Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί δεκάδων ανθρώπων σε Καρδίτσα και Λάρισα – Δέκα οι νεκροί, τέσσερις οι αγνοούμενοι

Τους δέκα έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ τέσσερις άνθρωποι παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Τονίζεται ότι οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται, ενώ ήδη από όλη την Ελλάδα οι πολίτες μαζεύουν νερά, ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα για να στείλουν στις πληγείσες περιοχές τις Θεσσαλίας.

Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή λόγω της εικόνας που παρουσιάζει ο Πηνειός ποταμός που έπληξε κυρίως τα χωριά Γιάννουλη και Τύρναβο, καθώς και περιοχές του Δήμου Λάρισας και της Καρδίτσας.

Επιπλέον χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν.

Εκτός από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή, οι εθελοντικές ομάδες από Θεσσαλία και Πειραιά που έφτασαν στη Λάρισα, αλλά και από την Ομάδα Ορμητικών Νερών της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας δίνουν την ψυχή τους προκειμένου να βγάλουν και τον τελευταίο άνθρωπο που έχει εγκλωβιστεί.

Ένας διασώστης που επιχειρεί στο σημείο είπε: «Δεν έχουμε φύγει λεπτό και δεν πρόκειται να φύγουμε ένα δεν σώσουμε και τον τελευταία άνθρωπο. Συνεχίζουμε. Έχουν φτάσει γύρω στις 8 βάρκες που είναι από 6 έως 8 άτομα.

Τους παίρνουν οχήματα της Πυροσβεστικής, τους πηγαίνει στη γέφυρα και εκεί υπάρχουν λεωφορεία του Δήμου αλλά δε ξέρω πού τους πάνε.

Μας είπαν ότι υπάρχουν λεωφορεία του Δήμου, εμείς δεν έχουμε πάει να δούμε, εμείς τους απεγκλωβίζουμε, τους πάμε ως εκεί. Αναφορές για αγνοούμενους δεν έχουμε, αλλά έχουμε ακόμη πολλούς εγκλωβισμένους. Και πολλούς ηλικιωμένους και με αναπηρικά καροτσάκια»