8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ξεκίνα τον μήνα σου απολαμβάνοντας ταινίες από τον καναπέ σου.

«Στο Ξέσπασμα του Φεγγαριού» (2010) σκηνοθεσία  Στράτος Μαρκίδης

Δραματική – Ελληνική Ταινία – Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος, δύο άγνωστα μεταξύ τους παιδιά, νιώθουν ερωτική αναστάτωση με τις πρώτες ματιές που ανταλλάσσουν. Η επαφή τους διακόπτεται απότομα από τον αδελφό της Αλεξάνδρας, τον Στέφανο, που την παίρνει και φεύγουν.

Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος ξαναβρίσκονται συμπτωματικά στο Λονδίνο όπου σπουδάζουν σε διαφορετικές σχολές και έτσι αρχίζουν να βλέπονται κρυφά, αφού ο Κωνσταντίνος Αδαμάκης, ο πατέρας της Αλεξάνδρας, την έχει τάξει στον γιό του συνεταίρου του στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ο Κωνσταντίνος έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν, όταν μαθαίνει από τον Στέφανο ότι ο Μάνος δεν είναι άλλος από τον γιό του Άγγελου Παπαδάκη, του μεγαλύτερου εχθρού του, που τον είχε τραυματίσει σοβαρά στο πόδι αφήνοντας του μόνιμη βλάβη, πυροδοτώντας μια βεντέτα που μεταμόρφωσε δύο παιδικούς φίλους σε αιώνιους εχθρούς.

Παίζουν: Κατερίνα Γερονικολού, Κώστας Λούκας, Ιωσήφ Μαρινάκης, Τάνια Τρύπη, Κώστας Αποστολάκης, Τζένη Μπότση, Πατρίτσια Περιστέρη, Μπέτυ Λιβανού, Γιάννης Βόγλης, Εύα Λάσκαρη.

*Ant1, Τρίτη 01/08 στις 21:00

«Πριν από την Θύελλα» (1940) σκηνοθεσία  Άλφρεντ Χίτσκοκ

Δράσης Ρομαντική – Στις αρχές του 1939, ο Τζόουνς, ένας Αμερικανός ρεπόρτερ, αποστέλλεται από την εφημερίδα του στην Ευρώπη για να διερευνήσει την πιθανότητα ενός παγκόσμιου πολέμου.

Ο Τζόουνς που υιοθετεί το ψευδώνυμο Χάντλεϊ Χάβερστοκ, φτάνει στην Αγγλία, όπου πρόκειται να συναντήσει έναν Ολλανδό διπλωμάτη τον κύριο Βαν Μιρ (Άλμπερτ Μπάσερμαν), ο οποίος έχει υπογράψει μυστική συνθήκη που αφορά δυο ευρωπαϊκά κράτη.

Τα πράγματα όμως δεν βαίνουν όπως είχε υπολογίσει κι ο Τζόουνς αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής κοπέλας, της Κάρολ Φίσερ (Λαρέιν Μέι), προκειμένου να ξεσκεπάσει μια σπείρα κατασκόπων.

Παίζουν: Tζόελ ΜακΚρέι, Λαρέιν Ντέι, Χέρμπερτ Μάρσαλ, Τζορτζ Σάντερς , Έντμουντ Γκουέν

*ΕΡΤ3, Τρίτη 01/08 στις 21:00

«Περάστε… Φιλήστε… Τελειώσατε!» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία, μιούζικαλ – Εκμεταλλευόμενος τη συνωνυμία του με ένα βιομήχανο και με τη βοήθεια μιας φίλης του, ο Πάνος πηγαίνει σε μια κρουαζιέρα, ελπίζοντας να κερδίσει τις καρδιές πλουσίων γυναικών. Πράγματι, ο γυναικείος πληθυσμός του πλοίου τον ερωτεύεται παράφορα.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Ρίκα Βαγιάνη, Ρίκα Διαλυνά, Βίνα Ασίκη, Κώστας Καραγιώργης, Έλενα Στρατή.

*Alpha, Τρίτη 01/08 στις 21:45

«Non-Stop» (2014) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Δράσης Μυστηρίου– Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροσκάφους, ο ψυχολογικά ασταθής και αλκοολικός Μπιλ Μαρκς, δέχεται μια σειρά από απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό του.

Ο άγνωστος αποστολέας ζητά από τον Μαρκς να διαβιβάσει στην κυβέρνηση πως πρέπει να μεταφέρουν 150 εκ. δολάρια σε ένα λογαριασμό off shore, διαφορετικά θα πεθαίνει ένας επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης κάθε 20 λεπτά.

Και ενώ αρχικά οι απειλές παίρνονται μάλλον αψήφιστα, ο πρώτος θάνατος δεν θα αργήσει, κάνοντας την καμπίνα του αεροσκάφους στα 40 χιλιάδες πόδια την πιο κλειστοφοβική σκηνή εγκλήματος…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζουλιάν Μουρ, Μισέλ Ντόκερι, Άνσον Μάουντ, Σκοτ μακ Νάιρι, Κόρι Στολ, Λουπίτα Νογκο, Λίνους Ρόατς, Τζέισον Μπάτλερ Χαρνερ, Ομάρ Μιτγουάλι

*Star, Τρίτη 01/08 στις 22:00

«Ο Μάγκας με τα 1000 Πρόσωπα» (1980) σκηνοθεσία Ζωρζ Λοτνέρ

Δράσης Κωμωδία – Ο Αλεξάντερ, είναι ένας απατεώνας που μόλις βγήκε από τη φυλακή λόγω καλής διαγωγής, αποφασισμένος να καλύψει τον χαμένο χρόνο.

Αρχίζει να κυκλοφορεί ως Ινδός πρίγκιπας και επιβιβάζεται σε ένα κρουαζιερόπλοιο, συμμετέχοντας σε μια κρουαζιέρα με το τζετ σετ της εποχής, με στόχο να εξαπατήσει τους ανυποψίαστους επιβάτες.

Όταν ο Ντιπρέ γνωρίζει την Πάμελα Ίγκλετον γοητεύεται και την πολιορκεί.
Η Πάμελα, μια πλούσια νεαρή, της οποίας το διαμαντορυχείο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, πουλάει στον Ντυπρέ τα διαμάντια της, ο οποίος της μεταφέρει πλαστά εμβάσματα.

Ωστόσο πολύ γρήγορα ο Αλεξάντερ διαπιστώνει ότι η Πάμελα είναι “συνάδελφος” και εξαπατά τον κόσμο, όπως κι εκείνος.

Στη διάρκεια της κρουαζιέρας συνεργάζονται και εξαπατούν τον δούκα Χέλμουτ βον Νασσάου. Η Πάμελα-το πραγματικό της όνομα είναι Σόφι- δέχεται την πρόταση γάμου του Δούκα και ο Αλεξάντερ λαμβάνει μια επιταγή 500.000 ευρώ.

Με το οικονομικό του πρόβλημα λυμένο, ο Ντιπρέ αποφασίζει να δραπετεύσει στη Βενετία.

Στη διάρκεια της πτήσης μια άγνωστη γυναίκα του παραδίδει μια βαλίτσα χωρίς να του δώσει εξηγήσεις.

Τα σχέδια του Ντιπρέ αλλάζουν γρήγορα, καθώς γίνεται εν αγνοία του κάτοχος ενός μικροφίλμ που περιέχει μία μυστική φόρμουλα και γρήγορα βρίσκεται στη μέση μιας διεθνούς καταδίωξης, μεταμφιεσμένος σε υποκόμη.

Παίζουν: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Μισέλ Καλαμπρί, Κάρλα Ρομανέλι, Τσαρλς Ζεράρ, Μιρέλα ντ΄Άντζελο, Ζορζ Ζερέ

*ΕΡΤ2, Τρίτη 01/08 στις 22:00

«12 δοκιμασίες» (2009) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Αστυνομική Δράσης – Ο Ντάνι Φίσερ, αστυνομικός στο τμήμα της Νέας Ορλεάνης, συλλαμβάνει έναν αδίστακτο εγκληματία, ο οποίος προσπαθεί να διαφύγει μετά από μια ληστεία πολλών εκατομμυρίων.

Όμως κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, η ερωμένη του ληστή χάνει τη ζωή της. Ορκισμένος να πάρει εκδίκηση, ο ληστής καταφέρνει να αποδράσει από τις φυλακές και υποβάλλει τον Ντάνι σε μια εφιαλτική δοκιμασία: για να σώσει τη ζωή της γυναίκας, που αγαπάει, θα πρέπει να λύσει δώδεκα γρίφους.

Παίζουν: Τζον Σίνα, Άσλεϊ Σκοτ, Άινταν Γκίλεν, Στιβ Χάρις, Έινταν Γκίλεν, Γκονζάλο Μεντένεζ, Τέιλορ Κόουλ, Κάιλ Κλεμεντς, Τράβις Ντέιβις, Νικ Γκομεζ, Λάρα Γκράις

*Skai, Τρίτη 01/08 στις 22:00

«Οι Βασιλιάδες της Μυκόνου» (2010) σκηνοθεσία Πίτερ Ανδρικίδης

Κωμωδία Ρομαντική – O Ελληνοαυστραλός Στηβ (Νικ Γιαννόπουλος) έρχεται στη Μύκονο παρέα με τον κολλητό του Φρανκ (Βινς Κολόσιμο), για να παραλάβει την κληρονομιά που του αφήνει ένας “άγνωστος” σε αυτόν θείος: μία ολόκληρη παραλία (το Paradise beach) και μια ταβέρνα στην Μύκονο.

Πιστεύοντας ότι επιτέλους θα λύσει το πρόβλημα της ζωής του, καταφτάνει στο νησί, αγνοώντας την ελληνική νοοτροπία και κουβαλώντας την “αφέλεια” του μετανάστη. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με συγγενείς και τοπικούς παράγοντες, που θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν και να του βάλουν “τρικλοποδιές”.

Η γοητευτική τραγουδίστρια Ζωή (Ζέτα Μακρυπούλια), ο πλούσιος τοπικός μεγαλοπαράγοντας Μιχάλης (Αλεξ Δημητριάδης), ο Ελληνας “κλασσικός” ταβερνιάρης Τζίμη (Δημήτρης Σταρόβας), η γυναίκα του Βούλα (Γαλήνη Τσεβά) , ο γυναικοκατακτητής με την “απολλώνια” ομορφιά Πιερλουίτζι (Κέβιν Σόρμπο), η Μις Ιτάλια Ένζα (Κοσίμα Κόπολα), ο τοπικός αστυνομικός (Μάνος Γαβράς) και πολλές ακόμη “προσωπικότητες “ του νησιού, μπλέκονται με διάφορους τρόπους στην ιστορία δημιουργώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις και ανατροπές.

Παίζουν: Νικ Γιαννόπουλος, Βινς Κολόσιμο, Ζέτα Μακρυπούλια, Άλεξ Δημητριάδης, Κοσίμα Κόπολα, Κέβιν Σόρμπο, Δημήτρης Σταρόβας, Μάνος Γαβράς, Γαλήνη-Μαρία Τσεβά, Κώστας Κίλιας

*Ant1, Τρίτη 01/08 στις 01:30

«Μαθήματα Σφαγείου» (2018) σκηνοθεσία Κρίσπιαν Μίλς

Κωμωδία Τρόμου Φαντασίας – Μία νεανική κωμωδία τρόμου από τους Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ.

Το Σχολείο Σφαγείου είναι ένα ιδιαίτερο βρετανικό οικοτροφείο στο οποίο τα υπερφυσικά αποτελούν την καθημερινότητα και τον κανόνα τόσο για τους μαθητές όσο και για το προσωπικό του σχολείου.

Με την άφιξη του Ντον Γουάλας στο χώρο του οικοτροφείου, ταυτόχρονα φτάνουν και τα νέα για την ύπαρξη μίας καταβόθρας που ανακάλυψε η εταιρεία ύδρευσης στο διπλανό δάσος.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι η εμφάνιση των τεράτων που βγαίνουν μέσα από την τεράστια τρύπα, τα οποία θα αφήνουν πίσω τους θύματα.

Για να παραμείνουν ζωντανοί όσοι βρίσκονται μέσα στο ιδιότυπο εκπαιδευτήριο Slaughterhouse Rulez, θα πρέπει να συμμαχήσουν και να ενώσουν τι δυνάμεις του ενάντια στα τέρατα της καταβόθρας.

Παίζουν: Χερμάιονι Κόρφιλντ, Μαργκό Ρόμπι, Μαικλ Σιν,Σάιμον Πεγκ Άσα Μπάτερφιλντ, Φιν Κόουλ

*Mega, Τρίτη 01/08 στις 02:10