13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το σινεμά έρχεται στο σπίτι σου. Δες τις ταινίες που παίζονται απόψε στην τηλεόραση.

«Σαχάρα» (2005) σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Μάθιου Μακόναχι είναι ο Ντερκ Πιτ, υπάλληλος της Εθνικής Υποθαλάσσιας και ναυτικής Υπηρεσίας αλλά και γνωστός τυχοδιώκτης, που ξεκινά για μια περιπέτεια στην έρημο Σαχάρα. Αναζητά το «πλοίο του θανάτου», το CSS Texas, ένα πολεμικό πλοίο που εξαφανίστηκε λίγο μετά το 1865, φορτωμένο με τον τελευταίο χρυσό της Συνομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία μια ανεξήγητη μόλυνση εξαπλώνεται επικίνδυνα, παίρνοντας τις διαστάσεις επιδημίας δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας (Πενέλοπε Κρουζ) διερευνά τα αίτια της οικολογικής αυτής καταστροφής και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν ο Ζακάρα, ένας διεφθαρμένος Τουαρεγκ αποπειράται να τη δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ. Οι δυο τους θα ενώσουν δυνάμεις με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο (Στήβ Ζαχν), για να βρουν την πηγή της μόλυνσης που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Κι ενώ ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, ο Ντερκ ανακαλύπτει μία πληροφορία που όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, αλλά μπορεί να λύσει και το μυστήριο που στοιχειώνει το μυαλό των εξερευνητών.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Πενέλοπε Κρουζ, Στήβ Ζαχν, Ρόμπερτ Κάβανα, Μάθιου Φλιν, Νίκολας Μπέβενι.

*Skai, Σάββατο 29/07 στις 21:00

«Junior» (1994) σκηνοθεσία Άιβαν Ράιτμαν

Κωμωδία Ρομαντική – Οι επιστήμονες Άλεξ Ες και Λάρι Άρμπογκαστ εργάζονται πυρετωδώς για την παρασκευή ενός πρωτοποριακού φαρμάκου, που εμποδίζει ενδεχόμενη αποβολή του εμβρύου από την κυοφορούσα.

Όμως οι ξαφνικές περικοπές των κυβερνητικών κονδυλίων, και η άρνηση του ινστιτούτου ερευνών να επιτρέψει τη δοκιμή του φαρμάκου σε ανθρώπινο οργανισμό, αναγκάζουν τους δύο επιστήμονες και φίλους να πάρουν το μεγάλο ρίσκο: αποφασίζουν να δοκιμάσουν το φάρμακο και μάλιστα πάνω στον ίδιο τον Άλεξ, καθιστώντας τον… έγκυο!

Όμως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του, ο Άλεξ αρχίζει να δένεται προσωπικά με το έμβρυο.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ντάνι ντε Βίτο, Έμμα Τόμσον, Φρανκ Λαγκέλα, Πάμελα Ρήντ, Αιντα Τορτούρο, Τζέιμς Εκχάουζ .

*Alpha, Σάββατο 29/07 στις 21:45

«Paris» (2008) σκηνοθεσία Σεντρίκ Κλαπίς

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ενώ ο Πιερ περιμένει τη μεταμόσχευση καρδιάς που θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή, η αδελφή του Ελίζ μετακομίζει στο διαμέρισμά του με τα τρία παιδιά της για να τον φροντίσει.

Ο Πιερ βλέπει τον κόσμο γύρω του με άλλα μάτια. Από το μπαλκόνι του, παρακολουθεί τη ζωή στην πόλη να προχωρά σε ένα χαρούμενο κουβάρι συναντήσεων και συναισθημάτων.

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Ρομέν Ντιρίς, Φαμπρίς Λουκινί, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Μελανί Λοράν, Φρανσουά Κλουζέ

*ΕΡΤ3, Σάββατο 29/07 στις 22:15

«Τέλειοι Ξένοι» (2016) σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης

Δραματική κομεντί – Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές: μια δημόσια, μια ιδιωτική και μια μυστική. Κάποτε, οι ζωές μας ήταν ασφαλείς στις αναμνήσεις μας και στα προσωπικά μας αρχεία. Σήμερα είναι κλειδωμένες στις sim των κινητών μας τηλεφώνων. Αν αυτό το μικρό πλαστικό αντικείμενο μπορούσε να μιλήσει, τι στ αλήθεια θα αποκάλυπτε; Το «μαύρο κουτί» της ζωής μας πόσο μας καθορίζει τελικά;

Η ταινία εκτυλίσσεται ένα βράδυ με πανσέληνο, όταν μια παρέα φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο. Η ψυχολόγος της παρέας, Μάρθα, προτείνει να παίξουν το εξής παιχνίδι: να αφήσουν τα κινητά τους ανοιχτά επάνω στο τραπέζι και να μοιραστούν με όλους ό,τι φτάνει σ αυτά. Εξάλλου, όπως όλοι ισχυρίζονται, δεν έχουν μυστικά! Είναι όμως έτσι; Και τι θα συμβεί όταν το δείπνο θα έχει τελειώσει;

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Άλκις Κούρκουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μάκης Παπαδημητρίου.

*Star, Σάββατο 29/07 στις 22:30

«Σύζυγος για Ενοικίαση» (2011) σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Κωμωδία, ρομαντική – Ο Ντάνιελ Μακαμπί (Άνταμ Σάντλερ) ένας πλαστικός χειρούργος μετά από την απιστία της πρώην αρραβωνιαστικιάς του, προσποιείται ότι είναι παντρεμένος αφού έχει αποδειχτεί ότι, η βέρα λειτουργεί σαν μαγνήτης για τις γυναίκες.

Όταν όμως γνωρίσει κι ερωτευτεί μια νεαρή δασκάλα την Πάλμερ (Μπρούκλιν Ντέκερ), αντί να παραδεχτεί το ψέμα του, θα χρησιμοποιήσει ως “άπιστη σύζυγο” που σκοπεύει να χωρίσει, τη βοηθό του Κάθριν Μέρφι (Τζένιφερ Άνιστον), μητέρα δυο παιδιών.

Μόνο που σε ένα σαββατοκύριακο με την πρώην σύζυγο, τα παιδιά της , τη μέλλουσα σύζυγο και κάτι ψηλομύτηδες παλιούς γνωστούς στη Χαβάη, τα πράγματα θα μπερδευτούν υπερβολικά, με απρόβλεπτα αποτελέσματα…

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Τζένιφερ Άνιστον, Νικόλ Κίντμαν, Χάιντι Μόνταγκ, Μπέιλι Μάντισον, Μπρούκλιν Ντέκερ.

*Mega, Σάββατο 29/07 στις 23:00

«JCVD» (2008) σκηνοθεσία Μαμπρούκ Ελ Μεχρί

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ υποδύεται τον..εαυτό του στο ρόλο ενός πλέον αποτυχημένου ηθοποιού.
Τα χρήματά του έχουν τελειώσει, ο αντζέντης του δεν μπορεί να του κλείσει καμία ποιοτική δουλειά και στο δικαστήριο για την κηδεμονία της κόρης του θα χάσει από την πρώην σύζυγό του. Η κόρη του τον απορρίπτει ως γονέα και εκείνος επιστρέφει στη γενέτειρά του στις Βρυξέλλες, όπου ακόμη τον θεωρούν πετυχημένο ήρωα.

Άνεργος και άφραγκος πάει στην τράπεζα να ζητήσει δάνειο, η αίτησή του δε γίνεται δεκτή, ενώ την ίδια στιγμή η τράπεζα γίνεται στόχος ληστών. Οι ληστές παίρνουν τον JCVD ως όμηρο και η αστυνομία υποψιάζεται ότι αυτός βρίσκεται πίσω από αυτή τη κατάσταση.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Βαλερί Μπόντσον, Ερβέ Σόγκνε.

*Skai, Σάββατο 29/07 στις 23:30

«Μαμάδες με κακή διαγωγή» (2016) σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ 

Κωμωδία – Έχοντας φτάσει στα όριά της προσπαθώντας να διατηρήσει τα πάντα στην εντέλεια, μια εξαντλημένη μητέρα ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες για μια αποστολή, που έχει στόχο να τις απελευθερώσει. Αποτέλεσμα; Μία γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης, κραιπάλης και απαγορευμένων απολαύσεων, που τις φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων…

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

*Open, Σάββατο 29/07 στις 00:00

«Άτακτος Παππούς» (2016) σκηνοθεσία Νταν Μέιζερ

Κωμωδία – Λίγο πριν από τον γάμο του, ο Τζέισον πείθεται από τον πρόσφατα χήρο παππού του να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι αναψυχής που ξεφεύγει πέρα από κάθε μέτρο.

Ο θρυλικός Robert De Niro υποδύεται τον πιο αντισυμβατικό παππού, ειδικά σε σχέση με τον ίδιο του τον εγγονό τον οποίο ενσαρκώνει ο ανερχόμενος Zac Efron (That Awkward Moment) .

Ο μετρημένος Τζέισον Κέλι δέχεται να κάνει το ταξίδι με τον παππού του, Ντικ, τον ακόλαστο πρώην αξιωματικό του στρατού με κρυφή ατζέντα. Προορισμός τους η Φλόριντα. Για την κατάληξη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζακ Έφρον, Τζούλιαν Χιου, Όμπρι Πλάζα, Ντέρμοτ Μαλρόνι, Άνταμ Πέιλι, Τζέισον Μαντζούκας, Μο Κόλινς, Ζόι Ντόιτς.

*Alpha, Σάββατο 29/07 στις 00:00

«Ο Κύκλος» (2017) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Πόνσολντ

Δραματική Τρόμου – Όταν η Μέι προσλαμβάνεται στη μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εταιρία Τεχνολογίας και Social Media στον κόσμο, θεωρεί ότι αυτή είναι η επαγγελματική ευκαιρία της ζωής της.

Καθώς ανέρχεται στην ιεραρχία, ενθαρρύνεται από τον ιδρυτή της εταιρίας Ίμον να συμμετέχει σε ένα επαναστατικό πείραμα, που ξεπερνάει τα όρια της ιδιωτικότητας, της ηθικής και τελικά κάθε προσωπικής ελευθερίας.

Η συμμετοχή της στο πείραμα και κάθε απόφαση, που λαμβάνει, επηρεάζει τελικά το μέλλον και τις ζωές των φίλων της, της οικογένειάς της αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Παίζουν:  Τομ Χανκς, Εμα Γουάτσον, Τζον Μπογιέγκα, Έλαρ Κολτρειν, Γκλιν Χάντλι, Μπιλ Πάξτον, Κάρεν Γκίλαν, Μπεκ

*Star, Σάββατο 29/07 στις 00:30

«Ρομπέν των Δασών» (2018) σκηνοθεσία Οτο Μπάτχερστ

Δράσης  Περιπέτεια – Ο κόμης Ρόμπεν του Λόξλεϊ, ένας σκληραγωγημένος Σταυροφόρος μαζί με τον Μαυριτανό διοικητής του, Λιτλ Τζον, ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Αν και γεννήθηκε με τα προνόμια του τίτλου του λόρδου, τώρα έχει επιστρέψει από τον πόλεμο έχοντας χάσει τα πάντα, ακόμα και την αληθινή του αγάπη, τη Μαριάν.

Ο Ρομπέν μεταμορφώνεται σε έναν κουκουλοφόρο τιμωρό, που αναζητά και επιδιώκει τη δικαιοσύνη για όλους του ανθρώπους

Παίζουν: Τάρον Ετζερτον, Τζέιμι Φοξ, Μπεν Μέντελσον, Ιβ Χιούσον, Τιμ Μίντσιν, Τζέιμι Ντόρναν, Πολ Άντερσον.

*Ant1, Σάββατο 29/07 στις 01:00

«Η Εμμονή» (2004) σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Δραματική Μυστηρίου – Η Τζούλιαν Μουρ είναι η Τέλι Παρέτα, έχει πέσει σε κατάθλιψη και αγωνίζεται να ξεπεράσει τη θλίψη από την απώλεια του 8χρονου γιου της σε ένα αεροπορικό ατύχημα.
Καθώς βυθίζεται στον πόνο, η μόνη λύση που μοιάζει να τη βοηθά είναι να καταφύγει σε ψυχιατρική βοήθεια.
Σύντομα όμως αντιμετωπίζει κάτι εντελώς παράλογο. Όλα όσα γνώριζε, ότι πίστεψε και ότι αγάπησε, απλά δεν υπήρξαν…

Προς μεγάλη της έκπληξη, ο ψυχίατρος και ο σύζυγός της προσπαθούν να την πείσουν ότι ο γιος της δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα οκτώ χρόνια αναμνήσεων είναι αποκύημα της φαντασίας της!

Συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις και σε πλήρη άρνηση, δεν δέχεται αυτά που της λένε και αποφασίζει να αποδείξει ότι έχει δίκιο.
Ξεκινά να ψάχνει αποδείξεις ότι ο γιος της πραγματικά υπήρξε και στην πορεία θα γνωρίσει έναν πατέρα (Ντομινικ Γουέστ) με παρόμοια εμπειρία.

Μαζί θα προσπαθήσουν να αποδείξουν την ύπαρξη των παιδιών τους, αλλά δεν γνωρίζουν ότι κάποιο τους παρακολουθούν και ο σκοπός τους δεν είναι να τους βοηθήσουν ….

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Γκάρι Σινίζ, Ντόμινικ Γουέστ, Σκοτ Νίολσον, Κάτι Κούπερ, Άντονι Έντουαρντς, Ρόμπερτ Γουιντσομ, Λίνους Ρόατς

*Mega, Σάββατο 29/07 στις 01:20

«Το 24ωρο μιας Ξανθιάς» (2014) σκηνοθεσία Στήβεν Μπρηλ

Κωμωδία – Η Ελίζαμπεθ Μπανκς είναι η η Μέγκαν Μάιλς, μια ξανθιά παρουσιάστρια του απογευματινού δελτίου ειδήσεων σε τοπικό κανάλι του Λος Άντζελες. Όμορφη, χαμογελαστή και ικανή διατηρεί το προφίλ του καλού κοριτσιού εντός και εκτός εργασίας.

Τη μέρα που την χωρίζει ο αρραβωνιαστικός της και μαθαίνει ότι δεν θα πάρει τελικά τη δουλειά σε κανάλι εθνικής εμβέλειας, αποφασίζει να βγει έξω με τις φίλες της για να ξεδώσει.
Την επόμενη μέρα θα ξυπνήσει στο σπίτι του όμορφου, συμπαθητικού μπάρμαν από το χθεσινοβραδινό μπαρ, και λαμβάνει ένα τηλεφωνικό μήνυμα από τον ατζέντη της ότι η δουλειά της εκφωνήτριας ειδήσεων στο εθνικό κανάλι ακόμη παίζεται, αρκεί να είναι στη συνέντευξη με τους νέους εργοδότες της, μέχρι τις 5 το ίδιο απόγευμα.

Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αν η Μέγκαν δεν βρισκόταν στην πιο κακόφημη γειτονιά του Los Angeles χωρίς τηλέφωνο, αυτοκίνητο, ταυτότητα και λεφτά, φορώντας ένα φωτεινό κατακίτρινο στενό φόρεμα….

Κάπως έτσι ξεκινά μια σειρά από απίστευτες, ξεκαρδιστικές περιπέτειες όπου εμπλέκονται ταξιτζήδες, έμποροι ναρκωτικών, αστυνομικοί, θρησκόληπτοι περαστικοί και ξεροκέφαλοι υπάλληλοι καταστημάτων.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Όλιβερ Χάντσον, Τζέιμς Μάρσντεν, Σάρα Ράιτ.

*Skai, Σάββατο 29/07 στις 01:30

«Γράμματα από το Ίβο Τζίμα» (2006) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δράσης Περιπέτεια Πολεμική – Ο Κλιντ Ίστγουντ, παρουσιάζει την ανεξιστόρητη ιστορία των Ιαπώνων στρατιωτών, που υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους ενάντια στην εισβολή των Αμερικανικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Με σύμμαχο την αστείρευτη θέλησή τους αλλά και το φυσικό ηφαιστειακό περιβάλλον του Ίβο Τζίμα, οι πρωτοφανείς και ανορθόδοξες τακτικές του Στρατηγού Τανταμίτσι Κουριμπαγιάσι και των ανδρών του μετέτρεψαν, αυτό που περίμεναν όλοι πως θα ήταν μια γρήγορη ήττα, σε ηρωική αντίσταση 40 ημερών.

Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει τα γεγονότα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, προσπαθώντας να είναι δίκαιος και με τις δύο αντίπαλες παρατάξεις. Κατορθώνει, έτσι, να μεταδώσει τη σκληρότητα και τη δυσκολία της συγκεκριμένης μάχης.

Παίζουν:  Κεν Γουατανάμπι, Ρίο Κασέ, Καζουνάρι Νινομίγια, Τσουγιόσι Ιχάρα, Γιούκι Ματσουζάκι, Χιρόσι Γουατανάμπι

*Star, Σάββατο 29/07 στις 02:30