7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα συντροφεύσουν το βράδυ της Πέμπτης!

«Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δραματική Μυστηρίου – Την πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί.

Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει.

Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του;

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τάιλερ Πέρι

*Open, Πέμπτη 16/11, στις 21:00

«Σε Πόλεμο» (2018) σκηνοθεσία Στεφάν Μπριζέ

Δραματική – Παρά τις μεγάλες οικονομικές θυσίες των υπαλλήλων και τα τεράστια κέρδη της εταιρίας Περέν, η διοίκηση αποφασίζει να κλείσει ένα από τα εργοστάσια της.

Οι 1100 υπάλληλοι, με επικεφαλής τον εκπρόσωπό τους, Λοράν Αμεντεό, αποφασίζουν να εναντιωθούν στη στυγνή αυτή απόφαση, έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να σώσουν τις δουλειές τους.

Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Μελανί Ροβέρ, Ζακ Μπορντερί

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 16/11, στις 22:00

«Deja Vu: 4 ημέρες, 6 ώρες πίσω» (2006) σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ

Δράσης – Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν.

Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ.

*Alpha, Πέμπτη 16/11, στις 00:15

«Το Κάλεσμα» (2014) σκηνοθεσία Τζέισον Στόουν

Δραματική Τρόμου – Η ντετέκτιβ Χέιζελ Μικάλεφ (Σούζαν Σαράντον) υπηρετεί στην μικρή και ήσυχη πόλη του Πορτ Ντάντας, στην επαρχία Οντάριο του Καναδά και οδεύει προς τη συνταξιοδότηση, με μόνες της έννοιες την εξάρτηση από τα παυσίπονα και ένα πρόσφατο διαζύγιο.

Όλα όμως αλλάζουν, όταν μια άρρωστη γυναίκα  δολοφονείται στο σπίτι της και η Χέιζελ και η ομάδα της καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Η Χέιζελ βρίσκει και πάλι τον εαυτό του προσπαθώντας να συλλάβει τον δολοφόνο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Σούζαν Σαράντον, Γκιλ Μπέλοους, Έλεν Μπέρστιν, Τόφερ Γκρέις, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Mega, Πέμπτη 16/11, στις 00:20

«Hitman: Πράκτορας Νο. 47» (2015) σκηνοθεσία Αλεξάντερ Μπαχ 

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Πράκτορας No. 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά με σκοπό να αποτελέσει την τέλεια φονική μηχανή. Το όνομά του έχει προκύψει από τα δύο τελευταία ψηφία του barcode που υπάρχει σαν τατουάζ στο πίσω μέρος του λαιμού του. Είναι το αποκορύφωμα δύο δεκαετιών έρευνας -και 46 προηγούμενων παρόμοιων πρακτόρων-κλώνων- με αξεπέραστη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευφυΐα.

Ο τελευταίος του στόχος είναι μια τεράστια οργάνωση, που σχεδιάζει να ξεκλειδώσει το μυστικό του παρελθόντος του Πράκτορα No. 47 για να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του.

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με μια νέα γυναίκα που μπορεί να έχει το μυστικό για να ξεπεράσουν τους πανίσχυρους και μυστηριώδεις εχθρούς τους, ο Πράκτορας No. 47 έρχεται αντιμέτωπος με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ρίζες του, αλλά και με τον πιο θανάσιμο εχθρό του σε μια επική μάχη.

Παίζουν: Ζάκαρι Κουίντο, Ρούπερτ Φρεντ, Σάιαραν Χιντς, Τόμας Κρέτσμαν, Χάνα Γουέιρ, Εμίλιο Ριβέρα.

*Skai, Πέμπτη 16/11, στις 00:40

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης – Η δεύτερη περιπέτεια του εκκεντρικού και ελαφρώς παρανοϊκού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) και του συνεργάτη του Δρ. Γουάτσον (Τζουντ Λοου) ξεκινά το 1891, όταν ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, φέρνει την Γαλλία και τη Γερμανία στα πρόθυρα πολέμου.

Όταν ο πρίγκιπας της Αυστρίας θα βρεθεί νεκρός, ο επιθεωρητής Λέστραντ (Έντι Μάρσαν) συμπεραίνει πως πρόκειται για αυτοκτονία. Αντίθετα ο Χολμς συμπεραίνει πως πρόκειται για φόνο, ένα φόνο που είναι απλώς ένα μικρό κομμάτι ενός μεγαλύτερου και ιδιαίτερα δυσοίωνου παζλ.

Ο Σέρλοκ Χολμς, ψυχανεμίζεται ότι αυτή η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις), ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Ο ήρωας μας, ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο… μέχρι τώρα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ραπάς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς.

*Open, Πέμπτη 16/11, στις 01:00

«Απόδραση από τον Εφιάλτη» (2019) σκηνοθεσία Λίζα Ρόμπινσον

Δραματική – Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία της ηθοποιού Κάθριν Οξενμπεργκ – γνωστής για το ρόλο της ως Αμάντα Κάριγκτον στην επιτυχημένη σειρά της δεκαετίας του 80, Δυναστεία.

Η Κάθριν αποφασίζει να στείλει την 20χρονη κόρη της Ιντια σε ένα σεμινάριο για ενίσχυση των ηγετικών ικανοτήτων, που διοργανώνει ένας οργανισμός ονόματι NXIVM.

Στην πορεία όμως, ενώ η Ιντια φαίνεται να έχει ενσωματωθεί στον οργανισμό, η Κάθριν ανακαλύπτει ότι κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από την δράση του.

Με τρόμο συνειδητοποιεί ότι η κόρη της έγινε μέλος μιας αίρεσης που σκοπό έχει να κακοποιεί ψυχικά και σωματικά νεαρές γυναίκες.

Παίζουν: Άντρεα Ροθ, Πίτερ Φατσινέλι, Σάρα Φλέτσερ, Τζάσπερ Πόλις.

*Mega, Πέμπτη 16/11, στις 02:30