6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Μάχη της Επικράτησης» (2017) σκηνοθεσία Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν

Δραματική – 1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής.

Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ).

Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ.

*Open, Τετάρτη 18/10 στις 21:00

«Δεσμοί Διαστροφής» (1993) σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομική Μυστηρίου – Η Τρέισυ και ο Άντι ζουν ήσυχα στη Δυτική Μασαχουσέτη της Βοστόνης, όπου ο Άντι εργάζεται ως πρύτανης στο πανεπιστήμιο και η Τρέισι διδάσκει σε παιδιά.

Και οι δύο θέλουν να κάνουν παιδιά, έτσι αποφασίζουν να αγοράσουν και να ανακαινίσουν ένα παλιό σπίτι. Επειδή όμως τα χρήματα λιγοστεύουν, παίρνουν την απόφαση να νοικιάσουν στον γοητευτικό χειρουργό Τζεντ ένα διαμέρισμα στον πάνω όροφο του σπιτιού.

Ο κόσμος του Άντι ξαφνικά καταρρέει. Κάποιος έχει βιάσει δύο φοιτήτριες στο κολέγιο που διευθύνει και μία τρίτη έχει σκοτωθεί, ενώ η αστυνομία έχει αρχίσει να υποπτεύεται αυτόν.

Η ευτυχισμένη ζωή του ζεύγους θα διακοπεί απότομα, όταν η Τρέισι θα εγχειριστεί εσπευσμένα από τον χειρουργό, ο οποίος φαίνεται να έχει απώτερους σκοπούς.
Ο Άντι, αφού συμβουλεύεται τον Τζεντ, αναγκάζεται να πάρει μία απόφαση για τη υγεία της Τρέισυ, χωρίς να την ενημερώσει, που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της…

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Μπιλ Πούλμαν, Άλεκ Μπάλντουιν, Αν Μπάνκροφτ, Τζορτζ Σι Σκοτ, Μπεμπε Νεβίρθ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 18/10 στις 22:00

«Gangland» (2017) σκηνοθεσία Γκρεγκ Χολ 

Αστυνομική, δράσης – Μέσα σε λίγα χρόνια, τρεις γκάνγκστερ μονοπωλούν την αγορά ναρκωτικών του Έσεξ, επιβάλλοντας την κυριαρχία τους με βία και τρομοκρατία, χωρίς να λυπούνται ή να σκέφτονται τις ανθρώπινες ζωές που καταστρέφουν. Μέχρι που συναντούν το βίαιο τέλος που επεφύλασσαν για τους άλλους.

Μετά την εν ψυχρώ εκτέλεσή τους, ο θρόνος στην κορυφή μένει κενός. Μία ανερχόμενη, νέα γενιά εγκληματιών τον διεκδικεί, αφήνοντας στο διάβα της πτώματα. Η αστυνομία παραμένει αδιάφορη, μιας και κανείς δεν λέει τι συμβαίνει εντός των συμμοριών, μέχρι που ένα επιφανές μέλος μιας από αυτές προσφέρεται να γίνει μάρτυρας κατηγορίας, σοκάροντας τους πάντες με τις αποκαλύψεις του.

Παίζουν: Σαμ Στράικ, Τέρι Στόουν, Κρίστοφερ Έλισον, Μάρτιν Ντιλάνεϊ, Ναόμι Ουίλοου

*Open, Τετάρτη 18/10 στις 23:30

«Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό ‘Εθνοςι» (2015) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μακ Κουάρι

Δράσης Περιπέτεια Τρόμου – Η υπηρεσία της IMF απειλείται από το “Συνδικάτο”, μια σχεδόν μυθική οργάνωση δολοφόνων και αδίστακτων πρακτόρων που σκοτώνουν κατά παραγγελία.
Ο πράκτορας της IMF Ίθαν Χαντ γίνεται στόχος του Συνδικάτου, όπως και οι συνεργάτες του, η CIA δεν τον εμπιστεύεται και οι αντίπαλοί του καλύπτονται από υψηλά ιστάμενες διασυνδέσεις.

Αντιμέτωποι με την διάλυση του IMF, ο Ήθαν συγκροτεί την ομάδα του για την τελική και πιο δύσκολη αποστολή τους, να αποδείξει την ύπαρξη του “Συνδικάτου” και να καταστείλει την οργάνωση με κάθε μέσο.

Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας, ο ρόλος της οποίας συνιστά άλλο ένα μυστήριο. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο… δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι!

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζέρεμι Ρένερ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σάιμον Πεγκ, Άλεκ Μπόλντουιν, Βινγκ Ρέιμς.

*Alpha, Τετάρτη 18/10 στις 00:15

«Μαχητές των Δρόμων 6» (2013) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης, θρίλερ,περιπέτεια – Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, για αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή…

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Λουκ Έβανς, Πολ Γουόκερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Στέιθαμ.

*Star, Τετάρτη 18/10 στις 00:30

«Γρήγορη και θανάσιμη» (1995) σε σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Δράσης Μυστηρίου Ρομαντική – Άγρια Δύση και οι άντρες μοιάζουν να κυριαρχούν.

Το τοπικό τουρνουά στην μικρή πόλη Redemption για τον καλύτερο πιστολέρο ετοιμάζεται να ξεκινήσει, και όλοι ανυπομονούν να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι. Εκεί φτάνει και η Έλεν, μια μυστηριώδη γυναίκα η οποία δηλώνει συμμετοχή στον αγώνα, αποτελώντας τη μοναδική θηλυκή παρουσία και προκαλώντας το γέλιο των αρσενικών.

Όμως, αποδεικνύεται εξαιρετική με τα όπλα, και αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση από τον άνθρωπο που της κατέστρεψε τη ζωή.

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζιν Χάκμαν, Ράσελ Κρόου, Λανς Χένρικσεν

*Mega, Τετάρτη 18/10 στις 01:20