Δεν βρέθηκε DNA του 17χρονου Χρήστου στο όπλο του αστυνομικού

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η έρευνα για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου από αστυνομικά πυρά: «Πρόκειται για ανθρωποκτονία με δόλο» επιμένει ο δικηγόρος της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, καταρρέει πλέον το σενάριο της προσπάθειας αφοπλισμού του αστυνομικού από τον 17χρονο Χρήστο που έπεσε νεκρός από τα πυρά του στη Βοιωτία.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, «αποκλείεται πλήρως η περίπτωση ο 17χρονος να έχει προσπαθήσει να αφοπλίσει τον αστυνομικό καθώς δεν έχει βρεθεί DNA του θύματος στο όπλο».

Βάσει του ρεπορτάζ του Mega «από την πυρίτιδα προκύπτει ότι το χέρι του νεαρού ήταν από 0-20 εκατοστά από την κάνη του όπλου και εκεί δέχτηκε τον πυροβολισμό. Ο αστυνομικός είχε βάλει το δάχτυλό του στη σκανδάλη. Θα μπορούσε να το έχει εκτός σκανδάλης, στο μεταλλικό σημείο του όπλου».

Επιχειρεί με το δεξί του χέρι, ενώ με το αριστερό χέρι ανοίγει την πόρτα. Εκεί φαίνεται να υπάρχει μία προστριβή και να προσπαθήσει να τραβήξει έξω τον νεαρό. Ο ίδιος αντιδρά και τον πυροβολεί στο αριστερό του χέρι.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, άλλωστε, γίνεται αναφορά σε μια σειρά από λάθη που έκανε ο αστυνομικός, τα οποία αφορούν τους κανόνες εμπλοκής σε αντίστοιχα περιστατικά:

Ο αστυνομικός δεν στάθηκε σε απόσταση ασφαλείας με προτεταμένο το όπλο και αντί να ζητήσει από τον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να τον βγάλει ο ίδιος. Οι κανόνες εμπλοκής αναφέρουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις και εφόσον το όχημα είναι ακινητοποιημένο «καλείς ενισχύσεις για να περικυκλωθεί το όχημα».

Την ίδια στιγμή, απογοητευμένος δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας, έπειτα από την απρόσμενη εξέλιξη της μη προφυλάκισης του αστυνομικού.

«Είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Δεν ξέρω πως δεν έκριναν την επικινδυνότητα του δράστη. Αποδεικνύεται ότι ήταν μια καθαρή περίπτωση ανθρωποκτονίας με δόλο. Χτυπήθηκε στην εξωτερική πλευρα. Δεν γινεται να προσπαθήσεις να αρπάξεις το όπλο με την εξωτερική πλευρά του χεριού.

Οι μέρες είναι δύσκολες. Αύριο είναι δύσκολη ημέρα. Θα πω σε όλους ότι ο δρόμος της Δικαιοσύνης είναι πολύ μακρύς. Να υπάρξει ηρεμία, να μη γίνει το παραμικρό και να κριθούν όλα από τη Δικαιοσύνη. Είμαι ενάντια στο ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος».