10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα συντροφεύσουν το βράδυ της Πέμπτης!

«Revolver» (2005) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης – Ο Τζέικ Γκριν είναι ένας παράτολμος τζογαδόρος με πολλά κότσια, αλλά χωρίς καθόλου μυαλό.  Μόλις αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε 7 χρόνια στη φυλακή για κάτι που δεν έκανε.

Όταν αποφυλακίζεται βρίσκει το υπεύθυνο που τον έστειλε φυλακή, τον Μάτσα και τον ταπεινώνει μπροστά σε όλο το συνάφι του.

Ένα βράδυ, θα λάβει μια πρόσκληση για να καθίσει στο τραπέζι για μια παρτίδα τζόγου με υψηλό ρίσκο.

Ο Μάτσα, όμως. δεν έχει χάσει ποτέ παρτίδα. Όχι τόσο γιατί είναι καλός παίκτης, αλλά επειδή οι αντίπαλοί του τον φοβούνται τόσο,  που δεν τολμούν να κερδίσουν.

Ο Τζέικ, από την άλλη, δεν καταλαβαίνει από τέτοια, και κερδίζει τον Μάτσα, και μάλιστα τον υποχρεώνει σε εξευτελιστική ήττα.

Ο Μάτσα δεν συγχωρεί τέτοιου είδους προσβολές, και βάζει ένα συμβόλαιο θανάτου στο κεφάλι του Τζέικ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ρέι Λιότα, Βίνσεντ Παστόρε. Αντρέ 3000, Μαρκ Στρογκ, Φραντσέσκα Άνις, Άντζελα Λόρεν Σμιθ

*Ant1, Πέμπτη 10/08, στις 21:00

«Μια Μέρα, Ένας Έρωτας» (1981) σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα

Δραματική Ρομαντική – Παραμονή της 4ης Ιουλίου, στο Λας Βέγκας, ο Χανκ κι η Φράνι ετοιμάζονται να γιορτάσουν την πέμπτη επέτειο της σχέσης τους.

Εκείνος ονειρεύεται μια σταθερή, μετρημένη ζωή, εκείνη διψάει για περιπέτεια και αλλαγή.

Οι διαφορετικές προσδοκίες τους θα τους οδηγήσουν στη σύγκρουση και, τελικά, στον χωρισμό.

Μόνοι πια, περιπλανιούνται στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και κάνουν νέες γνωριμίες που έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε σχέσεις, αν ξεπεράσουν τον έρωτά τους, που ίσως δεν έχει εξαντληθεί ακόμα.

Παίζουν: Ραούλ Τζούλια, Ναστάζια Κίνσκι, Τέρι Γκαρ, Φρέντερικ Φόρεστ, Χάρι Ντιν Στάντον, Τζεφ Χάμλιν.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 10/08, στις 21:00

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Πέμπτη 10/08, στις 21:45

«Με τον Ορφέα τον Αύγουστο» (1996) σκηνοθεσία Γιώργος Ζερβουλάκος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η Ευρυδίκη (Βάνα Μπάρμπα) είναι τραγουδίστρια σε ένα συγκρότημα που παίζουν στα λαϊκά πανηγύρια του καλοκαιριού.

Αρχηγός των μουσικών είναι ο Αλέκος (Νίκος Ξανθόπουλος). Δίπλα του ο Διονύσης βιολί και ο Κυριάκος κλαρίνο.

Όταν ο Κυριάκος φεύγει, η ομάδα καλεί τον Ορφέα (Μιχάλης Παπαγγελίδης), ένα μουγκό βοσκό, που παίζει θεϊκά το κλαρίνο, να παίξει προσωρινά στο συγκρότημα.

Η Ευρυδίκη πείθεται από τον Πάνο (Χρήστος Καλαβρούζος), ένα πλούσιο εμπορογεωργό, να κατέβει μαζί του στην ΑΘήνα, όπου της υπόσχεται να την κάνει διάσημη τραγουδίστρια.

Εκεί όμως θα βρει τα πράγματα διαφορετικά και θα επιστρέψει στο συγκρότημα που ο Ορφέας έχει μετατρέψει σε κάτι το μοναδικό με τη μαγική δύναμη της τέχνης του.

Ο Πάνος όμως την ακολουθεί και αποφασισμένος να πάρει πίσω την Ευρυδίκη, συγκρούεται με τους υπόλοιπους, σπάει το κλαρίνο του Ορφέα και φέυγουν.

Μετά από λίγο το αυτοκίνητο του Πάνου συγκρούεται με μια θεριστική μηχανή. Ο Ορφέας τρέχει και ανασύρει την αιμόφυρτη Ευρυδίκη…

Παίζουν:  Βάνα Μπάρμπα, Νίκος Ξανθόπουλος, Μιχάλης Παπαγγελίδης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ανέστης Βλάχος, Δημήτρης Πουλικάκος, Νέλλη Γκίνη, Δημήτρης Ασπιώτης, Γιάννης Αστρινάκης, Μενέλαος Νταφλος, Βαγγέλης Δημητρίου

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10/08, στις 22:00

«Ο Τελευταίος Επιζών» (2007) σκηνοθεσία Σκοτ Γουάιπερ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Τζακ Κόνραντ (Στηβ Ωστιν) είναι ένας θανατοποινίτης που περιμένει την ημέρα της εκτέλεσής του σε μια φυλακή της Κεντρικής Αμερικής. ΄

Ένας πλούσιος τηλεοπτικός παραγωγός εμφανίζεται και τον «αγοράζει» μαζί με άλλους εννέα θανατοποινίτες και θα στήσει γύρω τους ένα τηλεοπτικό σόου. Τους δίνει την ευκαιρία να αποφύγουν τη θανατική ποινή, να κερδίσουν την ελευθερία τους αλλά και να γίνουν πλούσιοι, εφόσον συμμετέχουν και νικήσουν σε ένα παιχνίδι επιβίωσης. Σε ένα ερημικό νησί του Νοτιου Ειρηνικού θα πρέπει να παλέψουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου σε ένα παράνομο παιχνίδι που προβάλλεται μόνο διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, οι θανατοποινίτες θα πρέπει να αλληλοσκοτωθούν, ενώ όποιος επιζήσει θα κερδίσει την ελευθερία

Παίζουν: Στιβ Όστιν, Βίνι Τζόουνς, Νέιθαν Τζόουνς, Ρικ Χόφμαν, Κρίστοφερ Μπέικερ, Σάμ Χίλι, Μάρκους Τζόνσον, Νέιθαν Τζόουνς.

*Skai, Πέμπτη 10/08, στις 22:00

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι» (2002) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Η πτώση του Γκάνταλφ στην άβυσσο του Καζα Ντουμ οδηγεί σε διάσπαση τη συντροφιά του δαχτυλιδιού.
Ο Φρόντο ακολουθούμενος από τον πιστό Σαμ κατευθύνεται προς τη Μόρντορ για να καταστρέψει το Ένα Δαχτυλίδι. Στο δρόμο τους θα βρεθεί το πανούργο Γκόλουμ, ο προηγούμενος κάτοχος του Δαχτυλιδιού το οποίο υπόσχεται να τους οδηγήσει ως τις Μαύρες Πύλες της Μόρντορ.

Ο Σαμ δεν τον εμπιστεύεται, αλλά ο Φρόντο πιστεύει πως πρέπει να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία…
Ο Μπόρομιρ είναι νεκρός, ο Μέρι και ο Πίπιν συλλαμβάνονται από τους Ούρουκ – Χάι που τους οδηγούν στον πύργο του Σάρουμαν, ο οποίος συμμάχησε με το κακό και συγκεντρώνει χιλιάδες στρατιές με Ουρουκ Χάι για να επιτεθεί στους ανθρώπους.

Οι Άραγκορν, Λέγκολας και Γκίμλι ξεκινούν για να σώσουν τα μικρά χόμπιτ αλλά στο δρόμο τους θα συναντήσουν τον Γκάνταλφ το Λευκό, ο οποίος αναγεννήθηκε αφού νίκησε τον Μπαλρογκ και θυμίζει στον Άραγκορν το καθήκον του να ενώσει τους εναπομείναντες ανθρώπους.

Διασχίζοντας τη Μέση Γη θα συνάψουν συμμαχία με τον βασιλιά Θέοντεν του Ρόχαν μια φυλή καβαλάρηδων, που προετοιμάζεται για πόλεμο.

Οι Μέρι και Πίπιν καταφέρνουν να αποδράσουν από τους Ορκ, συναντούν τον Δεντρογένη και σχεδιάζουν να επιτεθούν στο Άιζενγκαρντ.

Εντωμεταξύ οι δύο Πύργοι που βρίσκονται μεταξύ της Μόρντορ και της Ίζενγκαρντ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σπείρουν την καταστροφή. Ο μάγος Σάρουμαν, εκτελώντας τις διαταγές του Σάουρον οργανώνει έναν στρατό από 10.000 αιμοδιψή Ορκς και επιτίθεται στο φαράγγι του Ελμ όπου κατέφυγε η φυλή του Ρόχαν και οι σύμμαχοί τους.

Εκεί θα δοθεί η επική μάχη στην οποία, παρά την ανανεωμένη συμμαχία μεταξύ Ξωτικών και ανθρώπων, φαίνεται πως η νίκη γέρνει προς τους πολεμιστές του Σάρουμαν

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Ίαν ΜακΚέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Σον Άστιν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις-Ντέιβις, Λιβ Τάιλερ, Ορλάντο Μπλουμ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερ Λι, Μπέρναρντ Χιλ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Μιράντα Όττο.

*Star, Πέμπτη 10/08, στις 22:00

«Από Το Παρίσι Με Αγάπη» (2010) σκηνοθεσία Πιερ Μορέλ

Δράσης  Περιπέτεια – Η ταινία From Paris with Love ξεκινά με τον Τζέιμς (Τζόναθαν Ρις Μάγιερς), ο οποίος εργάζεται ως γραφιάς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι. Είναι απογοητευμένος από τη δουλειά του και ονειρεύεται να περάσει στον κόσμο της διπλωματίας.

Η ευκαιρία που περιμένει θα του δοθεί όταν του αναθέτουν να συνεργαστεί με τον Τσάρλι Γουάξ (Τζον Τραβόλτα), έναν πράκτορα με ανεξέλεγκτες μεθόδους και απρόβλεπτη προσωπικότητα.

Ο Τσάρλι Γουάξ είναι ένας πράκτορας μάχης με έφεση στη βία. Είναι θρασύς, παρορμητικός και απερίσκεπτος, αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικός όταν πρόκειται να σταματήσει τρομοκράτες.

Μαζί, ο Τζέιμς και ο Τσάρλι πρέπει να αποκαλύψουν μια μεγάλη τρομοκρατική συνωμοσία που απειλεί να σπείρει τον όλεθρο στο Παρίσι. Στην πορεία των ερευνών τους, ανακαλύπτουν ένα πολύπλοκο δίκτυο εγκληματιών και διεφθαρμένων κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι είναι όλοι στο κόλπο.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο Τζέιμς και ο Τσάρλι γίνονται στόχος των τρομοκρατών και πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Κάσια Σμουτνιακ, Άμπερ Ρόουζ Ρίβα, Ζουλιέν Χάγκνερι

*Ant1, Πέμπτη 10/08, στις 00:30

«Γουάιατ Ερπ» (1994) σκηνοθεσία Λόρενς Κάσνταν

Δράσης  Περιπέτεια – Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, ο Γουάιτ Ερπ προσπάθησε να υπηρετήσει στον στρατό της Ένωσης, όμως δεν έγινε δεκτός εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του.

Τελικά, σπούδασε νομικά και παντρεύτηκε την Γιουρίλα Σάδερλαντ, μια νεαρή γυναίκα, που όμως ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα, πέθανε από τυφοειδή πυρετό. Συντετριμμένος, ο Γουάιτ Ερπ βυθίζεται στη θλίψη, στο ποτό και στην έκλυτη ζωή, ώσπου τελικά ο πατέρας του τον βρίσκει σε άθλια κατάσταση και καταφέρνει να τον επαναφέρει στον ίσιο δρόμο.

Στην αρχή, ο Ερπ γίνεται κυνηγός βουβαλιών όμως ύστερα από λίγο, μαζί με τα αδέλφια του Βίρτζιλ και Μόργκαν, ξεκινά έναν αγώνα, προκειμένου να εξαλείψει όλες τις συμμορίες παρανόμων που μαστίζουν τις πόλεις της Άγριας Δύσης.

Στο Τουμπστόουν της Αριζόνα, ο Γουάιτ Ερπ και τα αδέλφια του, μαζί με τη βοήθεια του Ντοκ Χαλιντέι, έρχονται σε μια αιματηρή σύγκρουση με μια συμμορία, της οποίας επικεφαλής είναι ο Άικ Κλάντον.

Παίζουν:  Κέβιν Κόσνερ, Τζιν Χάκμαν, Ντένις Κουέιντ, Μάικλ Μάντσεν, Λίντεν Άσμπι, Τζεφ Φέιχι

*Star, Πέμπτη 10/08, στις 01:45

«Διχασμένο Κορμί» (1984) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία Διχασμένο κορμί (Body Double) είναι νεο-νουάρ ερωτικό θρίλερ που σκηνοθετεί ο Μπράιαν ντε Πάλμα και αποτίει έναν φόρο τιμής στις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ της δεκαετίας του 1950.

Αν και οι αρχικές αντιδράσεις δεν έδωσαν στο Διχασμένο κορμί εμπορική επιτυχία, η ταινία πλέον θεωρείται καλτ, ενώ είχε χαρίσει στη Μέλανι Γκρίφιθ υποψηφιότητα για Χρυσή σφαίρα Β΄ Γυναικείου ρόλου.

Ο Τζέικ Σκάλι (Κρεγκ Γουάσον) μέσα στο ίδιο βράδυ έχασε τη δουλειά του ως βρυκόλακας σε μια B-Movie, λόγω κλειστοφοβίας, χώρισε με την κοπέλα του επειδή τον απατούσε και έμεινε άστεγος αφού ζούσε στο δικό της σπίτι.

Ψάχνοντας για μια οποιαδήποτε δουλειά του εμφανίζεται μια ευκαιρία: μια δουλειά ως οικονόμος σε μία από τις επαύλεις στους λόφους του Χόλιγουντ.

Αποκτά σιγά σιγά τη συνήθεια να παρακολουθεί την πόλη μέσα από το τηλεσκόπιο του σπιτιού που εργάζεται..
Εντοπίζει μια πανέμορφη ξανθιά (Ντέμπορα Σέλτον) να χορεύει στο παράθυρό της.

Όταν όμως γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της κοπέλας, αυτό οδηγεί τον Σκάλι στον υπόκοσμο της βιομηχανίας ψυχαγωγίας ενηλίκων σε μια αναζήτηση απαντήσεων, με οδηγό του την πορνοστάρ Χόλι Μποντί (Μέλανι Γκρίφιθ).

Η έρευνά του θα πυροδοτήσει μία σειρά από γεγονότα με δραματικές επιπτώσεις…

Παίζουν:Κρεγκ Γουόσον, Μέλανι Γκρίφιθ, Γκρεγκ Χένρυ, Ντέμπορα Σέλτον, Ντένις Φραντς, Αλ Ίσραελ, Ανέτ Χέιβεν, Μπάρμπαρα Κράμπτον, Μπρινκ Στίβενς Γκάι Μπόιντ, Λέιν Ντέιβις, Ρομπ Πόλσεν, Ντάρσυ Ντέμος

*Mega, Πέμπτη 10/08, στις 02:10

«Η Τζένι Παντρεύεται» (2015) σκηνοθεσία Μαίρη Άγκνες Ντόναχιου

Ρομαντική κομεντί – Η Τζένι Φάρελ δεν έχει κρύψει την ερωτική της ζωή από κανέναν, εκτός από τη συντηρητική οικογένειά της. Έτσι, όταν θα τους ανακοινώσει ότι πρόκειται να παντρευτεί τη γυναίκα που τους είχε συστήσει ως απλή συγκάτοικο, τα νέα θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις. Τώρα, όλα τα ψέματα, οι παρεξηγήσεις και οι αντιπαλότητες του παρελθόντος θα βγουν στην επιφάνεια, καθώς η Τζένι και η οικογένειά της θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν κομμάτια του εαυτού τους, τα οποία αγνοούσαν για πολλά χρόνια.

Παίζουν: Κάθριν Χάιγκλ, Αλέξις Μπλέντελ, Τομ Γουίλκινσον, Γκρέις Γκάμερ.

*Skai, Πέμπτη 10/08, στις 02:15