12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Χαλαρώστε με τις αγαπημένες σας ταινίες κι αυτό το καλοκαιρινό βράδυ.

«Τρεις και ο Κούκος» (2011) Ντέιβιντ Φράνκελ

Κωμωδία – O Στιου, ο Κένι και ο Μπραντ είναι τρεις φίλοι που ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα. Για να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, αποφασίζουν να λάβουν μέρος στο Big Year, έναν διαγωνισμό όπου παρατηρητές πουλιών προσπαθούν να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα είδη πτηνών σε μια περιοχή. Και οι τρεις θα παλέψουν σκληρά για την πρώτη θέση, αλλά στην πορεία θα συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από μια νίκη.

Παίζουν: Στιβ Μάρτιν, Οουεν Ουίλσον, Τζακ Μπλακ, Αντζέλικα Χιούστον, Ρασίντα Τζόουν

*Skai, Σάββατο 26/08 στις 21:00

«Θου-Βου Φαλακρός Πράκτωρ, Επιχείρηση: Γης Μαδιάμ» (1969) σκηνοθεσία Θανάσης Βέγγος 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο πράκτωρ Θου-Βου (Θανάσης Βέγγος) ανακηρύχθηκε πράκτωρ 000 αλλά πέρασε και από ειδική εξέταση την οποία περνά επιτυχώς και καταφέρνει και παίρνει το πολυπόθητο δίπλωμα πράκτορα του.

Αλλά λόγω της κρίσεως του επαγγελματός του, αναγκάζεται μαζι με τον υποπράκτορα ΜΑΠ 31(που γνώρισε στην προηγούμενη ταινία) ανοίγει κινητό γραφείο πρακτόρων. Πρώτοι πελάτες του γραφείου είναι ο σκηνοθέτης Τζίμης Παλούκας, με τον σεναριογράφο του και τον παραγωγό του, μέλη της εταιρίας «Αχ Βαχ».

Βλέποντας την ανικανότητα τους στην κατασκοπία, τους αναθέτουν τρείς αποστολές με σκοπό να τους βιντεοσκοπήσουν ώς πρωταγωνιστές της νέας τους κωμικής ταινίας.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Σάσα Καζέλη, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Κία Μπόζου Ζανίνο.

*Alpha, Σάββατο 26/08 στις 21:45

«Ντάρλινγκ» (1965) σκηνοθεσία Τζον Σλέσιντζερ

Δραματική Ρομαντική – Η Νταϊάνα Σκοτ (Τζούλι Κρίστι) είναι μια πανέμορφn Αγγλίδα που εργάζεται ως μοvτέλο κι είναι αποφασισισμένn να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρnσιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Γνωρίζει ένα δnμοσιογράφο τον Ρόμπερτ Γκολντ (Ντερκ Μπόγκαρτ) με τn βοήθεια του οποίου τnς ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών.

Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει τnν οικογένειά του για εκείνη, αλλά n Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένn να πετύχει τους στόχους τnς, ώστε να μn διστάσει να τον απατήσει με άλλους.

Η γνωριμία τnς με τον πλέιμποϊ Μάιλς Μπραντ (Λόρενς Χάρβεϊ) τnν κάνει να πιάσει πάτο κι είναι πλέον αργά για πραγματική ευτυχία για τn Νταϊάνα, n οποία ζει τους ξέφρενοuς ρυθμούς και τnν τρέλα τnς δεκαετίας του ’60.

Παίζουν: Τζούλι Κρίστι, Ντερκ Μπόγκαρντ, Λόρενς Χάρβεϊ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 26/08 στις 22:00

«Το Τεμπελόσκυλο» (1963) σε σκηνοθεσία Στέφανος Φωτιάδης , Γιώργος Πετρίδης

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Ο Πολύδωρος (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) είναι ένας επαγγελματίας τεμπέλης, ο οποίος ξαφνικά αρχίζει να εργάζεται ως εισπράκτορας χρεών, για λογαριασμό της εταιρείας στην οποία εργάζεται και ο αδερφός του (Νίκος Βασταρδής). Η Μπούμπη (Μαίρη Χρονοπούλου), κόρη του αφεντικού, εντυπωσιάζεται από τον εργατικό νέο και τον ερωτεύεται. Ο Πολύδωρος θα ξεπεράσει τα εμπόδια που του βάζει ο προϊστάμενός του, τελικά θα πάρει τη θέση του και θα αρραβωνιαστεί τη Μπούμπη.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου , Δημήτρης Παπαμιχαήλ , Δέσπω Διαμαντίδου , Αλέκος Λειβαδίτης , Βασίλης Αυλωνίτης , Νίκη Λινάρδου , Ανέστης Βλάχος , Νίκος Φέρμας , Νίκος Βασταρδής , Λαυρέντης Διανέλλος , Λάζος Τερζάς , Νίκος Τσούκας , Κία Μπόζου , Ταϋγέτη

*Mega, Σάββατο 26/08 στις 22:00

«Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 1ο» (2010) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Περιπέτεια Φαντασίας – O Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη ξεκινούν την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού της αθανασίας του Βόλντεμορτ. Πλέον βρίσκονται χωρίς την καθοδήγηση και την προστασία των καθηγητών τους και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να στηριχτούν και να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως απειλούν να τους εξολοθρεύσουν. Στο μεταξύ, ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος, που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει και ο Βόλντεμορτ έχει αναλάβει τον έλεγχο του Υπουργείου Μαγείας αλλά και του Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Αυτό όμως, που δεν έχει καταφέρει ακόμα και το οποίο έχει τεράστια αξία για τον Βόλντεμορτ, είναι άλλο: να βρει τον Χάρι Πότερ! Ο Εκλεκτός γίνεται το θήραμα καθώς οι Θανατοφάγοι κυνηγούν ανελέητα τον Χάρι Πότερ προκειμένου να τον οδηγήσουν στον Βόλντεμορτ ζωντανό.

Η μόνη ελπίδα του Χάρι είναι να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν προλάβει ο Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου, ο οποίος, αν αποδειχθεί ότι αληθεύει, μπορεί να χαρίσει στον Βόλντεμορτ την υπέρτατη δύναμη, που αναζητά απεγνωσμένα.

Ο Χάρι Πότερ όμως δεν γνωρίζει ότι το μέλλον του έχει χαραχτεί, λόγω του παρελθόντος του, όταν εκείνη τη μοιραία ημέρα έγινε “το αγόρι που έζησε”. Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ…

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκρίντ, Μάγκι Σμιθ, Ραλφ Φάινς, Άλαν Ρίκμαν, Ρόμπι Κόλτρεϊν, Ντέιβιντ Θιούλις, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

*Star, Σάββατο 26/08 στις 22:45

«G.I. Joe: Η Γέννηση της Κόμπρα» (2009) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς 

Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας – Εκεί όπου όλοι αποτυγχάνουν…..εκείνοι τα καταφέρνουν! Πρόκειται για την επίλεκτη, απόρρητη ομάδα κομάντος G.I.Joe που συγκεντρώνει τους καλύτερους από όλο τον κόσμο. Όταν η μυστηριώδης, διαβολική οργάνωση Cobra κλέβει ένα μυστικό όπλο υψηλής τεχνολογίας, η ομάδα των G.I.Joe πρέπει να ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να τους εμποδίσει να το χρησιμοποιήσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στο χάος.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κρίστοφερ Εκλεστον, Σιένα Μίλερ, Ρέιτσελ Νίκολς.

*Skai, Σάββατο 26/08 στις 23:10

«Αίσθημα Μετ’ Εμποδίων» (1998) σκηνοθεσία Νικολας Χίτνερ

Κομεντί Ρομαντική – Ο Τζορτζ και η Νίνα είναι το χρόνια φίλοι.
Εκείνη είναι κοινωνική λειτουργός και όταν χωρίζει με τον επί χρόνια εραστή της, προτείνει στον Τζορτζ να συγκατοικήσουν.

Μοιράζονται ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν, τρώνε μαζί καθημερινά και απολαμβάνουν το χορό. Αγαπιούνται πολύ, και όλο αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι, μόνο που ο Τζορτζ είναι γκέι.

Στο μεταξύ η Νίνα ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και παρόλο που ο φίλος της ο Βινς (Τζον Πάνκοου), της ζητά να παντρευτούν εκείνη αποφασίζει να κρατήσει μόνη της το παιδί.

Ο Τζωρτζ συμμετέχει στην ανατροφή του παιδιού και οι δύο τους έρχονται πολύ κοντά.
Κάποια στιγμή η Νίνα αντιλαμβάνεται ότι έχει ερωτευτεί τον Τζωρτζ, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτε περισσότερο από ένα ακόμη αδιέξοδο..

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Πολ Ραντ, Κάλι Ρότσα, Λένα Γκάρντγουελ.

*Alpha, Σάββατο 26/08 στις 23:45

«Moulin Rouge» (2001) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δραματική Ρομαντική – Παρίσι 1899.

Ο Κριστιάν (Γιουαν Μακ Γκρέγκορ) είναι ένας φτωχός ποιητής που μιλά για αξίες όπως η ελευθερία, η αλήθεια, η ομορφιά και ο έρωτας.

Ωστόσο δεν έχει ερωτευτεί ποτέ μέχρι τώρα.
Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει για πρώτη φορά τη Σατίν (Νικόλ Κίντμαν).

Το Moulin Rouge είναι το διάσημο καμπαρέ και η Σατίν μια πανέμορφη πρωταγωνίστρια η οποία έχει σαγηνέψει και τον δούκα της Γαλλίας (Ρίτσαρντ Ροξμπουργκ).

Ο δούκας δεν διστάζει να χρηματοδοτήσει το όνειρο της Σατίν να γίνει ηθοποιός και αναθέτει στον Κριστιάν να γράψει το έργο.

Ο δούκας όμως που αντιλαμβάνεται τον έρωτα που γεννήθηκε ανάμεσά τους, θέτει έναν απαράβατο όρο: Η Σατίν θα είναι μόνο δικιά του και ο Κριστιάν θα βρεθεί νεκρός αν τολμήσει να την πλησιάσει!

Η Σατίν καταλαβαίνει ότι είναι βαριά άρρωστη και για να προστατέψει τον αγαπημένο της, τον διώχνει μακριά της…

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Γιουαν Μακ Γκρεγκορ, Ναταλί Μεντόζα, Ρίτσαρντ Ροξμπουργκ, Τζον Λεγκισάμο, Τζιμ Μπροντμπερντ, Τζόναθαν Χάρντι

*Ant1, Σάββατο 26/08 στις 23:45

«Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας» (2014) σκηνοθεσία Λόνε Σέρφιγκ

Δραματική, τρόμου – Tο σπουδαίο «Riot Club» είναι μια λέσχη για πλούσιους φοιτητές καλών οικογενειών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην οποία όμως κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, αναμένεται να βγουν εκτός ελέγχου.
Η πεποίθησή τους ως μέλη της λέσχης είναι ότι τα χρήματα αγοράζουν τα πάντα, ο αριθμός των μελών της είναι πάντα 10, μόνο άντρες και να έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο.

Φάρσες, ακραίες πλάκες κι εκκεντρικές εκδηλώσεις είναι στο καθημερινό μενού της διασκέδασης των φοιτητών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανήκουν στην περιβόητη «Λέσχη της Κομψής Αλητείας».

Τα δύο νέα μέλη, ο πιο ευαίσθητος Μαξ Άιρονς και ο βίαιος και εκδικητικός Σαμ Κλάφλιν, αποτελούν τα δύο άκρα του κλειστού κλαμπ. Η μύησή τους αν και δυσάρεστη ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ο Μαξ έχει σχέση με μια απλή κοπέλα από το Μάντσεστερ, που προέρχεται από την εργατική τάξη και διαπιστώνει με ταχύρρυθμες διαδικασίες τον πραγματικό σκοπό της ομάδας και ο Σαμ ξεδιπλώνει το αβυσσαλέο μίσος του προς οτιδήποτε δεν είναι αριστοκρατικό και ίδιον μιας ελίτ που έχει κανονικά απαξιώσει την τάξη των δούλων της κληρονομικής εξουσίας.

Στην ανεξέλεκτη παρέα τους και ένας νεαρός Έλληνας, ο Ντιμίτρι Μητρόπουλος, γόνος εφοπλιστών, που παραπονιέται πως η ethnic καταγωγή του θα μπορούσε να του στερήσει τη θέση του προέδρου.

Εκεί που η εξουσία του χρήματος συναντά τη νεανική και κομψή αλητεία, με πολλά απρόβλεπτα αποτελέσματα για το μέλλον των νεαρών.

Παίζουν: Σαμ Κλάφλιν, Σαμ Ριντ, Νάταλι Ντόρμερ, Ντάγκλας Μπουθ, Μαξ Άιρονς, Τζέσικα Μπράουν Φάιντλεϊ, Τομ Χολάντερ, Χολιντέι Γκρέινγκερ.

*Open, Σάββατο 26/08 στις 00:00

«The Amazing Spider-Man» (2012) σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ένα φαινομενικά συνηθισμένο αγόρι της γενιάς του. Παρ όλα αυτά μεγαλώνει με τον θείο του και την θεία του, αφού οι γονείς του έφυγαν ξαφνικά και από τότε δεν ξανάκουσε τίποτα για αυτούς.

Μια μέρα θα ανακαλύψει τον χαρτοφύλακα του πατέρα του κι έτσι θα ψάξει να βρει στοιχεία σχετικά με τους γονείς του.

Όμως στην πορεία θα ανταμώσει με μια γενετικά τροποποιημένη μια αράχνη, η οποία θα τον δαγκώσει.Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος θα αποκτήσει ξεχωριστές ικανότητες και θα τις χρησιμοποιήσει ενάντια στους εγκληματίες.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμμα Στόουν, Ντέιν Ντιχάν, Σταν Λι, Ρις Ίφανς, Σάλι Φιλντ, Κρις Ζίλκα

*Mega, Σάββατο 26/08 στις 00:10

«Miss Meadows» (2014) σκηνοθεσία Κάρεν Λι Χόπκινς

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Η Δις Μίντοουζ είναι μια γλυκιά και καθωσπρέπει δασκάλα νηπιαγωγείου που φροντίζει επιμελώς τους μαθητές της και τον πανέμορφο κήπο της.
Ντύνεται πάντα με χαριτωμένα ρούχα, φορά πάντα παπούτσια χορού, μένει μόνη της σε ένα μικρό σπίτι και περιστασιακά μιλά με την μητέρα της, μαθαίνοντας τα νέα της ημέρας. Ωστόσο κρύβει και αυτή ένα μυστικό.

Χρόνια πριν, η ζωή της έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Από τότε έμαθε να μην φοβάται τίποτε και να τιμωρεί την αδικία.
Η αυτόκλητη τιμωρός με το αγγελικό πρόσωπο και τους άψογους τρόπους, κουβαλά πάντα στην τσάντα της ένα μικροσκοπικό όπλο, το οποίο χειρίζεται άψογα και αποτελεσματικά.

Τα προβλήματα για την Μις Μίντοουζ ξεκινούν όταν αρχίζει να ερωτεύεται τον σερίφη της περιοχής, στον οποίο δεν μπορεί να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα.

Παίζουν:  Κέιτι Χολμς, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Κάλαν Μάλβεϊ, Μαίρη Κέι Πλέις, Τζιν Σμαρτ, Τζέιμς Χέρμπερτ, Μπάρι Μάρκοβιτς.

*Skai, Σάββατο 26/08 στις 01:30

«Everest» (2015) σε σκηνοθεσία Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ

Δράσης Περιπέτεια – Δύο ορειβατικές ομάδες, προσπαθώντας να κατακτήσουν την πιο ψηλή βουνοκορφή, το Εβερεστ, παγιδεύονται στα χιόνια. Αμέτρητα ρίσκα. Τεράστιες δυσκολίες. Χρόνια εκπαίδευσης για προκλήσεις, που δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν. Ό,τι κι αν είναι αυτό, όμως, που πυροδοτεί την προσπάθεια να φτάσουν στο πιο επικίνδυνο σημείο της Γης, αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι πως στην κορυφή, οι φιλοδοξίες, πολύ συχνά, συναντούν την ανθρώπινη λιποψυχία και τη θηριώδη καταιγίδα…

Παίζουν: Τζέισον Κλαρκ, Τζος Μπρόλιν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρόμπιν Ράιτ, Τόμας Ράιτ, Κίρα Νάιτλι, Έμιλι Γουάτσον, Κρις Ράιλι

*Star, Σάββατο 26/08 στις 02:00