6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε απόψε στην τηλεόραση μας.

«O Πλανήτης του Γουίλι» (2019) σκηνοθεσία Ερικ Τοστί

Animation – Όταν το διαστημόπλοιό τους καταστρέφεται από έναν αστεροειδή, ο νεαρός Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και η κάψουλα διάσωσης τον οδηγεί σε έναν μυστηριώδη και ανεξερεύνητο πλανήτη.

Με τη βοήθεια του Μπακ, ενός ρομπότ επιβίωσης, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν οι γονείς του.

Ο Γουίλι θα εξερευνήσει κάθε μυστήριο, θα συναντήσει μια εξωπραγματική φύση και θα γνωρίσει φανταστικά πλάσματα, κάποια φιλικά και άλλα… όχι τόσο!

Μια περιπέτεια γεμάτη ανακαλύψεις με θέμα την ανεξαρτησία, τη συνεργασία και την αξία της ανακάλυψης της φύσης. Αυτός ο άγνωστος πλανήτης είναι ο πλανήτης του Γουίλι!

Με τους Τιμοτέ Φομ Ντορπ, Εντουάρ Μπερ, Μαρί-Ευγενία Μαρεσά

*Open, Παρασκευή 06/10, στις 21:00

«Υψηλά Εγκλήματα» (2002) σκηνοθεσία Καρλ Φράνκλιν

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Κλερ (Άσλεϊ Τζάντ), μια δυναμική δικηγόρος, και ο σύζυγός της Τομ (Τζέιμς Καβίζελ), ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ζουν μια ονειρεμένη ζωή. Είναι τρελά ερωτευμένοι και σχεδιάζουν να κάνουν τη δική τους οικογένεια.

Όμως, ένα τυχαίο έγκλημα, μια διάρρηξη στο σπίτι τους, πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που κλονίζουν τον κόσμο τους. Λίγο μετά τη ληστεία, πράκτορες του FBI τούς πλευρίζουν και, προς μεγάλη έκπληξη της Κλερ, συλλαμβάνουν τον Τομ. Η κατηγορία;

Ασκώντας μια απόρρητη στρατιωτική δραστηριότητα, πριν δεκαπέντε χρόνια, διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου με θύματα άμαχους πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ. Η Κλερ αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για λάθος, ο Τομ όμως παραδέχεται ότι πράγματι πήρε μέρος σε μια μυστική επιχείρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σφαγή για την οποία κατηγορείται.

Τη διαβεβαιώνει όμως για την αθωότητά του, λέγοντας ότι οι αληθινοί δράστες προσπαθούν να τον παγιδέψουν διότι είναι ο μόνος που μπορεί να τους κατονομάσει ως τους αυτουργούς του εγκλήματος. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν επισύρουν την εσχάτη των ποινών και η υπεράσπισή του αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Κλερ.

Η μάχη που δίνει ώστε να πειστεί και η ίδια για την αθωότητά του, δυσχεραίνει τον ούτως ή άλλως εξοντωτικό δικαστικό αγώνα, όπου όλες οι νομικές της μέθοδοι αδρανοποιούνται η μια μετά την άλλη. Μοναδικός της σύμμαχος, ο Τσάρλι Γκράιμς (Μόργκαν Φρήμαν), ένας πρώην στρατιωτικός δικηγόρος με διάθεση να πάει ενάντια στο σύστημα που τον εξοστράκισε πριν μερικά χρόνια.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μόργκαν Φρίμαν, Άσλεϊ Τζαντ, Άνταμ Σκοτ, Αμάντα Πιτ, Μπρους Ντέιβισον.

*Open, Παρασκευή 06/10, στις 23:00

«Το Σπίτι των Άλλων» (2016) σκηνοθεσία Ρουσουντάν Γκλουρίτζε

Δραματική Πολεμική – Μια εξαίσια, υποβλητική ιστορία της ενοχής και των ψυχολογικών τραυμάτων που σημαδεύουν τους επιζήσαντες του πολέμου. Το «Σπίτι των Άλλων» είναι η πρώτη ταινία της Γεωργιανής σκηνοθέτριας Rusudan Glurjidze. Στον απόηχο του αιματηρού εμφύλιου πολέμου στη Γεωργία δυο οικογένειες που κατόρθωσαν να επιβιώσουν από τον όλεθρο βρίσκονται στην πλευρά των νικητών.

Τους μεταφέρουν στα άδεια σπίτια που εγκατέλειψαν βιαστικά οι ιδιοκτήτες τους για να γλυτώσουν. Ωστόσο, δεν φαίνεται να μπορούν να χτίσουν μια νέα, ειρηνική ζωή, αφού οι μάχες εξακολουθούν να μαίνονται μέσα τους, και η φρίκη του πολέμου που έζησαν οι παλιοί ένοικοι στοιχειώνει τα σπίτια που άφησαν πίσω.

Παίζουν: Σαμπίνα Αχμέντοβα, Σαλόμη Ντεμούρια, Όλγα Ντιχοβίτσναγια, Μπράνκο Τζούριτς, Ια Σουχιτασβίλι, Ζουράμπ Μαγκαλασβίλι

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 06/10, στις 23:00

«Υδάτινος Κόσμος» (1995) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς

Δράσης Περιπέτεια – Όταν οι πολικοί πάγοι λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται πολύ πάνω από 7.600 μέτρα καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρη τη γη. Βρισκόμαστε στο 2500 μ.Χ. και οι εναπομείναντες άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν σε πρόχειρες νησίδες και ερειπωμένες βάρκες γνωστές ως ατόλες.

Συχνά μάχονται μεταξύ τους για να επωφεληθούν από τις προμήθειες και τους λάκους υγρών λιπασμάτων που δίνουν ενέργεια στις κοινότητες.

Όλοι ωστόσο πιστεύουν ότι υπάρχει ξηρά κάπου στον απέραντο ωκεανό. Όταν ένας μεταλλαγμένος μοναχικός ταξιδιώτης (Κέβιν Κόσνερ) εμφανίζεται σε μία κοινότητα για να ανταλλάξει χώμα με προμήθειες, εκείνοι τον φυλακίζουν ως επικίνδυνο.

Την ίδια στιγμή η ατόλη τους δέχεται επίθεση από τους “καπνιστές”, πειρατές που αναζητούν την Ενόλα, ένα κορίτσι που κατέχει τον χάρτη για να βρουν την ξηρά. Η κηδεμόνας της μικρής για να τη γλυτώσει απελευθερώνει τον μεταλλαγμένο, με την προϋπόθεση να τις πάρει μαζί του στο καράβι του.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Τζιν Τρίπλχορν, Ντένις Χόπερ, Ρικ Άβιλες.

*Alpha, Παρασκευή 06/10, στις 00:15

«Άφθαρτος» (2000) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία πραγματεύεται μία ιστορία μεταφυσικού στοχασμού, με τον Mπρους Γουίλις στο ρόλο ενός συνηθισμένου κατά τα άλλα οικογενειάρχη, φύλακα στο επάγγελμα, ο οποίος αφού επιβιώνει ως εκ θαύματος από ένα πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, πείθεται από έναν αινιγματικό συλλέκτη κόμικς ότι διαθέτει υπεράνθρωπες δυνάμεις.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ρόμπιν Ράιτ, Σπένσερ Τριτ Κλαρκ, Ημον Γουόκερ, Λέσλι Στέφανσον, Μιχαέλια Κάρολ, Ελίζαμπεθ Λόρενς. Λώρα Ρήγκαν, Μάικλ Κέλι

*Open, Παρασκευή 06/10, στις 01:15

«The Humanity Bureau» (2017) σκηνοθεσία Ρομπ Κινγκ

Τρόμου – Έτος 2030. Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει μετατρέψει τμήματα της κεντροδυτικής Αμερικής σε έρημο. Σε μια απόπειρα να μειωθεί η οικονομική κρίση, μια κρατική υπηρεσία ονομαζόμενη Ανθρωπιστικό Γραφείο εξορίζει μέλη της κοινωνίας που κρίνονται μη παραγωγικά και τους πηγαίνουν σε μια αποικία γνωστή ως Νέα Εδέμ.

Ένας φιλόδοξος και αμερόληπτος ντετέκτιβ, ο Νόα Κρος, διερευνά μια υπόθεση υπό την έκκληση μιας ανύπαντρης μητέρας και του γιου της.

Γνωρίζοντας την άδικη μοίρα του παιδιού, ο Κρος ξεκινάει με σκοπό να σώσει τις ζωές τους και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από το Ανθρωπιστικό Γραφείο και τα μυστικά του, μία και καλή.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Σάρα Λιντ, Τζέικομπ Ντέιβις, Χιου Ντίλον, Βίκεους Ρίον Σάνον, Κερτ Μαξ Ρούντε.

*Star, Παρασκευή 06/10, στις 01:30