9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το σινεμά έρχεται σπίτι. Αυτές είναι οι εννιά ταινίες που θα βρεις απόψε στην τηλεόραση σου.

«Από Το Παρίσι Με Αγάπη» (2010) σκηνοθεσία Πιερ Μορέλ

Δράσης  Περιπέτεια – Η ταινία From Paris with Love ξεκινά με τον Τζέιμς (Τζόναθαν Ρις Μάγιερς), ο οποίος εργάζεται ως γραφιάς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι. Είναι απογοητευμένος από τη δουλειά του και ονειρεύεται να περάσει στον κόσμο της διπλωματίας.

Η ευκαιρία που περιμένει θα του δοθεί όταν του αναθέτουν να συνεργαστεί με τον Τσάρλι Γουάξ (Τζον Τραβόλτα), έναν πράκτορα με ανεξέλεγκτες μεθόδους και απρόβλεπτη προσωπικότητα.

Ο Τσάρλι Γουάξ είναι ένας πράκτορας μάχης με έφεση στη βία. Είναι θρασύς, παρορμητικός και απερίσκεπτος, αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικός όταν πρόκειται να σταματήσει τρομοκράτες.

Μαζί, ο Τζέιμς και ο Τσάρλι πρέπει να αποκαλύψουν μια μεγάλη τρομοκρατική συνωμοσία που απειλεί να σπείρει τον όλεθρο στο Παρίσι. Στην πορεία των ερευνών τους, ανακαλύπτουν ένα πολύπλοκο δίκτυο εγκληματιών και διεφθαρμένων κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι είναι όλοι στο κόλπο.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο Τζέιμς και ο Τσάρλι γίνονται στόχος των τρομοκρατών και πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Κάσια Σμουτνιακ, Άμπερ Ρόουζ Ρίβα, Ζουλιέν Χάγκνερι

*Ant1, Παρασκευή 04/08, στις 21:00

«Οι Ευχούληδες» (2016) σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ, Γουόλτ Ντορν 

Animation – Οι υπερβολικά αισιόδοξοι Ευχολύληδες ζουν σε έναν πολύχρωμο, φανταστικό κόσμο, όπου διαρκώς χορεύουν και τραγουδούν και κινδυνεύουν από τους κωμικά απαισιόδοξους Μπέργκεν, που είναι ευχαριστημένοι μόνο όταν κυνηγούν τους Ευχούληδες! Μετά μια ακόμη εισβολή των Μπέργκεν στο χωριό των Ευχούληδων, η Πόπη, ο πιο χαρούμενος Ευχούλης, που γεννήθηκε ποτέ και ο γκρινιάρης Κλωνάρης, ξεκινούν ένα ταξίδι με στόχο τη διάσωση των φίλων τους.

Η αποστολή τους είναι γεμάτη περιπέτεια και ανατροπές, καθώς οι δύο αταίριαστοι σύντροφοι προσπαθούν στην πραγματικότητα να ανεχθούν ο ένας τον άλλον, ώστε να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους. Μέσα από την αναγκαστική συνεργασία τους θα μάθουν πολλά για την αναζήτηση της ευτυχίας, όπως και το τι μπορεί να κάνουν κάποιοι για να την αποκτήσουν.

Με τις φωνές των Άννα Κέντρικ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Ζόι Ντεσάνελ, Γκουέν Στέφανι, Ράσελ Μπραντ,Τζον Κλιζ

.*Star, Παρασκευή 04/08, στις 21:00

«Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω!» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία -Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός ανέργου Έλληνα, του Στάθη, ο οποίος, μετά από αποτυχημένες απόπειρες ανεύρεσης εργασίας, οδηγείται στον ψυχίατρο. Ο ψυχίατρος του προτείνει μία ανορθόδοξη λύση για το πρόβλημά του. Τον εφοδιάζει με αποδεικτικό τρέλας, το οποίο ο Στάθης χρησιμοποιεί έξυπνα για να προσληφθεί σε μια εταιρεία ζυμαρικών που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, τη Λόλα, αδελφή του ιδιοκτήτη, με την οποία μπλέκεται σε καταστάσεις, τις οποίες περιπλέκει ακόμη περισσότερο η αρραβωνιαστικιά του ιδιοκτήτη.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Μαίρη Βιδάλη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Ρώτας, Γιάννης Βογιατζής, Σπύρος Μεριανός, Κάιτη Φίνου, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Παρασκευή 04/08, στις 21:45

«Prisoners» (2013) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Δραματική Μυστηρίου – Είναι μια κρύα, συννεφιασμένη ημέρα των Ευχαριστιών σε ένα μικρό προάστιο της Πενσυλβάνια.

Σε μία πόλη, όπου τα παιδιά κάνουν ποδήλατο ξέγνοιαστα και παίζουν στους δρόμους κάθε μέρα. Η οικογένεια Ντόβερ (Χιου Τζακμαν & Μαρία Μπέλο) έχει καλέσει μερικούς φίλους και γείτονες για να φάνε όλοι μαζί.

Όλα κυλούν όμορφα και ήρεμα μέχρι τη στιγμή, που τα δύο κορίτσια των οικογενειών – μόλις έξι και επτά ετών αντίστοιχα – θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς.

Ο ντετέκτιβ Λόκι (Τζακ Τζιλενχααλ) που έχει αναλάβει την υπόθεση, συλλαμβάνει έναν νεαρό τον Άλεξ Τζόουνς (Πωλ Ντάνο) ως ένοχο απαγωγής. Σύντομα όμως τον αφήνουν ελεύθερο λόγω της διανοητικής του κατάστασης. Αυτό οδηγεί τον Κέλερ Ντόβερ να πάρει το νόμο στα χέρια του

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Τζέικ Γκίλενχαλ, Μαρία Μπέλο, Τέρενς Χάουαρντ, Πολ Ντάνο, Βαϊόλα Ντέιβις.

*Skai, Παρασκευή 04/08, στις 22:00

«Ένα Ψάρι Που το Έλεγαν Γουάντα» (1988) σκηνοθεσία Τσαρλς Κράιτον

Κωμωδία – Η Γουάντα είναι μια φιλήδονη κακοποιός που προσπαθεί να ανακαλύψει που έχει κρύψει τη λεία ο φυλακισμένος, πλέον, αρχηγός της σπείρας.

Ο Ότο είναι ο βοηθός της, ένας παρανοϊκός τύπος με μεγάλο προσόν του να λέει ασυνάρτητες ιταλικές φράσεις που λειτουργούν στη Γουάντα ως αφροδισιακό.

Θύμα τους, ο δικηγόρος του φυλακισμένου αρχηγού, τυπικός άγγλος, τον οποίο προσεγγίζει η Γουάντα με σκοπό να εκμαιεύσει κάποιο στοιχείο.

Συνεργάτης τους είναι ένας εκτελεστής με τραύλισμα και υπερβολική αγάπη για τα ζώα. Το Ένα Ψάρι Που Το Έλεγαν Γουάντα είναι μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες της τελευταίας εικοσαετίας, με απίστευτα κωμικούς χαρακτήρες κι ευφυέστατους διάλογους, που τιμήθηκε με το Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Κέβιν Κλάιν.

Παίζουν: Τζον Κλιζ, Μάικλ Πάλιν, Κέβιν Κλάιν, Τζέιμι Λι Κέρτις.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 04/08, στις 22:00

«Ο Δικαστής» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν 

Αστυνομική, δράμα – Ο επιτυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) είναι ο συνήγορος, που κάθε κατηγορούμενος θέλει να έχει στο πλευρό του. Μέγας γνώστης και χειριστής του νόμου, κερδίζει σχεδόν πάντα τις υποθέσεις, που αναλαμβάνει.

Παρά την επαγγελματική του επιτυχία όμως, τα τραύματα του παρελθόντος τον καθιστούν, σε μεγάλο βαθμό, αποστασιοποιημένο συναισθηματικά από τους γύρω του και κυρίως από την οικογένεια του. Ο απροσδόκητος χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα και στην οικογένεια του: τον μεγάλο του αδελφό (Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο), τον οποίο άθελά του είχε τραυματίσει, τον μικρό του αδελφό (Τζέρεμι Στρογκ), που έχει προβλήματα στην κοινωνικοποίησή του, αλλά και τον εφηβικό του έρωτα, τη Σαμ (Βέρα Φαρμιγκα).

Η επιστροφή του τελικά δεν είναι και τόσο προσωρινή, αφού ο πατέρας του (Ρόμπερτ Ντιβάλ) ο σεβάσμιος δικαστής της πόλης, κατηγορείται για φόνο και ο Χανκ καλείται τώρα να τον υπερασπιστεί.

Ο δικαστής στηρίζεται απόλυτα πάνω του καθώς δεν έχει άλλοθι ή κάποια μνήμη, του τι ακριβώς συνέβη. Στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν την αλήθεια, αναγκάζονται να συνεργαστούν, και ο στόχος τους πλέον δεν περιορίζεται μόνο στην αποκάλυψη του τι πραγματικά συνέβη.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Λέιτον Μίστερ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Βέρα Φάρμιγκα, , Μελίσα Λίο, Νταξ Σέπαρντ, Τζέρεμι Στρονγκ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Κεν Χάουαρντ, Έμμα Τρέμπλεϊ, Μπαλτάζαρ Γκέτι, Ντέιβιντ Κρούμχολτζ, Σάρα Λάνκαστερ.

*Star, Παρασκευή 04/08, στις 22:50

«Κατά Λάθος Κατάδικοι» (1999) σκηνοθεσία Τεντ Ντέμε

Αστυνομική Κωμωδία – Οι τρόφιμοι μιας αγροτικής φυλακής του Μισισίπι συνοδεύουν στην τελευταία τους κατοικία τον Ρέι και τον Κλοντ. Ήταν οι γηραιότεροι κατάδικοι και ίσως οι πιο άτυχοι στον κόσμο. Όλα άρχισαν το 1932 σε ένα καμπαρέ του Χάρλεμ.

Δυο μικροεγκληματίες καταδικάζονται σε ισόβια για έναν φόνο που δεν διέπραξαν, απλά και μόνο γιατί βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Κι ενώ οι μέρες στη φυλακή περνούν, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Μάρτιν Λορενς, Μπέρνι μακ, Μίχαελ ταλιφερο, Μιγκέλ Νουνεζ, Όμπα Μπαμπατούν.

*Ant1, Παρασκευή 04/08, στις 01:30

«Η Απαγωγή του κου Heineken» (2015) σκηνοθεσία Ντάνιελ Αλφρεντσον

Περιπέτεια – Το 1983 μια ομάδα παιδικών φίλων πραγματοποίησαν το έγκλημα του αιώνα: απήγαγαν έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, κληρονόμο της αυτοκρατορίας της μπύρας Heineken. Η σοκαριστική απαγωγή –υπό την απειλή όπλων, στο φως της μέρας, στο Άμστερνταμ– είχε ως αποτέλεσμα να καταβληθούν τα μεγαλύτερα λύτρα για την απαγωγή ενός ατόμου. Ήταν το τέλειο έγκλημα… μέχρι που τους έπιασαν

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Τζιμ Στέρτζες, Ράιαν Κουάντεν, Σαμ Γουόρθινγκτον.

*Skai, Παρασκευή 04/08, στις 02:00

«Φόνος Εν Ώρα Υπηρεσίας» (2019) σκηνοθεσία  Μάικλ Ρόμπινσον

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Χέιλι Ντιν, πρώην εισαγγελέας και ψυχολόγος βοηθά τον καλύτερο της φίλο ντετέκτιβ Γκάρλαντ Φίντσερ στην εξιχνίαση της απροσδόκητης δολοφονίας ενός συναδέλφου του, με τον οποίο υπηρετούσαν στο Σώμα Πεζοναυτών.

Παρότι ο φόνος έγινε εκτός ναυτικής βάσης, την υπόθεση αναλαμβάνει η στρατιωτική αστυνομία, αποκλείοντας την περιοχή.

Έχοντας στη διάθεση της μια ολοένα αυξανόμενη λίστα υπόπτων, που ο καθένας τους φαίνεται να έχει ισχυρά κίνητρα, η Χέιλι χρησιμοποιεί τις ερευνητικές της ικανότητες, καθώς και το χάρισμα της να «διαβάζει ανθρώπους» και να ακολουθεί τις ενδείξεις για να βρει τον δολοφόνο.

Όταν το άψυχο σώμα μιας γυναίκας εμφανίζεται στο ίδιο πάρκο όπου βρέθηκε ο φίλος του Φίντσερ, η υπόθεση παίρνει μια εντελώς νέα τροπή, καθώς η Χέιλι ανακαλύπτει μια συνωμοσία που θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο, καθώς επιδιώκει δικαιοσύνη για τα θύματα.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Βιβ Λίκοκ, Νάνσυ Γκρέις, Λόρεν Χόλι, Μάθιου Μάκκολ.

*Mega, Παρασκευή 04/08, στις 02:10