8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει… ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Max Payne» (2008) σε σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Περιπέτεια – Ο Max Payne είναι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός που αναζητά τους δολοφόνους της οικογένειάς του και του συναδέλφου του. Στο δρόμο για την εκδίκηση θα περιπλανηθεί σε σκοτεινούς δρόμους και πλησιάζοντας την αλήθεια, θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με υπερφυσικές δυνάμεις.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ Μίλα Κούνις Όλγα Κουριλένκο Μπο Μπρίτζες

*Open, Δευτέρα 20/11, στις 21:00

«Καπερναούμ» (2018) σκηνοθεσία Ναντίν Λαμπακί

Δραματική – Λίβανος, αίθουσα δικαστηρίου.

Ο Ζάιν, ένας 12χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, παρουσιάζεται ενώπιον του δικαστή, ο οποίος τον ρωτάει γιατί θέλει να μηνύσει τους ίδιους του τους γονείς. «Επειδή με έφεραν στον κόσμο!», απαντάει o μικρός, κάνοντας έτσι τη δική του επανάσταση απέναντι στους γονείς του για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, για την παντελή αδυναμία τους να του παρέχουν ελάχιστη φροντίδα, βοήθεια και προστασία.

Αντιμέτωπος με αδιανόητες δυσκολίες και εμπόδια, ο μικρός Ζάιν θα ξεκινήσει ένα απίστευτο, γεμάτο δυσκολίες ταξίδι για να αναζητήσει την δική του ταυτότητα, μέσα στον αμείλικτο κόσμο που έχουν φτιάξει γι’ αυτόν οι μεγάλοι.

Με πρωταγωνιστές μη επαγγελματίες ηθοποιούς, οι ζωές των οποίων καθρεφτίζουν την ζοφερή πραγματικότητα της ταινίας, το τρίτο φιλμ της Ναντίν Λαμπακί, μετά τις βραβευμένες επιτυχίες «Caramel» και «Where Do We Go Now?», κοιτά στα μάτια έναν κόσμο αόρατο στους περισσότερους από εμάς, αλλά οδυνηρά αληθινό σε όσους ζουν σε αυτόν – έναν κόσμο όπου δεν χωράει η αθωότητα.

Παίζουν: Ζαΐν Αλ Ραφέεα, Γιορντάνος Σιφεράβ, Μπολαγουατιφέ Τρέζερ Μπανκολέ

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 20/11, στις 22:00

«Ο πλανήτης των πιθήκων: Η εξέγερση» (2011) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Ουάιατ

Δράσης  Περιπέτεια – Η ταινία ξεκινά με την έρευνα του Δρ.Γουίλ Ρόντμαν (Τζέιμς Φράνκο) που εργάζεται πάνω σε μια θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Δημιουργεί έναν ορό που ονομάζεται ALZ-112, τον οποίο δοκιμάζει σε πρωτεύοντα πειραματόζωα, και διαπιστώνει ότι ο ορός έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα να αντιστρέψει τις συνέπειες της ασθένειας.

Ωστόσο, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να δοκιμαστεί ο ορός σε άνθρωπο, ο Γουίλ “υιοθετεί” έναν χιμπατζή ο οποίος εκτέθηκε στο νέο φάρμακο ενώ βρισκόταν στην κοιλιά της μητέρας του.

Ο Σίζαρ επιδεικνύει αφύσικα υψηλή νοημοσύνη και ο Γουίλ αποφασίζει να συνεχίσει τα πειράματά του κρυφά.

Αλλά οι ικανότητες που αναπτύσσει ο Σίζαρ και η διάνοιά του που ολοένα και αυξάνεται, αρχίζουν να αποτελούν απειλή για τη Γη, αφού σύντομα θα οδηγήσει όλη τη φυλή των πιθήκων σε εξέγερση ενάντια στους ανθρώπους.

Ο Σίζαρ και οι σύντροφοί του, βρίσκουν καταφύγιο στο Muir Woods, ένα αρχαίο δάσος Ινδιάνων. Εδώ, οι πίθηκοι μαθαίνουν να επιβιώνουν στη φύση, κυνηγώντας για τροφή και προστατεύοντας ο ένας τον άλλον.

Οι πίθηκοι συνεχίζουν να αυξάνονται σε δύναμη και αριθμό και τελικά φτάνουν στην πόλη. Εδώ, ο Καίσαρας και οι πίθηκοι έρχονται αντιμέτωποι με έναν στρατό υπό την ηγεσία του αδίστακτου συνταγματάρχη (Τομ Φέλτον).

Στο τέλος, ο Σίζαρ επικρατεί και οι πίθηκοι είναι νικητές.

Παίζουν: Άντι Σέρκις, Τζέιμς Φράνκο, Φρίντα Πίντο, Ντέιβιντ Οϊέλοου, Τομ Φέλτον, Μπράιαν Κοξ

*Skai, Δευτέρα 20/11, στις 22:20

«Αρκετά! » (2002) σκηνοθεσία Μάικλ Άπτεντ 

Αστυνομική Τρόμου – Η Σλιμ, μια απλή σερβιτόρα που γνωρίζει και παντρεύεται έναν πλούσιο εργολάβο.
Κι ενώ όλα δείχνουν ότι θα ζήσει ένα αληθινό παραμύθι, σύντομα η ζωή της μετατρέπεται σε μαρτύριο μέσα από την ψυχολογική και σωματική βία που της ασκεί καθημερινά.

Ο γοητευτικός άντρας της σύντομα γίνεται ένας καταπιεστικός, κτητικός, άπιστος και βίαιος.

Όταν πια δεν αντέχει άλλο η Σλιμ αποφασίζει να το σκάσει, μαζί με την μικρή τους κόρη, και να αναζητήσει μια καινούρια ζωή.
Ο άντρας της όμως δεν θα τις αφήσει σε ησυχία και θα τις καταδιώξει πραγματοποιώντας τις απειλές του.

Τότε έρχεται η στιγμή που θα πει: Αρκετά! Η Σλιμ θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της!

Τώρα πια συνειδητοποιεί πως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουν αυτή και η κόρη της από τον βίαιο πρώην άντρα της είναι να τον σκοτώσει…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Μπίλλυ Κάμπελλ, Τέσα Άλλεν, Τζούλιετ Λιούις, Νταν Φούτερμαν.

*Mega, Δευτέρα 20/11, στις 00:10

«Sicario: Ο Εκτελεστής» (2015) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Η πράκτορας του FBI, Κέιτ Μέισερ (Έμιλι Μπλαντ), ειδικά εκπαιδευμένη για αποστολές διάσωσης ομήρων, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας.
Ο πόλεμος με τα καρτέλ ναρκωτικών κλιμακώνεται και ειδικά στην ακανόνιστη γραμμή μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Ναρκωτικά, βία, παράνομη μετανάστευση, διαφθορά και το απέραντο σκοτάδι.
Σε μία έφοδο στο Φοίνιξ της Αριζόνα ανακαλύπτουν ένα χώρο ομαδικών βασανισμών και εκτελέσεων. Μέρος των αντίποινων του Σονόρα Καρτέλ – του πιο ισχυρού δικτύου εμπορίας ναρκωτικών που διοικεί ένα «φάντασμα», ο Φάουστο Αλαρκόν.

Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάντρο (Μπενίσιο ντελ Τόρο), ενός Κολομβιανού πρώην Εισαγγελέα, ο οποίος μετά από την εκτέλεση της οικογένειάς του από τον Αλαρκόν, έχει πάρει το νόμο στα χέρια του, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν, Τζον Μπέρνθαλ.

*Alpha, Δευτέρα 20/11, στις 00:15

«Σαχάρα» (2005) σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Μάθιου Μακόναχι είναι ο Ντερκ Πιτ, υπάλληλος της Εθνικής Υποθαλάσσιας και ναυτικής Υπηρεσίας αλλά και γνωστός τυχοδιώκτης, που ξεκινά για μια περιπέτεια στην έρημο Σαχάρα. Αναζητά το «πλοίο του θανάτου», το CSS Texas, ένα πολεμικό πλοίο που εξαφανίστηκε λίγο μετά το 1865, φορτωμένο με τον τελευταίο χρυσό της Συνομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία μια ανεξήγητη μόλυνση εξαπλώνεται επικίνδυνα, παίρνοντας τις διαστάσεις επιδημίας δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας (Πενέλοπε Κρουζ) διερευνά τα αίτια της οικολογικής αυτής καταστροφής και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν ο Ζακάρα, ένας διεφθαρμένος Τουαρεγκ αποπειράται να τη δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ. Οι δυο τους θα ενώσουν δυνάμεις με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο (Στήβ Ζαχν), για να βρουν την πηγή της μόλυνσης που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Κι ενώ ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, ο Ντερκ ανακαλύπτει μία πληροφορία που όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, αλλά μπορεί να λύσει και το μυστήριο που στοιχειώνει το μυαλό των εξερευνητών.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Πενέλοπε Κρουζ, Στήβ Ζαχν, Ρόμπερτ Κάβανα, Μάθιου Φλιν, Νίκολας Μπέβενι.

*Skai, Δευτέρα 20/11, στις 00:20

«Μετά το Γάμο» (2019) σκηνοθεσία Μπαρτ Φρέντλιχ

Δραματική – Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί.

Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Oυίλιαμς, Μπίλι Κράνταπ, Έιμπι Κουίν, Γουίλ Τσέις

*Open, Δευτέρα 20/11, στις 00:30

«Το φιλοδώρημα των 2.000.000 $» (1994) σκηνοθεσία Άντριου Μπέργκμαν

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Το μόνο που θέλει ο Charlie από τη ζωή του είναι να είναι καλός αστυνομικός, να είναι αγαπημένος με τη γυναίκα του και να κάνει μία μεγάλη οικογένεια.  Η γυναίκα του, η Muriel, όμως, μία αναιδής κομμώτρια, έχει διαφορετικά όνειρα.

Και όλα περιστρέφονται γύρω από τα λεφτά. Ο Charlie επισκέπτεται την αγαπημένη του καφετέρια και γνωρίζει την καλόκαρδη σερβιτόρα Yvonne. Η Yvonne είναι φοβισμένη γιατί ο πρώην άνδρας της την οδήγησε σε χρεωκοπία.

Αντί φιλοδωρήματος ο Charlie υπόσχεται στην Yvonne να μοιραστεί τα χρήματα μαζί της, αν κερδίσει το λαχείο που μόλις αγόρασε για τη γυναίκα του. Παραδόξως κερδίζει! Και κρατάει την υπόσχεσή του.

Η γυναίκα του εξοργίζεται, ο Τύπος της Ν. Υόρκης ασχολείται μαζί τους, αλλά οι τρεις πρωταγωνιστές αντιλαμβάνονται ότι ο πλούτος και η φήμη αλλάζουν τις ζωές τους με τρόπο εντελώς απροσδόκητο.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μπρίτζετ Φόντα, Ρόζι Περέζ, Ρεντ Μπάτονς.

*Mega, Δευτέρα 20/11, στις 02:30