11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη βράδυ αν είσαι σπίτι τι θα δεις;

«Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης» (2014) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία -Μια φιλήσυχη γειτονιά διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας Λετονής μανικιουρίστ! Η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman, Ιοκάστη Παπαδάμου, ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην όμως παντελώς αφελή, γειτόνισσά της για να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση.

Η προϋπηρεσία τους ανύπαρκτη και η ευφυΐα τους υπό ξεκάθαρη αμφισβήτηση, όμως υπάρχει κάτι στα μάτια τους, που υπόσχεται πως, ευτυχώς, τα πράγματα δεν θ αργήσουν να γίνουν άνω κάτω! Κι όταν τα περιθώρια στενέψουν απειλητικά, τα μυστικά του παρελθόντος, οι κρυφές αγάπες, τα ανομολόγητα πάθη, τα ερωτικά καμώματα και οι απάτες μεγατόνων, θα αναστήσουν ακόμη και φαντάσματα.

Παίζουν: Ρένια Λουϊζίδου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα.

*Ant1, Τετάρτη 23/08 στις 21:00

«Χωρίς Στοργή» (2009) σκηνοθεσία Χάρι Κλεβεν

Δραματική – Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60, την εποχή που η Μπριζίτ Μπαρντό έβγαζε τα ρούχα της στην ταινία “Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα”, τα νεαρά κορίτσια κλείνονταν σε εξαιρετικά σκληρά ιδρύματα που διοικούνταν από καλόγριες και ονομάζονταν “Le Bon Pasteur”, “Καλός Ποιμένας”. Δημιουργήθηκαν για να σώσουν αυτές τις “χαμένες ψυχές” μέσω της εργασίας και της προσευχής.

Η Σιλβί, που μεγάλωσε με τη θεία και τον θείο της, πιάστηκε να φλερτάρει με τον Πολ. Αποφασίζουν να τη στείλουν στον “Καλό Ποιμένα”.

Εκεί, η Σιλβί και τα άλλα χαμένα κορίτσια ανακαλύπτουν σιγά-σιγά ότι υπάρχει ένα τίμημα αποξένωσης που πρέπει να πληρώσουν για να “σωθούν από την αμαρτία” : τα ονόματά τους αλλάζουν, διδάσκονται να κρύβουν το σώμα τους, να νιώθουν περιφρόνηση για τον εαυτό τους και τις συντρόφους τους.

Έχοντας υποφέρει στην αρχή από τις βίαιες σχέσεις με τα κορίτσια, η Σιλβί γίνεται φίλη με την Ντενίζ, αναμφίβολα μία από τις πιο αντιδραστικές “τροφίμους”. Όπως και οι άλλες έγκυοι, αναγκάστηκε να γεννήσει ανώνυμα και της πήραν το μωρό.

Παίζουν: Σόκο, Μπερναντέτ Λαφόν, Μαριάν Μπασλέρ, Άννι Γκεκόριο

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 23/08 στις 21:00

«Καμικάζι Αγάπη Μου!» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Στάθης λατρεύει τις μηχανές, η Ρένα θέλει όλη την ώρα να χορεύει σε ντίσκο και ο Αλέξης τρελαίνεται για τη ροκ μουσική. Πρόκειται για τρία θεότρελα αδέλφια. Ο ένας από αυτούς, ο Στάθης, δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά και, όταν φτάνει να χάσει και το κορίτσι που αγαπά, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει αυτό που λατρεύει περισσότερο, μια… σούπερ μοτοσυκλέτα!

Μόλις την αγοράζει αντιλαμβάνεται πως του την έκλεψαν και τότε αποφασίζει να βρεί έναν τρόπο για να αγοράσει μία άλλη αλλά και να μάθει ποιος του την έκλεψε.Όταν συναντά την Σύλβια μια τύπισσα η οποία έχει ένα μαγαζί με εικόνες τον βάζει να κάνει μια δουλειά της αλλά τον ανακαλύπτει ένας αστυνομικός και τον κλείνει μέσα.Μόλις βγαίνει αποφασίζει να πιάσει δουλειά με τον αδερφό του τον Αλέξη.

Εκεί πιάνει δουλειά με την βοήθεια της Χριστίνας και ο Αλέξης βρίσκει τον έρωτα του την Σοφία.Στο τέλος ο Στάθης γίνεται διευθυντής και τα ξαναφτιάχνει με την Κίτσα.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Βίνα Ασίκη, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Παπαδόπουλος.

*Alpha, Τετάρτη 23/08 στις 21:45

«Οι Επιδρομείς» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Σ. Μίλερ

Αστυνομική, δράσης – Όταν μία τράπεζα γίνεται στόχος μιας βίαιης ληστείας, όλα τα στοιχεία, που συγκεντρώνουν οι αρχές, υποδεικνύουν τον ιδιοκτήτη της αλλά και τους υψηλής ισχύος πελάτες του. Μια ομάδα ειδικών πρακτόρων του FBI ερευνούν σε βάθος την υπόθεση και με τις θανατηφόρες ληστείες να συνεχίζονται, γίνεται πια ολοφάνερο πως πρόκειται για μια μεγαλύτερη, καλοστημένη συνωμοσία…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κρίστοφερ Μελόνι, Ντέιβ Μπαουτίστα, Άντριεν Γκρενιέρ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 23/08 στις 22:00

«Ciao Amore… Dalida» (2016) σκηνοθεσία Λίζα Αζουέλος

Βιογραφική Δραματική – Από την γέννησή της στο Κάιρο το 1933, μέχρι την πρώτη της συναυλία στο Olympia το 1956, από το γάμο της με τον Lucien Morisse, μέχρι τις βραδιές ντίσκο, από τα μυητικά ταξίδια στην Ινδία, μέχρι το παγκόσμιο σουξέ του Gigi l’Amoroso το 1974, το Ciao Amore… Dalida αποτελεί το πορτρέτο του απόλυτου θηλυκού, μιας γυναίκας περίπλοκης και μοντέρνας.

Παίζουν:  Σβέβα Αλβιτί, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ζαν – Πολ Ρουβέ, Νικολά Ντουβοσέλ

*Skai, Τετάρτη 23/08 στις 22:00

«Οι Μπάτσοι της Συμφοράς» (2010) σκηνοθεσία Κέβιν Σμιθ

Κωμωδία – Τα προβλήματα δύο αστυνομικών δεν φαίνεται να έχουν σταματημό. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να συλλάβουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Το γεγονός αυτό έρχεται να “συμβάλλει” στην οικονομική στενότητα του ενός, ο οποίος μάλιστα έχει να αντιμετωπίσει και τα τρέχοντα έξοδα του γάμου της κόρης του. Απελπισμένος, που δεν θα μπορέσει να προσφέρει στην κόρη του τον γάμο, που εκείνη πάντα ονειρευόταν, αποφασίζει να πουλήσει μία συλλεκτική κάρτα, ενός παίχτη του μπέιζμπολ, που έχει χρόνια στην κατοχή του.

Τα πράγματα όμως θα στραβώσουν όταν ένας μαφιόζος, με εμμονή στα αναμνηστικά αντικείμενα παλιότερων εποχών, ληστεύει το ενεχυροδανειστήριο στο οποίο είχε φυλάξει την κάρτα. Η συνταγή πλέον είναι γνωστή, το κυνηγητό και η αναπόφευκτή σύγκρουση και καταστάσεις που πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τρέισι Μόργκαν, Χουάν Κάρλος Χενάντεζ.

*Star, Τετάρτη 23/08 στις 22:00

«Μεγάλες Προσδοκίες» (1998) σκηνοθεσία Αλφόνσο Γκαρόν

Δραματική Ρομαντική – Ο νεαρός ορφανός Φιν, τον οποίο υποδύεται ο Ίθαν Χωκ, είναι ο κεντρικός ήρωας και τον ακολουθούμε στο ταξίδι του από την απόλυτη φτώχεια σε ένα νεαρό τζέντλεμαν, με μεγάλες προσδοκίες.

Το ταξίδι του αρχίζει όταν, η εκκεντρική Μις Χάβισαμ, την οποία υποδύεται η Ανν Μπάνκροφτ, τον παίρνει υπό την προστασία της.

Ο Φιν θεωρεί ότι ο μυστηριώδης ευεργέτης που του δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσει ως ζωγράφος είναι η μις Χάβισαμ και ότι θέλει να τον βοηθήσει να κερδίσει την καρδιά της ανιψιά της, της Εστέλα, την οποία υποδύεται η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Η ταινία παρακολουθεί τη μεταμόρφωση του Φιν από έναν ταπεινό μαθητευόμενο σιδερά σε ένα πλούσιο μέλος της υψηλής κοινωνίας του καλλιτεχνικού κόσμου.

Στην πορεία, συναντά ένα σύνολο χαρακτήρων, από τον επιτήδειο δικηγόρο που του ανακοίνωσε ότι έχει ευεργετηθεί, μέχρι τον κατάδικο τον οποίο υποδύεται ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Αυτοί οι χαρακτήρες συμβάλλουν στη διαμόρφωση του ταξιδιού του Φιν και του διδάσκουν μαθήματα για τη δικαιοσύνη, την αγάπη και την ηθική.

Παίζουν:  Ήθαν Χωκ, Γκουινεθ Πάλτροου, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Κρις Κούπερ, Χανκ Αζάρια, Αν Μπανκροφτ, Κιμ Ντίκενς, Τζος Μόστελ, Λανς Ρεντικ

*Ant1, Τετάρτη 23/08 στις 23:00

«Έκρηξη Αδρεναλίνης» (1996) σκηνοθεσία Τζον Γκρέυ

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Τζακ Κόουλ ήταν ένας από τους καλύτερους κυβερνητικούς πράκτορες. Όμως ξαφνικά αποσύρεται από την ενεργό δράση, ασπάζεται τη βουδιστική θρησκεία και τώρα είναι αστυνομικός ντετέκτιβ στο Λος Άντζελες. Συνεργάτης του, ο Τζμι Κάμπελ, ένας τετραπέρατος αστυνομικός με αδυναμία στις παλιές χολιγουντιανές ταινίες.

Οι δύο ντετέκτιβς βρίσκονται στο κατόπι ενός serial killer με το παρατσούκλι «Οικογενειάρχης» εξαιτίας της «συνήθειάς» του να ξεκληρίζει οικογένειες. Σύντομα όμως ο Τζακ και ο συνεργάτης του θα αντιληφθούν πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται καθώς θα ανακαλύψουν ένα κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης, που υποστηρίζεται από πρώην συναδέλφους του Κόουλ…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Κίνεν Άιβορι Γουέιανς, Μπράιαν Κοξ, Μπομπ Γκάντον, Μισέλ Τζόνστον.

*Star, Τετάρτη 23/08 στις 00:15

«Extinction» (2015) σκηνοθεσία Μιγκέλ Άνχελ Βίβας

Δράσης Περιπέτεια – Μέσα σε μία νύχτα κόσμος, όπως τον ξέρουμε, σταμάτησε να υπάρχει όταν ξεκίνησε ο ραγδαίος Aφανισμός των ανθρώπων.

Οι μόνοι επιζήσαντες: Δύο άντρες που τους ενώνει αμοιβαίο μίσος και ένα παιδί.

Εννέα χρόνια μετά την εξάπλωση του ιού που μετέτρεψε όλους τους ανθρώπους σε λυσσασμένα, δολοφονικά ζόμπι, ο Πάτρικ (Μάθιου Φοξ), o Τζακ (Τζέφρι Ντόνοβαν) και η 9χρονη κόρη του Λου (Κουίν Μακκόλγκαν), κατάφεραν – καλά κρυμμένοι – να επιβιώσουν, σε μια αποκλεισμένη από το χιόνι πόλη, τη Χάρμονι.

Όταν βγουν από την κρυψώνα τους, συνειδητοποιούν ότι τα ζόμπι εξαφανίστηκαν, αλλά έχουν αφήσει παντού ίχνη τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε έναν νέο Αφανισμό του ανθρώπινου είδους.

Ο φόβος τους μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο καθώςο νέος Αφανισμός τους περικυκλώνει…

Όταν οι μολυσμένοι από τον ιό επιστρέφουν, οι δύο άντρες θα χρειαστεί να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να πολεμήσουν ο ένας πλάι στον άλλο.

Παίζουν: Μάθιου Φοξ, Τζέφρι Ντόνοβαν, Κουίν Μακκόλγκαν, Βαλέρια Βερό, Κλάρα Λάγκο, Εντουάρντο Φεντριάν.

*Mega, Τετάρτη 23/08 στις 02:10

«Ο Ήχος του Θανάτου» (2008) σκηνοθεσία Ερίκ Βαλέτ

Μυστηρίου Τρόμου – Πως είναι άραγε να σε παίρνει τηλέφωνο ο θάνατος;

Όλο και περισσότεροι φοιτητές του πανεπιστημίου βρίσκουν περίεργα μηνύματα στον τηλεφωνητή τους. Ανατριχιαστικά τηλεφωνήματα από το κοντινό μέλλον, με τις κραυγές αγωνίας των τελευταίων δευτερολέπτων της ζωής τους και στοιχεία για τον θάνατο τους.

Ο ντετέκτιβ Τζακ Άντριους και η φοιτήτρια ψυχολογίας Μπεθ Ρέιμοντ προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή των τηλεφωνημάτων και να ανακαλύψουν αν τα θύματα έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους. Θα πρέπει όμως σύντομα να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα τους.

Ο χρόνος τους πιέζει όταν η Μπεθ δέχεται μήνυμα θανάτου στον τηλεφωνητή της…

Παίζουν: Σάνιν Σόσαμον, Έντουαρντ Μπερνς, Άννα Κλαούντια Ταλανκόν, Σάρα Ζαν Κούμπικ, Μέγκαν Γκουντ, Τζόνι Λιουις

*Star, Τετάρτη 23/08 στις 02:15

«Σκοτεινός Κώδικας» (2009) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Μυστηρίου – 1958: στην τελετή αγιασμού ενός σχολείου, οι μαθητές κάνουν διάφορες ζωγραφιές, με σκοπό να αποθηκευτούν σε μια χρονοκάψουλα. Μια μαθήτρια όμως γεμίζει την κόλλα της με αμέτρητους τυχαίους αριθμούς. 2008: το συγκεκριμένο σχέδιο της νεαρής μαθήτριας πέφτει στα χέρια του μικρού Κάλεμπ.

Ο πατέρας του, καθηγητής στο επάγγελμα, θα είναι αυτός που θα ανακαλύψει ότι το κωδικοποιημένο μήνυμα προβλέπει με εξαιρετική ακρίβεια τις ημερομηνίες, τους θανάτους και τις συντεταγμένες όλων των μεγάλων καταστροφών των τελευταίων 50 ετών.

Ενώ ο καθηγητής ξεδιπλώνει το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης, συνειδητοποιεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει και τρία γεγονότα, που δεν έχουν συμβεί ακόμη και στα οποία εμπλέκονται αυτός και ο γιος του.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τσάντλερ Κάντμπουρι, Ρόουζ Μπερν, Λάρα Ρόμπινσον

*Skai, Τετάρτη 23/08 στις 02:30