6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Άφθαρτος» (2000) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία πραγματεύεται μία ιστορία μεταφυσικού στοχασμού, με τον Mπρους Γουίλις στο ρόλο ενός συνηθισμένου κατά τα άλλα οικογενειάρχη, φύλακα στο επάγγελμα, ο οποίος αφού επιβιώνει ως εκ θαύματος από ένα πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, πείθεται από έναν αινιγματικό συλλέκτη κόμικς ότι διαθέτει υπεράνθρωπες δυνάμεις.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ρόμπιν Ράιτ

*Open, Πέμπτη 05/10, στις 21:00

«Ο Τελευταίος Επιζών» (2007) σκηνοθεσία Σκοτ Γουάιπερ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Τζακ Κόνραντ (Στηβ Ωστιν) είναι ένας θανατοποινίτης που περιμένει την ημέρα της εκτέλεσής του σε μια φυλακή της Κεντρικής Αμερικής. ΄

Ένας πλούσιος τηλεοπτικός παραγωγός εμφανίζεται και τον «αγοράζει» μαζί με άλλους εννέα θανατοποινίτες και θα στήσει γύρω τους ένα τηλεοπτικό σόου. Τους δίνει την ευκαιρία να αποφύγουν τη θανατική ποινή, να κερδίσουν την ελευθερία τους αλλά και να γίνουν πλούσιοι, εφόσον συμμετέχουν και νικήσουν σε ένα παιχνίδι επιβίωσης. Σε ένα ερημικό νησί του Νοτιου Ειρηνικού θα πρέπει να παλέψουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου σε ένα παράνομο παιχνίδι που προβάλλεται μόνο διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, οι θανατοποινίτες θα πρέπει να αλληλοσκοτωθούν, ενώ όποιος επιζήσει θα κερδίσει την ελευθερία

Παίζουν: Στιβ Όστιν, Βίνι Τζόουνς, Νέιθαν Τζόουνς, Ρικ Χόφμαν, Κρίστοφερ Μπέικερ, Σάμ Χίλι, Μάρκους Τζόνσον, Νέιθαν Τζόουνς.

*Skai, Πέμπτη 05/10, στις 22:20

«Πέντε Λεπτά Ακόμα » (2006) σκηνοθεσία Γιάννης Ξανθόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Τάσος (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) είναι πολύ ερωτευμένος με την Αλίκη (Παναγιώτα Βλαντή), αλλά και πολύ ζηλιάρης.

Η επόμενη σκηνή ζηλοτυπίας του, θα καταλήξει με τον Τάσο φαρδύ-πλατύ στο δρόμο, σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του.
Αλλά ακόμη κι αυτό δεν είναι αρκετό για να τον κρατήσει μακριά από την αγαπημένη του Αλίκη.

Επιστρέφει ως φάντασμα στη γη, σωματοποιημένος αλλά αόρατος, για να προλάβει την αγαπημένη του πριν τον… αντικαταστήσει! Και έχει μόνο πέντε λεπτά στη διάθεσή του, για να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αγγίξει ξανά την Αλίκη.

Τα άσχημα για τον Τάσο όμως συνεχίζονται από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται πως ο υπερφίαλος κολλητός του, ο Κωνσταντίνος (Φάνης Μουρατίδης), έχει βάλει στο μάτι ερωτικά την, ολομόναχη πλέον, Αλίκη.

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτα Βλαντή, Φάνης Μουρατίδης, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Βαλαβανίδης, Μέλπω Ζαροκώστα, Ισαβέλλα Βλασιάδου

*Star, Πέμπτη 05/10, στις 00:30

«Επικίνδυνες Κυρίες» (2019) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Δραματική Κομεντί – Mια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008, βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ.

Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κόνστανς Γου, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζούλια Στάιλς, Λίλι Ράινχαρτ, Cardi B, Lizzo.

*Open, Πέμπτη 05/10, στις 01:15

«Ψυχώ» (1960) σκηνοθεσία Αλφρεντ Χίτσκοκ

Μυστηρίου Τρόμου – Μια νεαρή κοπέλα, η Μάριον, έχοντας βαρεθεί τη μονότονη και μετρημένη ζωή της κλέβει 40.000 δολ. από το αφεντικό της και κατευθύνεται προς την Καλιφόρνια, όπου πρόκειται να συναντήσει τον εραστή της. Κουρασμένη από την πολύωρη οδήγηση, τη βροχή και το σκοτάδι, που έχουν αρχίσει να πέφτουν αποφασίζει, στα μισά του δρόμου, να διανυκτερεύσει σε ένα απόμερο μοτέλ.

Ιδιοκτήτης αυτού και διευθυντής του είναι ένας ήσυχος νεαρός που ακούει στο όνομα Νόρμαν Μπέιτς και καταδυναστεύεται από την παρουσία της μητέρας του.

Παίζουν: Άντονι Πέρκινς, Τζάνετ Λι, Βέρα Μάιλς, Τζον Γκάβιν, Ιζαμπέλ Αντζανί.

*Alpha, Πέμπτη 05/10, στις 01:15

«Ανάμεσα σε δύο κόσμους» (1997) σκηνοθεσία Κέβιν Κόστνερ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Στο μέλλον, οι ΗΠΑ δεν υπάρχουν ως ενιαίο κράτος!

Αντίθετα, συμμορίες και ιδιωτικοί στρατοί λυμαίνονται τη χώρα. Στην προσπάθειά του να βρει φαγητό, ένας νομάς με το παρατσούκλι Σέξπιρ πέφτει τυχαία πάνω σ’ ένα εγκαταλειμμένο τζιπ της ταχυδρομικής υπηρεσίας και υποδυόμενος τον ταχυδρόμο περιπλανιέται στις πόλεις ζητιανεύοντας φαί και διαδίδοντας ψέματα σχετικά με την συγκρότηση μιας ενιαίας κυβέρνησης και την αρχή του τέλους για τη βία και την αναρχία.

Προς έκπληξή του παρατηρεί πως οι άνθρωποι δίνουν βάση σ’ αυτά που διαδίδει, αφού όλοι αναζητούν να πιστέψουν σε κάποιο ιδανικό. Τα λόγια του επηρεάζουν τον Φορντ, έναν χαρισματικό νεαρό που δεν αργεί να οργανώσει τάγματα «ταχυδρόμων» και τελικά να αποτελέσει απειλή στα σχέδια του στρατηγού Μπέθλεεμ, επικεφαλής των Χόλνιστς, που σκοπεύει να διατηρήσει αυτή την κατάσταση βίας και αναρχίας προς όφελός του.

Είναι θέμα χρόνου για την αμείλικτη σύγκρουση ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα και ο Σέξπιρ δεν θ’ αργήσει να βρεθεί στο πλευρό του Φορντ.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γουΐλ Πάτον, Λάρενζ Τέιτ, Τζέιμς Ρούσο.

*Star, Πέμπτη 05/10, στις 02:30