10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή έφτασε και η μέρα δεν μπορεί να κλείσει με καλύτερο τρόπο!

«Μεγάλες Προσδοκίες» (1998) σκηνοθεσία Αλφόνσο Γκαρόν

Δραματική Ρομαντική – Ο νεαρός ορφανός Φιν, τον οποίο υποδύεται ο Ίθαν Χωκ, είναι ο κεντρικός ήρωας και τον ακολουθούμε στο ταξίδι του από την απόλυτη φτώχεια σε ένα νεαρό τζέντλεμαν, με μεγάλες προσδοκίες.

Το ταξίδι του αρχίζει όταν, η εκκεντρική Μις Χάβισαμ, την οποία υποδύεται η Ανν Μπάνκροφτ, τον παίρνει υπό την προστασία της.

Ο Φιν θεωρεί ότι ο μυστηριώδης ευεργέτης που του δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσει ως ζωγράφος είναι η μις Χάβισαμ και ότι θέλει να τον βοηθήσει να κερδίσει την καρδιά της ανιψιά της, της Εστέλα, την οποία υποδύεται η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Η ταινία παρακολουθεί τη μεταμόρφωση του Φιν από έναν ταπεινό μαθητευόμενο σιδερά σε ένα πλούσιο μέλος της υψηλής κοινωνίας του καλλιτεχνικού κόσμου.

Στην πορεία, συναντά ένα σύνολο χαρακτήρων, από τον επιτήδειο δικηγόρο που του ανακοίνωσε ότι έχει ευεργετηθεί, μέχρι τον κατάδικο τον οποίο υποδύεται ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Αυτοί οι χαρακτήρες συμβάλλουν στη διαμόρφωση του ταξιδιού του Φιν και του διδάσκουν μαθήματα για τη δικαιοσύνη, την αγάπη και την ηθική.

Παίζουν:  Ήθαν Χωκ, Γκουινεθ Πάλτροου, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Κρις Κούπερ, Χανκ Αζάρια, Αν Μπανκροφτ, Κιμ Ντίκενς, Τζος Μόστελ, Λανς Ρεντικ

*Ant1, Παρασκευή 18/08, στις 21:00

«Minions» (2015) σκηνοθεσία Κάιλ Μπαλντά, Πιέρ Κοφέν

Animation – Από την αρχή του κόσμου, τα Minions υπήρχαν σε αυτόν τον πλανήτη με σκοπό πάντα να υπηρετήσουν πιστά τα πιο καταθλιπτικά αφεντικά! Από τον T-Rex έως τον Ναπολέοντα, η κίτρινη, φλύαρη, ακατανόητη φυλή, βοήθησε τους μεγαλύτερους και πιο κακόβουλους κακοποιούς. Τα Minions καλούνται τώρα να δουλέψουν για ένα νέο αφεντικό, την Scarlet Overkill, που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη γυναίκα κακός του κόσμου ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να σώσουν όλα τα Minions από την εξόντωση…

Με τις φωνές των: Κώστας Τσάκωνας, Δανάη Καλαχώρα, Χρήστος Θάνος, Σπύρος Τσεκούρας, Γιώργος Πετρόχειλος.

*Star, Παρασκευή 18/08, στις 21:00

«Ουδέτερη Ζώνη» (2010) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης Περιπέτεια – Ενώ ξεκινά η κατοχή της Βαγδάτης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ το 2003, ο αρχικελευστής Ρόι Μίλερ(Ματ Ντειμον) και η ομάδα του στέλνονται για να βρουν τα αποθέματα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, που πιστεύεται ότι έχουν αποθηκευτεί στην ιρακινή έρημο.

Πηγαίνοντας από τη μια παγιδευμένη τοποθεσία στην άλλη, πολύ σύντομα διαπιστώνουν ότι τους έχουν δώσει εσφαλμένες πληροφορίες και ότι η αποστολή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Ο Μίλερ, που καθοδηγείται από πράκτορες με αλληλοδιασταυρούμενα σχέδια, πρέπει να κυνηγήσει κρυμμένες και λανθασμένες πληροφορίες για να βρει απαντήσεις που είτε θα ξεκαθαρίσουν ένα καθεστώς απατεώνων είτε θα κλιμακώσουν έναν πόλεμο σε μια ασταθή περιοχή, μέσα στην Πράσινη Ζώνη, όπου η ομάδα του έρχονται αντιμέτωποι με αντάρτες, διεφθαρμένο στρατιωτικό προσωπικό και πολιτικούς με κρυφές ατζέντες.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Γκρεγκ Κινίαρ, Μπρένταν Κλίσον, Τζέισον Άιζακς, Έιμι Ράιαν

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 18/08, στις 21:00

«Ο Πρωτάρης Μπάτσος και η Τροτέζα» (1989) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας αστυνομικός από την Καβάλα, μετατίθεται στην Αθήνα. Το πρώτο βράδυ που κάνει περιπολία, έχει την τύχη να πιάσει έναν κλέφτη. Τότε, ο Διοικητής του αποφασίζει να τον κρατήσει για βοηθό της Έλσας, η οποία είναι μυστική αστυνομικός και προσπαθεί να ξεσκεπάσει μια σπείρα ναρκωτικών.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης,Λίντα Γίγα,Σπύρος Καλογήρου,Γιώργος Βασιλείου.

*Alpha, Παρασκευή 18/08, στις 21:45

«Ο Δρόμος για το Λα Παζ» (2015) σκηνοθεσία Φρανσίσκο Βαρόνε

Δραματική – Οι καλύτερες ταινίες δρόμου είναι αυτές στις οποίες, εκτός από τους ήρωες, οι θεατές κάνουν παράλληλα ένα δικό τους ταξίδι.

O Δρόμος για το Λα Παζ αφηγείται το ταξίδι ενός ηλικιωμένου Μουσουλμάνου που ζητά από έναν «ερασιτέχνη ταξιτζή» να τον οδηγήσει με το παλιό του peugeot, από το Μπουένος Άιρες μέχρι τη Λα Παζ, απ’ όπου φιλοδοξεί να ταξιδέψει ως την Μέκκα.

Το φιλμ διανύει χιλιάδες μίλια στην οθόνη, και περίπου άλλα τόσα γράφει το συναισθηματικό κοντέρ μας βλέποντας αυτή την τρυφερή, βαθιά ανθρώπινη ιστορία.

Από συγκινητικό μέχρι ξεκαρδιστικό, με στοιχεία μιας ανθρώπινης γλυκόπικρης δραμεντί, αυτό το road trip θίγει τη διαφορετικότητα στη νοτιοαμερικάνικη ήπειρο, σε θέματα κουλτούρας, θρησκείας και γενιάς.

Παίζουν: Ελίζα Καριγκαο, Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, Ερνέστο Σουάρεζ, Μαρία Κανάλε, Μάρτα Λούμπος, Αλίσια Πάλμες, Χουάν Αλάρι, Φράνκα Γκάλο

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 18/08, στις 22:00

«Ιωάννα της Λωραίνης» (1999) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν

Βιογραφική Δραματική Περιπέτεια – Στη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου, μια ασήμαντη κοπέλα από την επαρχία, αγράμματη αλλά γεμάτη θρησκευτική ευλάβεια, ισχυρίζεται ότι ακούει τη φωνή Του Θεού: πως η ίδια θα μπορούσε να νικήσει τον δυνατότερο στρατό του κόσμου και να ελευθερώσει την πατρίδα της από την πολιτική και θρησκευτική αναταραχή.

Σύντομα θα τεθεί επικεφαλής των γαλλικών στρατευμάτων που μάχονται κατά των Άγγλων και θα ελευθερώσει τη Ρεμς, όπου βασιλιάς στέφεται ο Κάρολος Ζ΄. Στη συνέχεια όμως προδίδεται από αυτόν, αιχμαλωτίζεται από τους εχθρούς της και καίγεται στην πυρά ως αιρετική και μάγισσα.

Παίζουν: Μίλα Γιόβοβιτς, Τζον Μάλκοβιτς, Τσέκι Κάριο, Πασκάλ Γκρέγκορί, Βενσάν Κασέλ, Ραμπ Αφλεκ.

*Skai, Παρασκευή 18/08, στις 22:00

«O Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ» (2009) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Η ταινία ακολουθεί τον Χάρι Πότερ στην αρχή της έκτης χρονιάς στο Χόγκουαρτς, καθώς ο Βόλντεμορτ έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του και κινείται πλέον φανερά.
Μαζί με τον Ντάμπλντορ θα προσπαθήσουν να σκιαγραφήσουν το χαρακτήρα του Βόλντεμορτ, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον Ντάμπλντορ, θα βοηθήσει το Χάρι να φέρει σε πέρας την αποστολή του ως εκλεκτός.

Ο Χάρι υποψιάζεται ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι ακόμα και μέσα στο ίδιο το κάστρο αλλά ο Ντάμπλντορ ενδιαφέρεται να τον προετοιμάσει για την τελική μάχη, που ξέρει καλά ότι είναι πολύ κοντά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αχίλλειο πτέρνα της άμυνας του Βόλντεμορτ, ο Ντάμπλντορ ζητά τη βοήθεια ενός παλιού του φίλου και συναδέλφου, του καθηγητή Οράτιου Σλάγκχορν, που πιστεύει ότι γνωρίζει σημαντικές πληροφορίες.

Στο μεταξύ, οι μαθητές «δέχονται επίθεση» από έναν μάλλον καλοδεχούμενο «εχθρό»: τις εφηβικές ορμόνες. Ο Χάρι συνειδητοποιεί ότι με τον καιρό γοητεύεται όλο και περισσότερο από την Τζίνι. Το ίδιο όμως και ο Ντιν Τόμας. Η Λάβεντερ Μπράουν έχει αποφασίσει ότι ο άντρας της ζωής της είναι ο Ρον, μόνο που δεν έχει λάβει υπόψη της τη Ρομίλντα Βέιν και τις …σοκολάτες της! Ακόμη και η συγκρατημένη Ερμιόνη, καίγεται από ζήλια, αλλά είναι αποφασισμένη να μην αποκαλύψει σε κανέναν τα πραγματικά της αισθήματα.

Καθώς τα ειδύλλια ανθίζουν, ένας μαθητής παραμένει αποστασιοποιημένος από όλα αυτά. Έχει αποφασίσει να αφήσει το σημάδι του, και μάλιστα το σκοτεινό σημάδι του. Μπορεί ο έρωτας να πλανάται στην ατμόσφαιρα, το ίδιο όμως και η τραγωδία…

Το Χόγκουαρτς μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκρίντ, Ρόμπι Κόλτρεϊν, Μάγκι Σμιθ, Άλαν Ρίκμαν, Μάικλ Γκαμπόν, Ραλφ Φάινς, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ντέιβιντ Θιούλις.

*Star, Παρασκευή 18/08, στις 22:50

«Μπρέκφαστ Κλαμπ» (1985) σκηνοθεσία Τζον Χιουζ

Δράμα, κωμωδία – Ένα σχολικό παράπτωμα 5 μαθητών θα τους οδηγήσει Σάββατο απόγευμα στην αίθουσα του σχολείου, για να γράψουν την τιμωρία που τους επιβλήθηκε.

Ο καθένας με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρό θα γράψει την ιστορία του και με το τέλος της μέρας το σχολείο δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο για κανέναν από αυτούς.

Παίζουν: Άλι Σίντι, Άντονι Μάικλ Χολ, Εμίλιο Έστεβεζ, Μόλι Ρίνγκγουαλντ, Πέρι Κρόφορντ, Πωλ Γκλήσον, Τζαντ Νέλσον, Τζον Καπέλος, Τιμ Γκαμπλ

*Ant1, Παρασκευή 18/08, στις 23:00

«Hailey Dean Mystery: Killer Sentence» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Ρόμπισον

Αστυνομική Μυστηρίου – Όταν ο καταδικασμένος δολοφόνος Κλέιτον Μόρελ, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε, βρέθηκε νεκρός, οι υποψίες πέφτουν στην εισαγγελέα που τον είχε κλείσει στη φυλακή Πολινα ντ΄Οράτζιο.

Η Χάλι Ντιν ξέρει ότι η φίλη της είναι αθώα και είναι αποφασισμένη να το αποδείξει με ατράνταχτα στοιχεία.

Αυτό όμως είναι μάλλον ακατόρθωτο αφού όλα τα στοιχεία ενοχοποιούν την Πολίνα ενώ σύντομα η Χάλι, θα ανακαλύψει ότι η εισαγγελέας ήταν υπεύθυνη για την πρόωρη απελευθέρωση του κατάδικου και μάλιστα τον παρακολουθούσε για μεγάλο διάστημα.

Σύμμαχος σε αυτή την αγωνιώδη μάχη με το έγκλημα έχει τον πιστό Φίτσερ.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Βιβ Λεακοκ, Λουτσία Γουόλτερς

*Mega, Παρασκευή 18/08, στις 02:10

«12 Δοκιμασίες 3» (2015) σκηνοθεσία Στήβεν Ρέινολντς

Αστυνομική Δράσης – Ο αστυνομικός που υποδύεται ο Ντιν Αμπροουζ, ενώ ακόμη συνέρχεται από έναν πυροβολισμό που είχε δεχτεί εν ώρα υπηρεσίας, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια πλεκτάνη και ύποπτος για τη δολοφονία ενός φίλου του αστυνομικού.

Τώρα πρέπει να βρει τα στοιχεία που χρειάζεται για να μάθει πόσοι από τους κοντινούς του συναδέλφους, εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις και να προσπαθήσει να καθαρίσει το όνομά του.

Η αλήθεια όμως πρέπει να παραμείνει κρυφή γιατί κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες όσων βγουν στο φως.

Παίζουν: Ντιν Αμπροουζ, Ρότζερ Κρος, Ρεμπέκα Μάρσαλ, Λόχλιν Μονρό, Τάι Όλσον, Σάρα Σμιθ, Έιβερι Κόνραντ, Σα΄μιουελ Σμιθ, Τζέιμς Μιχαλόπουλος, Τζέισον Λη, Σάρον Τέιλορ, Μάθιου Χάρισον

*Skai, Παρασκευή 18/08, στις 02:15