13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταξιδέψτε για ένα ακόμα βράδυ στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και απολαύστε αγαπημένες ταινίες στη μικρή οθόνη.

«Παντρευτείτε, Χωρίστε, Τελειώσατε!» (2003) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κομεντί Ρομαντική – Ο Τοµ (Άστον Κούτσερ) είναι ένας γοητευτικός και περιζήτητος άνδρας που δουλεύει νυχτερινός ρεπόρτερ στο ραδιόφωνο.

Η Σάρα (Μπρίτανι Μέρφι) είναι όμορφη και ανεξάρτητη συγγραφέας µε µία πλούσια όσο και σνοµπ οικογένεια.

Οι δυο τους ερωτεύονται κεραυνοβόλα προκαλώντας την έκπληξη των φίλων του Τοµ και τη δυσαρέσκεια της οικογένειας της Σάρα. Μετά τον γάμο – αστραπή γεμάτοι ελπίδες και σχέδια, ξεκινάνε για το ιδανικό ταξίδι του µμέλιτος στην Ιταλία.

Όμως χάρη στον πρώην φίλο της Σάρα, που έστειλαν εκεί οι γονείς της και στα αλλεπάλληλα χτυπήματα της τύχης, ο μήνας του μέλιτος θα μετατραπεί σε κόλαση για τα δύο ερωτευμένα πιτσουνάκια δοκιμάζοντας τα όρια αντοχής του νεογέννητου έρωτά τους.

Παίζουν: Άστον Κούτσερ, Μπρίτανι Μέρφι, Κρίστιαν Κέιν, Ντέιβιντ Μόσκοου, Μονέ Μαζούρ, Ντέιβιντ Ρασκε, Θαντ Λακινμπιλ, Ντέιβιντ Άγκρανοβ

*Skai, Σάββατο 12/08 στις 21:00

«Μην Είδατε τον Παναή;» (1962) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Ο Παναής και ο Φάνης εργάζονται σε ένα εστιατόριο και όταν μένουν άνεργοι αναζητούν την τύχη και τον έρωτα στη Χαλκίδα. Μέσα από μια σειρά περιπετειών, γνωρίζουν και παντρεύονται τα κορίτσια τους. Μόνο που για τον Παναή ο γάμος επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη… τη γυναίκα του με νυχτικιά.

Παίζουν: Βεγγος Θανασης, Μπαρκουλης Ανδρεας, Δουκας Κωστας, Μαρουδα Νιτσα, Μερτυρη Αθηνα, Αποστολου Χριστινα, Τσαρου Μιρελλα, Μερτυρη Αθηνα, Πανταζης Πετρος, Βουλγαρη Τζινα

*Alpha, Σάββατο 12/08 στις 21:45

«Λυσιστράτη» (1972) σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβουλάκου

Κωμωδία Ελληνική Ταινία– Στην αρχαία Αθήνα, οι άντρες είναι απορροφημένοι απ’ τον πόλεμο με τους Σπαρτιάτες και παραμελούν τις γυναίκες και τα σπιτικά τους. Απαυδισμένες, οι γυναίκες αποφασίζουν με επικεφαλής τη Λυσιστράτη (Τζένη Καρέζη) να κηρύξουν ερωτική αποχή, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να συνάψουν επιτέλους ειρήνη.

Και, μολονότι η εγκράτεια δεν είναι η μόνη λύση, οι Σπαρτιάτισσες σπεύδουν κι αυτές να ενωθούν μαζί τους, απαιτώντας ειρήνη από τους δικούς τους άντρες, των οποίων η απουσία από τη συζυγική κλίνη έχει γίνει επίσης αισθητή.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Άννα Φόνσου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Άννα Ματζουράνη, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ΑΜρία ΜΑρμαρινού, Κατιάνα Μπαλανίκα, Πόπη Μαρελη, Κική Γρηγορίου, Ελένη Δακορόνια

*ΕΡΤ1, Σάββατο 12/08 στις 22:00

«Μια Γυναίκα στο Παράθυρο» (1976) σκηνοθεσία Πιερ Γκρανιέρ-Ντεφέρ

Δραματική – Ελλάδα 1936. Η Μαργκό Σαντορίνι, μια όμορφη και εύπορη νεαρή γυναίκα, είναι παντρεμένη με τον Ρίκο, έναν άφραγκο διπλωμάτη. Το όποιο πάθος ένιωθε ο ένας για τον άλλο έχει παγώσει και η Μαργκό περιμένει τον πραγματικό έρωτα. Μια νύχτα, από το παράθυρό της, γίνεται μάρτυρας ενός ανθρωποκυνηγητού.

O Μιχάλης Βούτρος, ένας κομουνιστής συνδικαλιστής που τον κυνηγά η αστυνομία του Μεταξά, βλέποντας το μισάνοιχτο παράθυρο της Μαργκό, ορμά μέσα για να γλυτώσει Εκείνη τρομάζει στην αρχή αλλά αυτός την καθησυχάζει λέγοντάς της ότι δεν είναι κακοποιός αλλά κάποιος που η αστυνομία κυνηγά για πολιτικούς λόγους.

Σύντομα μοιράζεται τον ιδεαλισμό του και αυτό οδηγεί στον έρωτα. Με τη βοήθεια του Ρίκο και του Ραούλ, ενός φίλου της, καταφέρνει να κρύψει τον Μισέλ πριν εξαφανιστεί μαζί του. Το 1967, η κόρη της Μαργκό και του Μισέλ επιστρέφει στον τόπο όπου ερωτεύτηκαν οι γονείς της.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Φιλίπ Νουαρέ, Βικτόρ Λανού, Ουμπέρτο ορσίνι, Ντέλια Μποκάρντο, Γκαστόν Μοσίν, Μαρτίν Μπροσάρ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 12/08 στις 22:30

«Πέντε Λεπτά Ακόμα » (2006) σκηνοθεσία Γιάννης Ξανθόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Τάσος (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) είναι πολύ ερωτευμένος με την Αλίκη (Παναγιώτα Βλαντή), αλλά και πολύ ζηλιάρης.

Η επόμενη σκηνή ζηλοτυπίας του, θα καταλήξει με τον Τάσο φαρδύ-πλατύ στο δρόμο, σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του.
Αλλά ακόμη κι αυτό δεν είναι αρκετό για να τον κρατήσει μακριά από την αγαπημένη του Αλίκη.

Επιστρέφει ως φάντασμα στη γη, σωματοποιημένος αλλά αόρατος, για να προλάβει την αγαπημένη του πριν τον… αντικαταστήσει! Και έχει μόνο πέντε λεπτά στη διάθεσή του, για να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αγγίξει ξανά την Αλίκη.

Τα άσχημα για τον Τάσο όμως συνεχίζονται από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται πως ο υπερφίαλος κολλητός του, ο Κωνσταντίνος (Φάνης Μουρατίδης), έχει βάλει στο μάτι ερωτικά την, ολομόναχη πλέον, Αλίκη.

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτα Βλαντή, Φάνης Μουρατίδης, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Βαλαβανίδης, Μέλπω Ζαροκώστα, Ισαβέλλα Βλασιάδου

*Star, Σάββατο 12/08 στις 22:30

«The Karate Kid» (2010) σκηνοθεσία Χάραλντ Ζούαρτ

Δράσης – Ο 12χρονος Ντρε Πάρκερ από το Ντητρόιντ, μετακομίζει στην Κίνα, στο Πεκίνο, λόγω της καριέρας της μητέρας του.Στο νέο του σχολείο, ο Ντρε δυσκολεύεται να κάνει φίλους και όταν δημιουργείται μία αμοιβαία συμπάθεια με τη συμμαθήτριά του, Μέι Γινγκ, οι πολιτισμικές διαφορές μοιάζουν να αποκλείουν τη φιλία τους.

Ο «νταής» της τάξης τον αντιπαθεί και το λίγο καράτε που ξέρει ο Ντρε δε βοηθάει στο να τον αντιμετωπίσει. Στη χώρα του κουνγκ φου, πώς μπορεί να προστατευτεί ένα αγόρι που ξέρει μόνο λίγο καράτε; Η γνωριμία του με τον Μίστερ Χαν (Τσάκι Τσαν), που είναι αυθεντία του Kung Fu, θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να ωριμάσει, καθώς διδάσκεται τα μυστικά της πολεμικής τέχνης.

Παίζουν: Τζέιντεν Σμιθ, Τσάκι Τσαν, Ταράτζι Π.Χένσον, Γιου Ρονγκουάνγκ, Μπο Τσανγκ, Ξου Μιγκ.

*Mega, Σάββατο 12/08 στις 22:40

«Το Πράσινο Βιβλίο» (2018) σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι

Δραματική κομεντί – Βασισμένη σε μια αληθινή φιλία. 1960. O Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρόνξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Δόκτωρα Ντον Σίρλει, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν, στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κ.λπ. που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχέρσαλα Αλί, Λίντα Καρτελίνι, Σεμπάστιαν Μανισκάλο, Ντίμιτερ Ντ. Μαρίνοφ.

*Skai, Σάββατο 12/08 στις 23:00

«Master and Commander: Στα Πέρατα του Κόσμου» (2003) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Περιπέτεια – Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, ένας σκληρός καπετάνιος του Βρετανικού Ναυτικού ωθεί το πλήρωμά του στα όριά του όταν το πλοίο του ξαφνικά γίνεται στόχος επίθεσης. Θα ξεκινήσει, έτσι, μια δύσκολη αποστολή καταδίωξης του απειλητικού εχθρού σε επικίνδυνα νερά γύρω από τη Νότια Αμερική.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Πολ Μπέτανι, Μπίλυ Μπόιντ, Τζέιμς Ντ’ Άρσι.

*Alpha, Σάββατο 12/08 στις 23:30

«Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» (2019) σκηνοθεσία Τζουσέππε Καποτόντι

Δραματική – Ο Τζέιμς, ένας γοητευτικός και φιλόδοξος κριτικός τέχνης, γνωρίζει καλά πώς να εντυπωσιάζει το ακροατήριο στις επί πληρωμή διαλέξεις του.

Όταν η Βερενίς, μια Αμερικανίδα που ταξιδεύει στην Ευρώπη, μπλέκει στα δίχτυα του, οι δυο τους θα καταλήξουν σε μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Κόμο.

Ο Κάσιντι, συλλέκτης έργων τέχνης και οικοδεσπότης τους, έχοντας ξεμπερδέψει προ πολλού με τα ηθικά διλήμματα, θέτει σε κίνηση ένα μακιαβελικό σχέδιο, δελεάζοντάς τους με μια ακαταμάχητη πρόταση.

Το ζευγάρι δέχεται, και μοιραία οι πόρτες που οδηγούν στο χάος ανοίγουν. Μια στιλάτη νέο-νουάρ φάρσα, γεμάτη ανατροπές, στην οποία όλα πωλούνται και αγοράζονται – ακόμα και η αγάπη.

Παίζουν: Κλάες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρόζαλιντ Χάλστεντ, Αλεσάντρο Φαμπρίζι

*Open, Σάββατο 12/08 στις 00:00

«Από Μακριά κι Αγαπημένοι» (2010) σε σκηνοθεσία Νανέτ Μπερνστάιν

Κωμωδία Ρομαντική – Η Έριν, μια επίδοξη δημοσιογράφος, και ο Γκάρετ, ένας ανιχνευτής ταλέντων μουσικής, συναντιούνται σε ένα μπαρ και ταιριάζουν απόλυτα.

Ωστόσο, η Έριν θα φύγει από τη Νέα Υόρκη για να επιστρέψει στο μεταπτυχιακό της στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ ο Γκάρετ θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη για τη δουλειά του στη μουσική βιομηχανία. Παρά την τεράστια απόσταση, αποφασίζουν να δώσουν μια ευκαιρία στη σχέση τους, ελπίζοντας ότι η αγάπη τους μπορεί να αντέξει τις προκλήσεις.

Καθώς η Έριν εγκαθίσταται στη νέα της ζωή στο Σαν Φρανσίσκο και ο Γκάρετ παραμένει στη Νέα Υόρκη, προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνεχίσουν ως ζευγάρι.
Σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιούν την τεχνολογία, με τηλεφωνήματα, μηνύματα και βιντεοκλήσεις για να γεφυρώσουν το φυσικό χάσμα μεταξύ τους. Προγραμματίζουν ακόμη και περιστασιακές επισκέψεις, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί και να κρατήσουν ζωντανό το ειδύλλιό τους.

Ωστόσο, η σχέση εξ αποστάσεως δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη.

Αντιμετωπίζουν την απογοήτευση όταν δεν βγαίνουν τα χρονοδιαγραμματά τους, τον ελάχιστο χρόνο που περνούν μαζί, των νέων ευκαιριών και των πιθανών νέων ερωτικών ενδιαφερόντων στις πόλεις τους.

Παλεύουν με τη μοναξιά, την αβεβαιότητα και τη λαχτάρα για μια παραδοσιακή και σταθερή σχέση.

Παίζουν: Ντριού Μπάριμορ, Τζάστιν Λονγκ, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέκις, Κριστίνα Άπλγκειτ, Ρον Λίβινγκστον

*Star, Σάββατο 12/08 στις 00:45

«Διαζύγιο Θανάτου» (2002) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Μυστηρίου Τρόμου – Η Ρετζίνα Λάμπερτ ζει με τον επί τρεις μήνες σύζυγό της στο Παρίσι. Μετά από ένα σύντομο ταξίδι της κι αποφασισμένη να ζητήσει διαζύγιο, τον βρίσκει δολοφονημένο όταν και της αποκαλύπτεται πως ο άνθρωπος με τον οποίο ήταν παντρεμένη δεν είναι αυτός που νόμιζε.

Η ίδια βρίσκεται έτσι άθελά της μπλεγμένη σε έναν ιστό παρανομίας καθότι η ιδιότητα της συζύγου του δολοφονηθέντα τοποθετεί στόχο στην πλάτη της και την θέτει προ απειλών.

Στο πλευρό της και υπό την προστασία της στέκεται ο Λούις Μπαρτολομιού, ένας μυστηριώδης ξένος τον οποίο η Ρετζίνα γνώρισε κατά την περίοδο των διακοπών της.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τεντ Λεβίν, Θάντι Νιούτον, Τιμ Ρόμπινς, Σαρλ Αζναβούρ.

*Ant1, Σάββατο 12/08 στις 01:15

«Εγώ, ο Kατάσκοπος» (2002) σκηνοθεσία Μπέτι Τόμας

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο ειδικός πράκτορας Αλεξ Σκοτ (Όουεν Γουίλσον) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών Κέλι Ρόμπινσον (Έντι Μέρφι), δεν τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας για τον άλλο, αλλά είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν σε μία επικίνδυνη αποστολή.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Αμερικής τους αναθέτει μία ιδιαίτερη αποστολή: να φέρουν πίσω το πιο σύγχρονο αμερικανικό αεροσκάφος τύπου Στελθ, που έχει κλαπεί από έναν εμπόρων όπλων, προτού φτάσει στα χέρια των διεθνών τρομοκρατών.

Καθήκον του Κέλι είναι να εισχωρήσει στο καταφύγιο του εμπόρου, φανατικού λάτρη της πυγμαχίας προσφέροντας κάλυψη στον συνάδελφό του.

Μόνο που ο Κέλι δεν έχει ιδέα από κανόνες κατασκοπείας.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Όουεν Γουίλσον, Φάμκε Γιάνσεν, Μάλκολμ Μακντάουελ, Γκάρι Κόουλ

*Mega, Σάββατο 12/08 στις 01:30

«Ατέλειωτη Εβδομάδα» (2014) σκηνοθεσία Πίτερ Γκλανζ

Ρομαντική κομεντί – Ο Κόνραντ Βάλμοντ είναι ένας άντρας με πολλά χρήματα και χωρίς κανένα σκοπό στη ζωή, ο οποίος ζει ανέμελα στο πολυτελές ξενοδοχείο των γονιών του στο Μανχάταν. Στο διάστημα, όμως, μιας και μόνης εβδομάδας, θα του κάνουν έξωση, θα τον αποκληρώσουν από την οικογενειακή περιουσία και ταυτόχρονα θα γνωρίσει τον έρωτα.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Ολίβια Γουάιλντ, Μπίλι Κρανταπ, Τζένι Σλέιτ

*Skai, Σάββατο 12/08 στις 01:45