7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια ταινία είναι η καλύτερη επιλογή για να περάσεις το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι.

«Δύο Εβδομάδες Προθεσμία» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Κομεντί Ρομαντική – Η Λούσι Κέλσον είναι δικηγόρος στην επιχείρηση πώλησης ακινήτων του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Γουέιντ.

Η νεαρή κοπέλα έχει έλκος και αρκετό άγχος.

Όμως δεν είναι η δουλειά που της δίνει στα νεύρα αλλά το αφεντικό της, Ο Γουέιντ είναι γοητευτικός, αλλά αλαζόνας και εκνευριστικά εγωκεντρικός.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις αν δεν συμβουλευτεί πρώτα την Λούσι.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Σάντρα Μπούλοκ, Αλίσια Γουίτ.

*Open, Πέμπτη 09/11 στις 21:00

«Ο Επιφανής Πολίτης» (2016) σκηνοθεσία Γκαστόν Ντουπρά, Μαριάνο Κον

Κωμωδία – Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι που ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και …ηλικίας.

Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος.

Όλα θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης.

Ο Ντανιέλ αποφασίζει να κάνει το ταξίδι και οραματίζεται μια θριαμβευτική επιστροφή στον τόπο που γεννήθηκε, ένα ταξίδι για να ξαναβρεθεί με παλιούς φίλους και τοπία της νιότης του.

Αλλά περισσότερο από όλα μια επιστροφή στην καρδιά της λογοτεχνίας του, στην πηγή της έμπνευσης του.

Όταν φτάνει εκεί, ο Ντανιέλ θα διαπιστώσει σταδιακά ότι η σχέση του με τη γενέθλια γη και τους κατοίκους της δεν είναι ακριβώς αυτή που φαντάζεται. Η αρχική ζεστή υποδοχή της μικρής πόλης στον Επιφανή Πολίτη της θα εξαφανιστεί και παλιές αντιπαραθέσεις και μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια.

Παίζουν: Οσκαρ Μαρτίνεζ, Ντάντι Μπριέβα, Αντρέα Φριγκέριο, Μπελέν Σαβάν, Μαρσέλο ντ΄αντρέα, Μανουέλ Βιθέντε

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 09/11 στις 22:00

«Έριν Μπρόκοβιτς» (2000) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράμα – Η Έριν Μπρόκοβιτς είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Όταν χάνει τη δίκη εναντίον ενός γιατρού που την τράκαρε, ζητά από το δικηγόρο της Εντ Μάζρι αν μπορεί να της βρει δουλειά. Ο Εντ την προσλαμβάνει σαν υπάλληλο στο δικηγορικό του γραφείο. Εκεί η Έριν κατά λάθος θα βρει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E να αγοράσει το σπίτι της Ντόνα Τζένσεν στο Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια.

Τότε η Έριν ξεκινά να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πεπεισμένη ότι τα γεγονότα κάτι κρύβουν και πείθει τον Εντ να της επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνά της. Μετά από πολύ ψάξιμο, ανακαλύπτει μια συγκάλυψη βιομηχανικής δηλητηρίασης στο νερό της πόλης Χίνκλεϊ που απειλεί την υγεία όλων των κατοίκων.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άρον Έκχαρτ, Κοντσατα Φερελ, Ντειβιντ Μπρισμπιν, Τζακ Γκιλ

*Mega, Πέμπτη 09/11 στις 00:20

«Miss Meadows» (2014) σκηνοθεσία Κάρεν Λι Χόπκινς

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Η Δις Μίντοουζ είναι μια γλυκιά και καθωσπρέπει δασκάλα νηπιαγωγείου που φροντίζει επιμελώς τους μαθητές της και τον πανέμορφο κήπο της.
Ντύνεται πάντα με χαριτωμένα ρούχα, φορά πάντα παπούτσια χορού, μένει μόνη της σε ένα μικρό σπίτι και περιστασιακά μιλά με την μητέρα της, μαθαίνοντας τα νέα της ημέρας. Ωστόσο κρύβει και αυτή ένα μυστικό.

Χρόνια πριν, η ζωή της έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Από τότε έμαθε να μην φοβάται τίποτε και να τιμωρεί την αδικία.
Η αυτόκλητη τιμωρός με το αγγελικό πρόσωπο και τους άψογους τρόπους, κουβαλά πάντα στην τσάντα της ένα μικροσκοπικό όπλο, το οποίο χειρίζεται άψογα και αποτελεσματικά.

Τα προβλήματα για την Μις Μίντοουζ ξεκινούν όταν αρχίζει να ερωτεύεται τον σερίφη της περιοχής, στον οποίο δεν μπορεί να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα.

Παίζουν:  Κέιτι Χολμς, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Κάλαν Μάλβεϊ, Μαίρη Κέι Πλέις, Τζιν Σμαρτ, Τζέιμς Χέρμπερτ, Μπάρι Μάρκοβιτς.

*Skai, Πέμπτη 09/11 στις 00:20

«Στη Σκιά του Τρόμου» (1976) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ

Κωμικό θρίλερ – Ένα ψευτο-μέντιουμ και ο ταξιτζής εραστής-συνεργός της, γίνονται ερασιτέχνες ντετέκτιβ για χάρη μιας πλούσιας χήρας, που τους ζήτησε να βρουν τον χαμένο ανιψιό της. Την κατάσταση δυσκολεύει το γεγονός πως το ίδιο το πρόσωπο που αναζητείται είναι ένας άνθρωπος καταζητούμενος, ένας στυγνός, αλλά απόλυτα κομψός, κλέφτης και απαγωγέας πλουσίων, που δε διστάζει να δολοφονήσει ανθρώπους αν παραστεί ανάγκη.

Παίζουν: Κάρεν Μπλακ, Μπρους Ντερν, Μπάρμπαρα Χάρις, Γουίλιαμ Ντιβέιν, Εντ Λότερ, Καθλίν Νέσμπιτ, Καθρίν Χέλμοντ

*Alpha, Πέμπτη 09/11 στις 01:45

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου.
Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου.

Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι.

*Open, Πέμπτη 09/11 στις 02:00

«Moms’ Night Out» (2014) σκηνοθεσία  Άντριου Έργουιν, Τζον Έργουιν

Κωμωδία – Η Άλισον Φιλντ (Σάρα Ντριου) είναι παντρεμένη με τρία παιδιά και ζει την απόλυτη …δυστυχία. Παρά το γεγονός ότι είναι ευτυχισμένη με τις επιλογές και την όμορφη οικογένειά της, δεν μπορεί να σταματήσει να νιώθει συνέχει άγχος και ανεπαρκής απέναντι στις καθημερινές υποχρεώσεις.

Βρίσκει κατανόηση στις δύο φίλες της τη Σόντρα (Πατρίσια Χήτον) και την Ίζυ (Άντρια Λόγκαν Γουάιτ). Όταν ο σύζυγός της της προτείνει να ξεφύγει για ένα βράδυ, βγαίνοντας μόνο με τις φίλες της, αρχίζουν να σχεδιάζουν την ιδανική βραδιά!

Άλλωστε το μόνο που θέλουν η Αλισον και οι φίλες της είναι μια βραδιά χωρίς παιδικές φωνές και υποχρεώσεις.

Τι κακό μπορεί να συμβεί, άλλωστε, αν τα μικρά μείνουν για λίγες ώρες με τους μπαμπάδες τους;

Παίζουν: Σάρα Ντρου, Πατρίσια Χίτον, Σον Άστιν, Τρέις Άντκίνς, Άμπι Κομπ.

*Mega, Πέμπτη 09/11 στις 02:30