14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα στο τηλεοπτικό σινεμά της Κυριακής!

«Hitman: Πράκτορας Νο. 47» (2015) σκηνοθεσία Αλεξάντερ Μπαχ 

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Πράκτορας No. 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά με σκοπό να αποτελέσει την τέλεια φονική μηχανή. Το όνομά του έχει προκύψει από τα δύο τελευταία ψηφία του barcode που υπάρχει σαν τατουάζ στο πίσω μέρος του λαιμού του. Είναι το αποκορύφωμα δύο δεκαετιών έρευνας -και 46 προηγούμενων παρόμοιων πρακτόρων-κλώνων- με αξεπέραστη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευφυΐα.

Ο τελευταίος του στόχος είναι μια τεράστια οργάνωση, που σχεδιάζει να ξεκλειδώσει το μυστικό του παρελθόντος του Πράκτορα No. 47 για να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του.

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με μια νέα γυναίκα που μπορεί να έχει το μυστικό για να ξεπεράσουν τους πανίσχυρους και μυστηριώδεις εχθρούς τους, ο Πράκτορας No. 47 έρχεται αντιμέτωπος με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ρίζες του, αλλά και με τον πιο θανάσιμο εχθρό του σε μια επική μάχη.

Παίζουν: Ζάκαρι Κουίντο, Ρούπερτ Φρεντ, Σάιαραν Χιντς, Τόμας Κρέτσμαν, Χάνα Γουέιρ, Εμίλιο Ριβέρα.

*Skai, Κυριακή 24/09, στις 21:00

«Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» (1968) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική ταινία αισθηματική κωμωδία – Η Ρένα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι η κόρη ενός πλούσιου Κερκυραίου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), που το σκάει από το σπίτι της ντυμένη αγόρι για να αποφύγει το γάμο με τον Ντίνο (Γιώργος Τσιτσόπουλος), γιο ενός εφοπλιστή.

Στο δρόμο όμως προς τα Γιάννενα συναντάει και ερωτεύεται ένα φτωχόπαιδο τον Λευτέρη (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), που πηγαίνει να εργαστεί και να μαζέψει χρήματα προκειμένου να παντρέψει την αδελφή του Αννέτα (Φλωρέττα Ζάννα).

Η αρχική συμπάθεια μετατρέπεται σε έρωτα όταν το φτωχόπαιδο καταλαβαίνει ότι το αγόρι είναι κορίτσι και ο ‘Πίπης’…Ρένα.

Από μια παρεξήγηση, η Ρένα επιστρέφει στο σπίτι της νομίζοντας ότι ο Λευτέρης το μόνο που θέλει από εκείνην είναι τα χρήματα της αμοιβής που προσέφερε ο πατέρας της.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φλωρέττα Ζάννα, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πέτρος Λοχαϊτης, Ελένη Ζαφειρίου, Τζόλυ Γαρμπή.

*Alpha, Κυριακή 24/09, στις 21:00

«Οδύσσεια» (1997) σε σκηνοθεσία Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Μυθολογική περιπέτεια – Μετά την πτώση της Τροίας ο Οδυσσέας, που ήταν και ο εμπνευστής του στρατηγικού τεχνάσματος του Δούρειου Ίππου, παρασύρεται από την αλαζονεία του, χλευάζει τους θεούς με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή τους. Θυμωμένος από την υπερφίαλη συμπεριφορά του, ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, τον καταριέται με αποτέλεσμα να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι τη στιγμή της επιστροφής του πολυμήχανου ήρωα στην πατρίδα του.

Το ταξίδι του θα γίνει «συνώνυμο» της περιπέτειας και του κινδύνου. Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του θα περάσουν από τις χώρες των Κικόνων, των Λωτοφάγων, των Λαιστρυγόνων και θα έρθουν αντιμέτωποι με τον γιγαντόμορφο και ανθρωποφάγο Πολύφημο, θα παραμείνουν για έναν χρόνο στο νησί της Κίρκης ενώ ο ίδιος ο Οδυσσέας θα κατέβει στον Άδη και θα συνομιλήσει με τον Τειρεσία, που θα του δώσει οδηγίες για το μέλλον, συμβουλεύοντάς τον να μην πειράξει τα βόδια του Ήλιου.

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα όμως δεν έχουν ακόμη τελειώσει.

Παίζουν: Έρικ Ρόμπερτς, Αρμάν Ασάντε, Γκρέτα Σκάτσι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Μπερναντέτ Πίτερς, Κρίστοφερ Λι Σκηνοθεσία: Αντρέι Κοντσαλόφσκι.

*Star, Κυριακή 24/09, στις 21:00

«Διά πυρός και σιδήρου» (2004) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Βασισμένο εν μέρει σε αληθινή ιστορία και ίσως η καλύτερη ταινία με την υπογραφή του Τόνι Σκότ, το Δια Πυρός Και Σιδήρου περιγράφει την ιστορία του Τζον Κρίζι, πρώην δολοφόνου της CIA, ο οποίος ταξιδεύει στο Μεξικό για να προστατέψει ένα μικρό εννιάχρονο κοριτσάκι, την Πίτα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ζεστή σχέση η οποία διακόπτεται απότομα όταν κάποιοι καταφέρνουν να απάγουν την μικρή, προκαλώντας την οργή του Κρίζι, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την μικρή και να εκδικηθεί αυτούς που είχαν σχέση με την απαγωγή!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Ουόκεν, Ντακότα Φάνινγκ.

*Open, Κυριακή 24/09, στις 22:00

«Όταν η Γη Πήρε Φωτιά» (1961) σκηνοθεσία Βαλ Γκεστ

Δραματική Ρομαντική – Μέσα στα έρημα γραφεία της εφημερίδας στην οποία δουλεύει, ο Πίτερ Στένινγκ γράφει το σημαντικότερο άρθρο του: «Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν ο πλανήτης μας σώθηκε ή του απομένουν μόνο λίγες βδομάδες ζωής;»

Τρεις μήνες νωρίτερα, από μια διαβολική σύμπτωση, οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι πυροδότησαν σχεδόν ταυτόχρονα δυο ισχυρές πυρηνικές βόμβες σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, με αποτέλεσμα να μετατοπίσουν τον άξονά του και να επηρεάσουν την τροχιά του. Από εκεί και ύστερα, η Γη πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον ήλιο και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν οι προσπάθειες των υπερδυνάμεων να την επαναφέρουν στην αρχική της τροχιά θα στεφθούν με επιτυχία.

Παίζουν: Τζάνετ Μονρό, Έντουαρντ Τζουντ, Λίο Μακ Κερν, Μίχαελ Γκουντλιφ, Τζιν Άντερσον, Μπέρναρντ Μπρέιντεν.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 24/09, στις 22:00

«Winona» (2019) σκηνοθεσία The Boy

Δραματική – Μοιάζει με μία απλή εκδρομή σε μία όμορφη παραλία. Τέσσερις γυναίκες – καμία τους η Winona – απολαμβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας. Τι μυστικό κρύβεται πίσω από τα παιχνίδια και τις φανταστικές τους ιστορίες;

Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Δάφνη Πατακιά, Κλειώ Κτενά.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 24/09, στις 22:30

«Alien: Covenant» (2017) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας – Το διαστημόπλοιο Covenant μαζί με 2.000 έποικους κατευθύνεται προς ένα απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, με σκοπό να ανακαλύψει αν μπορεί να αποικήσει εκεί. Το πλήρωμα του θα πατήσει το πόδι του σε έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επικίνδυνο και σκοτεινό πλανήτη που κρύβει θανάσιμα μυστικά και έχει μοναδικό του κάτοικο τον «συνθετικό» Ντέιβιντ, επιζών της αποστολής Προμηθέας.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάθριν Γουότερστον, Μπίλι Κράνταπ, Ντάνι ΜακΜπράιντ, Ντεμιάν, Μπισίρ, Κάρμεν Ετζόγκο.

*Skai, Κυριακή 24/09, στις 23:00

«Safe Sex» (1999) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Κωμωδία – Οι ιστορίες οκτώ κατοίκων της Αθήνας, που ψάχνουν τη σεξουαλική και ερωτική πλήρωση μέσα από περίεργες πρακτικές και οδηγούνται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι χαρακτήρες θα διασταυρωθούν, καταλήγοντας σ ένα τραγικό τέλος, το οποίο θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναζήτηση λύσης για την ακόρεστη δίψα τους για ικανοποίηση των απωθημένων τους.…

Παίζουν: Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Χάρης Ασημακόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ρένια Λουιζίδου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Εβελίνα Παπούλια, Μιχάλης Ρέππας, Παύλος Χαϊκάλης, Τάσος Χαλκιάς

*Alpha, Κυριακή 24/09, στις 23:30

«Yesterday» (2019) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Κωμωδία – Ο Τζακ Μάλικ (Χιμές Πατέλ) είναι ένας άσημος τραγουδοποιός σε μια μικρή Βρετανική πόλη του οποίου τα όνειρα για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Έλι (Λίλι Τζέιμς, Mamma Mia! Here We Go Again).

Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…!Ο Τζακ αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ και με τη βοήθεια της μάνατζερ του Ντέμπρα (η βραβευμένη με Emmy Κέιτ ΚακΚίνον), η φήμη του εκτοξεύεται.

Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Έλι, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του τελικά, ο Τζακ θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει για να αποδείξει ότι.. το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη.

Παίζουν: Χιμές Πατέλ, Λίλι Τζέιμς, Εντ Σίραν, Κέιτ ΜακΚίνον.

*Ant1, Κυριακή 24/09, στις 23:30

«Επίθεση στο Σταθμό 13» (2005) σκηνοθεσία Τζον Κάρπεντερ

Αστυνομική Δράσης – Ο Σταθμός 13, ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς σταθμούς στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, πρόκειται σύντομα να κλείσει.

Επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού του τμήματος είναι ο αρχιφύλακας Τζέικ Ρένικ, ένας αστυνομικός που απέχει οικειοθελώς από την ενεργό δράση εδώ και οκτώ μήνες καθώς τον κυνηγούν «φαντάσματα» από το παρελθόν: ο ίδιος αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο δύο συναδέλφων του.

Λόγω κακοκαιρίας θα αναγκαστούν να “φιλοξενήσουν” στα κελιά τους τον διαβόητο γκάγκστερ και δολοφόνο αστυνομικών, Μάριον Μπίσοπ, ο οποίος μεταφέρεται στη φυλακή.

Και ενώ όσοι έχουν μείνει στον σταθμό που υπολειτουργεί, περιμένουν να υποδεχτούν το νέο έτος, άντρες μασκοφόροι εισβάλλουν αλλάζοντας τα δεδομένα.

Υπάλληλοι, Φυλακισμένοι και οι ελάχιστοι αστυνομικοί αναμειγνύονται σε μια βίαιη σύγκρουση, όπου εκτός από σφαίρες ανταλλάσσουν και ρόλους.

Παίζουν: Ήθαν Χωκ, Λόρενς Φισμπουρν, Γκάμπρειλ Μπαιρν, Μαρία Μπέλο, Ντρέα ντε Ματέο, Τζον Λεγκουιζάμο, Τζα Ρουλ

*Star, Κυριακή 24/09, στις 01:00

«Η Μάχη της Επικράτησης» (2017) σκηνοθεσία Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν

Δραματική – 1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής.

Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ).

Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ.

*Open, Κυριακή 24/09, στις 01:00

«Αμνησία» (2014) σκηνοθεσία Ρόουαν Τζόφε 

Μυστηρίου Τρόμου – Κάθε βράδυ, αφού πέφτει για ύπνο, η σαραντάχρονη Κριστίν, επιζήσασα από τροχαίο ατύχημα και πάσχουσα από προχωρημένο στάδιο αμνησίας, χάνει όλες της τις αναμνήσεις γυρίζοντας στην ηλικία των είκοσι.

Κάθε μέρα, βρίσκει τον εαυτό της να ξυπνά δίπλα στον Ben, έναν ιδανικό άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι ο σύζυγός της.

Για να αντισταθμίσει την απόλυτη αδυναμία της να ανακτήσει τη μνήμη της, η Κριστίν κρατά πιστά ένα σχολαστικό βίντεο ακολουθώντας τις οδηγίες του ψυχολόγου της, Δοκτωρ Νας, ελπίζοντας να αποκαταστήσει την κατακερματισμένη ύπαρξή της.

Σταδιακά, ξαφνικές αναδρομές από το παρελθόν την βοηθούν να συνθέσει τα κομμάτια της μνήμης της σαν παζλ, αρχίζοντας παράλληλα να αμφισβητεί την τυφλή εμπιστοσύνη που είχε για τον Ben, καθώς και για τον θεραπευτή της.

Θα καταφέρει να λυτρωθεί από το αδιέξοδο της ζωής της, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικες της δυνάμεις;

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Αν – Μαρί Νταφ, Γκαμπριέλ Στρονγκ, Άνταμ Λιβάϊ, Μπεν Κρόμπτον

*Skai, Κυριακή 24/09, στις 01:30

«Οι Μισητοί Οκτώ» (2015) σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο

Γουέστερν – Έξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, μία άμαξα διασχίζει σαν αστραπή το χειμωνιάτικο τοπίο του Ουαϊόμινγκ.Οι επιβάτες, ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου, πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών» και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη, που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης.

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Ουόλτον Γκόγκινς, Ντέμιαν Μπισίρ, Τιμ Ροθ.

*Alpha, Κυριακή 24/09, στις 01:30

«Ουρανοξύστης» (2018) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Ντουέιν Τζόνσον είναι ο Γουίλ Σόγιερ, πρώην επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI και βετεράνος πολέμου, ο οποίος, μετά από αναγκαστική απόσυρση από την ενεργό δράση λόγω τραυματισμού, προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας σε ουρανοξύστες.

Σε μια αποστολή ενοχοποιείται για την ξαφνική ανάφλεξη του ψηλότερου και ασφαλέστερου ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ, την ασφάλεια του οποίου είχε μόλις αναλάβει.

Ο Γουίλ πρέπει να βρει τους υπαίτιους της φωτιάς και να σώσει την οικογένειά του, που είναι παγιδευμένη μέσα στο κτίριο.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Νιβ Κάμπελ, Πάμπλο Σκρέμπερ, Νόουα Τέιλορ, Κέβιν Ράνκιν, Μπάιρον Μαν, Ματ Ο’ Λίρι.

*Ant1, Κυριακή 24/09, στις 01:45