6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κινηματογραφικές επιλογές για απόψε στο σαλόνι σου.

«Υπάρχει και Φιλότιμο» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός, αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι ως εκεί για τα εγκαίνια.

Ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο σε ένα ξεχασμένο και αποκομμένο χωριουδάκι της περιφερείας του, θα γίνει η αιτία ο υπουργός  να ανακαλύψει τις ρεμούλες και τις απάτες του ιδιαιτέρου του Γιώργου αλλά και του κομματάρχη της περιοχής, Γκρούεζα.

Παριστάνοντας τον απλό πολίτη, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της κομματικής εκμετάλλευσης και της κοροϊδίας, που υφίστανται όσοι κάτοικοι του χωριού δεν είναι με τους “ημετέρους”. Μετά από όλα αυτά, το φιλότιμο αναλαμβάνει δράση.

Ο υπουργός αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του, να  αποκαλύψει την αλήθεια, να τιμωρήσει τους συνεργάτες του και να επαναφέρει στην τάξη την κακομαθημένη κόρη του και την αδιάφορη γυναίκα του…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκη Λινάρδου, Ανδρέας Ντούζος, Νικήτας Πλατής, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χρήστος Δοξαράς, Γιώτα Σοϊμίρη.

*Star, Κυριακή 15/10, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό ‘Εθνοςι» (2015) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μακ Κουάρι

Δράσης Περιπέτεια Τρόμου – Η υπηρεσία της IMF απειλείται από το “Συνδικάτο”, μια σχεδόν μυθική οργάνωση δολοφόνων και αδίστακτων πρακτόρων που σκοτώνουν κατά παραγγελία.
Ο πράκτορας της IMF Ίθαν Χαντ γίνεται στόχος του Συνδικάτου, όπως και οι συνεργάτες του, η CIA δεν τον εμπιστεύεται και οι αντίπαλοί του καλύπτονται από υψηλά ιστάμενες διασυνδέσεις.

Αντιμέτωποι με την διάλυση του IMF, ο Ήθαν συγκροτεί την ομάδα του για την τελική και πιο δύσκολη αποστολή τους, να αποδείξει την ύπαρξη του “Συνδικάτου” και να καταστείλει την οργάνωση με κάθε μέσο.

Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας, ο ρόλος της οποίας συνιστά άλλο ένα μυστήριο. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο… δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι!

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζέρεμι Ρένερ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σάιμον Πεγκ, Άλεκ Μπόλντουιν, Βινγκ Ρέιμς.

*Alpha, Κυριακή 15/10, στις 22:00

«Σκοπευτής ειδικών δυνάμεων» (2016) σκηνοθεσία Φρεντ Ολεν Ρέι

Δράσης –  Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, με επικεφαλής τον λοχία Vic Mosby και με ελεύθερο σκοπευτή τον λοχία Τζέικ Chandler κατά τη διάρκεια ειδικής αποστολής, στέλνονται σε ένα απομακρυσμένο χωριό του Αφγανιστάν για να ελευθερώσουν έναν Αμερικανό γερουσιαστή που κρατείται αιχμαλωτος από τους Ταλιμπάν. Η αποστολή διάσωσης στέφεται με επιτυχία, αλλά ο Τζέικ, μένει πίσω για να βοηθήσει έναν τραυματισμένο στρατιώτη. Ο λοχίας Vic Mosby παράλληλα προσπαθεί, να σώσει τους στρατιώτες που έχουν μείνει αιχμάλωτοι με κάθε κόστος…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Ρομπ Βαν Νταμ, Τιμ Άμπελ.

*Skai, Κυριακή 15/10, στις 23:00

«Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε» (2019) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό

Δράσης – Ύστερα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ (Μόργκαν Φρίμαν), ο έμπιστος του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση.

Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο.

Απεγνωσμένος να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Πάιπερ Περάμπο, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Χολτ ΜακΚάλανι, Νικ Νόλτε.

*Star, Κυριακή 15/10, στις 23:15

«Lucy in the Sky» (2019) σκηνοθεσία Νόα Χόλεϊ

Δραματική – Η Λούσι Κόλα είναι μια ισχυρή και πετυχημένη γυναίκα, της οποίας η ορμή ως αστροναύτης την οδηγεί στο διάστημα, όπου συγκινείται βαθιά από την υπερβατική εμπειρία να βλέπει τη ζωή της από μακριά.

Πίσω στο σπίτι, καθώς ο κόσμος της ξαφνικά νιώθει πολύ μικρός, η σύνδεσή της με την πραγματικότητα σιγά σιγά χάνεται.

Το σενάριο είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Λίσα Νόβακ, πρώην αστροναύτη της NASA, που έχασε τη θέση της όταν αποπειράθηκε να απαγάγει τη νέα σύντροφο του πρώην εραστή της.

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Τζον Χαμ, Νταν Στίβενς, Ζάζι Μπιτς, Περλ Αμάντα Ντίξον, Άρλο Μερτζ.

*Alpha, Κυριακή 15/10, στις 00:45

«Πού θα Κοιμηθείς Απόψε;» (2017) σκηνοθεσία Αλεξάντρα Λεκλέρ

Κωμωδία – H Σαντρίν, παντρεμένη δεκαπέντε χρόνια, με δύο παιδιά, ανακαλύπτει ότι ο άντρας της, Ζαν, έχει εξωσυζυγική σχέση.

Μετά το σοκ, αποφασίζει να συναντήσει την αντίπαλό της, τη Βιρζινί, και να της προτείνει μια παράξενη συμφωνία: να έχουν τον Ζαν εκ περιτροπής.

Οι δύο γυναίκες συμφωνούν και επιβάλλουν στον άντρα τους να ακολουθήσει αυτό τον νέο τρόπο ζωής.

Παίζουν: Ντινιέ Μπουρντόν, Βαλερί Μπονετόν, Ιζαμπέλ Καρέ, Ελέν Βενσάν

*Skai, Κυριακή 15/10, στις 01:15