11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Monte Carlo» (2011) σκηνοθεσία Τόμας Μπεζούτσα

Ρομαντική κομεντί – Μια νεαρή γυναίκα, η νευρική θετή αδελφή της και η καλύτερη της φίλη χρησιμοποιούν τις οικονομίες τους για ένα παλιό τους όνειρο: διακοπές στο Παρίσι. Τίποτα όμως δεν πάει καλά, κι αποφασίζουν να νοικιάσουν δωμάτιο σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, μήπως αλλάξει η τύχη τους. Μια από αυτές όμως περνιέται για πλούσια βρετανίδα κληρονόμος, και χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται σε περιπέτειες με φόντο το Μόντε Κάρλο.

Παίζουν: Σελένα Γκόμεζ, Κέιτι Κάσιντι, Λέιτον Μέστερ, Άντι ΜακΝτάουελ, Κόρι Μοντέιθ

*Open, Πέμπτη 21/09, στις 21:00

«Η Τελευταία Μονομαχία» (2021) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δραματική Δράσης – Ο Ζαν Ντε Καρούζ είναι ένας αξιοσέβαστος ιππότης, διάσημος για τη γενναιότητά του και τις εξαιρετικές του ικανότητες στο πεδίο της μάχης. Ο Ζακ Λε Γκρι είναι ένας Νορμανδός ακόλουθος, του οποίου η ευφυΐα και η ευφράδεια τον καθιστούν έναν από τους πλέον αξιοθαύμαστους ευγενής στα δικαστήρια.

Όταν η σύζυγος του Καρούζ, Μαργκερίτ, δέχεται βίαιη επίθεση από τον Λε Γκρι, μια κατηγορία την οποία εκείνος αρνείται, εκείνη δεν δέχεται να παραμείνει σιωπηλή και κατηγορεί ευθέως τον κακοποιητή της, μια πράξη απαράμιλλου θάρρους, που θέτει, όμως, τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η επακόλουθη μονομαχία μέχρι θανάτου θέτει τη μοίρα και των τριών στα χέρια του Θεού…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Κόμερ, Ανταμ Ντράιβερ, Μπεν Αφλεκ

*Star, Πέμπτη 21/09, στις 22:00

«Κοράκια» (1991) σκηνοθεσία Τάκης Σπετσιώτης

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η κοινωνική δραμεντί του Τάκη Σπετσιώτη παρακολουθεί τον Αργύρη Ζωμά, κάτοικο Ερμούπολης στη Σύρο, ο οποίος παρασύρεται από τις υποσχέσεις ενός βουλευτή και πουλάει όλη την περιουσία του, προκειμένου να αγοράσει βιομηχανικές μετοχές.

Παράλληλα εγκαταλείπει το νησί και μετακομίζει στην Αθήνα με την γυναίκα και τα 7 παιδιά του, πιστεύοντας ότι άνοιξε η τύχη τους.

Η τύχη τους όμως μάλλον έκλεισε για τα καλά, αφού η αξία των μετοχών πέφτει εντελώς, το κεφάλαιο χάνεται και οι υποσχέσεις του βουλευτή αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες.

Πεινασμένος και άνεργος και έχοντας χάσει όλα του τα χρήματα, στρέφεται ξανά στον ίδιο βουλευτή επιδιώκοντας να διοριστεί ως νεκροθάφτης στο κοιμητήριο της γειτονιάς του

Παίζουν: Γιώργος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Μωρογιάννης, Χρήστος Ευθυμίου, Γιώργος Κέντρος, Τάσος Γκουντέλης, Ματίνα Μοσόβι, Μανώλης Δαμασκηνος

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 21/09, στις 22:00

«Αμνησία» (2014) σκηνοθεσία Ρόουαν Τζόφε 

Μυστηρίου Τρόμου – Κάθε βράδυ, αφού πέφτει για ύπνο, η σαραντάχρονη Κριστίν, επιζήσασα από τροχαίο ατύχημα και πάσχουσα από προχωρημένο στάδιο αμνησίας, χάνει όλες της τις αναμνήσεις γυρίζοντας στην ηλικία των είκοσι.

Κάθε μέρα, βρίσκει τον εαυτό της να ξυπνά δίπλα στον Ben, έναν ιδανικό άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι ο σύζυγός της.

Για να αντισταθμίσει την απόλυτη αδυναμία της να ανακτήσει τη μνήμη της, η Κριστίν κρατά πιστά ένα σχολαστικό βίντεο ακολουθώντας τις οδηγίες του ψυχολόγου της, Δοκτωρ Νας, ελπίζοντας να αποκαταστήσει την κατακερματισμένη ύπαρξή της.

Σταδιακά, ξαφνικές αναδρομές από το παρελθόν την βοηθούν να συνθέσει τα κομμάτια της μνήμης της σαν παζλ, αρχίζοντας παράλληλα να αμφισβητεί την τυφλή εμπιστοσύνη που είχε για τον Ben, καθώς και για τον θεραπευτή της.

Θα καταφέρει να λυτρωθεί από το αδιέξοδο της ζωής της, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικες της δυνάμεις;

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Αν – Μαρί Νταφ.

*Skai, Πέμπτη 21/09, στις 22:20

«Ουρανοξύστης» (2018) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Ντουέιν Τζόνσον είναι ο Γουίλ Σόγιερ, πρώην επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI και βετεράνος πολέμου, ο οποίος, μετά από αναγκαστική απόσυρση από την ενεργό δράση λόγω τραυματισμού, προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας σε ουρανοξύστες.

Σε μια αποστολή ενοχοποιείται για την ξαφνική ανάφλεξη του ψηλότερου και ασφαλέστερου ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ, την ασφάλεια του οποίου είχε μόλις αναλάβει.

Ο Γουίλ πρέπει να βρει τους υπαίτιους της φωτιάς και να σώσει την οικογένειά του, που είναι παγιδευμένη μέσα στο κτίριο.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Νιβ Κάμπελ, Πάμπλο Σκρέμπερ, Νόουα Τέιλορ, Κέβιν Ράνκιν, Μπάιρον Μαν, Ματ Ο’ Λίρι.

*Ant1, Πέμπτη 21/09, στις 22:30

«Μια Τρελή… Τρελή… Σαραντάρα» (1970) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία, Κωμωδία – Μια σαραντάρα  και πλούσια χήρα (Ρένα Βλαχοπούλου) ερωτεύεται έναν νεαρό μουσικό (Ανδρέας Μπάρκουλης). Τα αδέλφια της (Γιάννης Μιχαλόπουλος, Τασσώ Καββαδία), όμως, την πιέζουν να παντρευτεί έναν πλούσιο αλλά κουφό άντρα (Γιώργος Γαβριηλίδης).

Η σαραντάρα θα προσπαθήσει να κάνει το χατίρι στα αδέλφια της, αλλά με τη βοήθεια μιας φίλης της (Μέλπω Ζαρόκωστα), θα σκαρφιστούν ένα σχέδιο ώστε να βλέπεται με τον μουσικό κρυφά από την οικογένειά της

Παίζουν:  Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Μέλπω Ζαρόκωστα, Τασσώ Καββαδία, Γιώργος Γαβριηλίδης, Δημήτρης Καλλιβωκάς

*Alpha, Πέμπτη 21/09, στις 22:30

«Τα Τελευταία 8 Λεπτά» (2011) σκηνοθεσία Ντανκαν Τζόουνς

Δράσης Μυστηρίου – Ο Τζέικ Τζιλενχααλ είναι ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς, ο οποίος ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί.

Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ.
Όμως για τους ανθρώπους γύρω του, συμπεριλαμβανομένης και της φίλης του Κριστίνα, αλλά και της αντανάκλασής του στον καθρέφτη είναι κάποιος άλλος. Είναι ο Σον Φεντρες, δάσκαλος σε σχολείο.
Ενώ μιλάει για αυτό το μπέρδεμα στη Κριστίνα, το τρένο συγκρούεται με ένα άλλο τρένο και σκοτώνονται όλοι.

Ο Στίβενς ξυπνά απότομα μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο πιλοτήριο. Μέσω μιας οθόνης βίντεο, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Κόλιν Γκουντγουίν επαληθεύει την ταυτότητα του Στίβενς και του λέει ότι η αποστολή του είναι, να βρει τον βομβιστή του τρένου πριν τον στείλει πίσω στη στιγμή που ξύπνησε στο τρένο.

Πιστεύοντας ότι δοκιμάζεται σε μια προσομοίωση, ο Στίβενς βρίσκει τη βόμβα σε έναν αεραγωγό μέσα στην τουαλέτα, αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον βομβιστή, προσπαθώντας να τον εξουδετερώσει πριν το τρένο εκραγεί ξανά….

Παίζουν: Τζέικ Τζιλενχααλ, Μισέλ Μοναγκαν, Βέρα Φαρμιγκα, Τζέφρι Ράιτ, Μισέλ Αρντεν, Ράσελ Πήτερς.

*Ant1, Πέμπτη 21/09, στις 00:30

«Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πίπης Παρλαπίπας, ένας ψηλός και λιγνός γεροντάκος με μεγάλη οικονομική άνεση, έχει περάσει τη ζωή του λέγοντας μεγάλα αλλά χαριτωμένα ψέματα. Αυτά τα ψέματα αποφασίζει μια μέρα να τα αφήσει κληρονομιά στους συγγενείς του. Τους καλεί και τους δηλώνει πως αν καταφέρουν να γράψουν τις τερατολογίες του και να τις προσαρμόσουν για την τηλεόραση, τα κέρδη του θα είναι μεγάλα γιατί όλες οι ιστορίες παρουσιάζουν διασκεδαστικό ενδιαφέρον.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Γιάννης Ρώτας, Τέτα Ντούζου, Ανδρέας Ντούζος, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Ψάλτη.

*Alpha, Πέμπτη 21/09, στις 00:30

«River Runs Red» (2018) σκηνοθεσία Ουές Μίλερ

Δραματική Δράσης – Όταν ο γιος ενός επιτυχημένου δικαστή σκοτώνεται από δύο αστυνομικούς και το σύστημα τους αφήνει ελεύθερους, ένας σκληροτράχηλος βετεράνος ντετέκτιβ βρίσκει κάποιους ενοχοποιητικούς φακέλους για τους αξιωματικούς και τις ομάδες δικαστών μαζί με έναν άλλο πένθιμο πατέρα για να πάρει το νόμο στα χέρια του

Παίζουν:Τέι Ντιγκς, Τζον Κιούζακ, Τζορτζ Λοπέζ, Τζιάννι Καπάλντι, Τζένιφερ Τάο, Λουκ Χέιμσγουορθ, Μπριάνα Έβιγκαν, Ρ. Τζ. Μάιτ

*Star, Πέμπτη 21/09, στις 01:15

«Ένταση» (1995) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Δράσης Μυστηρίου – Ένας αστυνομικός του Λος Άντζελες o Βίνσεντ Χάνα (Αλ Πατσίνο), ακολουθεί τα ίχνη ενός ιδιοφυούς ληστή του Νηλ Μακόλεϊ (Ρόμπερτ ντε Νίρο).

Ο Νηλ μαζί με την ομάδα του, που είναι όλοι πρώην τρόφιμοι της φυλακής Φόλσομ στην Καλιφόρνια, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, πραγματοποιεί υψηλού επίπεδου ληστείες.

Σε μια άκρως σχεδιασμένη επιχείρηση, ο Νηλ, ο Κρις (Βαλ Κίλμερ), ο Μάικ (Τομ Σάιζμορ), o Τρέχιο (Ντάνι Τρέχιο) και ο νεοεισαχθείς στη ομάδα Γουέινγκρο (Κέβιν Γκέιτζ) θα χτυπήσουν μια χρηματαποστολή για να κλέψουν κάτι χρεόγραφα.

Τα χρεόγραφα που έκλεψε η ομάδα του Νηλ ανήκουν σε έναν επιχειρηματία που κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τον Ρότζερ βαν Ζαντ (Γουίλιαμ Φιστνερ), στον οποίο ο Νηλ θα προσπαθήσει να πουλήσει τα χρεόγραφα σε συμφωνία με τον Νέιτ (Γιον Βόιτ), έναν κλεπταποδόχο και σύμβουλο του Νηλ.

Μέσω πληροφοριοδοτών ο Χάνα καταφέρνει να πλησιάσει την ομάδα του Νηλ και να ξεκινήσει την παρακολούθηση η οποία θα τον οδηγήσει στην επόμενη μεγάλη ληστεία του τελευταίου, η οποία θα είναι σε ένα θησαυροφυλάκιο πολύτιμων μετάλλων.

Ο Χάνα σε μια προσπάθεια να στριμώξει τον Νηλ τον σταματά με το αμάξι του στη εθνική οδό και να τον προσκαλεί για ένα καφέ. Οι δυο τους αρχίζουν να συζητούν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Ωστόσο και οι δυο δείχνουν να είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα….

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Βαλ Κίλμερ, Γιον Βόιτ, Τομ Σάιζμορ

*Open, Πέμπτη 21/09, στις 01:15

«Ντεσπεράντο» (1995) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ 

Δράσης –Ένας μοναχικός άνδρας φτάνει σε μια ήσυχη κωμόπολη του Μεξικού. Είναι ένας μαριάτσι (κιθαρίστας-τραγουδοποιός). Η θήκη της κιθάρας του όμως κρύβει μια μοναδική συλλογή αυτόματων πυροβόλων όπλων.

Κι αυτό επειδή σε αντίθεση με αυτό που θέλει να δείχνει, είναι ένας άνδρας αποφασισμένος να εκδικηθεί τον έμπορο ηρωίνης που στάθηκε αιτία να δολοφονηθεί η αγαπημένη του.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Σάλμα Χάγεκ, Χοακιν ντε Αλμέιντα, Κουέντιν Ταραντίνο

*Mega, Πέμπτη 21/09, στις 01:20