8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε απόψε στην τηλεόραση μας.

«Το Βιβλίο της Ζωής» (2014) σκηνοθεσία Χόρχε Ρ. Γκουτιέρες 

Κινούμενα Σχέδια – Ο Μανόλο, είναι το νεαρότερο μέλος μίας οικογένειας ταυρομάχων. Ο ίδιος ωστόσο τρέφει μεγαλύτερη αγάπη για την μουσική παρά για το επάγγελμα που τον προορίζουν.
Διχασμένος ανάμεσα στις προσδοκίες των γονιών του και τις δικές του επιθυμίες, ξεκινά μια επική αναζήτηση που εκτείνεται σε τρεις θεαματικούς κόσμους, με σκοπό να ξαναβρεί την αγαπημένη του Μαρία, τον παιδικό του φίλο Χοακίν και να υπερασπιστεί τον τόπο του.

Με τις φωνές των: Φοίβος Ριμένας (Μανόλο), Στεφανία Φιλιάδη (Μαρία), Βασίλης Μήλιος (Χοακίν/παππούς Σάντσεζ), Τζίνη Παπαδοπούλου (Λαμουέρτε), Φώτης Πετρίδης (Σιμπάλμπα/Τσακάλ/Καρμέλιο Σάντσεζ), Πέτρος Δαμουλής (Κάρλος Σάντσεζ/Χόρχε Σάντσεζ/Τόμας), Δημήτρης Μάριζας (κηροπλάστης), Χρήστος Θάνος (στρατηγός Ποσάδα), Χρύσα Διαμαντοπούλου (Κάρμεν Σάντσεζ/γιαγιά Ανίτα), Πηνελόπη Σκαλκώτου (αδελφές Αντελίτα), Κώστας Αποστολίδης (ο καπετάνιος/ιερέας), Χάρης Μπόσινας, Κατερίνα Παναγάκου, Ρόζι Παπαϊωάννου, Μελίνα Χατζηγεωργίου.

*Open, Παρασκευή 10/11, στις 21:00

«Έκπτωτος» (2018) σκηνοθεσία Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Δραματική Τρόμου – Ο Μανουέλ είναι ένας αδίστακτος πολιτικός, διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τις αχόρταγες φιλοδοξίες του και να ανελιχθεί στην ιεραρχία του κόμματος. Όταν έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες υπεξαίρεσης και διαφθοράς, θα βαλθεί να περισώσει ό,τι γίνεται να σωθεί.

Καθώς συνειδητοποιεί ότι το κόμμα του τον προορίζει για αποδιοπομπαίο τράγο, ο Μανουέλ θα ριχτεί με λύσσα στον αγώνα για πολιτική επιβίωση.

Ένα αδυσώπητο χρονικό που καταγράφει την αλυσιδωτή κατάρρευση ενός ντόμινο εξουσίας, περιδιαβαίνοντας τους σκοτεινούς διαδρόμους της λυκοφιλίας και της μηχανορραφίας. Ένα πολιτικό θρίλερ καταιγιστικού ρυθμού και χειρουργικής ακρίβειας, που φέρνει στο νου τους κολοσσούς του είδους του.

Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μόνικα Λόπεζ, Γιοσέπ Μαρία Που, Λουίς Ζαχέρα, Άννα Βαχένερ, Μπάρμπαρα Λένι, Μαρία ντι Νάτι, Φραντσίσκο Ρέγιες

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 10/11, στις 22:00

«Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» (2013) σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Θορ καλείται να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από έναν εχθρό, που τον καλύπτει ένα αρχαίο πέπλο μυστηρίου, παλαιότερο και από τους αιώνες.

Όταν αρχίσει να κάνει αισθητή την απειλητική παρουσία της μια φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Μάλεκιθ, που έχει σκοπό να σπείρει παντού το χάος, ο Θορ καλείται να μπει στο πιο επικίνδυνο μέχρι τώρα προσωπικό μονοπάτι του. Άλλωστε, ούτε ο θεός Όντιν, ούτε ο Άσγκαρντ θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Σε αυτό το μονοπάτι, όμως, θα επανασυνδεθεί με την Τζέιν Φόστερ, αλλά και με μια απρόβλεπτη διάσταση των γεγονότων, που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Τομ Χίντλστον, Άντονι Χόπκινς.

*Alpha, Παρασκευή 10/11, στις 22:30

«Δύο Εβδομάδες Προθεσμία» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Κομεντί Ρομαντική – Η Λούσι Κέλσον είναι δικηγόρος στην επιχείρηση πώλησης ακινήτων του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Γουέιντ.

Η νεαρή κοπέλα έχει έλκος και αρκετό άγχος.

Όμως δεν είναι η δουλειά που της δίνει στα νεύρα αλλά το αφεντικό της, Ο Γουέιντ είναι γοητευτικός, αλλά αλαζόνας και εκνευριστικά εγωκεντρικός.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις αν δεν συμβουλευτεί πρώτα την Λούσι.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Σάντρα Μπούλοκ, Αλίσια Γουίτ.

*Open, Παρασκευή 10/11, στις 00:00

«Leon» (1994) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Η Ματίλντα είναι ένα νεαρό κορίτσι που αναγκάζεται να μεγαλώσει απότομα, όταν η οικογένειά της δολοφονείται με στυγερό τρόπο από διεφθαρμένους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης. Έτσι, βρίσκει καταφύγιο στο γειτονικό διαμέρισμα όπου ζει ο μυστηριώδης Λεόν, ένας  μοναχικός επαγγελματίας εκτελεστής. Η Ματίλντα εισβάλλει στη ζωή του και του ζητά να τιμωρήσει αυτούς που σκότωσαν την οικογένειά της.

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Γκάρι Όλντμαν, Νάταλι Πόρτμαν, Ντάνι Αϊέλιο, Ελίζαμπερ Ρέτζεν, Μίχαελ Μπανταλούκα.

*Skai, Παρασκευή 10/11, στις 00:30

«Repo Men» (2010) σκηνοθεσία Μιγκέλ Σαπόσνικ

Δράσης Τρόμου – Στο κοντινό μέλλον, οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να επανακτήσουν την υγεία τους, αγοράζοντας τεχνητά, συνθετικά όργανα για μεταμόσχευση.

Κάτι τέτοιο τους κοστίζει πάντα πολύ ακριβά, μιας και αν δε μπορέσουν να αποπληρώσουν το υπέρογκο ποσό αγοράς του τεχνητού μέλους προς την προμηθεύτρια εταιρεία, αναλαμβάνουν οι ανελέητοι REPO MEN να πάρουν πίσω το χρωστούμενο μέλος με βία και ολέθριες συνέπειες για τους οφειλέτες.

Ο Τζουντ Λο είναι ο Ρέμι, ένας από τους καλύτερους άνδρες της στυγνής ομάδας, μέχρι τη στιγμή, που οι ρόλοι θα αντιστραφούν και από διώκτης θα γίνει διωκόμενος. Αδυνατώντας να πληρώσει το τίμημα για τη δική του τεχνητή καρδιά, ο πρώην συνεργάτης του, Τζέικ αναλαμβάνει να «τακτοποιήσει» τους ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Λιέβ Σράιμπερ, Φόρεστ Γουίτακερ, Άλις Μπράγκα.

*Alpha, Παρασκευή 10/11, στις 01:00

«Ανάμεσα σε δύο κόσμους» (1997) σκηνοθεσία Κέβιν Κόστνερ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Στο μέλλον, οι ΗΠΑ δεν υπάρχουν ως ενιαίο κράτος!

Αντίθετα, συμμορίες και ιδιωτικοί στρατοί λυμαίνονται τη χώρα. Στην προσπάθειά του να βρει φαγητό, ένας νομάς με το παρατσούκλι Σέξπιρ πέφτει τυχαία πάνω σ’ ένα εγκαταλειμμένο τζιπ της ταχυδρομικής υπηρεσίας και υποδυόμενος τον ταχυδρόμο περιπλανιέται στις πόλεις ζητιανεύοντας φαί και διαδίδοντας ψέματα σχετικά με την συγκρότηση μιας ενιαίας κυβέρνησης και την αρχή του τέλους για τη βία και την αναρχία.

Προς έκπληξή του παρατηρεί πως οι άνθρωποι δίνουν βάση σ’ αυτά που διαδίδει, αφού όλοι αναζητούν να πιστέψουν σε κάποιο ιδανικό. Τα λόγια του επηρεάζουν τον Φορντ, έναν χαρισματικό νεαρό που δεν αργεί να οργανώσει τάγματα «ταχυδρόμων» και τελικά να αποτελέσει απειλή στα σχέδια του στρατηγού Μπέθλεεμ, επικεφαλής των Χόλνιστς, που σκοπεύει να διατηρήσει αυτή την κατάσταση βίας και αναρχίας προς όφελός του.

Είναι θέμα χρόνου για την αμείλικτη σύγκρουση ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα και ο Σέξπιρ δεν θ’ αργήσει να βρεθεί στο πλευρό του Φορντ.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γουΐλ Πάτον, Λάρενζ Τέιτ, Τζέιμς Ρούσο.

*Star, Παρασκευή 10/11, στις 01:30

«Οι Διαβολογυναίκες» (1996) σκηνοθεσία Τζερεμάια Σ. Τσέτσικ

Μυστηρίου Τρόμου – Δυο εντελώς διαφορετικές γυναίκες μεταξύ τους- η μία ξανθιά, με αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερα σεξουαλική! Η άλλη… μελαχρινή, ντροπαλή και γλυκιά. ‘Οταν οι δυο τους ανακαλύπτουν ότι είναι μπλεγμένες με τον ίδιο σαδιστή άνδρα, υπάρχει μόνο μια διαβολική λύση στο πρόβλημά τους

Η ξανθιά Νικόλ είναι η ερωμένη του χαρισματικού διευθυντή ενός κολεγίου αρρένων, που την κακομεταχειρίζεται όσο και την όμορφη σύζυγό του Μία. Αυτές οι δυο γυναίκες λοιπόν, μη μπορώντας να ανεχθούν άλλο την βάναυση συμπεριφορά του και την κυριαρχία επάνω τους, συνομωτούν με σκοπό να τον βγάλουν από την μέση. ‘Όμως, όταν το διαβολικό σχέδιό τους ανατρέπεται, δεν μπορούν να φανταστούν τον εφιάλτη που τις περιμένει…

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Ιζαμπέλ Ατζανί, Τσαζ Παλμιντέρι, Κάθι Μπέιτς, Κέιτ Γιουγκ, Σίρλεϊ Νάιτ, Άλεν Γκαρφιλντ, Τζ.Τζ. Άμπραμς

*Mega, Παρασκευή 10/11, στις 02:20