Στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στην Αρμενία η Μαρία Αντωνίου

Στο Γερεβάν της Αρμενίας βρίσκεται η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Στην εναρκτήρια συνεδρίαση, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Νοεμβρίου 2023 αντικείμενο είναι το κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας και ο ρόλος του ΟΑΣΕ σε μια εποχή ιδιαίτερα οξυμένων εντάσεων και συγκρούσεων. Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης συμμετέχουν αντιπροσωπείες των 57 κρατών μελών του οργανισμού, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στο περιθώριο των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, η ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από το Δημήτρη Μαρκόπουλο από τη Ν.Δ. ως πρόεδρο και μέλη το Θεόδωρο Καράογλου από τη Ν.Δ., το Θανάση Παπαθανάση από τη Ν.Δ., το Σωκράτη Φάμελλο από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και το Γιώργο Νικητιάδη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, πραγματοποίησε συναντήσεις με ομολόγους της από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πραγματοποιήθηκαν επίσης, συναντήσεις με βουλευτές-εκπροσώπους εθνικών αντιπροσωπειών από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Βοσνία και της ευρύτερης περιοχής της Βαλκανικής Χερσονήσου καθώς και με το βουλευτή, εκπρόσωπο της κυπριακής αντιπροσωπείας και ειδικό απεσταλμένο του Ο.Α.Σ.Ε. για την Νοτιοανατολική Ευρώπη Κυριάκο Χατζηγιάννη, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στην περιοχή της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και την επιτακτική ανάγκη ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ενδυνάμωση των δεσμών συνεργασίας μεταξύ των κρατών μας, μέσω κοινών δράσεων προς την κατεύθυνση της διατήρησης της σταθερότητας στην περιοχή.

May be an image of 5 people and textMay be an image of 1 person and text that says 'GREECE GREECT GREECE'May be an image of 6 people, dais and textMay be an image of 5 people and textMay be an image of 6 peopleMay be an image of 4 people and text