8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια ταινία είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι.

«Πρόβατα Εναντίον Λύκων 2» (2019) σκηνοθεσία Βλαντιμίρ Νικολάεφ

Animation – Το ενωμένο χωριό των προβάτων και των λύκων ζει μια ήρεμη και ειρηνική ζωή όταν ξαφνικά καταφθάνουν δύο απρόσμενοι επισκέπτες – μια πολική αλεπού και μια μικρή προβατίνα.
Κανείς δεν περίμενε ότι ένας κίνδυνος θα τους ακολουθήσει εκεί. Ο Γκρέι, ο νέος αρχηγός της ενωμένης φυλής, πρέπει τώρα να πείσει τα πρόβατα και τους λύκους να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τα επερχόμενα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις – γιατί η ισχύς βρίσκεται στην ενότητα!

Με τις φωνές των: Γκράχαμ Χαλστεντ, Μέιτζορ Αταγουέι, Τζείσον Γκρίφιθ, Όλιβερ Ουάιμαν, κέιτ Μπρίστολ, μαρκ τόμσον

*Open, Παρασκευή 13/10, στις 21:00

«Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ» (2019) σκηνοθεσία Αρμάντο Ιανούτσι

Κωμωδία – Η υπόθεση της ταινίας αφηγείται την ιστορία του Ντέιβιντ, ο οποίος μένει ορφανός από πολύ νωρίς και παρά τις δυσκολίες κατορθώνει να γίνει διάσημος συγγραφέας στην Βικτωριανή Αγγλία.

Η πασίγνωστη ιστορία του David Copperfield επαναπροσδιορίζει την κλασική ωδή του Τσαρλς Ντίκενς για το θάρρος και την επιμονή, μέσα από την κωμική ματιά των βραβευμένων σκηνοθετών – δίνοντας νέα ζωή στην ιστορία του Ντίκενς.

Κοιτάζοντας μέσα σε μια κοσμοπολίτικη εποχή με ένα ποικίλο σύνολο ηθοποιών από όλο τον κόσμο, παρακολουθούμε τον εμβληματικό ήρωα του Ντίκενς στο ιδιόρρυθμο ταξίδι του, από φτωχό ορφανό παιδί σε ανερχόμενο συγγραφέα στη βικτοριανή Αγγλία.

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Τίλντα Σουίντον, Χιου Λόρι, Πίτερ Καπάλντι, Μπεν Γουίσομ, Ανερίν Μπάρναρντ

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 13/10, στις 22:00

«Άπιστη» (2002) σκηνοθεσία Άντριαν Λιν

Δράμα – Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα, η Κόνι Σάμνερ, ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άγνωστος γοητευτικός άντρας. Ένας απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα θα τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της Έντουαρντ.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Όλιβιε Μαρτίνεζ.

*Open, Παρασκευή 13/10, στις 23:00

«Λευκός Οίκος: Η πτώση» (2013) σκηνοθεσία Ρόναλντ Έμεριχ

Δραματική Δράσης – Ο Τζον Κέιλ (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένας νεαρός αστυνομικός του Καπιτωλίου, κάνει αίτηση για να προσληφθεί ως μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του Προέδρου των ΗΠΑ. Δυστυχώς, η γνωστή του από το κολέγιο και πλέον πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας Κάρολ Φίνερτι (Μάγκι Τζίλενχαλ) απορρίπτει την αίτηση του λόγω ανυπακοής απέναντι στην εξουσία στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά, για να μην απογοητεύσει τη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, την ξεναγεί στον Λευκό Οίκο. Την ώρα της ξενάγησης όμως συμβαίνει το αναπάντεχο:

Το προεδρικό μέγαρο δέχεται επίθεση και καταλαμβάνεται από τρομοκράτες και έτσι είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κόρη του, τον πρόεδρο και τη χώρα.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Φοξ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Γουντς, Τζέισον Κλαρκ.

*Mega, Παρασκευή 13/10, στις 00:10

«Parker» (2013) σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ Δράσης – Ο Πάρκερ (Τζέισον Στέθαμ) ένας επαγγελματίας κλέφτης, συμμετέχει στη μεγάλη ληστεία της Ετήσιας Έκθεσης του Οχάιο.

Και ενώ το σχέδιο πετυχαίνει, ο ικανότατος κακοποιός βρίσκεται, ύστερα από μια διαφωνία με τους συνεργάτες του για τη μοιρασιά της λείας, ετοιμοθάνατος στην άκρη ενός δρόμου.

Ο Πάρκερ, με ένα ιδιαίτερο κώδικα τιμής, αφού καταφέρει να παραμείνει στη ζωή, η εκδίκηση γίνεται πλέον μονόδρομος. Αναρρώνοντας σε χρόνο-ρεκόρ, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι εκδίκησης που θα έχει ως τελικό σταθμό το Παλμ Μπιτς και την απρόσμενη βοήθεια από τη μεσίτρια Λέσλι Ροτζερς (Τζένιφερ Λόπεζ).

Σύντομα, ο Πάρκερ θα ακολουθήσει μεταμφιεσμένος τους πρώην συνεργάτες του στην επόμενη επιχείρησή τους…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Ρόμπερτ Κανεβάλι, Νικ Νόλτε.

*Alpha, Παρασκευή 13/10, στις 00:15

«Μόνο Εσένα Βλέπω» (2016) σε σκηνοθεσία Μαρκ Φόστερ

Δράμα, μυστηρίου – H Τζίνα (Μπλέικ Λάιβλι) και ο Τζέιμς (Τζέισον Κλαρκ) έχουν έναν υπέροχο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της κόστισε τους γονείς αλλά και την όρασή της, η Τζίνα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της, κι αυτή η εξάρτηση φαίνεται πως κρατάει σταθερή την παθιασμένη σχέση τους.

Εκείνη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Τζέιμς που της περιγράφει κάθε τι από την καθημερινή ζωή.

Όλα κυλούν όμορφα, μέχρι τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της κι αρχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια…. Σύντομα, θα καταλάβει πως η ζωή της είναι πολύ διαφορετική απ’ ό,τι πίστευε.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζέισον Κλαρκ, Άννα Ο’ Ράιλι, Μιγκέλ Φερνάντεζ.

*Star, Παρασκευή 13/10, στις 01:30

«Max Payne» (2008) σε σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Περιπέτεια – Ο Max Payne είναι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός που αναζητά τους δολοφόνους της οικογένειάς του και του συναδέλφου του. Στο δρόμο για την εκδίκηση θα περιπλανηθεί σε σκοτεινούς δρόμους και πλησιάζοντας την αλήθεια, θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με υπερφυσικές δυνάμεις.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ Μίλα Κούνις Όλγα Κουριλένκο Μπο Μπρίτζες

*Open, Παρασκευή 13/10, στις 01:45

«Αναζητώντας τον Δολοφόνο μου» (2018) σκηνοθεσία Κάρεν Μόνκριφ

Δραματική Μυστηρίου – Η τηλεταινία «Αναζητώντας τον Δολοφόνο μου» που κυκλοφόρησε το 2018 βασίζεται στην αληθινή υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου της τότε 26χρονης βοηθού δικηγόρου Τζούλια Λο η οποία κατά την περίοδο του θανάτου της διατηρούσε δεσμό με φημισμένο δικηγόρο της Φιλαδέλφεια, τον Τσαρλς Περούτο.

Η ταινία προσφέρει την δική της μυθοπλαστική εκδοχή στο μυστήριο του θανάτου της Τζουλια Λο (Κέιτλιν Στέισι), των αστυνομικών ερευνών για ανθρωποκτονία που ακολούθησαν και της πιθανής ανάμειξης του δικηγόρου Τσαρλς Περούτο (Τζέισον Πάτρικ).

Η ταινία λαμβάνει τον χαρακτήρα της από τον χαρακτήρα της ηρωίδας της και ακολούθως από την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Κέιτλιν Στέισι («Χαμογέλα», «Please Like Me») και συνεπώς στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν.

Η ελευθερία που συνάδει με το μυθοπλαστικό μέρος της ιστορίας επιτρέπει την εξερεύνηση κοινωνικών θεμάτων με αφορμή το κεντρικό μυστήριο που εμπλουτίζουν αισθητά το περιεχόμενο δραματουργικά. Και πάλι εκεί, το πρόσωπο της Στέισι παραμένει ο μαγνήτης που τραβάει τα βλέμματα και ο λόγος για συναισθηματική αντίδραση.

Πάνω απ’ όλα, πρόκειται για ένα αγωνιώδες θρίλερ καθώς ακολουθείται το νήμα που οδηγεί στην λύση του μυστηρίου του θανάτου της Λο που επιχειρεί συναισθηματική σύνδεση με το αντικείμενό της μέσω της δραματουργικής αφοσίωσης στην πλήρη εξερεύνηση των κοινωνικών συνθηκών που μπορούν να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις.

Η Λο εντοπίστηκε νεκρή στη μπανιέρα διαμερίσματος του Περούτο.

Παίζουν: Κέιτλιν Στέισι, Τζέισον Πάτρικ, Ουόρεν Άμποτ, Πολ Κάμπελ

*Mega, Παρασκευή 13/10, στις 02:30