9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Από δράση σε κωμωδία, ταινίες για όλα τα γούστα!

«Η Γυναίκα Είναι Σκληρός Άνθρωπος» (2005) σκηνοθεσία Αντώνης Καφετζόπουλος 

Δραματική Ελληνική Ταινία Κωμωδία –  Ο Τζόνι Μανιάτης (Αντώνης Καφετζόπουλος) είναι ένας πενηντάρης σύγχρονος νεοέλληνας. Εξακολουθεί να διακηρύττει σε όλους τους τόνους πως η μέρα της κρίσης δεν έφτασε ακόμα. Όμως στη ζωή ένα έξυπνο σλόγκαν δε φτάνει.

Είναι ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας, της “Entyposis Advertising” η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Ο ίδιος κινείται μονίμως μεταξύ θριάμβου και καταστροφής, πλούτου και φτώχιας, ευτυχίας και αφόρητης μιζέριας.

Η 19χρονη κόρη του από τον πρώτο του γάμο, η γλυκιά Άρτεμις (Ελένη Αποστολοπούλου) κινδυνεύει να βρεθεί στον Κορυδαλλό, αφού συλλαμβάνεται για πολλοστή φορά για κλοπή!

Η 35χρονη Γεωργία (Φαίη Κοκκινοπούλου), είναι η επίσημη σχέση του τα τελευταία 7 χρόνια. Και θέλει να κάνει παιδί. Και θέλει να το κάνει τώρα! Είτε με τον Μανιάτη είτε με τον πρώτο τυχόντα!

Η Μάρθα (Μάνια Παπαδημητρίου), είναι η πρώην σύζυγος του Τζόνι και μητέρα της Άρτεμης. Είναι οργισμένη και σχεδόν υστερική!

Τέλος, η Ασπασία (Τζένη Ρουσσέα), η μητέρα του Μανιάτη ζει στον κόσμο της! Η δεσποτική και καταπιεστική Ελληνίδα μάνα που τα ξέρει όλα, εξαφανίζεται ως δια μαγείας στις σκάλες της εταιρείας του, μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου! Αλτσχάιμερ; Απαγωγή; Αυτοκτονία; Δυο ντετέκτιβ της πυρκαγιάς θα προσπαθήσουν να βγάλουν άκρη.

Και στη μέση όλων αυτών, ο Τζόνι Μανιάτης θα προσπαθήσει όχι μόνο να επιβιώσει και να βρει τη λύση που χρειάζεται αλλά και να ξυπνήσει από τον λήθαργό του.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Φαίη Κοκκινοπούλου, Γιώτα Φέστα, Μάνια Παπαδημητρίου, Ελένη Αποστολοπούλου, Σμαράγδα Καρύδη, Αιμίλιος Χειλάκης.

*Ant1, Τετάρτη 30/08 στις 21:00

«Ράκος…Νο14: Και ο Πρώτος Μπουνάκιας» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σπίνος, κοκκαλιάρης, οδοντογλυφίδα, απένταρος, φουκαράς, ανακαλύπτει ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια.

Αμέσως αλλάζει η ζωή του. Διάφοροι κομπιναδόροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν πλασάροντάς τον για πρωταθλητή της πυγμαχίας…

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σοφία Αλιμπέρτη, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Τετάρτη 30/08 στις 21:45

«Κόκκινη Έκλειψη» (2018) σκηνοθεσία Μπενχαμίν Ναϊστάτ

Αστυνομική Μυστηρίου – Η ταινία Rojo, ή Κόκκινο, διαδραματίζεται το 1975, λίγο πριν από το πραξικόπημα που εγκατέστησε τη στρατιωτική χούντα της Αργεντινής. Σε αυτό το έθνος, με τη ρομαντική του προτίμηση στις επιδείξεις του ροντέο των μάτσο.

Η δράση επικεντρώνεται σε μια μικρή πόλη, όπου ο Κλαούντιο (τον υποδύεται ο Ντάριο Γκραντινέτι), ένας επιτυχημένος και αυτάρεσκος δικηγόρος, κάθεται σε ένα εστιατόριο περιμένοντας να συναντήσει τη σύζυγό του Σουζάνα (Άντρεα Φριτζέριο).

Ενώ δέχεται τα εγκάρδια και με σεβασμό χαιρετίσματα από τους αξιωματούχους που παρευρίσκονται σε άλλα τραπέζια, έρχεται σε διαφωνία με έναν μοναχικό άγνωστο ο οποίος δυσανασχετεί έντονα γιατί πρέπει να περιμένει για ένα τραπέζι: μια διαφωνία με τρομερή κατάληξη, από τη σκέψη της οποίας, ο Κλαούντιο θα γίνει θύμα και θύτης.

Ο Κλαούντιο είναι μπλεγμένος σε μια απάτη με έναν φίλο του επιχειρηματία. Έχουν κατασκευάσει πλαστά έγγραφα ιδιοκτησίας που αφορούν μία “εγκαταλελειμμένη” βίλα, ώστε να αποκομίσουν προσωπικά το κέρδος της πώλησης.

Ο Κλαούντιο και ο αμφιλεγόμενος φίλος του καθώς εξερευνούν το σπίτι, με το απόκοσμο κενό και τις κηλίδες αίματος στον τοίχο απεικονίζουν την ματωμένη εικόνα της ίδιας της Αργεντινής του 1970.

Τελικά, Κλαούντιο πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με έναν ντετέκτιβ, τον οποίο υποδύεται ο Χιλιανός ηθοποιός Αλφρέντο Κάστρο, ο οποίος θα δώσει έναν βιβλικό ζήλο στο έργο του και οι ερωτήσεις που κάνει, θα ανατρέψουν όλα τα δεδομένα.

Παίζουν: Αλφρέδο Κάστρο, Ντάριο Γκραντινέτι, Κλαούντιο Μαρτίνεζ Μπελ, Αντρέα Φριτζέριο, Λάουρα Γκραντινέτι, Ραφαέλ Φέντερμαν

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 30/08 στις 22:00

«Σκοτεινός Κώδικας» (2009) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Μυστηρίου – 1958: στην τελετή αγιασμού ενός σχολείου, οι μαθητές κάνουν διάφορες ζωγραφιές, με σκοπό να αποθηκευτούν σε μια χρονοκάψουλα. Μια μαθήτρια όμως γεμίζει την κόλλα της με αμέτρητους τυχαίους αριθμούς. 2008: το συγκεκριμένο σχέδιο της νεαρής μαθήτριας πέφτει στα χέρια του μικρού Κάλεμπ.

Ο πατέρας του, καθηγητής στο επάγγελμα, θα είναι αυτός που θα ανακαλύψει ότι το κωδικοποιημένο μήνυμα προβλέπει με εξαιρετική ακρίβεια τις ημερομηνίες, τους θανάτους και τις συντεταγμένες όλων των μεγάλων καταστροφών των τελευταίων 50 ετών.

Ενώ ο καθηγητής ξεδιπλώνει το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης, συνειδητοποιεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει και τρία γεγονότα, που δεν έχουν συμβεί ακόμη και στα οποία εμπλέκονται αυτός και ο γιος του.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τσάντλερ Κάντμπουρι, Ρόουζ Μπερν, Λάρα Ρόμπινσον

*Skai, Τετάρτη 30/08 στις 22:00

«Interstellar» (2014) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Επιστημονικής Φαντασίας – Καθώς μια ολοένα κι εντονότερη ξηρασία απλώνεται σε όλη τη Γη, το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό. Τελευταία της ελπίδα ένα ταξίδι σε τρεις πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες ενός μακρινού γαλαξία. Οι τολμηροί αστροναύτες της αποστολής όμως, ανάμεσά τους και ο χήρος πατέρας δύο μικρών παιδιών δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν. Η γενναία ομάδα των εξερευνητών αναλαμβάνει την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μάθιου Μακόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Κέισι Άφλεκ, Γουές Μπέντλεϊ, Τζον Λίθγκοου, Τόφερ Γκρέις, Έλεν Μπέρστιν, Μπιλ Έργουϊν, Μακένζι Φόι, Ντέιβιντ Γκιάσι.

*Star, Τετάρτη 30/08 στις 22:00

«Η Περίπτωση Λάρι Κράουν» (2011) σκηνοθεσία Τομ Χανκς

Κομεντί Ρομαντική -Ο Λάρι Κράουν είναι ένας μέσος Αμερικανός, πωλητής σε πολυκατάστημα, που κάθε χρόνο βραβεύεται ως ο καλύτερος υπάλληλος. Μόνο που φέτος, αντί να του απονείμει βραβείο, η διεύθυνση θα τον απολύσει.

Ο Λάρι βρίσκει ευκαιρία ν’ αλλάξει τη ζωή του ριζικά και να πάει στο Πανεπιστήμιο.

Εκεί θα γνωρίσει την Τάλια, ένα «ελεύθερο πνεύμα» που θα τον οδηγήσει (με τη βέσπα της) στην απελευθέρωση και την Κυρία Μερσέντες Τεϊνό, τη δασκάλα του, που θα τον εμπνεύσει, για πρώτη φορά στη ζωή του, να ερωτευτεί.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Τζούλια Ρόμπερτς, Ταράτζι Χένσον, Νία Βαρντάλος.

*Ant1, Τετάρτη 30/08 στις 23:00

«V for Vendetta» (2005) σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ

Δραματική Δράσης – Μεταφερόμαστε στο μέλλον, όταν η Μεγάλη Βρετανία θα βρεθεί κάτω από το ζυγό ενός διεφθαρμένου, ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Ηγέτης και απόλυτος άρχοντας, ο Άνταμ Σάτλερ, που οι μιλιταριστικές του μέθοδοι έχουν επιβάλλει τον φόβο και τον τρόμο. Σ’ αυτόν τον παρακμιακό κόσμο των καταδοτών και των αδίστακτων μυστικών πρακτόρων, η Ίβι γνωρίζεται με τον V, έναν μασκοφόρο ιδεαλιστή τρομοκράτη, ειδικό στις πολεμικές τέχνες και αποφασισμένο να ανατρέψει το φασιστικό καθεστώς του Σάτλερ.

Έχοντας συλλάβει ένα ιδιοφυές σχέδιο προκειμένου να ανατινάξει το κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου – όπως είχε επιχειρήσει ο αναρχικός Γκάι Φοκς την ίδια ημερομηνία το 1605 – ο V θέτει σε εφαρμογή τις ανορθόδοξες μεθόδους του και χειρίζεται τους πράκτορες του Σάτλερ ως πιόνια του ενώ η Ίβι ζει τα δρώμενα από κοντά και ο αστυνομικός ντετέκτιβ Φιντς βρίσκεται στο κατόπι του…

Παίζουν: Χιούγκο Γουίβινγκ, Νάταλι Πόρτμαν, Τζον Χαρτ, Στίβεν Ρία, Στίβεν Φράι.

*Star, Τετάρτη 30/08 στις 01:30

«Χάπια, Σφαίρες & 2.000.000 Λίρες» (2004) σκηνοθεσία Μάθιου Βόιν

Αστυνομική Δράσης – Η πλοκή της ταινίας περιστρέφεται γύρω από έναν ανώνυμο διακινητή ναρκωτικών τον οποίο υποδύεται ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος επιθυμεί να εγκαταλείψει την επιχείρηση ναρκωτικών. Ο χαρακτήρας του Κρεγκ δεν έχει όνομα στην ταινία και αναφέρεται στους τίτλους ως “XXXX”.

Πριν προλάβει να κόψει τους δεσμούς του με το έγκλημα, ο πρώην εργοδότης του τον εμπλέκει σε μια τελευταία αποστολή που περιλαμβάνει:
α) να εντοπίσει που βρίσκεται μετά την απαγωγή της, η έφηβη κόρη ενός αντίπαλου γκάγκστερ και
β) τη διακίνηση ενός φορτίου Έκσταση, το οποίο ανήκει σε έναν έμπορο γνωστό ως “ο Δούκας” που ορκίζεται ότι θα του κόψει το κεφάλι αν τολμήσει να τα πουλήσει.

Διπλές προδοσίες, απάτες, δολοπλοκίες και ο κύριος ΧΧΧ βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα…

Παίζουν: Ντάνιελ Γκεργκ, Σιένα Μίλερ, Τομ Χάρντι, Κολμ Μίνι, Κένεθ Κράνχαμ, Τζορτζ Χάρις, Μάικλ Γκάμπον, Μπερν Γκορμαν, Σάλι Χοκινς

*Mega, Τετάρτη 30/08 στις 02:10

«Η Επιστροφή του Φαντομά» (1965) σκηνοθεσία Αντρέ Υνεμπέλ

Κωμική περιπέτεια – Στη δεύτερη συνέχεια της κωμικής σειράς του Φαντομά, ο γνωστός κακοποιός και ειδικός στις μεταμφιέσεις, απαγάγει τον διακεκριμένο επιστήμονα, καθηγητή Μαρσάντ, προκειμένου να αναπτύξει ένα νέο ισχυρό όπλο και να απειλήσει τον κόσμο. Ο Φαντομάς προγραμματίζει επίσης να απαγάγει και άλλον έναν επιστήμονα, τον καθηγητή Λεφέβρ. Ο δημοσιογράφος Φαντόρ αποφασίζει να στήσει μια παγίδα για τον ασύλληπτο κακοποιό. Μεταμφιέζεται ως Λεφέβρ και παρευρίσκεται σε ένα επιστημονικό συνέδριο στη Ρώμη περιμένοντας πως ο Φαντομάς θα τον απαγάγει.

Παίζουν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Μαρέ, Μιλέν Ντεμονζό, Ζακ Ντινάμ, Ρομπέρ Νταλμπάν, Ρομπέρ Λε Μπεάλ

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 30/08 στις 02:30