11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή έφτασε και η μέρα δεν μπορεί να κλείσει με καλύτερο τρόπο!

«Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» (2001) σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Δραματική Ρομαντική – Έτος 1940 και ενώ ο πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει στην Ευρώπη, στον νησί της Κεφαλλονιάς η ζωή συνεχίζεται ήρεμα. Όταν οι άνδρες του νησιού πληροφορούνται πως τα ιταλικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Αλβανία, σε μια έξαρση πατριωτισμού, αποφασίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον αγώνα κατά του Άξονα.

Μεταξύ των ανδρών που φεύγουν από το νησί είναι και ο Μαντράς, ένας νεαρός ψαράς, που αφήνει πίσω του τη μητέρα του και την Πελαγία, την κοπέλα που αγαπά.

Και ενώ οι άνδρες εγκαταλείπουν το νησί, τα ιταλικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Όμως οι προύχοντες του νησιού δεν διστάζουν να ανακοινώσουν πως οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς θα παραδοθούν μόνο σε Γερμανό αξιωματικό. Καθώς κανένας από τους παρόντες Γερμανούς δεν μιλά ελληνικά, ο λοχαγός Αντόνιο Κορέλι, αναλαμβάνει να μεσολαβήσει ως διερμηνέας, αφού γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Κορέλι γνωρίζεται με την Πελαγία και σύντομα ένα φλογερό ειδύλλιο αναπτύσσεται ανάμεσά τους.

Όμως σύντομα η Πελαγία πληροφορείται πως ο Μαντράς, που νόμιζε για σκοτωμένο, ζει ακόμη και τώρα πια είναι μέλος της ελληνικής αντίστασης κατά των Γερμανών.

Η νεαρή κοπέλα θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στους δύο άνδρες που αγαπά…

Παίζουν:Νίκολας Κέιτζ, Πενέλοπι Κρουζ, Κρίστιαν Μπέιλ, Ειρήνη Παππά, Τζον Χερτ, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μιχάλης Γιαννάτος, Δημήτρης Καμπερίδης, Βίκυ Μαραγκάκι

*Ant1, Παρασκευή 11/08, στις 21:00

«Αρχηγός από κούνια» (2017) σκηνοθεσία Τομ Μακ Γκραθ 

Κινούμενα Σχέδια – Το νέο μωρό (Πάνος Μουζουράκης) της οικογένειας Τεμπλτον, δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι πια ο αρχηγός του σπιτιού.
Μονοπωλεί την αγάπη και το ενδιαφέρον των γονιών και ο επτάχρονος αδερφός του Τιμ, νιώθει παραμελημένος και παραγκωνισμένος από την παρουσία του κουστουμαρισμένου μπόμπιρα.
Ο Τιμ υποψιάζεται ότι το μωρό με τη γλώσσα που πάει ροδάνι και τον χαρτοφύλακα στο χέρι, σίγουρα κάτι κρύβει αλλά κανείς δεν τον πιστεύει..
Αποφασίζει λοιπόν να ξανακερδίσει την προσοχή και την αγάπη των γονιών του μόνο για εκείνον, αλλά τελικά ανακαλύπτει μια παγκόσμια συνομωσία που απειλεί να καταστρέψει την ισορροπία της οικογενειακής αγάπης παγκοσμίως.

Το χειρότερο είναι ότι το τολμηρό νέο μωρό, που υποτίθεται ότι είναι αδελφός του, είναι στο κέντρο της συνομωσίας αυτής και ηγείται της ομάδας που θα επαναφέρει την τάξη στην οικογενειακή αγάπη.

Δεν μένει άλλη λύση από το να συνεργαστούν για να σταματήσουν το σατανικό αυτό σχέδιο, να σώσουν τους γονείς τους, να αποκαταστήσουν την τάξη στον κόσμο και να αποδείξουν ότι η αγάπη είναι μια άπειρη δύναμη.

Στην πρωτότυπη έκδοση με τις φωνές των: Άλεκ Μπόλντουιν, Στιβ Μπούσεμι, Τζίμι Κίμελ, Λίζα Κούντροου,Τόμπι Μαγκούαϊρ.

Με τις φωνές των: Πάνος Μουζουράκης, Νίκος Νίκας, Χρήστος Θάνος, Άννα Κουτσαφτίκη, Νέστωρ Κοψιδάς, Χρήστος Ράπτης, Κώστας Δαρλάσης, Βασίλης Μήλιος , Δανάη Ζαμπούκου, Παύλος Αβραμέας, Γιάννης Τσούτσιας, Μαρία Ζερβού

*Star, Παρασκευή 11/08, στις 21:00

«Περιφρόνηση» (1963) σκηνοθεσία Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Δραματική – Ο Αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου.

Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει τον Πωλ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί), συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο.

Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του Πωλ από τη σύζυγο του Καμίλ (Μπριζίτ Μπαρντό) η οποία φαίνεται να ξεκινά από τη στιγμή που ο Πωλ αφήνει την Καμίλ μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό.

Παίζουν: Μπριζίτ Μπαρντό, Μισέλ Πικολί, Τζακ Πάλανς, Φριτς Λανγκ

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 11/08, στις 21:00

«Ένα Τρελό Τρελό Μούτρο» (1986) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αριστείδης Ανδρεάδης, ένας σαπουνοβιομήχανος, προσπαθεί να παντρέψει την έγκυο κόρη του και καταφεύγει στον υπάλληλό του, Δημήτρη, με αποτέλεσμα να πέσει σε ένα σωρό κομπίνες με κωμικοτραγικά αποτελέσματα.

Παίζουν: Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Γκέλι Γαβριήλ, Τέτα Κωνσταντά, Γιάννης Μαραγκός, Σούλη Σαμπάχ, Νίκος Σταγόπουλος, Χριστίνα Ζάχου.

*Alpha, Παρασκευή 11/08, στις 21:45

«Cinderella Man» (2005) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κοινωνική – Ο Ράσελ Κρόου υποδύεται τον θρυλικό πυγμάχο Τζιμ Μπράντοκ, που έγινε σύμβολο μίας ολόκληρης γενιάς στην Αμερική την περίοδο του Μεγάλου Κραχ.
Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του, η ταινία ακολουθεί βήμα προς βήμα το ταξίδι του από την απόγνωση στην παραμυθένια δόξα!
Όταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα έσπασε το χέρι του, αυτό σήμαινε και το τέλος της πυγμαχίας για τον Μπράντοκ.
Αποφασισμένος όμως να μην το βάλει κάτω και να συνεχίσει να προσφέρει στη γυναίκα (Ρενέ Ζιλβέγκερ) και τα παιδιά του ότι χρειάζεται για να ζήσουν, εργάζεται σε οποιαδήποτε δουλειά από αχθοφόρος, οικοδόμος, χαμάλης στις αποβάθρες.

Σύντομα όμως η μεγάλη κρίση του ΄29 άλλαξε για πάντα την Αμερικάνικη κοινωνία και η οικογένειά του ζει πλέον σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Μη έχοντας άλλη επιλογή επιστρέφει στην πυγμαχία με τη βοήθεια του παλιού του μάνατζερ (Πωλ Τζιαμάτι). Αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία, χωρίς προπόνηση εδώ και χρόνια και με ρίσκο το τραυματισμένο χέρι του να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή.

Έτσι με μοναδικό σύμμαχό…τις μηδενικές πιθανότητες και τη δύναμη της ψυχής του μπαίνει ξανά στο ρινγκ.

Και κατορθώνει να κερδίσει σε 15 γύρους έναν κορυφαίο πρωταθλητή, που έχει σκοτώσει δύο άντρες με τη δύναμη της γροθιάς του!

Ο κόσμος τον αποθεώνει σαν ήρωα και του δίνει το παρατσούκλι “Cinderella Man”…

Παίζουν:  Ράσελ Κρόου, Ρενέ Ζελβέγκερ, Πολ Τζιαμάτι, Κρέιγκ Μπίρκο

*Skai, Παρασκευή 11/08, στις 22:00

«Μπλε Ουρανός» (1994) σκηνοθεσία Τόνι Ρίτσαρντσον 

Δραματική Ρομαντική – Σε έναν κόσμο μυστικών, η αγάπη είναι το πιο ισχυρό όπλο.

Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, ο Χανκ Μάρσαλ (Τόμι Λη Τζόουνς) είναι υπεύθυνος για τις πυρηνικές δοκιμές του στρατού των ΗΠΑ.
Οι απόψεις του για τους πυρηνικούς εξοπλισμούς τον φέρνουν σε αντιπαράθεση με τους ανώτερούς του, ενώ η σκανδαλώδης συμπεριφορά της συζύγου του (Τζέσικα Λαγκ) τους δίνει λαβή για να τον υποτιμήσουν.
Ανυποχώρητος, ο Χανκ αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις για το θέμα των όπλων ή να εγκαταλείψει τη γυναίκα που αγαπά, φλερτάροντας με την καταστροφή κάθε στιγμή.

Παίζουν: Τζέσικα Λανγκ, Τόμι Λι Τζοόυνς, Πάουερς Μπουθ, Κρις Ό Ντόνελ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 11/08, στις 22:00

«Ανάμεσα σε δύο κόσμους» (1997) σκηνοθεσία Κέβιν Κόστνερ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Στο μέλλον, οι ΗΠΑ δεν υπάρχουν ως ενιαίο κράτος!

Αντίθετα, συμμορίες και ιδιωτικοί στρατοί λυμαίνονται τη χώρα. Στην προσπάθειά του να βρει φαγητό, ένας νομάς με το παρατσούκλι Σέξπιρ πέφτει τυχαία πάνω σ’ ένα εγκαταλειμμένο τζιπ της ταχυδρομικής υπηρεσίας και υποδυόμενος τον ταχυδρόμο περιπλανιέται στις πόλεις ζητιανεύοντας φαί και διαδίδοντας ψέματα σχετικά με την συγκρότηση μιας ενιαίας κυβέρνησης και την αρχή του τέλους για τη βία και την αναρχία.

Προς έκπληξή του παρατηρεί πως οι άνθρωποι δίνουν βάση σ’ αυτά που διαδίδει, αφού όλοι αναζητούν να πιστέψουν σε κάποιο ιδανικό. Τα λόγια του επηρεάζουν τον Φορντ, έναν χαρισματικό νεαρό που δεν αργεί να οργανώσει τάγματα «ταχυδρόμων» και τελικά να αποτελέσει απειλή στα σχέδια του στρατηγού Μπέθλεεμ, επικεφαλής των Χόλνιστς, που σκοπεύει να διατηρήσει αυτή την κατάσταση βίας και αναρχίας προς όφελός του.

Είναι θέμα χρόνου για την αμείλικτη σύγκρουση ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα και ο Σέξπιρ δεν θ’ αργήσει να βρεθεί στο πλευρό του Φορντ.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γουΐλ Πάτον, Λάρενζ Τέιτ, Τζέιμς Ρούσο.

*Star, Παρασκευή 11/08, στις 22:50

«Ο Ξυπόλητος Τζο» (1989) σκηνοθεσία Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Δραματική Φαντασίας – Ένας αγρότης από την Άιοβα, ο Ρέι Κινσέλα (Κέβιν Κόσνερ), ζει μαζί με τη γυναίκα του Άνι και την κόρη του Κάριν στη φάρμα τους και νιωθει συνεχώς πως θα γεράσει χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε σημαντικό στη ζωή του.

Ένα απόγευμα ενώ περπατά μέσα στα καλαμποκοχώραφα, ακούει μια απόκοσμη φωνή μέσα στα καλαμπόκια του που του λέει «εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Αυτός αντιλαμβάνεται το μήνυμα ως προς το να χτίσει ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στην φάρμα του.
Έτσι ξεκινά τη διαδικασία αν και ρισκάρει να χρεωκοπήσει αφού θα χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος από τη φάρμα του.

Όταν τελικά το γήπεδο είναι έτοιμο, τότε είναι που παρουσιάζονται μπροστά του τα φαντάσματα του θρυλικού «Ξυπόλητου» Τζόε Τζάκσον (Ρέϊ Λιότα) και επτά συμπαικτών του από την ομάδα των Χουάιτ Σοκς του Σικάγο! Όταν οι φωνές συνεχίζουν να του δίνουν εντολές, ο Ρέι ζητά τη βοήθεια ενός συγγραφέα για να καταλάβει το νόημα των μηνυμάτων και το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το γήπεδο.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Ρέι Λιότα, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Έιμι Μάντιγκαν, Μπαρτ Λάνκαστερ, Γκάμπι Χοφμαν, Τίμοθι Μπασφιλντ.

*Ant1, Παρασκευή 11/08, στις 01:00

«Οι 50 Αποχρώσεις του Μαύρου» (2016) σκηνοθεσία Μάικλ Τάιντς 

Κωμωδία – Ο γοητευτικός πολυεκατομμυριούχος Κρίστιαν Μπλακ γνωρίζει τη ντροπαλή φοιτήτρια Χάνα Στιλ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της σχολής της.

Το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι προχωρά τη σχέση του, παρά τις ιδιορυθμίες του Κρίστιαν και τα πολλά προβλήματά, που αντιμετωπίζουν από το περιβάλλον τους, όπως η ρατσίστρια μητέρα του Κρίστιαν, ο φοβερά “άνετος” αδελφός του αλλά και η ασυγκράτητη συγκάτοικος της Χάνα…

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Τζέιν Σέιμουρ, Κάλι Χοκ, Μάικ Επς, Φρεντ Γουίλαρντ, Άντριου Μπάτσελορ, Αφιόν Κρόκετ.

*Skai, Παρασκευή 11/08, στις 02:00

«Διάγνωση: Φόνος» (2019) σκηνοθεσία Άλαν Χάρμον

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Μια σειρά δολοφονιών στο νοσοκομείο της Ατλάντα αποτελούν το νέο μυστήριο, που αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν η ψυχολόγος και πρώην εισαγγελέας Χέιλι Ντιν και ο ντετέκτιβ Γκάρλαντ Φίντσερ. Καθώς ο κατάλογος των υπόπτων μεγαλώνει με το θάνατο κάθε νέου θύματος, η φίλη του Φίντσερ, γιατρός Μέγκαν Φίλιπς κρίνεται ύποπτη για την πρώτη δολοφονία.

Οι ερευνητικές ικανότητες που διαθέτει η Χέιλι, αλλά και το πάθος της για δικαιοσύνη την οδηγούν σε έναν λαβύρινθο ενδείξεων, που καταλήγουν στον δολοφόνο. Όταν όμως φτάσει ένα βήμα πριν την αλήθεια, η Χέιλι γίνεται ο επόμενος στόχος του.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Βιβ Λίκοκ, Νάνσυ Γκρέις, Λόρεν Χόλι, Μάθιου Μάκκολ

*Mega, Παρασκευή 11/08, στις 02:10

«Bitter Harvest» (2017) σκηνοθεσία Τζορτζ Μέντελουκ

Δραματική Ρομαντική – Η ταινία Bitter Harvest ακολουθεί τον Γιούρι τον οποίο υποδύεται ο Μαξ Άιρονς, ενός νεαρού καλλιτέχνη από ένα μικρό ουκρανικό χωριό.

Ο Γιούρι ονειρεύεται να γίνει ζωγράφος και είναι ερωτευμένος με την Νατάλκα την υποδύεται η Σαμάνθα Μπαρκς.

Ωστόσο, όταν οι σοβιετικές δυνάμεις, με επικεφαλή τη μυστική αστυνομία NKVD, φτάνουν στο χωριό τους για να επιβάλουν τις πολιτικές κολεκτιβοποίησης του Στάλιν, οι δύο νέοι θα χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Το σοβιετικό καθεστώς του Στάλιν επιβάλλει σκληρά μέτρα, κατάσχοντας τη γη και τις καλλιέργειές τους, ο Γιούρι και η Νατάλκα βρίσκονται στη μέση ενός βίαιου κόσμου.

Ο Γιούρι αποφασίζει να ενταχθεί σε μια ομάδα Ουκρανών ανταρτών που αντιστέκονται στο σοβιετικό καθεστώς. Σχηματίζουν έναν αντάρτικο στρατό και συμμετέχουν σε σαμποτάζ εναντίον των σοβιετικών δυνάμεων. Μέσα από την αντίσταση, ο Γιούρι βλέπει από πρώτο χέρι τις φρικαλεότητες της NKVD και τις καταστροφικές συνέπειες του Ολοντόμορ.

Η αγάπη του Γιούρι και της Νατάλκα δοκιμάζεται αλλά ο ένας παίρνει δύναμη από τον άλλον λειτουργεί μπροστά στις αντιξοότητες. Βιώνουν κακουχίες, φυλάκιση και βασανιστήρια, αλλά η αποφασιστικότητά τους να επιβιώσουν και η αγάπη τους για την πατρίδα τους κρατούν ζωντανούς.

Παίζουν: Μαξ Άιρονς, Σαμάνθα Μπαρκς, Μπάρι πέπερ, Τέρενς Σταμπ, Ανερίν Μπάρναρντ, Τάμερ Χασάν

*Star, Παρασκευή 11/08, στις 02:30