10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα συντροφεύσουν το βράδυ της Πέμπτης!

«Κοκτέιλ» (1988) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόνάλντσον

Κωμωδία Ρομαντική – Το όνειρο του νεαρού Μπράιαν Φλάναγκαν είναι να ανοίξει το δικό του μπαρ. Αποφασισμένος να μαζέψει χρήματα γι’ αυτό τον σκοπό, και διαθέτοντας μοναδικό ταλέντο στη δημιουργία γευστικών κοκτέιλ, ο Μπράιαν καταλήγει στην εξωτική Τζαμάικα και πιάνει δουλειά σ’ ένα παραλιακό μπαρ.

Εκεί γνωρίζει την Τζόρνταν, μια νεαρή αμερικανίδα, που μόλις κατέφθασε εκεί για διακοπές. Η έλξη είναι αμοιβαία

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μπράιαν Μπράουν, Ελίζαμπεθ Σου, Λίζα Μπεινς, Κέλι Λαντς, Τζίνα Γκέρσον, Ρον Ντην, Ελεν Φόλεϊ, Ρόμπερτ Ντόνλεϊ

*Ant1, Πέμπτη 31/08, στις 21:00

«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.

*Alpha, Πέμπτη 31/08, στις 21:45

«Πληρωμένος Δολοφόνος» (2019) σκηνοθεσία Μαλίκ Μπάντερ

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μόε Ντάιαμοντ ασχολείται με ξέπλυμα χρήματος στη Νέα Υόρκη. Μια μέρα θα ξυπνήσει με αμνησία, αλλά έχοντας στην κατοχή του μια τσάντα με κλεμμένα μετρητά και ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ξεκινάει ένας αγώνας να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά για την ταυτότητά του, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Έμορι Κοέν, Νταϊάν Γκερέρο, Ζλάτκο Μπούρικ, Νίκολα Σρέλι, Μάικ Μοχ, Ρέζα Νάντερ

*Skai, Πέμπτη 31/08, στις 22:00

«Trial by Fire» (2018) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δραματική – Ο Κάμερον Τοντ Γουίλινχαμ, ένας φτωχός, νεαρός άντρας με ποινικό μητρώο, καταδικάζεται το 1992 σε θάνατο κατηγορούμενος για την τριπλή δολοφονία των παιδιών του από εμπρησμό.

Ο Κάμερον παραμένει στη φυλακή τα επόμενα χρόνια περιμένοντας την εκτέλεσή του αλλά βρίσκει μια αναπάντεχη σύμμαχο στο πρόσωπο της καθηγήτριας γαλλικών Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ. Η Ελίζαμπεθ θα ξεσκεπάσει άτυπες μεθόδους και παράλογα αποτελέσματα στην υπόθεση και θα πολεμήσει για να εκθέσει στοιχεία, που μπορούν να οδηγήσουν στη σωτηρία του.

Η έρευνα ξανανοίγει και τα σκοτεινά σημεία, που βγαίνουν στο φως, δείχνουν πως ο Κάμερον ίσως να είναι αθώος, όπως ισχυρίζεται από την αρχή…

Παίζουν: Τζακ Ο’ Κόνελ, Λόρα Ντερν, Έμιλι Μιντ, Κρις Κόι, Μπλερ Μπομαρ, Κάρα Ριντ, Κρις Κόυ, Νόα Λόμαξ

*Star, Πέμπτη 31/08, στις 22:00

«Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας» (2000) σκηνοθεσία Στράτος Τζίτζης

Ελληνική κωμωδία – Μία ερωτική κωμωδία, που σαρκάζει τη μάταιη προσπάθεια του ανθρώπου να προσδιορίσει την ερωτική του συμπεριφορά.

Το σενάριο και ο τίτλος προκύπτουν από μία παροιμία, που αναφέρεται στην αρχή της ταινίας: «Βάζουν τρεις τυφλούς μπροστά σε έναν ελέφαντα και τους ρωτούν τι είναι αυτό το πράγμα. Ο πρώτος πιάνει το πόδι του ελέφαντα και λέει ότι είναι ένα δέντρο, ο δεύτερος την προβοσκίδα και φωνάζει ότι είναι ένα φίδι κι ο τρίτος τα αυτιά και λέει ότι είναι ένα μεγάλο πουλί».

Φυσικά δεν είναι τίποτα από αυτά, που νομίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον έρωτα.

Είμαστε σαν τους τρεις τυφλούς μπροστά στον ελέφαντα. Νομίζουμε ότι ξέρουμε γι` αυτόν, αλλά ο έρωτας δεν είναι τίποτα απ` όσα πιστεύουμε.

«Ο έρωτας είναι ένας ελέφαντας!».

Στην ταινία παρακολουθούμε τρεις ερωτικές ιστορίες, στη διάρκεια των οποίων οι πρωταγωνιστές τους πέφτουν έξω σε κάθε δηλωμένη άποψη τους για τον έρωτα. Η πρώτη ιστορία εξελίσσεται στον ξέφρενο ρυθμό των clubs, η δεύτερη είναι ένα αβάσταχτο λαϊκό αίσθημα και η τρίτη μία απρόβλεπτη μεγαλοαστική ίντριγκα.

Και στις τρεις προσεγγίσεις του θέματος, καμία δεν φτάνει σε ασφαλές συμπέρασμα, καθώς κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη τους ανατρέπεται…

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Εύα Βλαχάκου, Δήμητρα Ματσούκα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Τάκης Παπαματθαίου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Φίλλιπος Σοφιανός, Αλέκος Συσσοβίτης.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 31/08, στις 22:15

«Αγαπημένε Μου Τζον» (2010) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Δραματική – O Τζον Τάιρι είναι ένας γοητευτικός στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων. Στην άδειά του επισκέπτεται τον πατέρα του στη Νότια Καρολίνα. Η Σαβάνα Κέρτις, μια πανέμορφη ιδεαλίστρια φοιτήτρια, έχει γυρίσει σπίτι για τις διακοπές. Ο Τζον και η Σαβάνα θα συναντηθούν τυχαία στην παραλία και θα αισθανθούν αμέσως, αμοιβαία έλξη.

Γρήγορα θα προχωρήσουν σε μια παθιασμένη, ολοκληρωτική σχέση, όπου ο ένας θ ανακαλύψει στον άλλον κάτι που ποτέ δε γνώριζε ότι του έλειπε. Όταν ο Τζον θ αναγκαστεί να επιστρέψει στο μέτωπο και η Σαβάνα στο πανεπιστήμιο, υπόσχονται ότι θα αλληλογραφούν.

Μέσα από μια συνεχόμενη σειρά γραμμάτων, η αγάπη τους εξακολουθεί ν ανθίζει, όσο ξεδιπλώνεται μια βαθιά ρομαντική ερωτική ιστορία, για τους πρώτους έρωτες και τις δεύτερες ευκαιρίες.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τάτουμ, Αμάντα Σέιφριντ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Χένρι Τόμας

*Ant1, Πέμπτη 31/08, στις 23:00

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι» (2002) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Η πτώση του Γκάνταλφ στην άβυσσο του Καζα Ντουμ οδηγεί σε διάσπαση τη συντροφιά του δαχτυλιδιού.
Ο Φρόντο ακολουθούμενος από τον πιστό Σαμ κατευθύνεται προς τη Μόρντορ για να καταστρέψει το Ένα Δαχτυλίδι. Στο δρόμο τους θα βρεθεί το πανούργο Γκόλουμ, ο προηγούμενος κάτοχος του Δαχτυλιδιού το οποίο υπόσχεται να τους οδηγήσει ως τις Μαύρες Πύλες της Μόρντορ.

Ο Σαμ δεν τον εμπιστεύεται, αλλά ο Φρόντο πιστεύει πως πρέπει να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία…
Ο Μπόρομιρ είναι νεκρός, ο Μέρι και ο Πίπιν συλλαμβάνονται από τους Ούρουκ – Χάι που τους οδηγούν στον πύργο του Σάρουμαν, ο οποίος συμμάχησε με το κακό και συγκεντρώνει χιλιάδες στρατιές με Ουρουκ Χάι για να επιτεθεί στους ανθρώπους.

Οι Άραγκορν, Λέγκολας και Γκίμλι ξεκινούν για να σώσουν τα μικρά χόμπιτ αλλά στο δρόμο τους θα συναντήσουν τον Γκάνταλφ το Λευκό, ο οποίος αναγεννήθηκε αφού νίκησε τον Μπαλρογκ και θυμίζει στον Άραγκορν το καθήκον του να ενώσει τους εναπομείναντες ανθρώπους.

Διασχίζοντας τη Μέση Γη θα συνάψουν συμμαχία με τον βασιλιά Θέοντεν του Ρόχαν μια φυλή καβαλάρηδων, που προετοιμάζεται για πόλεμο.

Οι Μέρι και Πίπιν καταφέρνουν να αποδράσουν από τους Ορκ, συναντούν τον Δεντρογένη και σχεδιάζουν να επιτεθούν στο Άιζενγκαρντ.

Εντωμεταξύ οι δύο Πύργοι που βρίσκονται μεταξύ της Μόρντορ και της Ίζενγκαρντ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σπείρουν την καταστροφή. Ο μάγος Σάρουμαν, εκτελώντας τις διαταγές του Σάουρον οργανώνει έναν στρατό από 10.000 αιμοδιψή Ορκς και επιτίθεται στο φαράγγι του Ελμ όπου κατέφυγε η φυλή του Ρόχαν και οι σύμμαχοί τους.

Εκεί θα δοθεί η επική μάχη στην οποία, παρά την ανανεωμένη συμμαχία μεταξύ Ξωτικών και ανθρώπων, φαίνεται πως η νίκη γέρνει προς τους πολεμιστές του Σάρουμαν

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Ίαν ΜακΚέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Σον Άστιν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις-Ντέιβις, Λιβ Τάιλερ, Ορλάντο Μπλουμ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερ Λι, Μπέρναρντ Χιλ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Μιράντα Όττο.

*Star, Πέμπτη 31/08, στις 01:00

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» (2020) σκηνοθεσία Γιάννης Οικονομίδης

Κοινωνική σάτιρα – Η υπόθεση της ταινίας, που γυρίστηκε στη Λαμία, περιστρέφεται γύρω από μια γοητευτική γυναίκα, η οποία αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή.

Δεν αρκείται όμως σε αυτό – εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία, παίρνει μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο σύζυγός της παρανοεί, και ορκίζεται εκδίκηση. Εν τω μεταξύ, ο υπόκοσμος της νύχτας στη μικρή επαρχιακή πόλη, μπαίνει σε αναβρασμό γύρω από το παράνομο ζευγάρι.

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 31/08, στις 01:10

«Ο Φαντομάς Εναντίον της Σκότλαντ Γιαρντ» (1967) σκηνοθεσία Αντρέ Υνεμπέλ

Αστυνομική Κωμωδία Περιπέτεια – Στην τρίτη συνέχεια της κωμικής σειράς του Φαντομά, ο επώνυμος κακοποιός επιβάλλει στους πλούσιους ‘φόρο ζωής’ απειλώντας να σκοτώσει εκείνους που θα τολμήσουν να μην πληρώσουν.

Ο δημοσιογράφος Φαντόρ και ο αστυνόμος Ζυβ προσκαλούνται στο σκοτσέζικο κάστρο του Λόρδου ΜακΡάσλεϊ, ενός πιθανού στόχου του Φαντομά, ο οποίος έχει αποφασίσει να στήσει μια παγίδα στον ασύλληπτο κακοποιό.

Ο καλλιτέχνης με τις πολλές μορφές, όμως – πότε γκάνγκστερ, πότε λόρδος – είναι τόσο έξυπνος που οι επιθεωρητές Ζυβ, Φαντόρ και Ελέν δεν μπορούν να καταλάβουν ποιος είναι ποιος.

Παίζουν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Μαρέ ,Μιλέν Ντεμονζό, Ζαν Ροζέρ Κουσιμόν.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 31/08, στις 01:30

«Καράτε Κιντ 2» (1986) σκηνοθεσία Τζον Αβιλντσεν

Δράσης – Οι περιπέτειες του νικητή συνεχίζονται στην δεύτερη ταινία με θέμα το καράτε, αυτή τη φορά αρκετά μακριά από τη γειτονιά του, στην μακρινή Ιαπωνία, στην πατρίδα του δασκάλου του.

Ο Ντάνιελ (Ράλφ Μάτσιο), έξι μήνες μετά την νίκη του στον αγώνα καράτε, συνοδεύει τον δάσκαλό του κο Μιγιάκι (Πατ Μορίτα) στην πατρίδα του, μια πόλη στην Οκινάουα. Ο κος Μιγιάκι επισκέπτεται τον ετοιμοθάνατο πατέρα του και αντιμετωπίζει έναν παλιό του αντίπαλο.
Ένα ζήτημα τιμής που δημιούργησε την μεταξύ τους έχθρα θα τους οδηγήσει σε μια μάχη μέχρι θανάτου.

Ο Ντάνιελ δεν αργεί να ερωτευτεί μια όμορφη ντόπια κοπέλα και να δημιουργήσει έτσι με τη σειρά του έναν νέο αντίπαλο, αφού πρέπει να παλέψει μαζί του για τα μάτια της κοπέλας.

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Τάμλιν Τομίτα, Πατ Τζόνσον, Μπρους Μαλθουμ, Έντι Σμιθ, Μάρτιν Κοβ, Γκαρθ Τζόνσον, Έβαν Τζέιμς, Γουίλ Χαντ, Σάρα Κένταλ, Τάμλιν Τομίτα

*Mega, Πέμπτη 31/08, στις 02:10