12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Όλες οι ταινίες που απόψε είναι διαθέσιμες στο… σπίτι μας!

«Η Παριζιάνα» (1969) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Πελαγία, μοδίστρα στα προάστια, ύστερα από την προτροπή της αδελφής της, μιας μοντέρνας κοπέλας, αποφασίζει να ανοίξει οίκο μόδας στο Κολωνάκι και παρέα με δυο τρελάρες φίλους τους φτάνουν στη Μύκονο για μια φωτογράφηση μόδας. Εκεί όμως η Πελαγία γνωρίζει έναν πάμπλουτο Ελληνοαμερικανό, ο οποίος γοητεύεται από αυτή. Παντρεύονται, αλλά στο ταξίδι του μέλιτος αυτός σκοτώνεται. Θλιμμένη χήρα, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα της κολεξιόν. Τότε είναι που εμφανίζεται ζωντανός ο….μακαρίτης.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς.

*Skai, Σάββατο 01/10, στις 21:00

«Μπάτε σκύλοι αλέστε 2» (2019) σκηνοθεσία Κρις Ρενό

Animation – Το αιώνιο ερώτημα παραμένει: τι κάνουν τα κατοικίδια στο σπίτι όταν λείπουν τα αφεντικά;

Ο ήρωας της ιστορίας, ο Μαξ, ένα χαριτωμένο Τζακ Ράσελ Τεριέ, περνάει μια παράξενη φάση ζωής. Η ιδιοκτήτριά του έχει πλέον παντρευτεί και έχει αποκτήσει ένα παιδάκι, το οποίο ο Μαξ αισθάνεται ότι είναι ανυπεράσπιστο και πρέπει να προστατέψει με κάθε τρόπο.

Αυτή η αίσθηση καθήκοντος θα του δημιουργήσει πολλούς φόβους.

Ένα ταξίδι στην εξοχή, μαζί με τον αδελφό του, τον μαλλιαρό Δούκα, ίσως να δώσει τη λύση σε όλα. Σε αυτό το ταξίδι λοιπόν, θα συναντήσουν τρομαγμένες γαλοπούλες, κυνικές αγελάδες και επιθετικές αλεπούδες, που απλά θα επιβαρύνουν τα άγχη του Μαξ.

Όμως, η γνωριμία τους με ένα σοφό τσοπανόσκυλο θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις αστικές φοβίες τους.

Στο μεταξύ, η γάτα Κλόη και η Γκίτζετ, χάνουν ένα πολύτιμο παιχνίδι και πρέπει να οργανώσουν μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ενώ ο χνουδωτός λαγός Χιονόμπαλας, θα αισθανθεί σούπερ ήρωας!

*Star, Σάββατο 01/10, στις 21:00

«Αδίστακτοι» (1965) σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Χωρίς να ξέρει τι να περιμένει, ο Στάθης Κούγιας, (Νίκος Κούρκουλος) ένας αδίστακτος επαγγελματίας απατεώνας, ξανασυναντά τελικά την παλιά του συμμορία μετά από μια διετή παραμονή στη φυλακή.

Οι συνεργάτες του είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν, αν και αυτή τη φορά ο Στάθης καταστρώνει νέα σχέδια: θα εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ανάγκη των ανθρώπων για να τους αποσπάσουν χρήματα.

Ο Στάθης πέφτει με τα μούτρα στη “δουλειά”, μόνο που συνειδητοποιεί ότι κάτι τον εμποδίζει να νιώσει ικανοποίηση και ευχαρίστηση όπως παλιότερα.

Τώρα, για να αποκτήσει μια αίσθηση εξιλέωσης, ο Στάθης είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει την αλήθεια για την πρώην τραγουδίστρια του καμπαρέ, τη Ρόζα, (Δέσπω Διαμαντίδου) η οποία αγνοείται από το 1943.

Η Ρόζα είναι η μητέρα του που τον είχε εγκαταλείψει σε ένα ορφανοτροφείο στην κατοχή και από τότε δεν την έχει ξαναδεί ποτέ.

Ωστόσο, καθώς ο αδίστακτος και διψασμένος για εξουσία Μιχάλης (Γιώργος Μούτσιος) , το δεξί χέρι του Στάθη, περιμένει τον λιγομίλητο ηγέτη να επανέλθει και να συνεχίσουν τις κομπίνες τους, το ερώτημα παραμένει: τι θα συμβεί αν ο Στάθης πλησιάσει πολύ κοντά στην άσχημη αλήθεια;

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μαίρη Χρονοπούλου, Βούλα Χαριλάου, Γιώργος Μούτσιος, Δέσπω Διαμαντίδου, Σπύρος Καλογήρου, Γιάννης Βογιατζής, Αλέκος Τζανετάκος, Αθηνά Μιχαηλίδου, Μαίρη Μεταξά

*Open, Σάββατο 01/10, στις 21:00

«Ευτυχία» (2019) σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής 

Βιογραφία Δραματική Ελληνική Ταινία – Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει.

Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών.

Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού.

Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου.

*Alpha, Σάββατο 01/10, στις 22:00

«Ντάνιελ ‘16» (2020) σκηνοθεσία Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Δραματική – Ο Ντάνιελ, ένας Γερμανός έφηβος, στέλνεται στην Ελλάδα, σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων, για να εκτίσει την ποινή του.

Εκεί, σ’ ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Έβρου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βιώνει πρωτόγνωρα συναισθήματα και καλείται να δώσει λύση σε δύσκολα διλήμματα… Η τελική του απόφαση θα ξαφνιάσει τους πάντες.

Παίζουν: Νικόλας Κίσκερ, Αλέξανδρος Λιακόπουλος Μπούχχολτς, Φιλοπατίρ Αντέλ Μογράς, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρλένε Καμίνσκι, Κωστής Καλλιβρετάκης, Κωστής Σειραδάκης.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 01/10, στις 22:00

«Δώσε μου το Χέρι σου» (2006) σκηνοθεσία Ερίκ Λαρτιγκό

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Λουί (Αλέν Σαμπά) είναι ένας 43χρονος ευτυχισμένος και παραχαϊδεμένος εργένης, με επιτυχημένη καριέρα και άνετη ζωή.
Η ήρεμη ζωή του Λουίς απειλείται, όταν η μητέρα του κι οι πέντε αδελφές του αποφασίζουν πως είναι καιρός να παντρευτεί.

Το πρόβλημα είναι πως ο Λουί δεν θέλει κάποια σοβαρή σχέση από όταν οι οικογένεια του στάθηκε εμπόδιο στον πρώτο αληθινό του έρωτα. Αφού απορρίπτει όλα τα “προξενιά” που του γίνονται συλλαμβάνει ένα πονηρό σχέδιο, να παρουσιάσει την αδελφή του καλύτερού του φίλου, Έμα (Σαρλότ Γκέινσμπουργκ) ως σοβαρή σχέση και υποψήφια νύφη.

Η Εμμα, μόλις μετακόμισε στο Παρίσι και ψάχνει δουλειά. Φαίνεται σαν κατάσταση που κερδίζουν και οι δύο, όπως το σχέδιο πηγαίνει εντελώς στραβά!

Παίζουν: Σαρλότ Γκενσμπούρ, Αλέν Σαμπά, Μπερναντέτ Λαφόν, Ερίκ Λαρτιγκό, Βλάντιμιρ Γιορντάνοφ, Γκρεγκουάρ Οστερμαν.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 01/10, στις 22:30

«Detective Knight: Redemption» (2022) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ντρέικ

Δράσης – Ο Τζέιμς Νάιτ βρίσκεται τώρα φυλακισμένος στη Νέα Υόρκη, περιμένοντας να δικαστεί για τη δολοφονία των δύο βασικών υπόπτων στο φόνο του συνεργάτη του. Ξαφνικά, ο Νάιτ γίνεται μάρτυρας μιας εξέγερσης φυλακισμένων, την οποία οργάνωσε ο Βομβιστής των Χριστουγέννων, ο αδυσώπητος αρχηγός μιας συμμορίας κακοποιών. Αν καταφέρει να εξουδετερώσει την επικίνδυνη συμμορία, θα μπορέσει να «καθαρίσει» το όνομά του και να επιστρέψει στη δουλειά. Όμως αυτή η αποστολή δε θα είναι καθόλου εύκολη.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κόρι Λαρτζ, Μίστελ Μπέικερ, Τζεν Μπερντ, Άλις Κόμερ, Χάντερ Ντέιλι, Μιράντα Έντουαρντς

*Skai, Σάββατο 01/10, στις 23:00

«Τρελό Θηριοτροφείο: Η Νέα Γενιά» (2015) σκηνοθεσία Τζόναθαν Γκόλντσταϊν, Τζον Φράνσις Ντέιλι

Κωμωδία Περιπέτεια – Η νέα γενιά των Γκρίζγουολντ είναι εδώ για να αφήσει το στίγμα της! Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει και έτσι, ο Ράστι Γκρίνσγουολντ, ενήλικας πια, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του. Ελπίζοντας σε μια ταξιδιωτική εμπειρία, που θα συσφίξει τους οικογενειακούς δεσμούς, ο Ράστι κάνει δώρο – έκπληξη στη σύζυγο του Ντέπι και στους δυο του γιους, ένα ταξίδι στο αγαπημένο, οικογενειακό, αμερικάνικο πάρκο, το Walley World.

Τι μπορεί να πάει στραβά; Η οικογενειακή εκδρομή είναι γεμάτη ατυχή αλλά ξεκαρδιστικά περιστατικά.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Εντ Χελμς, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Τσέβι Τσέις, Μπεβερλι Ντ’ Άντζελο, Λέσλι Μαν, Σκάιλερ Γκιζόντο, Στιλ Στέμπινς.

*Star, Σάββατο 01/10, στις 00:50

«Ο Τελευταίος Επιζών» (2007) σκηνοθεσία Σκοτ Γουάιπερ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Τζακ Κόνραντ (Στηβ Ωστιν) είναι ένας θανατοποινίτης που περιμένει την ημέρα της εκτέλεσής του σε μια φυλακή της Κεντρικής Αμερικής. ΄

Ένας πλούσιος τηλεοπτικός παραγωγός εμφανίζεται και τον «αγοράζει» μαζί με άλλους εννέα θανατοποινίτες και θα στήσει γύρω τους ένα τηλεοπτικό σόου. Τους δίνει την ευκαιρία να αποφύγουν τη θανατική ποινή, να κερδίσουν την ελευθερία τους αλλά και να γίνουν πλούσιοι, εφόσον συμμετέχουν και νικήσουν σε ένα παιχνίδι επιβίωσης. Σε ένα ερημικό νησί του Νοτιου Ειρηνικού θα πρέπει να παλέψουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου σε ένα παράνομο παιχνίδι που προβάλλεται μόνο διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, οι θανατοποινίτες θα πρέπει να αλληλοσκοτωθούν, ενώ όποιος επιζήσει θα κερδίσει την ελευθερία

Παίζουν: Στιβ Όστιν, Βίνι Τζόουνς, Νέιθαν Τζόουνς, Ρικ Χόφμαν, Κρίστοφερ Μπέικερ, Σάμ Χίλι, Μάρκους Τζόνσον, Νέιθαν Τζόουνς.

*Skai, Σάββατο 01/10, στις 01:00

«Όλα τα λεφτά!» (2006) σκηνοθεσία Ντιν Παρισοτ

Αστυνομική κωμωδία – Όταν ο Ντικ Χάρπερ (Τζιμ Κάρεϊ) απολύεται από αντιπρόεδρος μιας εταιρείας-κολοσσού, βεβαιώνει τη γυναίκα του, Τζέιν ( Τέα Λεόνι), ότι θα βρει πολύ σύντομα άλλη δουλειά και θα συνεχίσουν να ζουν στην πολυτέλεια.

Μετά από λίγους μήνες, όμως, έχουν χάσει την ιδιοκτησία τους, η Τζέιν έχει πουλήσει το σώμα της στην επιστήμη ως πειραματόζωο και η καριέρα του Ντικ ως… μεροκαματιάρης καταλήγει με την απέλασή του στο Μεξικό!

Πιο απελπισμένοι από ποτέ, ο Ντικ και η Τζέιν αποφασίζουν τότε να στραφούν στο πιο επικερδές επάγγελμα: την ένοπλη ληστεία. Σύντομα γίνονται σύγχρονοι «Ρομπέν των δασών» των προαστίων, κλέβοντας από τους πλούσιους και δίνοντας στους φτωχούς… δηλαδή στους εαυτούς τους.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τέα Λεόνι, Άλεκ Μπάλντουιν, Άντζι Χάρμον, Ρίτσαρντ Τζένκινς.

*Mega, Σάββατο 01/10, στις 01:30

«Το Αγόρι 2» (2020) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μυστηρίου Τρόμου Φαντασίας – Η ταινία Το αγόρι ΙΙ είναι μια ταινία τρόμου-θρίλερ και αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που μετακομίζει στο αρχοντικό Heelshire. Αφού εγκατασταθούν, ο μικρός τους γιος, ο Τζουντ, ανακαλύπτει μια κούκλα που μοιάζει σαν ζωντανή και ονομάζεται Brahms.

Η οικογένεια μετακομίζει στην έπαυλη Χίλσαϊρ, δίχως να γνωρίζει την ανατριχιαστική ιστορία της.

Ο Τζουντ βρίσκει γρήγορα τον Μπραμς στη σοφίτα και αρχίζει να παίζει μαζί του. Καθώς περνάει ο καιρός, παράξενα και δυσοίωνα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν στο σπίτι.

Ο Τζουντ σύντομα συνειδητοποιεί ότι ο Μπραμς δεν είναι απλώς μια κούκλα αλλά μια οντότητα με δικό της μυαλό.
Αρχίζει να βλέπει την ανατριχιαστική σύνδεση μεταξύ της Μπραμς και της σκοτεινής ιστορίας της έπαυλης Χέλσαϊρ. Άραγε ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί στην σατανική δύναμη που χρησιμοποιεί τον Μπραμς;

Παίζουν: Κέιτι Χολμς, Ραλφ Ινσον, Οουεν Γίομαν, Κόνι ρεμπέιρο, Αντζάλι Τζέι, Όλιβερ Ράις

*Open, Σάββατο 01/10, στις 01:45

«Ποιος Θανάσης!» (1969) σκηνοθεσία Θανάσης Βέγγος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Ο Θανάσης Τρίκορφος (Θανάσης Βέγγος), έντιμος, ευχάριστος και φιλεύσπλαχνος καταστηματάρχης ηλεκτρικών συσκευών, εξυπηρετεί και διευκολύνει όλο τον κόσμο, παρ’ όλο που κι ο ίδιος περνά δυσκολίες.

Κάποια στιγμή προσλαμβάνει στο κατάστημά του τη χαριτωμένη Στέλλα (Άννα Φόνσου), η οποία έχει απόλυτη ανάγκη να εργαστεί, διότι- συν τοις άλλοις – συντηρεί και τον χαρτοπαίχτη φίλο της Αλέκο (Βαγγέλης Πλοιός), που απομυζά κάθε της οικονομία.

Ο Θανάσης, γοητευμένος από τη σπιρτάδα και την καλή της καρδιά, την ερωτεύεται και νιώθει πανευτυχής. Το ίδιο αισθάνεται και η Στέλλα, αλλά το κρατά μυστικό, φοβούμενη την αντίδραση του φίλου της.

Όταν ο καλοκάγαθος κι εύπιστος Θανάσης μαθαίνει για το δεσμό της απογοητεύεται, η πληγωμένη καρδιά του σκληραίνει και αποστασιοποιείται. Από γαλαντόμος καταστηματάρχης γίνεται δύστροπος, αυταρχικός και απαιτητικός έμπορος.

Στο μεταξύ δυο φίλοι του (Τάκης Μηλιάδης και Γιώργος Βελέντζας) προσπαθούν να τον πείσουν να συνεργαστεί επιχειρηματικά με την κοσμική κυρία Μάργκαρετ Κοράκι (Αιμιλία Υψηλάντη), με απώτερο σκοπό να του «φάνε» το μαγαζί.

Η Στέλλα, που ακούει τυχαία τη συζήτηση και μαθαίνει για την παγίδα, που ετοιμάζονται να του στήσουν οι “καλοί του φίλοι”, θορυβείται κι αψηφώντας τα πάντα ματαιώνει τα σχέδιά τους την ύστατη στιγμή. Εξ αιτίας αυτής της συμπεριφοράς αποκαλύπτεται κι ο έρωτάς της για το Θανάση ..

Παίζουν:  Θανάσης Βέγγος, Άννα Φόνσου, Βαγγέλης Πλοιός, Γιώργος Βελέντζας, Νάσος Κεδράκας, Νίτσα Μαρούδα, Σάσα Καζέλη

*Alpha, Σάββατο 01/10, στις 02:15