7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ, απόψε απολαμβάνουμε ταινίες στο σπίτι.

«Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα» (2018) σκηνοθεσία Ολε Μαλαμούτζ

Κινούμενα Σχέδια – Αυτή η εκπληκτική ιστορία συνέβη την εποχή των γενναίων ιπποτών, των πανέμορφων πριγκιπισσών και των πολεμιστών μάγων.

Ο Ρούσλαν, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης που ονειρεύεται να γίνει κάποτε ιππότης, συναντά την όμορφη Μίλα και την ερωτεύεται… πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι η κόρη του Βασιλιά!

Ωστόσο, η αγάπη τους δεν θα προλάβει να ανθίσει καθώς ο Τσόρνομορ, ο κακός μάγος, κλέβει τη Μίλα μπροστά από τα έκπληκτα μάτια του Ρούσλαν και προσπαθεί να απομυζήσει την αγάπη της για να τροφοδοτήσει τη μαγεία του.

Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Ρούσλαν ξεκινάει μια επική περιπέτεια ώστε να σώσει την κλεμμένη πριγκίπισσα και να αποδείξει ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από τη μαγεία!

Φωνές: Παύλου Πιέρρου, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Γιώργου Σκουφή, Νίκου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Μάριζα, Θανάση Κουρλαμπά, Αρης Γεροντάκη, Βασίλη Μήλιου, Αλκη Ζερβού, Παναγιώτη Τσακαλάκου, Μαρία Ζερβού

*Open, Παρασκευή 20/10, στις 21:00

«Η Φωλιά» (2020) σκηνοθεσία Σον ΝτάρκινΔραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο Ρόρι είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία με την ελπίδα να επωφεληθεί από την γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του ΄80.

Καθώς η σύζυγός του Άλισον δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και η υπόσχεση για μια νέα αρχή σιγά σιγά ναυαγεί, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένες δύσκολες αλήθειες.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Κάρι Κουν, Όνα Ροσέ, Τσάρλι Σοτγουέλ, Τάνια Άλεν, Τατιάνα Τζόουνς, Μάρκους Κόρνουαλ, Μάικλ Κάλκιν

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 20/10, στις 22:00

«Baby Love» (2008) σκηνοθεσία Βίνσεντ Γκαρενκ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Γνωρίζουν την τέλεια αγάπη… Ο Μανού θέλει παιδί ενώ ο Φιλίπ όχι. Ωστόσο, ο Manu αποφασίζει μια μέρα να κάνει το βήμα, με τίμημα να χάσει τον Φιλίπ. Πώς όμως να κάνεις παιδί όταν το ζευγάρι είναι 2 άντρες;

Παίζουν: Λάμπερ Γούιλσον, Πασκάλ Ελμπέ, Πιλάρ Λοπέζ ντε Αλάγια, Αντρέ Νταμάντ, Φλόρενς Ντάρελ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 20/10, στις 23:00

«Winchester: Το σπίτι των φαντασμάτων» (2018) σκηνοθεσία Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Τρόμου – Σε μια απομονωμένη περιοχή 50 μίλια έξω από το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται η έπαυλη Winchester, το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο, χτισμένη το 1884.

Κατασκευαζόταν με μανιώδεις ρυθμούς, ολημερίς και ολονυχτίς για δεκαετίες, υπό τις οδηγίες της Σάρα Ουίντσεστερ (Έλεν Μίρεν): έχει επτά ορόφους και εκατοντάδες δωμάτια, διαδρόμους που δεν οδηγούν πουθενά και πόρτες πίσω από τις οποίες κρύβεται τοίχος, σαράντα επτά τζάκια, δύο χιλιάδες καταπακτές, αετώματα, πυργίσκους, αυλές, υαλογραφήματα με αποσπάσματα από σεξπηρικά έργα: «Οι ίδιες αυτές σκέψεις κατοικούν τον μικρό τούτο κόσμο».

Η ιδιοκτήτριά της έπαυλης ήταν η Σάρα Γουίντσεστερ, χήρα και κληρονόμος του Γουίλιαμ Γουίντσεστερ, διάσημου κατασκευαστή όπλων της εποχής και εμπνευστή της ομώνυμης, αυτόματης καραμπίνας.

Στον υπόλοιπο κόσμο μοιάζει με τερατώδες μνημείο που συμβολίζει την τρέλα μιας διαταραγμένης γυναίκας. Όμως η Σάρα δεν το έχτισε για τον εαυτό της, την ανιψιά της (Σάρα Σνουκ) ή τον εκκεντρικό γιατρό Έρικ Πράις (Τζέισον Κλαρκ), τον οποίο έχει καλέσει στο σπίτι, αλλά το δημιούργησε ως καταφύγιο ή τόπο περιορισμού των φαντασμάτων όσων έπεσαν θύματα του θανάσιμου όπλου.

Το έχτισε για να αντιμετωπίσει το ακατανόητο: θύμα ή θύτης, εκατοντάδες πνεύματα που διψούν για εκδίκηση, μερικά καλά και μερικά κακά, φυλακίστηκαν στο άσυλο αυτό και εκείνη ήταν η δεσμοφύλακάς τους. Και το πιο τρομακτικό πνεύμα όλων θέλει να κάνει την Σάρα μία από αυτούς…

Παίζουν: Ελεν Μίρεν, Τζέισον Κλαρκ, Σάρα Σνουκ, Εμ Γουάιζμαν, Αλανα Φαγκαν.

*Open, Παρασκευή 20/10, στις 01:00

«Van Helsing» (2004) σκηνοθεσία Στήβεν Σόμερς 

Δράσης Περιπέτεια – 19ος αιώνας.

Ο φημισμένος κυνηγός τεράτων Γκάμπριελ Βαν Χέλισνγκ (Χιού Τζακμαν) στέλνεται από το Βατικανό στην Τρανσυλβανία, ώστε να βοηθήσει την τελευταία απόγονο των Βαλέριους στο να κατανικήσει τον κόμη Δράκουλα.

Η Άννα Βαλέριους (Κέιτ Μπεκινσέιλ) θα του αποκαλύψει ότι ο κόμης έχει συνάψει μια ανίερη συμμαχία με το Τέρας του Φρανκενστάιν, και πως είναι αποφασισμένη να λύσει μια κατάρα αιώνων που έχει πέσει πάνω στην οικογένεια της.

Οι δυο τους θα ξεκινήσουν το δύσκολο έργο της καταστροφής του κοινού τους εχθρού, αλλά στην πορεία θα αποκαλυφθούν μυστικά που θα σκοτεινιάσουν ακόμα περισσότερο το αιματοβαμμένο τοπίο.

Παίζουν: Χιου Τζάκμαν, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ, Ντέιβιντ Γουέναμ, Έλενα Άναγια, Σάλερ Χένσλεϊ.

*Alpha, Παρασκευή 20/10, στις 01:20

«Ροκ για Πάντα» (2012) σκηνοθεσία Άνταμ Σάνκμαν

Κωμωδία – Το Μιούζικαλ, Rock of Ages αφηγείται την ιστορία της Σέρι που ήρθε από την αμερικάνικη επαρχία της Τούλσα και του Ντριού, ένα αγόρι που μεγάλωσε στην πόλη, που συναντιούνται στο Sunset Strip, ενώ κυνηγούν τα όνειρά τους στο Χόλιγουντ.

Το ροκ εν ρολ ρομάντζο τους εξελίσσεται μέσα από τις συγκλονιστικές επιτυχίες των Def Leppard, Joan Jett, Journey, Foreigner, Bon Jovi, Night Ranger, REO Speedwagon, Pat Benatar, Twisted Sister, Poison, Whitesnake και άλλων.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Τζούλιαν Χαφ, Άλεκ Μπάλντουιν, Μπράιαν Κράνστον, Πολ Τζιαμάτι, Κωνσταντιν Μαρουλις, Ντιέγκο Μπονέτα, Μαλίν Άκερμαν, Ράσελ Μπραντ

*Star, Παρασκευή 20/10, στις 01:30

«Η Κούκλα Του Κακού» (2018) σκηνοθεσία Τζεφ Χαρ

Τρόμου – Προσπαθώντας να ξεπεράσει την απώλεια του συζύγου της, η Σάρα μετακομίζει με τις κόρες της, την Κρίσι και την Κίλι σε νέα πόλη.

Η Κιλι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα τους ζωή και όλα γίνονται πιο δύσκολα, όταν βρίσκει μια κούκλα γεμάτη καρφίτσες στην αυλή του σπιτιού τους. Σύντομα ανακαλύπτει ότι η καταραμένη κούκλα έχει δυνάμεις που κάνεις δεν φανταζόταν.

Οι ευχές ή οι κατάρες που ξεστομίζει η Κίλι γίνονται πραγματικότητα. Αυτό αρχικά το αξιοποιεί για να τιμωρεί όσους την ενοχλούν και να για να κάνει άλλους να την συμπαθούν.

Το παιχνίδι με το βουντού όμως εμπεριέχει σκοτεινούς κινδύνους. Η Κίλι καταλαβαίνει ότι οι «ευχές» της γυρνούν μπούμερανγκ απειλώντας την ψυχική και σωματική της ακεραιότητα καθώς και ολόκληρη την οικογένειά της.

Η νεαρή κοπέλα προσπαθεί να αντιστρέψει την πορεία των συμβάντων, αλλά η σατανική κούκλα δεν το βάζει κάτω τόσο εύκολα. Επιστρέφει ξανά και ξανά για να κάνει την ζωή των χειριστών της πραγματική κόλαση.

Παίζουν: Μπρεκ Μπάσιντζερ, Μάντισον Λέολορ, Κρις Πράσκους, Κρίστιν Κάρι, Κρίστι Σουάνσον

*Mega, Παρασκευή 20/10, στις 02:30