7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Υψηλά Εγκλήματα» (2002) σκηνοθεσία Καρλ Φράνκλιν

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Κλερ (Άσλεϊ Τζάντ), μια δυναμική δικηγόρος, και ο σύζυγός της Τομ (Τζέιμς Καβίζελ), ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ζουν μια ονειρεμένη ζωή. Είναι τρελά ερωτευμένοι και σχεδιάζουν να κάνουν τη δική τους οικογένεια.

Όμως, ένα τυχαίο έγκλημα, μια διάρρηξη στο σπίτι τους, πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που κλονίζουν τον κόσμο τους. Λίγο μετά τη ληστεία, πράκτορες του FBI τούς πλευρίζουν και, προς μεγάλη έκπληξη της Κλερ, συλλαμβάνουν τον Τομ. Η κατηγορία;

Ασκώντας μια απόρρητη στρατιωτική δραστηριότητα, πριν δεκαπέντε χρόνια, διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου με θύματα άμαχους πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ. Η Κλερ αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για λάθος, ο Τομ όμως παραδέχεται ότι πράγματι πήρε μέρος σε μια μυστική επιχείρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σφαγή για την οποία κατηγορείται.

Τη διαβεβαιώνει όμως για την αθωότητά του, λέγοντας ότι οι αληθινοί δράστες προσπαθούν να τον παγιδέψουν διότι είναι ο μόνος που μπορεί να τους κατονομάσει ως τους αυτουργούς του εγκλήματος. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν επισύρουν την εσχάτη των ποινών και η υπεράσπισή του αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Κλερ.

Η μάχη που δίνει ώστε να πειστεί και η ίδια για την αθωότητά του, δυσχεραίνει τον ούτως ή άλλως εξοντωτικό δικαστικό αγώνα, όπου όλες οι νομικές της μέθοδοι αδρανοποιούνται η μια μετά την άλλη. Μοναδικός της σύμμαχος, ο Τσάρλι Γκράιμς (Μόργκαν Φρήμαν), ένας πρώην στρατιωτικός δικηγόρος με διάθεση να πάει ενάντια στο σύστημα που τον εξοστράκισε πριν μερικά χρόνια.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μόργκαν Φρίμαν, Άσλεϊ Τζαντ, Άνταμ Σκοτ, Αμάντα Πιτ, Μπρους Ντέιβισον.

*Open, Τρίτη 03/10 στις 21:00

«Το καρφί» (2013) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουώ

Δράσης – Ο επιχειρηματίας Τζον Μάθιους συντρίβεται όταν ο 18χρονος γιος του Τζέισον δέχεται ελάχιστη ποινή δεκαετούς κάθειρξης όταν συλλαμβάνεται με ένα πακέτο που του έδωσε ένας φίλος του, το οποίο χωρίς να γνωρίζει περιείχε παράνομες ναρκωτικές ουσίες.

Όταν ο Τζέισον απορρίπτει μια προσφορά από την πολιτικά φιλόδοξη Γενική Εισαγγελέα Τζοάν Κίγκαν για μείωση της ποινής του κατασκευάζοντας αποδεικτικά στοιχεία εναντίον κάποιου άλλου, ο Τζον ζητά από την Κίγκαν να εισχωρήσει ως μυστικός πράκτορας στον κόσμο των ναρκωτικών για να βρει τα στοιχεία που ζητά.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Σούζαν Σαράντον, Μπάρι Πέπερ, Τζον Μπερνθαλ, Ράφι Γκαβρον, Μελίνα Κανακαρίδης, Ναντίν Βελασκουέζ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Ντέιβιντ Χάρμπορ

*Skai, Τρίτη 03/10 στις 22:10

«Το Αγόρι 2» (2020) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μυστηρίου Τρόμου Φαντασίας – Η ταινία Το αγόρι ΙΙ είναι μια ταινία τρόμου-θρίλερ και αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που μετακομίζει στο αρχοντικό Heelshire. Αφού εγκατασταθούν, ο μικρός τους γιος, ο Τζουντ, ανακαλύπτει μια κούκλα που μοιάζει σαν ζωντανή και ονομάζεται Brahms.

Η οικογένεια μετακομίζει στην έπαυλη Χίλσαϊρ, δίχως να γνωρίζει την ανατριχιαστική ιστορία της.

Ο Τζουντ βρίσκει γρήγορα τον Μπραμς στη σοφίτα και αρχίζει να παίζει μαζί του. Καθώς περνάει ο καιρός, παράξενα και δυσοίωνα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν στο σπίτι.

Ο Τζουντ σύντομα συνειδητοποιεί ότι ο Μπραμς δεν είναι απλώς μια κούκλα αλλά μια οντότητα με δικό της μυαλό.
Αρχίζει να βλέπει την ανατριχιαστική σύνδεση μεταξύ της Μπραμς και της σκοτεινής ιστορίας της έπαυλης Χέλσαϊρ. Άραγε ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί στην σατανική δύναμη που χρησιμοποιεί τον Μπραμς;

Παίζουν: Κέιτι Χολμς, Ραλφ Ινσον, Οουεν Γίομαν, Κόνι ρεμπέιρο, Αντζάλι Τζέι, Όλιβερ Ράις

*Open, Τρίτη 03/10 στις 23:30

«Rage» (2014) σκηνοθεσία Πάκο Καμπέθας 

Περιπέτεια – Όταν ο Πολ Μαγκουάιρ και οι συνεργάτες του καταφέρουν να ληστέψουν με επιτυχία έναν ρώσο μαφιόζο, ανάμεσα στη λεία με το ζεστό χρήμα θα βρουν κι ένα πολύτιμο ρωσικό όπλο, το Tokarev. Ο πόλεμος που ξεσπά ανάμεσα στην ιρλανδική και τη ρωσική μαφία είναι αναπόφευκτος και ανελέητος. Πέντε χρόνια μετά, ο Πολ έχει αποφασίσει να βγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο εκδίκησης και να ζήσει μακριά από το έγκλημα. Υπολογίζει όμως χωρίς τον αντίπαλο. Όταν η κόρη του πέσει θύμα απαγωγής, ο Πολ δεν έχει πολλά περιθώρια παρά να επιστρέψει στο παρελθόν, αυτή τη φορά για να τελειώσει μαζί του μια και καλή. Εκτός και αν το… παρελθόν τον προλάβει.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μαξ Ράιαν, Ντάνι Γκλόβερ, Ρέιτσελ Νίκολς, Πίτερ Στορμάρε.

*Star, Τρίτη 03/10 στις 00:30

«Μαμάδες με κακή διαγωγή» (2016) σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ 

Κωμωδία – Έχοντας φτάσει στα όριά της προσπαθώντας να διατηρήσει τα πάντα στην εντέλεια, μια εξαντλημένη μητέρα ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες για μια αποστολή, που έχει στόχο να τις απελευθερώσει. Αποτέλεσμα; Μία γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης, κραιπάλης και απαγορευμένων απολαύσεων, που τις φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων…

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

*Open, Τρίτη 03/10 στις 01:15

«Ο Βαρώνος του Αρκάνσας» (2020) σκηνοθεσία Κλαρκ Ντιούκ

Θρίλερ – O Κάιλ και ο Σουίν ζουν και εργάζονται σύμφωνα με τους κανόνες που θέτει ο βαρώνος των ναρκωτικών της πολιτείας του Αρκάνσας, με το όνομα Φρογκ, τον οποίο όμως δεν έχουν ποτέ συναντήσει. Όταν όμως μια συμφωνία θα πάει στραβά, οι συνέπειες θα είναι θανάσιμες.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Βινς Βον, Τζον Μάλκοβιτς, Κλαρκ Ντιούκ.

*Alpha, Τρίτη 03/10 στις 01:45

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» (1979) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπέντον

Δραματική – Ο Τεντ Κράμερ (Ντάστιν Χόφμαν) είναι ένας εργασιομανής διαφημιστής, ο οποίος αδιαφορεί για τη γυναίκα του Τζοάνα (Μέριλ Στριπ) και τον γιο τους Μπίλι (Τζάστιν Χενρι).

Όταν η Τζοάνα φτάνει στα όριά της και τον εγκαταλείπει, αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνος του τον γιο του, με τον οποίο είναι δύσκολο να έρθει κοντά αφού δεν του δίνει την προσοχή που του έδινε η μητέρα του τόσο καιρό.

Μετά από 1,5 χρόνο η Τζοάνα αφού βρήκε δουλειά, επιστρέφει αποφασισμένη να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού της. Η δικαστική διαμάχη που ακολουθεί θα καταστρέψει τους χαρακτήρες και των δύο και το αντίκτυπο θα επηρεάσει και τον μικρό τους γιο.

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Τζάστιν Χένρι, Μέριλ Στριπ, Τζέιν Αλεξάντερ, Χάουαρντ Νταφ

*Mega, Τρίτη 03/10 στις 01:50