Τι ώρα θα έχουμε τα αποτελέσματα των εκλογών την Κυριακή 8 Οκτωβρίου

Σχεδόν έτοιμα είναι τα πάντα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, με τις τελευταίες «πινελιές» να μπαίνουν την Παρασκευή, οπότε και θα στηθούν τα παραβάν στα σχολεία της χώρας.

Όπως και στις βουλευτικές εκλογές, έτσι και στις αυτοδιοικητικές, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι εφοδιασμένοι με τάμπλετ που βοηθούν στη γρήγορη αναμετάδοση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ασφαλή αποτελέσματα την Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα έχουμε στις 22.30. Ωστόσο, αν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι «σπάσουν» την καταγραφή των αποτελεσμάτων στα δύο, αυτά αναμένονται αρκετά νωρίτερα.

Από ό,τι τουλάχιστον έχουμε ενημερωθεί, γύρω στις 22:30 θα έχουμε τα αποτελέσματα, δεδομένου ότι τα μισά τμήματα θα βγάζουν Περιφέρειες και τα άλλα μισά θα βγάζουν τους κατά τόπους δήμους – σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκεί έχουμε το θέμα. Ενώ η οδηγία προβλέπει, αν ο δικαστικός το επιθυμεί, το σύστημα να στείλει πρώτα τα αποτελέσματα των ψηφοδελτίων και μετά της σταυροδοσίας, θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι ότι πολλοί θα κάνουν τα δύο μηνύματα μαζί, δηλαδή θα περιμένουν να τελειώσουν τους σταυρούς.

Αν εφαρμόσουν αυτή την οδηγία, θα το έχουμε γρηγορότερα, κάτι όμως το οποίο εναπόκειται στους 22.000 δικαστικούς αντιπροσώπους.