7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Κατάσκοπος» (2019) σκηνοθεσία Γιουβάλ Άντλερ

Δράσης Μυστηρίου – Η Ρέιτσελ, μια κατάσκοπος της Μοσάντ έχει σταλεί στην Τεχεράνη για μια σημαντική αποστολή σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
Έχοντας την ικανότητα να υιοθετεί πολλαπλές ταυτότητας καταλήγει τελικά μετά από ένα χρόνο εκπαίδευσης, στην ταυτότητα μιας δασκάλας Αγγλικών στο Ιράν.

Στην Τεχεράνη θα εργαστεί ως δασκάλα έχει όμως απώτερο στόχο να γνωρίσει τον επιχειρηματία Φαρχαντ, τον οποίο πρέπει να κατασκοπεύσει.

Η Ρέιτσελ, ενώ παρευρέθηκε στην κηδεία του πατέρα της στο Λονδίνο, εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Το μοναδικό στοιχείο για την τύχη της βρίσκεται στην τελευταία κλήση της προς τον Τόμας, πρώην μέντορά της.

Ταξιδεύοντας για το Ισραήλ, ο Τόμας, ανακαλύπτει ότι η Ρέιτσελ βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο θα επηρεάσει τόσο την επιχείρηση αλλά και την ίδια της τη ζωή.

Παίζουν: Νταϊάν Κρούγκερ, Μάρτιν Φρίμαν, Κας Ανβάρ, Οχάντ Νόλερ, Λάνα Έτιγκερ, Γιοαβ Λεβί, Τζούλιαν Σνάιντερ, Βέρνερ Νταεεμ, Μπάστιαν Βόλκμερ

*Open, Δευτέρα 09/10, στις 21:00

«Απροσδόκητος Έρωτας» (2017) σκηνοθεσία Τζόελ Χόπκινς

Κωμωδία – Μια γυναίκα η οποία έχει χάσει τον άντρα της πριν από ένα χρόνο, ασχολείται με την εθελοντική εργασία, κοινωνικοποιείται με τις γειτόνισσες της πολυκατοικίας της, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βγάλει άκρη με τα οικονομικά της χρέη.

Μια απρόσμενη, όμως, γνωριμία θα της αλλάξει αναπάντεχα τη ζωή. Αυτή με έναν ερημίτη άντρα, ο οποίος έχει αποφασίσει να ζει απομονωμένος μέσα σε μια καλύβα σε μια δασική περιοχή του Χάμπστεντ στο Λονδίνο και έχει να αντιμετωπίσει τις δημοτικές αρχές οι οποίες επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την περιοχή και να τον διώξουν.

Mία τρυφερή ιστορία αγάπης, που άνθισε με τον πιο απρόσμενο τρόπο, στο πιο απρόσμενο μέρος, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που όλοι θεωρούσαν αταίριαστους.

Η Νταϊάν Κίτον και ο Μπρένταν Γκλίσον ενώνουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα ερμηνευτικό highlight!

Παίζουν: Μπρένταν Γκλίσον, Νταϊάν Κίτον, Πήτερ Σίνγκ, Τζέιμς Νόρτον, Λέσλι Μανβιλ, Χιου Σκίνερ, Σάιμον Κάλοου

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 09/10, στις 22:00

«Χωρίς Οίκτο» (2013) σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Δράσης – Άστεγος και φυγάς από στρατοδικείο, Ο Τζόι Τζόουνς, ένας προβληματικός πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων εισέρχεται στον εγκληματικό υπόκοσμο του Λονδίνου αρπάζοντας την ταυτότητα ενός άλλου ανθρώπου που θα τον μεταμορφώσει σ’ έναν εκδικητικό άγγελο στη συνέχεια. Ο Τζόουνς κυκλοφορεί στον λονδρέζικο υπόκοσμο και κάποια στιγμή προσεταιρίζεται την ταυτότητα ενός άλλου άνδρα. Μετατρέπεται σταδιακά σε έναν άγγελο – εκδικητή που τιμωρεί τους πάντες στο πέρασμά του.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Άγκατα Μπουζέκ, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Κρίστιαν Μπράσινγκτον.

*Skai, Δευτέρα 09/10, στις 22:20

«Κόκκινη αυγή» (2012) σκηνοθεσία Νταν Μπράντλεϊ

Περιπέτεια – Οι ανυποψίαστοι πολίτες της περιοχής Σπόκεϊν στη Ουάσιγκτον, ξυπνούν ένα πρωί αντικρίζοντας αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι πέφτουν από τον ουρανό σε μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά των Η.Π.Α. Σύντομα ολόκληρη η πόλη είναι υπό τον έλεγχο του εχθρού. Μια ομάδα όμως θαρραλέων εφήβων αποφασίζει να αγωνιστεί ξεκινώντας έναν σκληρό πόλεμο εναντίον των επιδρομέων με σκοπό να πάρουν πίσω την πόλη τους – και την ελευθερία τους… Ριμέικ της κλασικής ταινίας δράσης του 1984, που είχε σκηνοθέτη τον Τζον Μίλιους και πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σουέιζι

Παίζουν:Κρις Χέμσγουορθ, Αντριάν Παλίκι, Τζος Χάτσερσον, Τζος Πεκ, Ίζαμπελ Λούκας.

*Open, Δευτέρα 09/10, στις 00:30

«Το Σημάδι του Δολοφόνου» (2002) σκηνοθεσία Μάικλ Κέιτον Τζόουνς

Αστυνομική Μυστηρίου – Ένας αστυνομικός της Νέας Υόρκης έρχεται αντιμέτωπος με το τραυματικό παρελθόν του, όταν αναλαμβάνει να διαλευκάνει το φόνο ενός εμπόρου ναρκωτικών και ανακαλύπτει ότι δράστης είναι ο ίδιος του ο γιος, τον οποίο είχε εγκαταλείψει σε ηλικία οκτώ χρονών.

Με αφορμή μια αστυνομική ίντριγκα, ο Μάικλ Κέιτον Τζόουνς ξεδιπλώνει την τραγική ιστορία μιας προβληματικής οικογένειας και πυροδοτεί μια δραματική καταδίωξη, που δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει σ’ ένα συγκλονιστικό φινάλε. Εξαιρετικός στον κεντρικό ρόλο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, σηκώνει εξ’ ολοκλήρου το συναισθηματικό φορτίο της ταινίας, αν και η αληθινή έκπληξη της ταινίας, είναι ο νεαρός ταλαντούχος Τζέιμς Φράνκο, στο ρόλο του ναρκομανούς γιου, ο οποίος ήδη βλέπει την καριέρα του στο Χόλιγουντ να απογειώνεται…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζέιμς Φράνκο, Ντρίνα ντε Νίρο, Ελίζα Ντούσκου, Γουίλιαμ Φορσάιθ

*Mega, Δευτέρα 09/10, στις 01:20

«Ευτυχία» (2019) σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής 

Βιογραφία Δραματική Ελληνική Ταινία – Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει.

Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών.

Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού.

Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου.

*Alpha, Δευτέρα 09/10, στις 1:45

«Επίθεση στο Σταθμό 13» (2005) σκηνοθεσία Τζον Κάρπεντερ

Αστυνομική Δράσης – Ο Σταθμός 13, ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς σταθμούς στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, πρόκειται σύντομα να κλείσει.

Επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού του τμήματος είναι ο αρχιφύλακας Τζέικ Ρένικ, ένας αστυνομικός που απέχει οικειοθελώς από την ενεργό δράση εδώ και οκτώ μήνες καθώς τον κυνηγούν «φαντάσματα» από το παρελθόν: ο ίδιος αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο δύο συναδέλφων του.

Λόγω κακοκαιρίας θα αναγκαστούν να “φιλοξενήσουν” στα κελιά τους τον διαβόητο γκάγκστερ και δολοφόνο αστυνομικών, Μάριον Μπίσοπ, ο οποίος μεταφέρεται στη φυλακή.

Και ενώ όσοι έχουν μείνει στον σταθμό που υπολειτουργεί, περιμένουν να υποδεχτούν το νέο έτος, άντρες μασκοφόροι εισβάλλουν αλλάζοντας τα δεδομένα.

Υπάλληλοι, Φυλακισμένοι και οι ελάχιστοι αστυνομικοί αναμειγνύονται σε μια βίαιη σύγκρουση, όπου εκτός από σφαίρες ανταλλάσσουν και ρόλους.

Παίζουν: Ήθαν Χωκ, Λόρενς Φισμπουρν, Γκάμπρειλ Μπαιρν, Μαρία Μπέλο, Ντρέα ντε Ματέο, Τζον Λεγκουιζάμο, Τζα Ρουλ

*Star, Δευτέρα 09/10, στις 02:00