7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Max Payne» (2008) σε σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Περιπέτεια – Ο Max Payne είναι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός που αναζητά τους δολοφόνους της οικογένειάς του και του συναδέλφου του. Στο δρόμο για την εκδίκηση θα περιπλανηθεί σε σκοτεινούς δρόμους και πλησιάζοντας την αλήθεια, θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με υπερφυσικές δυνάμεις.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μίλα Κούνις, Μπο Μπρίτζες, Όλγα Κιριλένκο, Κρις Ο Ντόνελ, Λουκαντρις

*Open, Πέμπτη 12/10, στις 21:00

«Mon Inconnue» (2019) σκηνοθεσία Ούγκο Ζελάν

Ρομαντική Κομεντί – Ο Ραφαέλ είναι ένας ντροπαλός μαθητής του λυκείου, που δεν τολμά να δείξει σε κανέναν τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας που γράφει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ένα βράδυ συναντά την Ολίβια, μια πιανίστα, που έχει εμμονή με την τελειότητα.

Αφού ερωτεύονται, οι δύο νέοι ξεκινούν μια σχέση και παντρεύονται λίγα χρόνια αργότερα.

Αλλά ένα βράδυ, η ειδυλλιακή ζωή του ζευγαριού επιδεινώνεται.

Την επόμενη μέρα, ο Ραφαέλ βρίσκει τον εαυτό του βυθισμένο σε έναν κόσμο όπου δεν έχει συναντήσει ποτέ την Ολίβια, τη γυναίκα της ζωής του…

Παίζουν: Φρανσουά Σίβιλ, Ζοζεφίν Ζαπί, Μπεναζαμίν Λαβέρν, Ζουλιέτ Ντολ

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 12/10, στις 22:00

«Έντι ο Αετός» (2015) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Κομεντί – Η ταινία Έντι ο Αετός είναι μία αθλητική, βιογραφική ταινία που αφηγείται πως ο βρετανός αθλητής Μάικλ Έντουαρντς κατάφερε να γίνει ο πρώτος αθλητής που εκπροσώπησε την Αγγλία στο άλμα του σκι, μετά από 6 δεκαετίες, από το 1928.

Έχοντας αποκλειστεί από την ολυμπιακή ομάδα σκι, ο Βρετανός αθλητής Μάικλ “Eddie” Έντουαρντς (Τάιρον Έγκερτον) ταξιδεύει στη Γερμανία για να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο άλμα με σκι.

Η μοίρα θα τον φέρει μπροστά στον Μπρόνσον Πίρι (Χιου Τζάκμαν) , έναν Αμερικανό, πρώην άλτη του σκι, που τώρα εργάζεται ως οδηγός εκχιονιστικού μηχανήματος, με χόμπι την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο Πίρι αρχικά αρνείται να ασχοληθεί μαζί του, αλλά η αποφασιστικότητα και η αισιοδοξία του Έντι τον κερδίζει και συμφωνεί να προπονήσει τον νεαρό αουτσάιντερ, αν και το διάστημα που έχουν για να ετοιμαστεί είναι ελάχιστο.

Παρά το γεγονός ότι κανείς στη χώρα του δεν ασχολείται με τον Έντι τον Αετό και την προσπάθειά του, η στάση του Έντι που δεν λέει ποτέ όχι και δεν το βάζει κάτω με τίποτε, τον οδηγεί σε μια ιστορική και απίθανη εμφάνιση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, στο Κάλγκαρι της Αλμπέρτα.

Παίζουν: Τάιρον Έγκερτον, Χιου Τζάκμαν, Κρίστοφερ Γουόκεν, Τομ Κοστέλο, Έντβιν Έντρε, Τζο Χάρτλεϊ

*Open, Πέμπτη 12/10, στις 23:00

«Νήσος» (2009) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η κλειστή κοινωνία ενός νησιού που όλα δείχνουν να κυλάνε ήσυχα, αναστατώνεται από τον ξαφνικό και περίεργο θάνατο του άρχοντα του τόπου, Θεμιστοκλή Δίκαιου, που αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία. Καθώς είναι άκληρος, όλοι αναρωτιούνται σε ποιον θα μείνουν τόσα χρήματα.

Η διαθήκη τους επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις. Η περιουσία μοιράζεται στις τέσσερις «εξουσίες» του χωριού. Τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα της εκκλησίας.

Για να πάρουν όλοι τα χρήματα θα πρέπει να δεχτούν να διαβαστούν, δημοσίως, στην πλατεία του χωριού τέσσερις επιστολές-μία για τον καθένα- το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο ίδιος ο Θεμιστοκλής Δίκαιος. Θα δεχτούν όμως και οι τέσσερις να διαβαστούν οι συγκεκριμένες επιστολές;

Μεγάλος ο πειρασμός… Από την μία η τεράστια περιουσία και από την άλλη τα μυστικά… Γιατί και αυτά υπάρχουν στην κοινωνία τους… Και είναι πολλά.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Βουτσάς, Ντορρέτα Παπαδημητρίου, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα.

*Mega, Πέμπτη 12/10, στις 23:10

«Ξαφνικά… 30» (2004) σκηνοθεσία Γκάρι Γουίνικ

Κομεντί Ρομαντική – Η 13χρονηΤζένα Ρινκ, μέσα σε μια νύχτα και μέσω μιας μαγικής ευχής, θα γίνει μια επιτυχημένη και γοητευτική γυναίκα 30 χρονών! Ξαφνικά, αποκτά όλα αυτά που πάντοτε επιθυμούσε αλλά χάνει τον καλύτερό της φίλο, Ματ. Τώρα, αυτή η ώριμη γυναίκα πρέπει να επινοήσει τη δική της μαγεία, για να βοηθήσει το «κοριτσάκι» που κρύβεται μέσα της να βρει την αληθινή αγάπη που άφησε πίσω της.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Μαρκ Ραφάλο, ‘Αντι Σέρκις, Τζούντι Γκριρ.

*Mega, Πέμπτη 12/10, στις 01:20

«Bohemian Rhapsody» (2018) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Βιογραφία Δραματική – O Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα.

Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.

*Open, Πέμπτη 12/10, στις 01:45

«Τα Πουλιά» (1963) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Μέλανι Ντάνιελς, μία γοητευτική κυρία της καλής κοινωνίας συναντά σε ένα pet shop του Σαν Φραντσίσκο, τον Μίτς Μπρένερ. Μετά τη φάρσα που της σκαρώνει, εκείνη αποφασίζει να τον ακολουθήσει. Η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία αν και έρχεται σε αντίθεση με την αυταρχική μητέρα του Μιτς.

Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα μεταξύ μητέρας και γιου φαίνεται ανυπέρβλητο, αλλά το χειρότερο είναι οι ανεξήγητες επιθέσεις που δέχονται οι κάτοικοι από τα πουλιά της περιοχής.

Ολόκληρα σμήνη πουλιών επιτίθονται στους ανθρώπους και το μόνο που έχει πλέον σημασία είναι η επιβίωση…

Παίζουν: Ροντ Τέιλορ, Τίπι Χέντρεν, Τζέσικα Τάντι, Σουζάν Πλεσέτ, Βερόνικα Κατράιτ, Έθελ Γκρίφις, Τσαρλς Μαγκρό.

*Alpha, Πέμπτη 12/10, στις 01:45