8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Οργασμός της Αγελάδας» (1996) σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Στην Ελληνική επαρχία της δεκαετίας του ΄90 , δύο φίλες και συμμαθήτριες περνούν από την εφηβεία στην ενηλικίωση, η κάθε μία με το δικό της τρόπο.

Και οι δύο κουβαλούν την καταπίεση και τα στερεότυπα με τα οποία τις μεγάλωσαν, αλλά έχουν τα δικά τους όνειρα.

Ο οργασμός μια αγελάδας θα γίνει το έναυσμα για να αποφασίσει η κάθε μία τον τρόπο που θα γίνει γυναίκα, αλλά σε αυτό που συμφωνούν και οι δύο είναι ότι το μέλλον τους βρίσκεται στη μεγαλούπολη, όσο πιο μακριά γίνεται από το χωριό τους.

Μέσα από φλερτ, ανομολόγητους έρωτες, σεξουαλικές παρορμήσεις, παρεξηγήσεις και έκτροπα, οι δύο φίλες θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση να φύγουν στην μεγάλη πόλη

Παίζουν: Ειρήνη Μπαλτά, Ναταλία Στυλιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Κόκλας, Υρώ Μανέ, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μιχαλης Μητρούσης, Ελένη Καπσάκη

*Ant1, Τρίτη 08/08 στις 21:00

«8 Γυναίκες» (2002) σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν

Δραματική κομεντί – Ένας πλούσιος βιομήχανος βρίσκεται δολοφονημένος στο σπίτι του, ενώ η οικογένειά του συγκεντρώνεται για τις γιορτές. Το σπίτι είναι απομονωμένο μέσα σε χιονοθύελλα και οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν κοπεί. Οκτώ γυναίκες είναι οι πιθανές δολοφόνοι του: Η υπολογιστική σύζυγός του, οι δύο άτακτες κόρες του, η ανακατώστρα πεθερά του, η νευρωτική κουνιάδα του, η σέξι αδελφή του, η πιστή οικογενειακή μαγείρισσα και η νέα καμαριέρα. Κάθε γυναίκα είναι ύποπτη. Κάθε μία έχει ένα κίνητρο. Όμορφες, θυελλώδεις, έξυπνες, αισθησιακές και επικίνδυνες… Μία από αυτές είναι ένοχη.

Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ, Ιζαμπέλ Υπέρ, Εμανουέλ Μπεάρ, Φανί Αρντάν

*ΕΡΤ3, Τρίτη 08/08 στις 21:00

«Και ο πρώτος ματάκιας» (1982) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας, ο Σίμος, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία διαρρηκτών έχει βάλει στο μάτι το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου.

Τα μέλη της συμμορίας– πέντε τον αριθμό και πολύ ωραίες γυναίκες– εγκαθίστανται στο ξενοδοχείο, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για τη διάρρηξη. Παράλληλα, η κόρη του ξενοδόχου, η Μυρτώ, βλέποντας ότι το ξενοδοχείο δεν πάει καλά οικονομικά, και πιστεύοντας ότι κάποιοι σαμποτάρουν την επιχείρηση, παριστάνει τη ρεσεψιονίστ, με σκοπό να μάθει εκ των ένδον τι ακριβώς συμβαίνει.

Το πάθος του Σίμου τον κάνει κοινωνό των σχεδίων της συμμορίας των πέντε γυναικών, με αποτέλεσμα αφενός να ματαιώσει τη διάρρηξη και αφετέρου να κερδίσει το χέρι της Μυρτώς, η οποία στο μεταξύ τον έχει ερωτευτεί.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Θάνος Παπαδόπουλος, Βίνα Ασίκη.

*Alpha, Τρίτη 08/08 στις 21:45

«Η Ερωμένη του Γάλλου Υπολοχαγού» (1981) σκηνοθεσία Κάρελ Ράιζ

Αισθηματικό Δράμα – Το 1867, στη Βικτωριανή Αγγλία, ο Τσαρλς (Τζέρεμι Άιρονς), ελκύεται από μια περιθωριοποιημένη, από την κοινωνία της μικρής πόλης του Λάιμ, γυναίκα, τη Σάρα Γούντραφ (Μέριλ Στριπ).

Η γυναίκα αυτή παρουσιάζει ψυχολογική αστάθεια από τη στιγμή που την εγκατέλειψε ο εραστής της, ένας Γάλλος υπολοχαγός.

Ο Τσαρλς καταστρέφει τον αρραβώνα του με μια πλούσια κληρονόμο, την Ερνεστίνα (Λίντσεϊ Μπάξτερ) και στιγματίζεται και ο ίδιος από την κοινωνία του Λάιμ για να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα να ξεφύγει από τη μοίρα της.

Εκατό περίπου χρόνια αργότερα, η ερωτική ιστορία του Τσαρλς και της Σάρα, ζωντανεύει από την κάμερα ενός σκηνοθέτη και τους ρόλους καλούνται να ερμηνεύσουν ο Μάικ (Τζέρεμι Άιρονς), ένας Άγγλος ηθοποιός και η Άννα (Μέριλ Στριπ) μια Αμερικανίδα ηθοποιός.

Και οι δυο τους είναι παντρεμένοι, αλλά το πάθος της υπόθεσης του έργου στο οποίο παίζουν τους οδηγεί σε μια παράνομη σχέση.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Τζέρεμι Άιρονς, Χίλτον Μακ Ρέι, Έμιλι Μόργκαν

*ΕΡΤ2, Τρίτη 08/08 στις 22:00

«Ο Μάγος Αϊζενχάιμ» (2006) σκηνοθεσία Νηλ Μπέργκερ

Δραματική Μυστηρίου Φαντασίας – Αρχές του 20ου αιώνα.
Ο μάγος Άϊζενχάιμ (Έντουαρντ Νόρτον) φτάνει στη Βιέννη του 1900 έτοιμος να καταπλήξει τα πλήθη με την τέχνη του. Οι παραστάσεις που δίνει κερδίζουν το θαυμασμό του κοινού, μέσα στο οποίο βρίσκεται και ο αρχηγός της αστυνομίας (Πωλ Τζιαμάτι). Η φήμη του μάγου γρήγορα φτάνει στον πρίγκιπα Λεοπόλδο (Ρούφους Σιουελ), διάδοχο του αυτοκρατορικού θρόνου.

Όταν ένα από τα κόλπα του Άϊζενχαϊμ φέρνει την πριγκίπισσα Σοφία (Τζέσικα Μπίελ) στη σκηνή, τα μάτια τους αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του άλλου μία παιδική συντροφιά σχεδόν ξεχασμένη και τον έρωτα τους που βίαια διακόπηκε από τη διαφορά της κοινωνικής τους τάξης.
Όμως, τα πράγματα για τον ίδιο δυσκολεύουν όταν η νεαρή πριγκίπισσα ανακοινώνει πως αποφάσισε να παντρευτεί το διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Λεοπόλδο.

Η καρδιά του νεαρού μάγου ραγίζει.
Ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει την αγαπημένη του, είναι να χρησιμοποιήσει τις μαγικές δυνάμεις του! Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιέννης αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο.
Να συλλάβει τον Άϊζενχαϊμ κατασκευάζοντας ψεύτικες κατηγορίες. Ο μάγος όμως έχει αντίθετη γνώμη και ετοιμάζεται για ένα τελευταίο κόλπο που θα κόψει την ανάσα.

Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Πολ Τζιαμάτι, Ρούφους Σιούελ, Τζέσικα Μπίελ.

*Skai, Τρίτη 08/08 στις 22:00

«Aftermath» (2017) σκηνοθεσία Έλιοτ Λέστερ

Δραματική Τρόμου – Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία αναπαριστά την ιστορία δύο αγνώστων, οι οποίοι δένονται άρρηκτα μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα.

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας Τζέικ (Σκουτ Μακ Νέιρι) κάνει ένα τραγικό λάθος, το οποίο θα προκαλέσει τον θάνατο της οικογένειας του Ρόμαν, ενός εργοδηγού (Άρνολντ Ζβαρτσενέγκερ). Ο καιρός περνά και ούτε η εταιρεία, ούτε ο υπεύθυνος στον Πύργο Ελέγχου θα πληρώσουν για αυτό που συνέβη.

Η εκδίκηση είναι ο μοναδικός δρόμος για τον Ρόμαν..

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σκουτ Μακνέρι, Μάγκι Γκρέις.

*Star, Τρίτη 08/08 στις 22:00

«Ας Περιμένουν Οι Γυναίκες» (1998) σκηνοθεσία Σταύρος Τσιώλης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Πάνος (Ζουγανέλης) και ο Μιχάλης (Μπακιρτζής), μπατζανάκηδες μικροβιοτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, ξεκινούν ένα ταξίδι για τη Θάσο, όπου βρίσκονται ήδη οι οικογένειές τους.

Μια τυχαία συνάντηση με μία κοπέλα στη λίμνη Βόλβη θα προκαλέσει την ψυχολογική κατάρρευση του Πάνου, ο οποίος την ερωτεύεται, καταρρέει ψυχολογικά και επιχειρεί να αυτοκτονήσει.

Ο Μιχάλης καλεί τον Αντώνη (Μπουλάς), τον τρίτο μπατζανάκη και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, για βοήθεια. Όμως η παρουσία του Αντώνη δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και οι γυναίκες τους ακόμα τους περιμένουν στη Θάσο.

Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Αργύρης Μπακιρτζής, Σάκης Μπουλάς , Αγγελική Ηλιάδη, Έμιλυ Παπαχρήστου , Αρχοντούλα Ξένου

*Ant1, Τρίτη 08/08 στις 01:30

«Το Τέλος του Κόσμου» (2013) σκηνοθεσία Σεθ Ρογκεν, Εβαν Γκολντμεργκ

Κωμωδία – Ο Καναδός κωμικός Τζέι Μπάρουσελ, που σιχαίνεται τον κόσμο της χολιγουντιανής show biz, επισκέπτεται τον συμπατριώτη και φίλο του Σεθ Ρόγκεν, ο οποίος δείχνει να μην ενοχλείται από την παραμορφωτική λάμψη του Λος Άντζελες. Ο Σεθ παρασύρει, χωρίς τη θέλησή του, τον Τζέι στο πάρτι του συναδέλφου τους Τζέιμς Φράνκο, όπου έχει μαζευτεί η αφρόκρεμα του καλλιτεχνικού κόσμου.

Μια σειρά από εκρήξεις, δονήσεις και μεταφυσικά φαινόμενα φέρνει έξι κωμικούς οχυρωμένους στη βίλα να προσπαθούν να σωθούν από τις ημέρες της Αποκάλυψης που ζει η Πόλη των Αγγέλων.

Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Τζόνα Χιλ, Τζέιμς Φράνκο, Τζέι Μπάρουκελ, Έμα Γουάτσον, Μάικλ Σέρα, Ριάνα, Πολ Ραντ, Κέβιν Χαρτ.

*Mega, Τρίτη 08/08 στις 02:10