12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Χαλαρώστε με τις αγαπημένες σας ταινίες κι αυτό το καλοκαιρινό βράδυ!

«Ο Βράχος» (1996) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, περιπέτεια – Απογοητευμένος από την αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τις οικογένειες νεκρών στρατιωτών της ομάδας του, ο στρατηγός Φρανκ Χάμελ αποφασίζει να καταλάβει με τους άντρες του την υψίστης ασφαλείας φυλακή του Αλκατράζ.

Κρατώντας ομήρους 83 τουρίστες, απειλεί να εξαπολύσει ένα ισχυρό βιολογικό όπλο στο Σαν Φρανσίσκο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά του. Το Πεντάγωνο και το F.B.I. αναζητούν λύση απεγνωσμένα.

Για να αντιμετωπίσουν όμως άμεσα την κατάσταση, δεν έχουν άλλη λύση, από το να ζητήσουν τελικά τη βοήθεια ενός πρώην κρατουμένου αυτών των φυλακών, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός έγκλειστος που κατάφερε ποτέ να αποδράσει από εκεί.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Νίκολας Κέιτζ, Εντ Χάρρις, Ντέιβιντ Μορς, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Μάικλ Μπίεν.

*Skai, Σάββατο 05/08, στις 21:00

«Οικογένεια Παπαδοπούλου» (1960) σκηνοθεσία Ροβήρος Μανθούλης

Ελληνική Ταινία  Κομεντί  Ρομαντική – Τελειώνοντας με τις σπουδές του στο εξωτερικό ο Αλέξης Βρανάς (Στέφανος Ληναίος) βρίσκει δουλειά ως οικονομικός διευθυντής σε μια αθηναϊκή επιχείρηση. Ζει με τον θείο του Νίκο Καρύδογλου (Ορέστης Μακρής) και με τη θεία του Κατίνα (Λουίζα Ποδηματά) .

Ερωτεύεται μια κοπέλα, την Βαρβάρα (Κάκια Αναλυτή), η οποία εργάζεται ως γραμματέας στην επιχείρηση και είναι γειτόνισσά του.

Οι αντιδράσεις των οικογενειών τους είναι έντονες, αλλά ένας οικογενειακός φίλος, ο οποίος είναι ερωτευμένος με την εξαδέλφη της Βαρβάρας, θα βοηθήσει το ζευγάρι να παντρευτεί.

Παίζουν: Κάκια Αναλυτή , Ορέστης Μακρής, Παντελής Ζερβός, Τζόλυ Γαρμπή, Στέφανος Ληναίος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μαρία Φωκά, Θανάσης Βέγγος

*Alpha, Σάββατο 05/08, στις 21:45

«Ερωτική Συμφωνία» (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καζάκος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η διάσημη πιανίστρια Ειρήνη Στεργίου επιστρέφει στο νησί της, ύστερα από 10 χρόνια παραμονής στο εξωτερικό, εξαιτίας της κακής κατάστασης της υγείας του πατέρα της. Στο παρελθόν η Ειρήνη και η δίδυμη αδελφή της, Μπέτυ, αγάπησαν τον ίδιο άντρα, τον Πέτρο Κρίσπη, ο οποίος έδειχνε την προτίμηση του στην Μπέτυ.

Η Ειρήνη, πληγωμένη έφυγε από το νησί για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, όπου κατά καιρούς συναντούσε τον Πέτρο, χωρίς ποτέ να του μιλήσει για τα αισθήματα της. Όταν οι δύο αδελφές κάνουν μια βόλτα στη θάλασσα, ένα ξαφνικό μπουρίνι γίνεται η αιτία να παρασυρθεί η Μπέτυ στο θάνατο.

Όμως όλοι νομίζουν ότι χάθηκε η Ειρήνη. Η αγάπη για τον Πέτρο κάνει την Ειρήνη να μην πει την αλήθεια. Όταν όμως συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ζήσει μέσα στο ψέμα, τότε βγαίνει με τη βάρκα στη θάλασσα και χάνεται με τον ίδιο τρόπο που χάθηκε και η αδελφή της.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Νότης Περγιάλης, Ντίνος Καρύδης, Σταύρος Ξενίδης, Λαυρέντης Διανέλλος

*ΕΡΤ1, Σάββατο 05/08, στις 22:00

«Σκοτεινός Άνεμος» (1991) σκηνοθεσία Έρολ Μόρις

Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Τζιμ Τσι, ένας νεαρός αστυνομικός από τη φυλή των Νάβαχο στην αστυνομία του Νέου Μεξικού ερευνά μια σειρά από εγκλήματα και περιστατικά συμπεριλαμβανομένης της πτώσης ενός τουριστικού αεροσκάφους που μετέφερε ναρκωτικά.

Μυείται στα τελετουργικά των προγόνων του προκειμένου να διεισδύσει καλύτερα στο πνεύμα των Νάβαχο. Στην πορεία του συναντά τον Τζέικ που φαινομενικά είναι ένας ειρηνιστής έμπορος σουβενίρ και εξοντώνει έναν διεφθαρμένο δικηγόρο που είναι διακινητής ναρκωτικών.

Παίζουν: Λου Νταιαμοντ Φίλιπς, Φρεντ Γουάρντ, Γκάρι Φάρμερ, Λανς Μπέικερ, Τζέιν Λοράνγκερ, Τζον Κάρλεν

*ΕΡΤ3, Σάββατο 05/08, στις 22:30

«Σούλα Έλα Ξανά» (2009) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Κωμωδία – Η Σούλα έχει ερωτευθεί και έχει απογοητευτεί πολλές φορές. Στο κατώφλι των τριάντα, έχει αποφασίσει ότι οι επιλογές είναι μετρημένες και πως δε θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της με σύντροφο την καριέρα της. Θα ανατρέξει στους παλιούς της έρωτες και θα βρεί ξανά μπροστά της τον τσιγκούνη, τον γυναικά, τον μαμάκια, αλλά και τον ζηλιάρη, με την ελπίδα πως κάποιος από αυτούς μπορεί να μεταμορφωθεί στον ιδανικό σύντροφο. Τα σχέδια της Σούλας όμως δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια της τύχης.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλης Μαρίνος, Μάνος Γαβράς, Μέμος Μπεγνής, Κώστας Φραγκολιάς, Μαρία Ανδρούτσου, Φαίδρα Δρούγκα, Μίνα Αδαμάκη, Σόφη Ζανίνου, Αριέττα Μουτούση, Σούλη Σαμπάχ, Τζώρτζης Μουριάδης.

*Star, Σάββατο 05/08, στις 22:40

«Επικηρύσσοντας την Πρώην» (2010) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Δράσης Κωμωδία Ρομαντική – Ο Τζέραλντ Μπάτλερ είναι ο Μάιλο Μπόιντ, ένας πρώην αστυνομικός του τμήματος της Νέας Υόρκης και ένας, μάλλον άτυχος κυνηγός επικηρυγμένων.

Μέχρι που ξαφνικά, αναλαμβάνει την υπόθεση των ονείρων του: πρέπει να εντοπίσει τη ρεπόρτερ και πρώην σύζυγό του, Νικόλ Χάρλι(Τζένιφερ Άνιστον) και να τη δει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Η Νικόλ είχε συλληφθεί για επίθεση σε αστυνομικό, αποφυλακίστηκε με εγγύηση, αλλά δεν εμφανίστηκε στη δίκη της, περιμένοντας τον πληροφοριοδότη της για ένα αποκλειστικό θέμα.

Ο Μάιλο θα κερδίσει 5.000 δολάρια αν την συλλάβει και αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για μια εύκολη δουλειά, όταν όμως η αποστολή του μπλέκεται με την υπόθεση συγκάλυψης φόνου του πληροφοριοδότη της Νικόλ, συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν θα είναι εύκολο σε αυτή την ιστορία με την πρώην σύζυγό του.

Οι δύο πρώην παρασύρονται σε μια απίστευτη καταδίωξη, προσπαθώντας τελικά να υπερασπίσουν τη ζωή τους. Οι γαμήλιοι όρκοι μπορεί να μοιάζουν δύσκολοι, απ’ ότι φαίνεται όμως, η επιβίωση είναι ακόμα δυσκολότερη.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζένιφερ Άνιστον, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζίο Πέρεζ, Ματ Μαλόι, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζέισον Σουντέκις.

*Mega, Σάββατο 05/08, στις 23:00

«Η Άννα και ο Βασιλιάς» (1999) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Αισθηματικό δράμα – Η βρετανίδα δασκάλα Άννα Λιονόουενς έρχεται στη Μπανγκόγκ για να διδάξει το πνεύμα του δυτικού πολιτισμού στα 67 παιδιά του βασιλιά της Ταϊλάνδης. Μέσα στη δίνη των πολιτικών εξελίξεων το ειδύλλιο μεταξύ τους μοιάζει αναπόφευκτο. Μια μεγάλη παραγωγή, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από το ημερολόγιο της Άννα Λιονόουενς, η οποία επισκέφτηκε το Ταϊλανδό βασιλιά Μονγκούτ το 1860. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η ακαταμάχητη Τζόντι Φόστερ.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Γιαν–Φατ Τσόου, Λίνγκ Μπάι, Μελίσα Κάμπελ, Ράνταλ Ντουκ Κιμ.

*Alpha, Σάββατο 05/08, στις 23:45

«Death Proof» (2007) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

θρίλερ Δράσης – Μετά τη δύση του ηλίου, η πιο καυτή DJ του Τέξας, η Τζούλια, συναντά τις δύο κολλητές της για ξέφρενη διασκέδαση. Οι τρεις φίλες γυρίζουν από μπαρ σε μπαρ και τραβάνε τα βλέμματα όλων. Αυτό όμως που δε γνωρίζουν είναι πως έχουν τραβήξει και την προσοχή ενός επικίνδυνου δολοφόνου, ο οποίος σκοτώνει όμορφες γυναίκες με το αυτοκίνητό του. Καθώς η νύχτα πέφτει για τα καλά και οι τρεις κολλητές συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους, ο δολοφόνος πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Παίζουν: Κερτ Ράσελ, Ροζάριο Ντόσον, Βανέσα Φερλίτο, Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ

*Skai, Σάββατο 05/08, στις 00:00

«Ο Πυρετός της Τουλίπας» (2017) σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ

Δραματική Ρομαντική – 17ος αιώνας, Ολλανδία.

Ακολουθεί την ιστορία ενός Ολλανδού ζωγράφου, του Γιαν Βαν Λους, στον οποίο ανατίθεται να ζωγραφίσει το πορτρέτο της συζύγου ενός πλούσιου εμπόρου (Κρίστοφερ Γουόλς) , της Σοφία Σαντβουρτ (Αλίσια Βικάντερ). Ο Γιαν ερωτεύεται γρήγορα τη Σοφία και ξεκινούν μια ερωτική σχέση.

Το σκηνικό της ιστορίας είναι το αποκορύφωμα της μανίας της τουλίπας, μιας οικονομικής φούσκας που δημιουργήθηκε από την κερδοσκοπία στην ολλανδική αγορά τουλίπας στις αρχές της δεκαετίας του 1600.

Αυτό παρέχει το σκηνικό για ένα παθιασμένο ειδύλλιο μεταξύ του Γιαν και της Σοφίας, αλλά χρησιμεύει και ως αλληγορία για τη σχέση τους. Καθώς η αγορά τουλίπας καταρρέει, η σχέση και το κοινό μέλλον τους στην Αμερική απειλείται από τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις της εποχής τους.

Η ταινία Πυρετός της Τουλίπας εξετάζει τους κινδύνους της απαγορευμένης αγάπης και τις συνέπειες της παραβίασης των κανόνων της κοινωνίας. Ο Γιαν και η Σοφία διακινδυνεύουν τη φήμη τους, τα προς το ζην και την ασφάλεια των οικογενειών τους προκειμένου να είναι μαζί. Στο τέλος, πρέπει να κάνουν μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στην αγάπη τους και την κοινωνική τους θέση.

Η ταινία Tulip Fever παρακολουθεί επίσης την ιστορία της Μαρίας, ενός φτωχού ορφανού κοριτσιού που προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια στο σπίτι της Σοφίας. Η Μαρία γίνεται γρήγορα φίλη με τον Τζαν και τη Σοφία και τους βοηθά να κρατήσουν μυστική τη σχέση τους.

Παίζουν: Ντέιν Ντε Χάαν, Αλίσια Βικάντερ, Κριστόφ Βαλτς, Τζούντι Ντεντς, Τζακ Ο’Κόνελ, Κάρα Ντελεβίν, Τομ Χόλαντερ, Μάθιου Μόρισον, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ

*Open, Σάββατο 05/08, στις 00:00

«Φλεγόμενη Γη» (1997) σκηνοθεσία Φίλιξ Ενρίκεζ Αλκαλά

Δράσης – Όταν ένας πράκτορας του Υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκεται νεκρός σε μια κοινότητα στα Απαλλάχια Όρη, ο Τζακ Τάγκαρτ, πράκτορας του FBI, αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση.

Προσποιούμενος τον εργάτη, ο Τάγκαρτ ανακαλύπτει πως ο Όριν Χάνερ, αδίστακτος επιχειρηματίας, μολύνει τα νερά της περιοχής με τοξικά απόβλητα, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παράλληλα ο Τάγκαρτ συνάπτει σχέση με την Σάρα Κέλογκ, μια νεαρή κοπέλα που ο πατέρας της είχε πεθάνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Η σύγκρουση μεταξύ Τάγκαρτ και Χάνερ είναι αναπόφευκτη.

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Κρις Κριστόφερσον, Μαρτζ Χέλεγκενμπεργκερ, Στίβεν Λανγκ, Χάρι Ντιν Στάντον.

*Star, Σάββατο 05/08, στις 00:30

«Η Μούμια Επιστρέφει» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την αναμέτρησή τους με τον Ιμχοτέπ και τώρα ο Ρικ Ο’ Κόνελ είναι παντρεμένος με την Έβελιν. Οι δυο τους μεγαλώνουν τον 8χρονο γιο τους Άλεξ, απολαμβάνοντας μια ήρεμη ζωή στο Λονδίνο.

Ένα παιχνίδι της μοίρας και τα πάντα ανατρέπονται: η μούμια του Ιμχοτέπ, που είχε καταλήξει να γίνει έκθεμα στο Βρετανικό Μουσείο, καταφέρνει να «αναγεννηθεί» για μια ακόμη φορά, αποφασισμένη να καταστρέψει τη Γη.

Όμως δεν είναι η μόνη.

Μια ακόμη σκοτεινή δύναμη, ακόμη πιο ισχυρή από τον Ιμχοτέπ, ο Σκόρπιον Κινγκ, είναι έτοιμος να εξαπολύσει τις ορδές του για να κατακτήσει τον κόσμο. Όταν αυτές οι δύο δυνάμεις καταλήγουν να συγκρουστούν, οι Ο’ Κόνελς ξεκινούν μια αγωνιώδη κούρσα ενάντια στο Χρόνο καθώς θα αγωνιστούν να σώσουν το γιο τους και ολόκληρο το ανθρώπινο είδος…

Παίζουν:  Μπρένταν Φρέιζερ, Τζον Χάνα, Άρνολντ Βόσλοου, Ντουέιν Τζόνσον, Ρέιτσελ Βάις, Τομ Φίσερ, Φρέντι Μπόαθ, Οντεντ Φεχρ

*Ant1, Σάββατο 05/08, στις 01:00

«The Karate Kid» (1984) σκηνοθεσία Τζον Αβιλντσεν

Δραματική Δράσης – Ο Ντάνιελ είναι ένας έφηβος που πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν σε μια νέα πόλη και να κάνει νέους φίλους.

Γίνεται γρήγορα ο στόχος των Cobras, μιας συμμορίας μαθητών καράτε, που τους δυσαρεστεί η σχέση που ξεκίνησε με την πρώην φίλη του αρχηγού τους. Πρόθυμος να πολεμήσει και να εντυπωσιάσει τη νέα φίλη του, παρακαλεί τον δάσκαλο πολεμικών τεχνών Miyagi, να του διδάξει καράτε.

Με τη σοφή του καθοδήγηση, ο Daniel αναπτύσσει όχι μόνο φυσικές δεξιότητες, αλλά και ωριμότητα, πίστη και αυτοπεποίθηση για να αγωνιστεί, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, δίνοντας τον αγώνα της ζωής του, στο συναρπαστικό φινάλε.

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Ελίζαμπεθ Σου, Μάρτιν Κόουβ, Γουίλιαμ Ζάμπκα

*Mega, Σάββατο 05/08, στις 01:20