτερ Λεβιν, Αρίθα Φράνκλιν, Τζέιμς Μπράουν, Τζο Μόρτον, Β.Β. Κινγκ.

*Ant1, Τετάρτη 19/07 στις 00:00

«Driven» (2001) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Δραματική Δράσης – Ένας πρώην κορυφαίος ραλίστας, ο Τζο Τάντο (Συλβέστερ Σταλόνε) επανέρχεται στη δράση, αλλά αυτή τη φορά για να καθοδηγήσει προς τη νίκη έναν υπερ-ταλαντούχο, αλλά άπειρο νεαρό οδηγό, τον Τζίμυ Μπλάι(Κιπ Παρντού).

Η καριέρα του νεαρού οδηγού αγώνων ταχύτητας Τζίμι Μπλάι πάει από το κακό στο χειρότερο, αφού τον πιέζει αφόρητα ο φιλόδοξος ατζέντης και αδερφός του, ενώ και η κρυφή του σχέση με τη Σοφία του δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας αποφασίζει και επαναφέρει τον Τζο Τάντο, πρώην πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, που κουβαλά το δικό του σκοτεινό παρελθόν και τον βοηθά να σταθεί στα πόδια του και να κερδίσει την αυτοεκτίμηση του. Σε αυτόν τον αγώνα ζωής και οι δύο θα βγουν νικητές.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Εστέλα Γουόρεν, Μπαρτ Ρέινολντς, Κιπ Παρντού, Τιλ Σβάιγκερ, Τζίνα Γκερσόν, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

*Mega, Τετάρτη 19/07 στις 02:10